- 17 Ağustos 2015
- 602
- 395
- 23
- 37
yap kız ne olacak gezmeye gidiyormus gibi git bir nisan da orada yap gel.
Pürüz çıkartma niyetim yok. Sadece böyle törenleri zaten istemiyorum. Altın çok pahalı evet ama benim için bir anlam ifade etmiyor. Kimseden bir şey istemem kendim yaparım.Neden pürüz çıkarıo sun orda da olsun nişan kadın özenıyor demekki. Hem altınlar umrumda degıl ne demek. Bi çeyrek ne kadar habrrın var mı. Kadın takmış ki dönsün diye. Hem var ya tadını çıkar. Bu gunleri çoook ararsın. Benden demesi
yapmazdım. Hele böyle direterek yok annem kararlı kesin yapıcak diye zorlamalarla hiçç yapmam. Kararlıysa buyursun sensiz yapsın.Kararlı nedir yahu, zorla mı?? Zaten nişan kadınlar arasında olmaz, hele 2.nişan çok saçma. 2. defa mı orda yüzük takıcaksınız?? Başkasına taktığı takıyı geri alıcak diye kendi nişanımda gönülsüz mutsuz oturmam.Selam kızlar
Erkek tarafı izmir ben istanbulda yaşıyorum. Sorunum şu ki; daha önce erkek arkadaşım, bizde yapılacak nişan töreninden sonra izmirde kendi evlerinde de yapılmasını istiyor. Bu bana çok saçma ve mantıksız geldi. Dün tekrar konu açıldı ve annesinin kesin izmirde kendi evlerinde 2. nişan töreni yapacağını oralarda zaten bunun kadınlar arasında yapıldığını söyledi.
Ben yine olayın mantıksızlığından dem vururken annesinin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Annesi herkes gibi köyde yapılacak nişan için hevesliymiş. Evin tek oğlu olduğu için biraz fazla abartıyor gibime geldi.
Ben yine istemediğimi söyleyince ayrıca olayın maddi yönü olduğunu, annesinin hem nişanda hem düğünde bir çok kişiye takı takmış olduğunu ve geri dönüşlerini beklediğini söyledi. Altınlar açıkçası benim umrumda değil. Nişana gelmek isteyen buyursun gelsin bizim evimize diye düşünüyorum içimden ama erkek arkadaşımın konuşmasından annesini bu konuda kırmak istediğini hissediyorum. Varsın gönlü olsun altı üstü kadınlar arası toplanacaksınız falan dedi. Üstüne böyle düşününce kendimi hayvanat bahçesinde görücüye çıkan şempanze gibi hissediyorum.Sizce nasıl vazgeçiririm bu olaydan ? Yoksa fazla mı abartıyorum?
Sorun para değil ki benim acımdan manevi olarak bu işleri istememem. Yasım 26.Hiçte kolay bir hayat yaşamadım kendime göre. Paranın nasıl zorla kazanıldığını biliyorum. Tuzum kuru hiç değil. Sadece kimseden bir şey beklemiyorum.illa altınları istiyorsa yine giderim parası kimsede kalmasın tabii. Basıma buyruk oldugum doğrudur. Allah'tan başka kimseden korkum yok, Allah'tan başka kimseye muhtaç değilim. Sadece bana garip geldi. Dediğim gibi düğün bile yapmak istemiyorken 2. Nişanın ne anlamı var ? Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Art niyetli birşekilde açmadım konuyu. Bana mantıksız geliyor, belki de büyütüyorum gönlü olsun diye gideyim mi fikir almak için. Aradaki mesajomda belirtmiştim gerçi öyle istiyorlarsa olsun tabii problem cıkartmayacağım.Ne varki bunda?
Kadinda hakli ayrica.
Nolur sanki bi gidip kucuk bi merasim olsa?
Cok abartiyosnuz bazi seyleri.
Ayrica yasiniz kcuk ve basi buyruk olarak canlandirdim sizi, yada tuzu kurusunuz " dugunde masraflari zaten erkek tarafi oduycek " diye gelicek olan toreleri elinizin tersiyle itiyosunuz.
Eger derseniz " toreyi zaten kv alicak" hala ve hala ynlis dusunuyosunz.
Ana baba elbetki yardim edicek dugune tek oglan oldugundan dolayi.
O para sizn yararniza olucak.
Ayrica ne telasi olucakki? Elbiseniz hazir susunuz pusunuz hazir cunku evde yaptniz zaten merasim. Gidin hediyelikleri aldiginiz yere tekrar ugrayin, bi kac hdiyelik daha alin cikarken misafirlere vermeye.
o kadar insanı izmirden istanbla getirmek sıkıntılı olur ama sen ve ailen pekala gidebilirsiniz.kadın heves etmiş abartıp problem çıkarmaya gerek yok.masrafları kendileri karşılıyorsa gidiverin ne olucak
İki tarafta da yapın :)
Yazık heves etmis
Evin tek oğlu olmuş da ne olmuş yani, herkes tek oğlunu, tek kızını evlendiriyor, kimsenin 8 tane çocuğu yok. Nişan kız tarafınındır, kızın memleketinde ve kızın adetlerine göre yapılır. Düğüne ben de meraklı değilim ama farklı şehirler olduğu için nikah benim memleketimde, düğün eşimin memleketinde oldu, normali de budur zaten. Düğün erkek tarafınındır. Siz de düğünü İzmir'de yapın, erkek tarafının akrabaları düğüne gelip taksınlar altınlarını. İki kere düğün duydum ki bence gereksiz, iki kere nişan çok komik geldi açıkçası. Müstakbel kayınvalideniz baya bi uçmuş
Şu evliliklerde gelinle damat harici herkesin gönlü yapılmaya çalışılıyor zaten. Anlamiyorum ben, evlenen ciftin günü olması gerekirken yok annenin gönlü olsun yok babanın gönlü olsun diye diye çifti mutsuz ediyorlar. Buna hakları yok.
Buralarda pek severler görsünler gelini tekrar tekrar yemek verilsin insanlar yesin gelsin isterler bizim burdada iki gün yemek verildi... Bende bursadan izmire geldim.
Böyle yapmaya hakları yok ama ya. Heves etmismis. Kendine ait olmayan bi sey için heveslenemez. Sevgilin isteseydin tamam da... ayh daraldım, benim başıma gelmez umarım. Benimki de egeli. Alışverişe falan çıkmam kesinlikle dedim.Öyle yapacağız gibi duruyor.
Bende sizinki gibi düşünüyorum. Acıkcası bana düğün bile saçma geliyor.
Önceden bu formaliteleri üstünkörü basit tutup geçeceğiz demiştik sonradan cıktı.
Böyle yapmaya hakları yok ama ya. Heves etmismis. Kendine ait olmayan bi sey için heveslenemez. Sevgilin isteseydin tamam da... ayh daraldım, benim başıma gelmez umarım. Benimki de egeli. Alışverişe falan çıkmam kesinlikle dedim.
Tek çocuk değil ablası evlendi. Tek oğul. Onlarda aile herşeylerini yapar yapmadanda evlendirmezmiş. Diğer formaliteler gözardı edilmişken bana gereksiz geldi sadece. Ayrıca ilgi odağı olmak benim için iyi bir şey değil :) ayak diremiyorum sadece hoşlanmadığım bir durumu ikinci kez yaşayacağım gereksiz geldi. Nerede duydunuz 2 kere nişan?.Bana abartiyorsunuz gibime geldi. Oglu bir kere evleniyor, kadin bunu kendi memleketinde yakin cevresiyle kutlamak istemis. Tek cocugu ve tek hevesi.
Bu kadar ayak diremenizi anlamadim yani, gidip ilgi odagi olacaksiniz kayinvalideniz zamaninda taktigi altinlarin geri donusunu alacak hem.
Ben de sadece nikahla evlenecektim, sonra istanbulda nikah+yemek, kendi memleketimde düğün, eşimin memleketinde ayri düğün oldu, ustelik esiminkiler 3 gun 3 gece yapmis da biz sadece son gune katildiknerdeyse 40 gun 40 gecede evlendim yani dikkat edin sizinki de benimkine donmesin
Haklisiniz sevmiyorsunuzdur, ben de duymadim ama giyinip gidip oturun bir aksam, herkesin gonlu olsun. Cok tamah bir gorev istemiyorlar ki :)Hayır öyle adet vs meraklısı değiller.
Yani bohça vs gibi olaylar beraber alışverişe çıkmalar olmayacak.
Tek çocuk değil ablası evlendi. Tek oğul. Onlarda aile herşeylerini yapar yapmadanda evlendirmezmiş. Diğer formaliteler gözardı edilmişken bana gereksiz geldi sadece. Ayrıca ilgi odağı olmak benim için iyi bir şey değil :) ayak diremiyorum sadece hoşlanmadığım bir durumu ikinci kez yaşayacağım gereksiz geldi. Nerede duydunuz 2 kere nişan?.
Oyunbozancılığı erkek arkadaşım yaptı. Beni bunların ortasına attı. Anlaştığımız bu değildi. İstanbulda da düğün olursa ben intihar moduna girerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?