erkek mi olacak? olsun sağlıklı olsun

Benim 4 oğlan. Hepsini çokk seviyoruz. 4 ü kız olsa yine çokk sevecektik. Değişen bişey yok. Ama Senelerdir bana acıyanları teselli etmekten haşat oldum. Allah sağlıklı, hayırlı evlat versin demek çok zor. Elalemin gözünde 2000 lerin başından beri kızlar in, oğlanlar out.
allah sabır versin ama erkek çocuklar konusunda değil sözde sizi tesellli eden insan müsveddeleri hakkında..ben olsam patlardım gerçekten bi yerde..hayırlısı olsun..

Yok öyle bir şey. Bu da ataerkil ailelerin sözü. Bu yüzden kız çocukları değersiz görünüyor zaten.

Kız çocuğu büyütmek her anlamda daha zor. Bu tartışılmaz bir gerçek.
katılıyorum özellikle şu devirde şu anda...ve kız bebklerin büyüyüp ergen olduğunda ve laf geçiremediğinde çokçok daha zor

Zavallı kızıma doğana kadar erkek muamelesi yapıldı.
Karnın erkek karnı, çillenmedin erkek bu, miden de bulanmıyor kesin erkek.

Doğdu yavrum hala kurtulamadı; belinde karartı var arkası erkek, kaşının ortasından damar geçiyor kesin sonrakı erkek...

Demem o ki takmayın. Zira susmuyorlar.

Yok öyle bir şey. Bu da ataerkil ailelerin sözü. Bu yüzden kız çocukları değersiz görünüyor zaten.

Kız çocuğu büyütmek her anlamda daha zor. Bu tartışılmaz bir gerçek.
Yani gevezelik acisindan erkek cocuklari genel olarak daha hareketli oluyor yani benim cevremdekiler oyle kizlar genel anlamda daha uyumlu gibi tabiki terside olabilir ama ben genel olarak kiz cocuklarinin daha uyumlu oldugunu gordum.bu arada ben bu ayrimlara cok kotu kiziyorum benim kayinvalidemde ben nisanliyken mavi bebek yorgani yaptirmisti ortada cocuk yok bir sey yok yani ilk cocuk erkek olsun gibisinden cok sinirlenmistim.

allah sabır versin ama erkek çocuklar konusunda değil sözde sizi tesellli eden insan müsveddeleri hakkında..ben olsam patlardım gerçekten bi yerde..hayırlısı olsun..
Güya beni düşünüyorlar:))) boşver canım. Büyük oğlum Allah nazarlardsn saklasın parmakla gödterilen, örnek bir oğlan. Ufaklarda az ona çekerlerse:))) kızlarıyla mutluluklar herkese

Zavallı kızıma doğana kadar erkek muamelesi yapıldı.
Karnın erkek karnı, çillenmedin erkek bu, miden de bulanmıyor kesin erkek.

Doğdu yavrum hala kurtulamadı; belinde karartı var arkası erkek, kaşının ortasından damar geçiyor kesin sonrakı erkek...

Demem o ki takmayın. Zira susmuyorlar.
daha yeni doğmuş meleğe bu yorumları mı yapıyorlar..Allah hepsini ıslah etsin..

daha yeni doğmuş meleğe bu yorumları mı yapıyorlar..Allah hepsini ıslah etsin..
İnsanlar boş ve çok konuşmaya bayılıyor malesef.
Erkek olsa da bir şey değişmeyecekti ki :)
"Kız güzeli bu, arkası kız" diye devam edeceklerdi.
"Ben biliyorum." sevdalısı bir toplum olmanın getirisi.
Bebeğinize odaklanıp gerisini görmezden gelmeye alışınca duymuyorsunuz bile.

Bence komik bir sey ;) annem benimkinin de erkek olacagini ogrendiginde “ayy yazik oldu ,e mecburen ikinciyi yaparsin belki o kiz olur “ demisti ;) ona da cok gulmustum. Erkekleri insan yerine koymuyormusuz gibi (bazen koymadigimiz oluyor yalan degil)

Niye takiyorsunuz ki gulun gecin. Biz kiz seviyoruz dediklerinde her gonulden gecen olmuyor hayat iste deyiverir insan. Bu kadar sinirlenecek bir sey goremedim ben

Bence erkek çocuk takıntıları var bu insanların. Ama size bunu yansitarak sevinmek yerine bizim için kız daha iyi vs vs sacmalamislar.

Takmayin, millet hep bir şey söyler...

3 tane oğlum var, “3. yü kız olsun diye mi yaptın yazııııık, keşke Kıbrıs’a gitseydin 🤪kız da yapıyorlarmış” diyen dengesizler bile oldu. :KK70::KK70::KK70:
Şimdi bunu mu dert edeyim.
Evlat bambaşka, saçının teline hepsi kurban olsun.

Bu tarz insanların ağzını torba gibi büzesim var. Ne demek olsun kız/erkek.

Rabbimin verdiği cani, cinsiyeti beğenmeyip burun kıvıranlara gıcık oluyorum.

Rabbim sağlıkla kavuştursun. Sen bakma millete kız olsa kulp bulurlar erkek olsa kulp bulurlar çünkü kıskançlar seni çekemiyorlardır eminim. Yoksa başka mantıklı açıklaması olamaz.

😂😂😂

Bizde de herkes kız istiyordu bizde bebeğin cinsiyetini öğrendiğimizde herkesi kandırıp erkek dedik .
Kayınvalidem resmen olsun napalım Allah vermiş dedi 😹😹😹
Şaka gibi yaa .. sonra şakaaaa yaptıkk kızzz olcakk deyince kadın bir çığlık bir kıyamet Allahımmm şükğrlerrr olsunnnn rüyalarım gerçek oldu deyip ağladı 😂
Ben şahsen çok şaşırdım çünkü bizim toplumumuz erkekçidir 😂

Bence hiç takılma .
Kız erkek hepsi bir .
Herkes kafasına göre konusuyo işte .
Hayırlı evlat olsunda gerisinin pek önemi yok

Valla bize de erkek düştü 😁😁 normalde herkes erkek ister ama tüm sulalem ve eşimin tarafı kız olsun diye beklediler, ay kız bu kesin diyip durdular..😁😁 cinsiyetini öğrendik soyledik, ben heyecanlanirlar diye bekledim.. yaprak kimildamadi😁😁 neyse, doğunca sevmek isterlerse sevdirme😁😁😁 intikam soğuk yenen yemektir sonuçta. Sağlıkla gelsin pipili😁

Takmayın lütfen en güzel günlerinizi böyle saçma sapan konularla mahvetmeyin..
Keşke benim derdimde cinsiyet olsaydı..
Kurban olduğum ALLAH'IM nolurdu :KK43:
(5 yıldır çocuğum olmuyor) :KK43:
Hayat sürprizlerle doludur. Geç olsun güç olmasın ❤️ Allah gonlundekine tez zamanda kavuştursun insallah ❤️❤️

Benim de bir oğlum var. Dünyam, nefesim benim. İyi ki var. Kaynana ben hamileyken bir keresinde ' hastanede kız bebekle karissa' gibisinden espri olmayan bir espri yapmıştı. Öyle bir olay çıkardım ki, bir daha cesaret edemedi böyle saçma sapan konuşmaya. Sanki kız olsa size verecem saçmalığa bak. Var böyle kizci kaynanalar. Benim kaynana tarafı gibi.

Bende kızim olacak dediğimde aynı tepkiyi aldım bı kaç gereksiz kişiden 😂 hayır diyenlernde kızları var takmaaaa😏

Enteresan, kızınız olacağını duyduklarında yaparlar bunu aslında. O açıdan takdir ettim bu cahilleri. En azından yeni bir cahillik. :confused:

İki kızım var. Eşimle ailelerimiz çok şükür böyle bir cehalete sahip değiller ama konu komşu o açığı kapatıyor. İkincinin de kız olacağını duyunca böyle seslerindeki hayal kırıklığını, "olsun"lu cümleleri duysanız, sanki teselli ediyorlar, töğğbeesst... Hayret ettiğim bir konu. Hatta yaşlı, azıcık deli bir komşum var, beni ne zaman görse "bir tane de erkek doğur, üçüncüyü erkek yap" diye şaka yapıyor aklı sıra, böyle gevrek gevrek. He deyip geçtim ilk 30 şakada, ciddiye almadım ama bir yerde kabak tadı verdi artık. En son, siz de haklısınız, oğlu olan herkes gördüğünüz gibi sultan hayatı yaşıyor, dedim, öyle kaldı. Zira bu kadının 40 küsur yaşında, anasının evinde karpuz gibi yatan, ipsiz sapsız bir oğlu var. Yani en iyi kendinden bilmesi lazım önemli olanın aklı başında, sorumluluk sahibi, güzel kalpli evlatlarımız olmasının, bir pipinin ne sizi ne dünyayı kurtarmayacağının... Bir yandan kızdım kendime, ne diye muhatap oluyorsun diye ama insan aynı gevrek sırıtışla aynı şakayı 30 kere yapar mı yav... :ruh:

Back
X