en cok takıldıhım konu kaynanan takıları istiyo bu yüzden orda yapamk istiyo ee senın karın varmı burda o takılar kime gitcek sen simdi dersin siz karsılayın sizin taraftaki nisanı eee kadında alır bütün kücük altınları uyanıkkSelam kızlar
Erkek tarafı izmir ben istanbulda yaşıyorum. Sorunum şu ki; daha önce erkek arkadaşım, bizde yapılacak nişan töreninden sonra izmirde kendi evlerinde de yapılmasını istiyor. Bu bana çok saçma ve mantıksız geldi. Dün tekrar konu açıldı ve annesinin kesin izmirde kendi evlerinde 2. nişan töreni yapacağını oralarda zaten bunun kadınlar arasında yapıldığını söyledi.
Ben yine olayın mantıksızlığından dem vururken annesinin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Annesi herkes gibi köyde yapılacak nişan için hevesliymiş. Evin tek oğlu olduğu için biraz fazla abartıyor gibime geldi.
Ben yine istemediğimi söyleyince ayrıca olayın maddi yönü olduğunu, annesinin hem nişanda hem düğünde bir çok kişiye takı takmış olduğunu ve geri dönüşlerini beklediğini söyledi. Altınlar açıkçası benim umrumda değil. Nişana gelmek isteyen buyursun gelsin bizim evimize diye düşünüyorum içimden ama erkek arkadaşımın konuşmasından annesini bu konuda kırmak istediğini hissediyorum. Varsın gönlü olsun altı üstü kadınlar arası toplanacaksınız falan dedi. Üstüne böyle düşününce kendimi hayvanat bahçesinde görücüye çıkan şempanze gibi hissediyorum.Sizce nasıl vazgeçiririm bu olaydan ? Yoksa fazla mı abartıyorum?
yok artık daha nelersonraki konum kayınvalidem kız almada mehter takımı getirecekmiş olursa daha çok güleceksiniz
Nasıl yani 7 kuşak İzmirli bir insan olarak ilk defa erkek tarafının evinde de ikinci bir nişan yapılmasını duyuyorum. Bizim öyle bir adetimiz yok ve nişan kadınlar arasında yapılan bir tören değildir. İzmir de lohusa mevlüdü dışında hiç bir tören sadece kadınlar arasında olmaz ki. Kına gecelerimiz bile karmadır bizim. Hem nişanda aile içi dışındakiler takı takmaz ki e zaten aileden olanlarda sizin evdeki nişana gelecek herhalde.
Kına da 2 düğün de 2 şehir mi olacak
en cok takıldıhım konu kaynanan takıları istiyo bu yüzden orda yapamk istiyo ee senın karın varmı burda o takılar kime gitcek sen simdi dersin siz karsılayın sizin taraftaki nisanı eee kadında alır bütün kücük altınları uyanıkk
Onu sor istersenHayır kına istanbulda, düğün istemiyorum. bu nedenle istanbulda sadece nikah yapacağım. İzmirde canları isterse düğün yapabilirler yapmazlarsa benim işime gelir.
Nikah kesin istanbulda. Düğünü yaparlar salonda yapıp yapmayacakları onlara kalmış. Normal şartlarda mevlüt olarak planlanıyor.Onu sor istersen
Nişan 2 tane yapılmaz ama nikah burda düğün orda olursa daha uygun olur de
Ben hiç nişanı 2 kez yapan görmedim
Kendi anneme de anlatamıyorum. Kına gecesi dahi istemiyordum annem zorluyor bu nedenle karşı tarafın talebini de annemin isteğini gözeretek yapmam doğru olur gibi geliyor. Off benimde içim şişti inanın.ay isim sisti, Allah yardimciniz olsun @The Queen
yav evlenen ne istiyorsa o olur evlenirken, yahut neyi istemiyorsa o olmaz...
anlayamadim evlenen disindaki kisilerin evlenen icin evlenenden de hevesli olmasina.
Ferhunde gelin gibi hissettim kendimi ama gönlü olsun diye tamam deme hiç bişeyeNikah kesin istanbulda. Düğünü yaparlar salonda yapıp yapmayacakları onlara kalmış. Normal şartlarda mevlüt olarak planlanıyor.
Bende görmedim ondan fikir almak istedim.
Sanırım gönlü olsun diye kabul edeceğim.
Kendi anneme de anlatamıyorum. Kına gecesi dahi istemiyordum annem zorluyor bu nedenle karşı tarafın talebini de annemin isteğini gözeretek yapmam doğru olur gibi geliyor. Off benimde içim şişti inanın.
Kararsız kaldım sorayım kk ya dedim. Hala kararsızım.Ferhunde gelin gibi hissettim kendimi ama gönlü olsun diye tamam deme hiç bişeye
Sonra üzerine kalır, onu annem istiyo bunda annem kararlı diye gelir
Düğünü orda yapalım yeter de, nişanın 2 kez yapıldığını ne duyduk ne gördük olmaz de
@The Queen 2. nişanı kendileri karşılayacaklarsa birazcık uyuver canım bir evin bir oğlu :)
Ben de gelenek görenek öyle uzun uzadıya törenlerden hazzetmem ama uyduk yani, eşim de annesinin tek oğlu. Evde şerbet içirmeler, kucağa çocuk oturtmalar, zırt pırt eşikten atlatmalar, yok su dolu bakır tasa tekme vurmalar, ağzıma lokum sokmalar...
Amaan geçiyor gidiyor. Gönlü oluversin o da kendi çevresine ihya olmak istiyor bir tanecik oğluyla.
vallahi biz yurt disinda kendi kafamiza gidip evlendik, hic ugrasmadik bunlarla.
rast gelsin, hayirli olsun
hayirli olsunTam olarak istediğim bu benim.
Çok gereksiz lüzumsuz ama galiba annelerin gönlü olsun diye kabul edeceğim.
siz deSağolun
yap kız ne olacak gezmeye gidiyormus gibi git bir nisan da orada yap gel.Selam kızlar
Erkek tarafı izmir ben istanbulda yaşıyorum. Sorunum şu ki; daha önce erkek arkadaşım, bizde yapılacak nişan töreninden sonra izmirde kendi evlerinde de yapılmasını istiyor. Bu bana çok saçma ve mantıksız geldi. Dün tekrar konu açıldı ve annesinin kesin izmirde kendi evlerinde 2. nişan töreni yapacağını oralarda zaten bunun kadınlar arasında yapıldığını söyledi.
Ben yine olayın mantıksızlığından dem vururken annesinin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Annesi herkes gibi köyde yapılacak nişan için hevesliymiş. Evin tek oğlu olduğu için biraz fazla abartıyor gibime geldi.
Ben yine istemediğimi söyleyince ayrıca olayın maddi yönü olduğunu, annesinin hem nişanda hem düğünde bir çok kişiye takı takmış olduğunu ve geri dönüşlerini beklediğini söyledi. Altınlar açıkçası benim umrumda değil. Nişana gelmek isteyen buyursun gelsin bizim evimize diye düşünüyorum içimden ama erkek arkadaşımın konuşmasından annesini bu konuda kırmak istediğini hissediyorum. Varsın gönlü olsun altı üstü kadınlar arası toplanacaksınız falan dedi. Üstüne böyle düşününce kendimi hayvanat bahçesinde görücüye çıkan şempanze gibi hissediyorum.Sizce nasıl vazgeçiririm bu olaydan ? Yoksa fazla mı abartıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?