Erkek tarafı kaç kez gelmeli?

Onlar gelsin tanışsınn, siz gittiğinizde tekrardan onlara oturmaya, sevgiline söyle açsınlar orda konuyu , tekrar gel git olmasın orda konuşulsun, 1ay içindede isteme fln olur
Benim hepsi 1 buçuk ay içinde olmuştu tanışmalar bitti, evdede isteme söz nişan, bir arada çıksrttım uzatmadım durumu
Ya ben illa bizim evde o konu açılır diye düşündüm, ama dediğiniz gibi biz gittiğimizde onların evinde de tarih belirlenebilir.

Selam kızlar konu doğru yerde mi emin olamadım yanlışsa kusura bakmayın.

Erkek Arkadaşım ve ailesi cumartesi tanışmaya gelecekler.

Düğünü de bu sene düşündüğümüz için bu tanışma söz nişan merasimlerini hızlı geçmek istiyorum ama...

Benim mantığıma uyan tanışmaya geldiklerinde tekrar ne zaman gelelim denir, ve orada isteme tarihi belli olur.
Bu tarih 3-4 hafta sonrası olur, ve o gün geldiğinde ev içinde isteme nişan hepsi halledilir, iki tarafta düğüne hazırlanmaya başlar.

Büyüklerin, annemin ve bazı arkadaşların dediğine göre de onlar bize gelecekmiş, sonra biz gidecekmişiz, sonra onlar yine gelip bu sefer tarih isteyecekmiş biz de şu tarihte yapalım diyecekmişiz.

E zaten 3-4 hafta süre varken sürekli git gel mi yapcaz? Tamam yakınız 10 dk mesafe ama bu kadar uzatmak gereksiz değil mi?

Cumartesi geldiklerinde hemen tarih belirlemek ayıp mı olur?
Siz az git gel olsun deyince ben de uzak mesafe sandım. 10dk yolsa bence ailenizin isteklerine uymanız uygun olur.

Nişanlım şehir dışından olduğu için önce ilk kendisi geldi ailemle tanışmaya,2 ay sonra ben gittim şehir dışına kardeşimle birlikte ailesiyle tanışmak için (tek gitmeme izin vermedi ailem), 1 ay sonra ailesiyle geldi tanışmaya ve isteme tarihi, nişan tarihi konuşuldu. 3,5 ay sonrada isteme, ertesi gün nişan oldu.
Aynı şehirde olsaydık ailemle giderdik tanışmaya kesin. Onlar geldikten sonra sizin de onlara gitmeniz daha iyi olur.

Onlar size gelir bir tanışma olur. Sonra siz onların evine gidersiniz bir sonraki görüşme sizin evde istemede olur. Eğer hiç evlerine gitmezseniz ileride kayınvalide bunun lafını yapar. Bizimkiler ilk istemede verdiler (eşim asker şehirdışından zor izin alarak gelmişti) diye kp ilkte kızı verdiler benim kızım olsa hemen vermem diye lafını iki ay yaptı kendi kulaklarıma duydum. O yüzden ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin yine de mümkün mertebe ellerine koz vermemeye çalışın

Onlar size gelir bir tanışma olur. Sonra siz onların evine gidersiniz bir sonraki görüşme sizin evde istemede olur. Eğer hiç evlerine gitmezseniz ileride kayınvalide bunun lafını yapar. Bizimkiler ilk istemede verdiler (eşim asker şehirdışından zor izin alarak gelmişti) diye kp ilkte kızı verdiler benim kızım olsa hemen vermem diye lafını iki ay yaptı kendi kulaklarıma duydum. O yüzden ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin yine de mümkün mertebe ellerine koz vermemeye çalışın
Aa ciddi misiniz.. Ne değişik düşünen insanlar varmış. Evet madem ilk görüşme bizde, sonra onlarda en son bizde isteme nişan olsun.

teşekkürler.

10 dakika mı mesafe ben mi yanlış anladım… bu durumda bu gidiş gelişi yapın bir zahmet. Okuyan da Sakarya’dan Van’a gidilecek falan zanneder. Ailen bir baksın size uygunlar mı değiller mi, acele etmeyin. Hele ölçüp tartın insanları. Ömürlük bir yola çıkacaksınız bu insanlarla, turistik geziye değil
Aynen.bende farklı illerde sandım.. siz de onları ziyaret edin..çok acelecisiniz

Düğünü de bu sene düşündüğümüz için bu tanışma söz nişan merasimlerini hızlı geçmek istiyorum ama...

Benim mantığıma uyan tanışmaya geldiklerinde tekrar ne zaman gelelim denir, ve orada isteme tarihi belli olur.
Bu tarih 3-4 hafta sonrası olur, ve o gün geldiğinde ev içinde isteme nişan hepsi halledilir, iki tarafta düğüne hazırlanmaya başlar.

Büyüklerin, annemin ve bazı arkadaşların dediğine göre de onlar bize gelecekmiş, sonra biz gidecekmişiz, sonra onlar yine gelip bu sefer tarih isteyecekmiş biz de şu tarihte yapalım diyecekmişiz.

E zaten 3-4 hafta süre varken sürekli git gel mi yapcaz? Tamam yakınız 10 dk mesafe ama bu kadar uzatmak gereksiz değil mi?

Ne ayibi ya bu zamanda gelup gitmek bile para hem gelip gidinxe ne oluyor ki kardesimde isteme soz nisan hepsini ayni anda evde yaptik biz temmuzda dugun. Zaten aile buyuklerine soran olmadi onlar esiyle tarihi kendi belirledi kardesim salona gidip istedigi tarihi kendisi aldi:)

bizde hepsi tek günde oldu bizler aileleri tanıyorduk zaten sadece aileler birbirini tanımıyordu sonuçta aileler değil biz evlendik aynı gün isteme nişan tanışma oldu , nikah ve düğün ayrı tarihlerde oldu onda da tarihi biz belirledik . Bu kadar git gele de aileleri işin içine bu kadar sokmayada gerek yok. Hala da özel günlerde araşırız, bayramda gider geliriz ama onun dışında günlük hayatta herkes kendi aile üyelerini arar sorar selam iletir sadece. Bu kadar samimiyet yeterde artar.
Aradığım evlilik türü 😃😃

Sanırım karşı tarafa kıyamadığın için ya da üşendiğin için git gel istemiyorsun. Ama bence ailenin dedi daha mantıklı. Öyle yangından mal kaçırır gibi evlenmeye gerek yok, bırak kız tarafı biraz nazlı olsun.

Sanırım karşı tarafa kıyamadığın için ya da üşendiğin için git gel istemiyorsun. Ama bence ailenin dedi daha mantıklı. Öyle yangından mal kaçırır gibi evlenmeye gerek yok, bırak kız tarafı biraz nazlı olsun.
Üşeniyorum :D Stresli geliyor bu git gel işleri.. Ama bizim de onlara gitmemiz daha doğru sanırım.

Benim erkek kardeşimde bir kez aileyle tanışmaya gittik ikincisinde yüzük takıldı nişan tarzı bişeydi aile arasında. Sonra da nikah kına gecesi ve düğün. Çok güzeldi. Aileler medeni olduktuktan sonra bunların lafının edileceğini düşünmüyorum
Gerçi bizim işte kardeşim ve gelinimiz ortak karar aldılar iki aile de onların kararlarını uyguladık. İki taraf için de stressiz güzel tamamlanan bir süreçti.

Ailece hiç evlerini görmediğim, ağırlanmadiğım bir aileyle ailemi birleştirmeyi ben istemezdim herhalde. Bizde anneler dışarıda tanışmıştı, sonra onlar bize çaya, biz onlara yemeğe gitmiştik. Sonrasında gelip istemişlerdi.

Mümkünse gelsinler geldiği gün nişan söz bir arada olsun, durum fazlalaştıkça sorun çıkacak birşey oluyor mutlaka 😔

Aslında o sorunların olup olmaması birbirleriyle nasıl nasıl bir hayat geçireceklerinin bir görüntüsü.

O açıdan eskiden gereksiz gördüğüm bazı gelenekler şimdi mantıklı geliyor.

Hiç değilse bu hayatı geçirebilir miyim diye yüzükten önce tekrar gözden geçirirler.

Bizim sürecimizde önce eşimin ailesi bizim evimize gelmişti herkes tanıştı büyük bir yemek masası oldu yemekler yendi konuşuldu edildi vs..İkinci ya da üçüncü hafta sonu da biz gittik orada da biraz daha tanışmışlığın verdiği alışma oldu pekişti.Sonrasında kimse kimseye gitmedi ben ailemle uygun olan nişan tarihini eşime söylemiştim.Şu tarihte düşünüyoruz diye onlar da hay hay bizim için uygundur dediler ve o gün isteme nişan oldu.Yani illâ hemen o gün tarih ne tarih ne demedi kimse.Tabi bir iki tarih dönüyor ortada ama işte deniyor ki mesela şu ay bu hafta gibi oluyor tam şu gün konuşulmamıştı.

Back
X