Erkek tarafında nişan töreni sorunsalı

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.800
298
Selam kızlar

Erkek tarafı izmir ben istanbulda yaşıyorum. Sorunum şu ki; daha önce erkek arkadaşım, bizde yapılacak nişan töreninden sonra izmirde kendi evlerinde de yapılmasını istiyor. Bu bana çok saçma ve mantıksız geldi. Dün tekrar konu açıldı ve annesinin kesin izmirde kendi evlerinde 2. nişan töreni yapacağını oralarda zaten bunun kadınlar arasında yapıldığını söyledi.
Ben yine olayın mantıksızlığından dem vururken annesinin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Annesi herkes gibi köyde yapılacak nişan için hevesliymiş. Evin tek oğlu olduğu için biraz fazla abartıyor gibime geldi.
Ben yine istemediğimi söyleyince ayrıca olayın maddi yönü olduğunu, annesinin hem nişanda hem düğünde bir çok kişiye takı takmış olduğunu ve geri dönüşlerini beklediğini söyledi. Altınlar açıkçası benim umrumda değil. Nişana gelmek isteyen buyursun gelsin bizim evimize diye düşünüyorum içimden ama erkek arkadaşımın konuşmasından annesini bu konuda kırmak istediğini hissediyorum. Varsın gönlü olsun altı üstü kadınlar arası toplanacaksınız falan dedi. Üstüne böyle düşününce kendimi hayvanat bahçesinde görücüye çıkan şempanze gibi hissediyorum. Sizce nasıl vazgeçiririm bu olaydan ? Yoksa fazla mı abartıyorum?

Bence de mantıksız.
40 gün 40 gece tören mi yapılacak?
Ama illaki yapacağım diyorsa erkek evindeki nişanı kendileri karşılasın.

Nisan kiz tarafinda yapilir. Ilk kez iki tarafta yapilmak istenen bir nisan torenini duydum :)) kinada ve dugunde cift cift gider sizde :)

Sizde evlendikten sonra x bana ceyrek takmisti bende ona ceyrek takacagim muhabbetine gireceksiniz. Annesinin bu beklentiside bana normal geldi. Nisan masraflarini onlar karsiliyorsa bence gereksiz gorsenizde gidin gonlu olsun

Olayın özü takı ise evde değil büyük biterde nişanı yapın.
Onlarda izmirden otobüs ayarlasın istanbula getirsinler insanları.

vazgeçmez en iyisi iki yerdede nişan yapın zaten dugunde ıkı tane olur kınada çift dikiş gidersiniz :d

Düğün kına bilmem ne işlerini hiç birini istemiyorum aslında.
İstanbulda kına, ve nikah yapacağım sadece. Erkek tarafı köyde mevlüt yapmayı planlıyor. Bana kalsa hiç birini istemiyorum.

Bence de mantıksız.
40 gün 40 gece tören mi yapılacak?
Ama illaki yapacağım diyorsa erkek evindeki nişanı kendileri karşılasın.

Düğünde mehter takımı getirmeyi düşünüyordu bir ara şimdi buna tamam dersem bu istekler tekrar gelir diye korkuyorum.

Niye vazgecirmek istiyosunuz?
Kadinin tek oglu, kendi cevresi de nisani gorsun ister ben cok sacma bulmadim, hevesi varmis olsun iste bu kadar buyutulecek ne var

Bana kalsa direkt nikah kıyar geçerim. Düğün de istemiyorum.

Neden karşı çıkıyorsun? Ne güzel fazladan takı takılacak. Sırf kayınvalide istiyor diye neden bu inat anlamam. O da bir anne ve oğlunun mutluluğunu sevdikleriyle paylaşmak istiyor.

Valla inat olsun diye düşünmedim. Bu tören işlerini sevmiyorum. Düğün istemiyorum mesela. Nişanıda çekirdek aile içerisinde yapmayı düşünüyorum. Tabii isterlerse gelsinler kapımız açık ama aynı töreni tekrar yapmak daha da mantıksız geliyor benim mantalitemde...

Çok da abartılacak bir şey yok bence, kabul edin gitsin

Bende kararsız kaldım. Aslında istemiyorum ama hevesini de kırmak istemiyorum.

Nisani karsilayacaklarsa, takilara niyetlenmeyeceklerse sorun yok.
Dugun nerde olacak? Izmirdeyse hic gerek yok'tan yuruyebilirsin.

Ben düğün istemiyorum. Zaten bu tören işlerini hiç istemiyorum. Üstüne 2 nişan yapmak bana biraz ters geldi ama diğer yandan acaba kırar mıyım diye düşündüm.
İstanbulda evde aile arası nişan. Kına gecesi, nikah. Düğün normalde istemiyorum ama erkek tarafının istek ve arzusuna bırakmıştım.

Nisan kiz tarafinda yapilir. Ilk kez iki tarafta yapilmak istenen bir nisan torenini duydum :)) kinada ve dugunde cift cift gider sizde :)

allah korusun en sevmediğim şey şu törenler.

Sizde evlendikten sonra x bana ceyrek takmisti bende ona ceyrek takacagim muhabbetine gireceksiniz. Annesinin bu beklentiside bana normal geldi. Nisan masraflarini onlar karsiliyorsa bence gereksiz gorsenizde gidin gonlu olsun

Takı işleri çokta umrumda değil. İnanın bana kimse bir şey takmasa sallamam. Tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım modundayım.

Olayın özü takı ise evde değil büyük biterde nişanı yapın.
Onlarda izmirden otobüs ayarlasın istanbula getirsinler insanları.

Böyle bir teklifle gelseler yine kabul ederim ama ikinci kere yapılması çok garibime gitti. Düğün değil ki bu.

yani arkadaşım sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün

Amin. Hissettiğim neyse onu paylaştım. Düğünlerden nefret ediyorum. Zaten azıcık sosyal fobim var. Ne gerek var bunlara diyor içimden bir his. Diğer histe kırma canım erkek arkadaşının annesini diyor.

ikinci şıkkı seç cnm ,sonra anlarsın ne demek istediğimi!

Nasıl yani 7 kuşak İzmirli bir insan olarak ilk defa erkek tarafının evinde de ikinci bir nişan yapılmasını duyuyorum. Bizim öyle bir adetimiz yok ve nişan kadınlar arasında yapılan bir tören değildir. İzmir de lohusa mevlüdü dışında hiç bir tören sadece kadınlar arasında olmaz ki. Kına gecelerimiz bile karmadır bizim. Hem nişanda aile içi dışındakiler takı takmaz ki e zaten aileden olanlarda sizin evdeki nişana gelecek herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…