Erkek tarafında nişan töreni sorunsalı

Neden pürüz çıkarıo sun orda da olsun nişan kadın özenıyor demekki. Hem altınlar umrumda degıl ne demek. Bi çeyrek ne kadar habrrın var mı. Kadın takmış ki dönsün diye. Hem var ya tadını çıkar. Bu gunleri çoook ararsın. Benden demesi

yap kız ne olacak gezmeye gidiyormus gibi git bir nisan da orada yap gel.

Aynı gün ev bakma olayını organize edip araya nişanı sıkıştırmaya karar verdim.

Pürüz çıkartma niyetim yok. Sadece böyle törenleri zaten istemiyorum. Altın çok pahalı evet ama benim için bir anlam ifade etmiyor. Kimseden bir şey istemem kendim yaparım. Bana tat değilde dert oluyor maalesef.

Ne varki bunda?
Kadinda hakli ayrica.
Nolur sanki bi gidip kucuk bi merasim olsa?
Cok abartiyosnuz bazi seyleri.
Ayrica yasiniz kcuk ve basi buyruk olarak canlandirdim sizi, yada tuzu kurusunuz " dugunde masraflari zaten erkek tarafi oduycek " diye gelicek olan toreleri elinizin tersiyle itiyosunuz.
Eger derseniz " toreyi zaten kv alicak" hala ve hala ynlis dusunuyosunz.
Ana baba elbetki yardim edicek dugune tek oglan oldugundan dolayi.
O para sizn yararniza olucak.

Ayrica ne telasi olucakki? Elbiseniz hazir susunuz pusunuz hazir cunku evde yaptniz zaten merasim. Gidin hediyelikleri aldiginiz yere tekrar ugrayin, bi kac hdiyelik daha alin cikarken misafirlere vermeye.

o kadar insanı izmirden istanbla getirmek sıkıntılı olur ama sen ve ailen pekala gidebilirsiniz.kadın heves etmiş abartıp problem çıkarmaya gerek yok.masrafları kendileri karşılıyorsa gidiverin ne olucak

yapmazdım. Hele böyle direterek yok annem kararlı kesin yapıcak diye zorlamalarla hiçç yapmam. Kararlıysa buyursun sensiz yapsın.Kararlı nedir yahu, zorla mı?? Zaten nişan kadınlar arasında olmaz, hele 2.nişan çok saçma. 2. defa mı orda yüzük takıcaksınız?? Başkasına taktığı takıyı geri alıcak diye kendi nişanımda gönülsüz mutsuz oturmam.

Evin tek oğlu olmuş da ne olmuş yani, herkes tek oğlunu, tek kızını evlendiriyor, kimsenin 8 tane çocuğu yok. Nişan kız tarafınındır, kızın memleketinde ve kızın adetlerine göre yapılır. Düğüne ben de meraklı değilim ama farklı şehirler olduğu için nikah benim memleketimde, düğün eşimin memleketinde oldu, normali de budur zaten. Düğün erkek tarafınındır. Siz de düğünü İzmir'de yapın, erkek tarafının akrabaları düğüne gelip taksınlar altınlarını. İki kere düğün duydum ki bence gereksiz, iki kere nişan çok komik geldi açıkçası. Müstakbel kayınvalideniz baya bi uçmuş

Şu evliliklerde gelinle damat harici herkesin gönlü yapılmaya çalışılıyor zaten. Anlamiyorum ben, evlenen ciftin günü olması gerekirken yok annenin gönlü olsun yok babanın gönlü olsun diye diye çifti mutsuz ediyorlar. Buna hakları yok.

Sorun para değil ki benim acımdan manevi olarak bu işleri istememem. Yasım 26.Hiçte kolay bir hayat yaşamadım kendime göre. Paranın nasıl zorla kazanıldığını biliyorum. Tuzum kuru hiç değil. Sadece kimseden bir şey beklemiyorum.illa altınları istiyorsa yine giderim parası kimsede kalmasın tabii. Basıma buyruk oldugum doğrudur. Allah'tan başka kimseden korkum yok, Allah'tan başka kimseye muhtaç değilim. Sadece bana garip geldi. Dediğim gibi düğün bile yapmak istemiyorken 2. Nişanın ne anlamı var ? Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Art niyetli birşekilde açmadım konuyu. Bana mantıksız geliyor, belki de büyütüyorum gönlü olsun diye gideyim mi fikir almak için. Aradaki mesajomda belirtmiştim gerçi öyle istiyorlarsa olsun tabii problem cıkartmayacağım.

o kadar insanı izmirden istanbla getirmek sıkıntılı olur ama sen ve ailen pekala gidebilirsiniz.kadın heves etmiş abartıp problem çıkarmaya gerek yok.masrafları kendileri karşılıyorsa gidiverin ne olucak

Zaten bende kendi ailemden kimseyi davet etmiyorum. Çekirdek aile arasında olmasını istiyorum. Bu konuda erkek arkadaşımla cok önceden hem fikir olmuştuk. Şuan ortaya bu cıkınca garip geldi.

Buralarda pek severler görsünler gelini tekrar tekrar yemek verilsin insanlar yesin gelsin isterler bizim burdada iki gün yemek verildi... Bende bursadan izmire geldim.

İki tarafta da yapın :)

Yazık heves etmis

Öyle yapacağız gibi duruyor.

Bende sizinki gibi düşünüyorum. Acıkcası bana düğün bile saçma geliyor.

Önceden bu formaliteleri üstünkörü basit tutup geçeceğiz demiştik sonradan cıktı.

Buralarda pek severler görsünler gelini tekrar tekrar yemek verilsin insanlar yesin gelsin isterler bizim burdada iki gün yemek verildi... Bende bursadan izmire geldim.

Hayır ailelerine yabancıyım. Memleketim uzak. Daha cıkarken köyde dedikodumun çok yapılacağını duymuşken cidden kendimi ilk mesajdaki şempanze gibi hssediyprum.

Böyle yapmaya hakları yok ama ya. Heves etmismis. Kendine ait olmayan bi sey için heveslenemez. Sevgilin isteseydin tamam da... ayh daraldım, benim başıma gelmez umarım. Benimki de egeli. Alışverişe falan çıkmam kesinlikle dedim.

Bana abartiyorsunuz gibime geldi. Oglu bir kere evleniyor, kadin bunu kendi memleketinde yakin cevresiyle kutlamak istemis. Tek cocugu ve tek hevesi.
Bu kadar ayak diremenizi anlamadim yani, gidip ilgi odagi olacaksiniz kayinvalideniz zamaninda taktigi altinlarin geri donusunu alacak hem.

Ben de sadece nikahla evlenecektim, sonra istanbulda nikah+yemek, kendi memleketimde düğün, eşimin memleketinde ayri düğün oldu, ustelik esiminkiler 3 gun 3 gece yapmis da biz sadece son gune katildik nerdeyse 40 gun 40 gecede evlendim yani dikkat edin sizinki de benimkine donmesin

Hayır öyle adet vs meraklısı değiller.
Yani bohça vs gibi olaylar beraber alışverişe çıkmalar olmayacak.

Tek çocuk değil ablası evlendi. Tek oğul. Onlarda aile herşeylerini yapar yapmadanda evlendirmezmiş. Diğer formaliteler gözardı edilmişken bana gereksiz geldi sadece. Ayrıca ilgi odağı olmak benim için iyi bir şey değil :) ayak diremiyorum sadece hoşlanmadığım bir durumu ikinci kez yaşayacağım gereksiz geldi. Nerede duydunuz 2 kere nişan?.

Oyunbozancılığı erkek arkadaşım yaptı. Beni bunların ortasına attı. Anlaştığımız bu değildi. İstanbulda da düğün olursa ben intihar moduna girerim.

Haklisiniz sevmiyorsunuzdur, ben de duymadim ama giyinip gidip oturun bir aksam, herkesin gonlu olsun. Cok tamah bir gorev istemiyorlar ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…