Kadinin istedigi nisan degilde gelin gormesi denilen kadinlar arasi toplanti.
Bunda kotu ne var anlamadim bi kuafore gideceksin birde elbise giyeceksin butun hazirligin o kadar.
Geri kalan herseyi kayinvalide dusunur.
Ben istemiyorum diye diretmenin hicbir manasi yok.
Kadinin istedigi nisan degilde gelin gormesi denilen kadinlar arasi toplanti.
Bunda kotu ne var anlamadim bi kuafore gideceksin birde elbise giyeceksin butun hazirligin o kadar.
Geri kalan herseyi kayinvalide dusunur.
Ben istemiyorum diye diretmenin hicbir manasi yok.
Erkek tarafı izmir ben istanbulda yaşıyorum. Sorunum şu ki; daha önce erkek arkadaşım, bizde yapılacak nişan töreninden sonra izmirde kendi evlerinde de yapılmasını istiyor. Bu bana çok saçma ve mantıksız geldi. Dün tekrar konu açıldı ve annesinin kesin izmirde kendi evlerinde 2. nişan töreni yapacağını oralarda zaten bunun kadınlar arasında yapıldığını söyledi.
Ben yine olayın mantıksızlığından dem vururken annesinin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Annesi herkes gibi köyde yapılacak nişan için hevesliymiş. Evin tek oğlu olduğu için biraz fazla abartıyor gibime geldi.
Ben yine istemediğimi söyleyince ayrıca olayın maddi yönü olduğunu, annesinin hem nişanda hem düğünde bir çok kişiye takı takmış olduğunu ve geri dönüşlerini beklediğini söyledi. Altınlar açıkçası benim umrumda değil. Nişana gelmek isteyen buyursun gelsin bizim evimize diye düşünüyorum içimden ama erkek arkadaşımın konuşmasından annesini bu konuda kırmak istediğini hissediyorum. Varsın gönlü olsun altı üstü kadınlar arası toplanacaksınız falan dedi. Üstüne böyle düşününce kendimi hayvanat bahçesinde görücüye çıkan şempanze gibi hissediyorum. Sizce nasıl vazgeçiririm bu olaydan ? Yoksa fazla mı abartıyorum?
bence vazgeçirmeye çalışma.yapın oradada ne olcak sanki size bi zararı olmaz ayrıca bu kadar küçük ve atlatılır bi mevzudan niye problem çıksın.şu kv inatlaşmadan vazgeçin.bende doğma büyüme ankaralıyım tüm akrabalarım burda olmasına rağmen edirnede düğün yapmak istediler.ki düğünüm edirnede oldu.çok güzel oldu.benim eşimde tek erkek.
istanbul - izmir arası mesafe baya uzak, özellikle yaşlı akrabalar gelemeyeceklerdir.
hem kadın kadına olacak nişan töreni illa ki biraz daha az resmi olacaktır.
bunu da ev ziyareti gibi düşünebilirsiniz. çok abartıyorsunuz gibi geldi.
düğün nasıl olacak?
iki şehirde birden olacak değil mi?
nişan da gayet olabilir yani.
Nisan demis olabilir ama gercek bir nisan gibi gelmedi bana.
Gelin gormesi denilen seyde kiz, erkek tarafina gidiyor gelini gormek isteyenler geliyor birseyler ikram ediliyor taki takanlar oluyor.
Kaynananizda daha cok bundan bahsediyor gibi geldi.
Niye vazgecirmek istiyosunuz?
Kadinin tek oglu, kendi cevresi de nisani gorsun ister ben cok sacma bulmadim, hevesi varmis olsun iste bu kadar buyutulecek ne var
istanbul - izmir arası mesafe baya uzak, özellikle yaşlı akrabalar gelemeyeceklerdir.
hem kadın kadına olacak nişan töreni illa ki biraz daha az resmi olacaktır.
bunu da ev ziyareti gibi düşünebilirsiniz. çok abartıyorsunuz gibi geldi.
düğün nasıl olacak?
iki şehirde birden olacak değil mi?
nişan da gayet olabilir yani.
Nisan demis olabilir ama gercek bir nisan gibi gelmedi bana.
Gelin gormesi denilen seyde kiz, erkek tarafina gidiyor gelini gormek isteyenler geliyor birseyler ikram ediliyor taki takanlar oluyor.
Kaynananizda daha cok bundan bahsediyor gibi geldi.
Böyle yapmaya hakları yok ama ya. Heves etmismis. Kendine ait olmayan bi sey için heveslenemez. Sevgilin isteseydin tamam da... ayh daraldım, benim başıma gelmez umarım. Benimki de egeli. Alışverişe falan çıkmam kesinlikle dedim.
insanlar başkasını düğününe gider benimde çocuğum evlensin böyle düğün yapayım diye heveslenir çünkü o onun çocuğu gelinim olsun ona bunu alayım filan diye heveslenir bir komşumuz vardı geline 3 tane şal örmüştü gelinime yakışır diye ( bunlar heves ) insanların heveslerini kursaklarda bırakmamak gerek mutlu huzurlu bir ömür için