Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Erkek tipi dökülme hikayem ve çözümüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Hocam hormonlarda bir sıkıntı yok hepsine baktırdım , bide saçlarım o kadar inceldi ki canımı çok sıkıyor artık ... peki minoxil de kesin bir sonuç alır mıyım acaba .. sizde saçlarınızın öncesi ve sonrası var mi ? Bide minoxil hamilelikte kullanıyor mu ? Benim heniz çocuğum yok .. hamilelik sürecim olursa ve daha kötü olursa saçlarım , toplayınca sadece bu kadar kalıyor
Konuyu başından itibaren okuyun isterseniz. Daha önce konuşuldu sorduklarınız.
 
Ben de çok inaniyorum düşünce gücüne ama saç konusunda yapamıyorum böyle bir mesaj gönderdiğin için çok teşekkürler ben de şuan 27 yaşındayım ve eskiden hissettiğin gibi hissediyorum umutlandim mesajını görünce. bu en kotu şey insanın başına gelecek. Saçı olan herkes çok güzel geliyor bana. benim de annemde aynı problem var ve onu gördükce ben de böyle olucam genetik iste eninde sonunda diye istemsiz düşünüyorum çok üzülüyorum. Sen bu düşünceyle nasıl başa çıktın. Şuan tedavi olarak napiyorsun.
 
KIZLAR LÜTFEN BENİ DİNLEYİN SONUNA KADAR. BEN IYILEŞTİM SIZE DE ŞİFA OLSUN. Öncelıkle çok üzgünüm yaşadıklarınız için ne yazık ki yıllarca aynı sorunları yaşadım. Çok ağladım, çok kafaya taktım. Kelsin diye dalga geçtiler tepemde saç kalmadı. Sizleri öyle iyi anlıyorum ki. mikro kaynaklar vs herşeyi denedim. Koyu renk saçlarım aslında. Tepemdeki kellik görünmesın diye 6 sene sarı saç kullandm. En sonunda artık ne kaynak ne sarıya boyatmak hiçbirşey fayda etmedi. Anneminde kafası kel. Dayılarımında. Genetik dedim. Kabullendim. Kel kafamı saklayamaz duruma geldim. Kaynak takacak kadar saç bile yoktu artık cınku. Anoreksi gibi zayıftım. Annem evde başıma kaldın diyordu. Kimse seni bu saatten sonra almaz diyorlardı. Hem kel hem zayıf hem de duyduklarımdan berbatt duruma gelmiştim artık. Kendimden nefret ediyordum artık saçlarım omzuma kdr kısacık ve keldi. Sonra hayatımı değiştirme kararı aldım bazı nedenlerden. 28 yasındaydım bunlar olurkn dökülmem ise lisedeyken 16 dan sonra başlamıştı. Aşırı kitap okuyan biriyimdir. Kendimi düşünce yoluyla iyileştirmeyi hedefledim. Size şaka gibi gelecek ama kendimi herşeye inandırmaya sahte bir gerçeklik yaratmaya başladım. Kendime devamlı iyi şeyler söyledim. Kendimi önemsemeye başladm. 28 yasında saçıma dermaroller 0,5mm yapmaya ve rendelediğim soganı tülbentle sıkıp , bu suyun içine aloe vera da katıp dermarollerdan sonra saç derime sürmeye başladım. Bir yaz boyunca bunu yaptım. Saçlarımm cıkıyor diyordum insanlara kaile almıyorlar inanmıyorlardı ama ben incecik azıcık saçlar görüyordum. Ve buna KENDIMI INANDIRDım. Çıkıyordu saçlarım ! Hep saçım cıkıyor dedim yapmaya devam ettim: her ay saçlarımın ucundan 1 cm kestim kendim daha hızlı uzar dedim… karanfili 10 gun suda beklettim devamlı saç derime sıktım. Masaj yaptım. arkadaşlar böyle böyle saçlarım cıktı 28 yaşından sonra. O kel kafamda şuan saç dolu ve belime kadar uzunlar. Soğan suyunu mutlaka yapın dermarollerla ama en önemlisi KENDINIZE INANIN. Kendınıze moral verin. İnsanlar yoo hala aynısın dediğinde hayır cıkıyor işte diyin bulun o saçları !!! İnanın cıkacak. Sakın kendınızden vazgeçmeyin. Ben o durumdan bu duruma geldiysem sizde başarabilirsiniz. Bu arada evde kaldı denilen kız için herkes buranın en güzel kızı Sensin dedi. Talipler sıraya dizildi annemin prensesi dünyalar güzeli kızı oldjm. Arkdşlar yemin ediyorum hikayem dogrudur. Kendimi baştan yarattım duruşum bakışım bile değişti. Evlendim mutluyum. Şuan 32 yaşındayım. Kendinize değer verin. Toparlanın… herşey güzel olacak. Siz yeter ki inanın. Silin o gözyaşlarını sizi seviyorum !
not; söylemeyi unuttum çok düzenli olmasa da biotin hapı da içiyorum arada bilginz olsn. Ama hapa saçlarım cktıktan snra başladm. Bu haptan öncedn haberm yoktu.
Hocam saçlarınız şu anda ne durumda ?
 
Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun bir yazı olacak ama dilerim birilerine faydam dokunur.

Şu an 35 yaşındayım ve 17 yaşımdan beri saç dökülme illeti ile uğraşıyorum. Aşırı gür, lüle lüle saçlarım vardı. Zamanla o kadar çok dökülüp seyreldi ki tepeler açıldı, kelleşti bir avuç saçım kaldı. Bu durumun psikoljimi nasıl etkilediği bende nasıl yıkım oluşturduğunu bu derdi çekenler tahmin edebilir.

Birçok yol denedim. Minoxiller, biotin haplar, türlü türlü doğal ya da kimyasal serumlar... Hatta en son regenera kök hücre tedavisi ve sanakin akıllı plazma uygulamasına bir dünya para verdim. Ama sonuç her defasında beni hüsrana uğrattı.

Bir süredir sosyal medyada kozmik bakım adlı hesabı takip ediyorum. Bilenler bilir. Ayın konumuna göre çeşitli güzellik, sağlık, bakım tüyoları veren bir hesap ve ben çok faydalanıyorum. Bu hesabın saç kesim takvimine göre saçlarımı kesmeye ve karanfil kürünü uygulamaya (çok düzenli olmasa da) başladım. Ayrıca sitede anlatılan polen maskesini yapıyorum haftada bir.

Bunun haricinde yine burada tarifini gördüğüm miracle losyonu günde 1 ya da 2 günde bir uyguluyorum.

Son olarak marka ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama piyasada en çok reklamı dönen, ünlülerin reklamlarında oynadığı malum mavi suyu günde 1-2 kez kullanmaya başladım. İki günde bir dermaroller eşliğinde.

Bu kadar çok şeyi aynı anda kullanmak, mavi su, miracle losyon gibi içeriği riskli ürünleri bir arada saça sürmek biliyorum ki çok doğru değil. Ama bu dert öyle bir dert ki, yaşamayan bilemez. İnsana yeter ki çare olsun diye yaptırmayacağı şey yok...

Yukarıda bahsettiğim tedavilerden hangisi etki etti bilmiyorum ama 2.5-3 aydır tüm dökülmem durdu. Saçlarım ilk fotodan 2.fotodaki hale geldi. Hala çok seyrek, ama en azından bir gelişme var diye seviniyorum. Dediğim gibi mavi su, miracle losyonu dönüşümlü kullanıyorum ama bu şekilde kullanımı güvenli mi bilmiyorum. Ben risk alıyorum. İnşallah bir sorun yaşamam. Eki Görüntüle 2604252

Son fotoğraf 6.ayda gün ışığında çekildi. Bir öncekilerle fark yokmuş gibi görünse de saç diplerimde onlarca minik kökler var. İnşallah onlar kalınlaştığında tablo daha umut vadedici olacak.
Hocam bende aynı durumdayım maalesef, canım o kadar sıkılıyor ki .. şu an prp ve mezoterapiye başladım bakalım
 

Eklentiler

  • 0F71BC95-0EA8-4D65-AC8B-3D8A57A3D414.jpeg
    0F71BC95-0EA8-4D65-AC8B-3D8A57A3D414.jpeg
    142,6 KB · Görüntüleme: 338
  • CBB7D13A-43D7-463C-8AC4-FD2AC87D326F.jpeg
    CBB7D13A-43D7-463C-8AC4-FD2AC87D326F.jpeg
    140,7 KB · Görüntüleme: 258
  • D510861B-D74C-406B-9902-0D8E138994F2.jpeg
    D510861B-D74C-406B-9902-0D8E138994F2.jpeg
    111,3 KB · Görüntüleme: 356
Arkadaşlar saçlarımın şuan ne durumda oldugunu sormussunuz. Tabıkı diğer kadınlar gibi dolu dolu gür bir kafam yok. En başta saç tellerim aşırı ince. Ama eskı kel kafamdan da eser yok. Ciddi anlamda yogunlaştı. ve şuan kafamda hala birsürü saç oluşumu var. Eskıden saç analizi yaptırdıgımda böyle bir saç olusumu ne yazık ki yoktu. Ben HERŞEYİ DÜŞÜNCE YOLUYLA BEYNINIZLE HALLEDEBİLECEĞİNİZİ savunuyorum. Eğer kendinize inanmaz dert ederseniz asla bunu başaramazsınız. Yıllarca bilmem ne forte minoxil yok bunların erkek için olanlarına kadar kullandm cnku erkek tipi dökülme teşhisi konmuştu hem anneme hem bana. Ve annem sen de benım gibi kel kalacaksın diyip dururdu üzülürdü halime. Ama ben o tip ilaçlardan görmediğim yanıtı yıllar sonra soğan suyu ve aloe veradan gördüm kendime de inandım. Hergün yeni saçlarım cıkıyor dedim. Kafamda bebek saçlarını bulup bulup kuzenlerime arkdşlarıma yolladım bakın saçım cıkıyor kel kalmıycam ben çıkacak hepsi dedim durdum. Bunları tekrarlayın ınanın allahaskına. Hap yerine hergün bir diş sarımsak yutun. Doğal yollara inanın herşeyin şifası doğada var. Ama saç mezoterapisi bende düşünüyorum tabiki tıbla da desteklemeliyiz. Ama önce doğal yollardan herşeyi deneyin lütfen
 
Ben kafası kel tepesi açık birinden bu duruma kadar geldim bu hale gelmem 4 senemi aldı. Öyle soğan suyunu sürdüm de şapşap diye saçlar cıkmadı. Zaman lazım. 15 senedir saçımı böyle uzatamamıştm kendimi bildim bileli omzuma kadar kısacık saçlarım vardı. 20 li yaşlardayken kafamı bile kazıdım ben o kdr psikoljm bozuktu. Suan hala saç olusumları var özellikle alnımın önune dogru sürükledim telleri ki görün diye. İnanın lütfen. Ben inanıyorum ki saçlarım popoma kdr gelecek ve birsürü saçım çıkacak daha zaten çıkıyorlar görüyorum onları. INANINNN KIZLAR HERŞEY BEYNINIZDE.
 

Eklentiler

  • 7FAA4C44-AD32-4990-86AA-F0F106E4432F.jpeg
    7FAA4C44-AD32-4990-86AA-F0F106E4432F.jpeg
    84,7 KB · Görüntüleme: 369
  • 6D10C806-B6D2-4126-B019-E45DB9FCCED3.jpeg
    6D10C806-B6D2-4126-B019-E45DB9FCCED3.jpeg
    70,9 KB · Görüntüleme: 358
  • 4DF9ECB2-ED67-4620-B12D-4F6CE6853C7C.jpeg
    4DF9ECB2-ED67-4620-B12D-4F6CE6853C7C.jpeg
    90,1 KB · Görüntüleme: 363
  • 6F89F017-E970-4CE2-BC20-0865513346F4.jpeg
    6F89F017-E970-4CE2-BC20-0865513346F4.jpeg
    103,9 KB · Görüntüleme: 380
Ben bu saça 30 yaşından sonra kavuştum. Tüm genç kızlıgım kel kafayla geçti. Dolmuşta en arkaya otururdum insanlar kel kafama bakmasın diye. İnanılmaz bir psikoloji bu korkunc birşey bir kadının kafasının kelleşmesi Bu kadar saçım olsaydı gençliğimde hayatım belki daha iyi olurdu özgüvenım daha yüksek olurdu. Kendime karşı daha iyi olurdum. Bu yuzden suan buradayım ve sizi elimden geldiğince desteklemek moral vermek istiyorum… hepinizin hislerini anlıyorum ve eski hayatım aklıma geliyor gözlerim dolarak yazıyorum bu satırları.
 
Ben kafası kel tepesi açık birinden bu duruma kadar geldim bu hale gelmem 4 senemi aldı. Öyle soğan suyunu sürdüm de şapşap diye saçlar cıkmadı. Zaman lazım. 15 senedir saçımı böyle uzatamamıştm kendimi bildim bileli omzuma kadar kısacık saçlarım vardı. 20 li yaşlardayken kafamı bile kazıdım ben o kdr psikoljm bozuktu. Suan hala saç olusumları var özellikle alnımın önune dogru sürükledim telleri ki görün diye. İnanın lütfen. Ben inanıyorum ki saçlarım popoma kdr gelecek ve birsürü saçım çıkacak daha zaten çıkıyorlar görüyorum onları. INANINNN KIZLAR HERŞEY BEYNINIZDE.
Saçlarınız güzel gözüküyor rengi de çok güzel evet bir kadın için zor bir durum ama siz zoru başarmışsınız güçlüsünüz .Umarım bundan sonra hep mutlu olursunuz .Hikayenizi bizle paylaştığınız için çok teşekkür ederim .
 
Bugün karşıma Hintli bir adam çıktı . Her gece yatmadan tere tohumunu süte koyup içmiş ve saçları geri gelmeye başlamış .Yapılışı şöyle 5-10 tane tere tohumunu suya koyup 7-8 saat bekletiyoruz sonra akşam sütün içine karıştırıp içiyoruz .Araştırdığımda gerçekten kadınlara oldukça faydalı regl düzensizliklerini önleyen bir şeymiş.İngiliZce araştırmak istiyorsanız ismi ‘halim seed
 
Ben bu saça 30 yaşından sonra kavuştum. Tüm genç kızlıgım kel kafayla geçti. Dolmuşta en arkaya otururdum insanlar kel kafama bakmasın diye. İnanılmaz bir psikoloji bu korkunc birşey bir kadının kafasının kelleşmesi Bu kadar saçım olsaydı gençliğimde hayatım belki daha iyi olurdu özgüvenım daha yüksek olurdu. Kendime karşı daha iyi olurdum. Bu yuzden suan buradayım ve sizi elimden geldiğince desteklemek moral vermek istiyorum… hepinizin hislerini anlıyorum ve eski hayatım aklıma geliyor gözlerim dolarak yazıyorum bu satırları.
Haftada kaç kere yapıyorsun soğan suyunu 4 senedir düzenli devam ediyor musun. Ve moralini böyle nasil yüksek tuttun yani çıkacağına kendini nasıl inandirdin. Benim de annem de aynı problem var genetik diye inancım kırılıyor sürekli. Düşünce gücüyle herşey olabilir buna ben de çok inaniyorum ama saç konusunda kendimi inandiramiyorum
 
Haftada kaç kere yapıyorsun soğan suyunu 4 senedir düzenli devam ediyor musun. Ve moralini böyle nasil yüksek tuttun yani çıkacağına kendini nasıl inandirdin. Benim de annem de aynı problem var genetik diye inancım kırılıyor sürekli. Düşünce gücüyle herşey olabilir buna ben de çok inaniyorum ama saç konusunda kendimi inandiramiyorum
Ben doktor değilim ama genetik bile olsa tedaviyi olduğunuz sürece saçlarınızın hep olacağını düşünüyorum .Hatta bana doktorum erkek tipi saç dökülmesi olan kadınların yüzde 75inde sağlık açısından bir sorunu yoktur genetik yatkınlığı vardır demişti ama yinede tedaviye cevap veriyoruz . Sizin tedaviye çok iyi cevap verme şansınız var.Stresli olmamaya çalışın gerçekten stres yapınca yaptığımız hiçbir tedavinin anlamı kalmıyor saçlar etkileniyor çünkü .Umutlu olun hatta annenizde tedavi olmaya başlasın. Sizin yaşınız çok genç kökleriniz ölmemiştir
 
Haftada kaç kere yapıyorsun soğan suyunu 4 senedir düzenli devam ediyor musun. Ve moralini böyle nasil yüksek tuttun yani çıkacağına kendini nasıl inandirdin. Benim de annem de aynı problem var genetik diye inancım kırılıyor sürekli. Düşünce gücüyle herşey olabilir buna ben de çok inaniyorum ama saç konusunda kendimi inandiramiyorum
Soğan suyunu sadece yazları yapıyorum. Ama kışın da dermaroller a devam ediyorum ayda 1 yapıyorum. Ben daha önce bahsrttiğim gibi 28 yasında aniden bir değişime girmeye çalıştım. Çünkü ciddi psikolojik rahatsızlıklar geçirmiştim. Anksiyeteye dönüşmüştüm. Sakinleştiriciler yazılmıstı. Durmaksızın kusuyordum hastanelerden cıkamıyordum serumlarla besleniyordum. Devamlı vücudumun ağrıdıgından şikayet ediyordum habire mr a filan giriyordum. Kafayı yeme derecesıne gelmiştim psikolojim tamamen çökmüştü. Kgb midir nedir girmedıgım cihaz kalmadı. Kafayı yemiştim en son beyin ve omurilik cerrahının birisi anksiyete var sende hiçbirşeyin yok senin demişti. Hayatımı değiştirmeye kendimi inandırdım, yaşadıgım herşeyin psikolojik oldugna… Sakinleştiriciler olmadan da toparlayabilirm dedim. Doğal bir hayat yaşamaya kendimi inandırdım, saçımdaki mikro kaynakları söktüm. Sağlıklı beslendim. Paket gıdaları hayatımdan cıkardım. Spora başladım. Vs… cok ciddi bir hayat değişimine girmiştim. İstanbuldan ayrılıp bir köye yerleşerek başlattım bu değişimi. Galiba buna okudugum kitaplar sebep oldu cogunlukla , cunku cevremden hiç destek görmuyordum. Sanki herkes iyiydi de bir ben kötüydüm. Sadece inandım kendime. Her konuda. Herşeyin güzel olacağına. ‘Kuantum’ üzerine okudum. Tavsiye ederim. Benim annemin kafasında 10 tel saç kaldı. Bizimkide genetikti sözde. Herkes anası gibi kel kalacak dedi. Şimdi gayet iyi durumdayım. Daha da iyi olacağım. Siz de olun inş.
 
Ya bir de bunlarn haricinde mesela bioxinler sonra universitede okurken ampüller kullanırdm. Paket paket böyle alır alır kafama kırardım. 20 li mi 30 lu mu ne olurlardı. Çok deli paralar döktüm o kadar şey denedm ugrastm. En iyi serummuş spreymiş yıllarca denemedıgım hiçbirşey kalmadı. Hep boşuna gitti o paralar hiç ilerlemem olmadı yıllarca. Ben ınanmıyorum hiçbir ürüne artık istediğin kadar düzenli kullan yine dökülüyor yine cıkmıyor. Bu arada çok önemli bir detayı atladıgımı farkettim. Şampuanı da bıraktım ben köye yerleşince. Marka verebiliyormyz blmıyorm su meshur yeşil daln sabunlar varya onları kullanıyorum. Onun da büyük etkisi olmuş olabilir.
 
Gelişmeler nasıl arkadaşlar nasıl gidiyor tedaviler. Ben hala buhranlardayım. Endokrine gittim Ağustos ayında ferritinim 18 çıktı fakat demir seviyem yüksek. Folik asit düşük biraz folik asit vermişti. Doktor. Tekrar kontrole gideceğim başka şeylere bakacakti fakat şehir değiştirmek zorunda kaldım şuan. Kendimi başka şeylere vermek istesem de psikolojik olarak gün içinde sürekli mutsuzum kendimi olumlamaya calissamda olmuyor.
 
Gelişmeler nasıl arkadaşlar nasıl gidiyor tedaviler. Ben hala buhranlardayım. Endokrine gittim Ağustos ayında ferritinim 18 çıktı fakat demir seviyem yüksek. Folik asit düşük biraz folik asit vermişti. Doktor. Tekrar kontrole gideceğim başka şeylere bakacakti fakat şehir değiştirmek zorunda kaldım şuan. Kendimi başka şeylere vermek istesem de psikolojik olarak gün içinde sürekli mutsuzum kendimi olumlamaya calissamda olmuyor.
Benim iyi şimdilik. Tedaviye duruma göre ekleme veya çıkarma yapıyorum. Son uygulamalarım şu şekilde:

Her akşam minoxil sprey
İki güne bir hairforte sprey (sabahları)
Günlük xpecia tablet bir adet, 0.25 aldactone 1 adet,
Haftada 1-2 kez lazer başlık
Haftada 1 dermaroller ve sığır iliği maskesi.

Dökülmem makul seviyede, saç çıkışı var ama seyrekliklerin kapanması için hala yetersiz. Şunu gönül rahatlığıyla iddia edebilirim ki, doğal kürler, etkinliği onaylanmamış tedaviler benim için fasa fiso oldu. Ya işe yaramadılar ya da kayda değer bir fark yaratmadılar. Ama minoxil tedaviyi bambaşka bir seviyeye taşıdı. 1 yılın sonunda yüzümü daha çok güldüreceğine inancım var. 6 aydır düzenli kullanıyorum. En çok minoxil ile verim aldım. Bu arada elimdeki xpecia tablet ve hairforte sprey bitince procapil içeriği daha yüksek bir ürüne geçmeyi düşünüyorum. Bu tarz procapilli, saw palmettolu ürünleri tedaviye destek olarak kullanmaya devam edeceğim. Ama asıl tedavi hep minoxil olarak kalacak.
 
Mirzoey Mirzoey siz yazınızın başlarında minoksil kullandığınızı ama işe yaramadığını yazmışsınız. Kısa süreli mi kullanmıştınız.
 
Mirzoey Mirzoey siz yazınızın başlarında minoksil kullandığınızı ama işe yaramadığını yazmışsınız. Kısa süreli mi kullanmıştınız.
İlk başta (yaklaşık 3-4 yıl önce) iki kutu minoxil forte markasını bilinçsizce kullanmıştım. Saçlarımda inanılmaz bir kaşıntı, kepeklenme ve kızarıklık yaptı. Haliyle fayda göremeden bıraktım. Şu an bioxinin forte kullanıyorum. Allah'a şükür bir sıkıntı oluşmadı. O da %5 minoksidil içeriyor. Burada el alışkanlığı ile minoxil yazmışım hep. Ama kastettiğim etken madde olan "minoksidil". Saçınızın alerjik reaksiyon göstermediği markayı kullanın. Rogaine, kirkland, bioxinin farketmez.
 

Benzer Konular

X