Erkekler evlenince değişir mi

Onnf

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
659
206
23
33
Kızlar şöyle güzel yorumlarınızı bekliyorum erkekler evlenince değişir mi ya da sevgiliyken olumsuz huylarının farkına vardığımız halde görmezden geldiğimiz için mi sonrasında bize pahalıya patlar . Değişirse neden değişir. Değişmezse neden değişmez erkekleri değiştiren nelerdir vs.

Kadında değişir erkekte değişir. Olaya bu şekil bakınca daha kolay olur anlamak. Tek taraflı bakmamak lazım.

Bir ilişki uzmanı değilim, yalnız naçizane fikirlerim var.
Öncelikle erkek ve kadın olarak nitelendirmeyelim, biz insanız. Varlığımız gereği sürekli değişiklik istiyoruz, belli bir yaşa kadar hep büyüyoruz öyle değil mi? Çocukluğumuz hep değişkenliklerle geçiyor. Bir süreden sonra ritüel kalmakta zorlanıyor bazı bünyeler. Erkekler rahat büyütüldükleri için, evlilik aşaması sonrası sorumluluğu kaldıramayabiliyorlar. Genelleme yapmıyorum, fakat kadınlar küçük yaşlarda sorumluluk aşılanarak büyütülüyor..
Erkekler baskıya, kıskançlığa, sorguya alışık olmadan yaşıyorlar ve birden bunların tümü bir anda önlerine serilince tepki gösteriyorlar, biz kadınlar buna "ne oldu şimdi ya" diyoruz..
Durum bu..

Görmezden geldiğiniz şeyler elbette sorun olur istediğin kadar görmezden gel boşa ;)

Tabi orası kesin. Ama genel olarak KK da erkeklerin evlenince değiştiğini söylüyorlar tabi bende haliyle bir işkillendim.

Değişir . Görmezden gelsen de olay çıkartsan da değişmez sonuc.

benimki değişmedi. değişir diyodum ama, herkes aynı diilse demek

Erkekler eğer çok kötü niyetli değillerse fazla komplike değiller bence. Sevgiliyken imkan olmadıysa nişanlılık döneminde bir yolunu bulup birkaç gün aynı ev paylaşılmalı, aileler biraz daha rahatsa alışverişe çıkılmalı, direkt iş çıkışında en doğal ve yorgun hali ile buluşulmalı. Aileler kaldırıyorsa bir süre birlikte yaşamak gerek hatta. Tabii bu benim görüşüm. Aynı evde kendini ele verir erkek ama ev ortamını görmeden tanımak zor diye düşünüyorum.

Evlenmeden önce kısa süre aynı evde yaşamak lazım bir nevi deneme sürüşü o zaman anlarsın değişip değişmediğini :D

Bir Arı.. Dünya da, en değerli besini yapar. Yaptığı Bal ile eşsiz bir kimliğe sahiptir. Arı hakkında kimse olumsuz bir şey söyleyemez. Arı, yaptığı Bal ile şifa kaynağıdır. Peki bu Bal' ı nasıl yapıyor ?.. İçgüdüsel olarak yapıyor. Yani, sen ben ne yapması gerektiğini söylemiyor, öğretmiyoruz !. Öğretemeyiz !

Şimdi Arıların bu içgüdüsel özelliğini yok sayalım !.. Yani Bal gibi, bir besin kaynağının olmadığını düşünelim !. Arıların önemi şuan ne olmuştur ?. Zihnimizde, sağa sola uçuşan, ne yaptıkları anlaşılmayan kanatlı, iğneli böceklere dönüştüler demi ?!

İşte bu sebeple, İnsan denen canlıyı sadece, içgüdüleri ile tanımlayabiliriz. Önce içgüdülerimizi bilmeliyiz. Kadın içgüdüsü ve erkek içgüdüsü nedir anlamalıyız.

Gördüklerimiz, duyduklarımız, bunlar İnsanın ne olduğunu ortaya koymaz. Bal gibi bir besin kaynağının varlığından haberdar değilsek; Arıların ne kadar değerli olduğunu düşünemeyiz.. Bilemeyiz.

Önce İnsan da olması gereken "Bal" gibi değerli olan içgüdülerini keşfetmeliyiz. İşin ilginç tarafı.. Arıların içgüdüleri öğretilemiyor, çünkü idrak yok. Ama İnsana öğretilebilir, farkı da burada ortaya çıkıyor. İnsanın idraki, aklı var !. Bal (İçgüdü ve Eseri) nedir bilmiyorsak. Bu böcek ne yapıyor.. Etrafım da uçuyor, iğnesini batırıyor; der dururuz.

Asıl sorun.. Birilerinin İnsan içgüdüsünü köreltip (perdeleyip) , sıradan bir sirk hayvanına dönüştürmesinden kaynaklanıyor..!

ancak bir erkekle evlenince gerçek kişiliğini görürsün. evlenmeden önce herşey sahte, pembe hayal.

İster istemez degisiyorlar. Daha rahat oluyorlar kadınlarda degisiyor aslında. Önceden onun karsısına bakımlı cıkarken yeri geliyo pijamayla karşılıyor.

aslında değişmez kimse... evlenmeden önce görmemeizi isteediğimiz şeyleri kamufle ederler sadece

Kızlar şöyle güzel yorumlarınızı bekliyorum erkekler evlenince değişir mi ya da sevgiliyken olumsuz huylarının farkına vardığımız halde görmezden geldiğimiz için mi sonrasında bize pahalıya patlar . Değişirse neden değişir. Değişmezse neden değişmez erkekleri değiştiren nelerdir vs.
Hayır canım erkekler evlenince değişmez sadece özlerine dönerler.
Erkeklerin % 99'u sevgiliyken değişmiş olarak bize gelirler ve evlendikten sonra köprüyü geçtim nasılsa diyerek artık rol yapmayı bırakıp kendileri olurlar.
Bir erkeği aynı evin için de Boxer donla görmedikten sonra ne olduğunu asla anlayamazsın.Birini tanımak istiyorsan ailesine akrabalarına arkadaş ve iş çevresinde ki insanlara bakman yeterli olur.
Sosyo ekonomik farklılığın olan.aile kültürleriniz örf ve adetleriniz uymayan biriyle anlaşırım derseniz kendinizi kandırırsınız.
Biraz abesle iştigal olacak ama ben aşırı bir hayvan severim kedi köpek ayırt etmem yani ama aynı evin içinde bir Golden cins köpekle yaşamam çünkü tüyleri çok dökülür fazla kokarlar bakım ve ilgi isterler vs. Golden çok seviyor olmam onu besleyeceğim anlamına gelmiyor.
Çünkü sevdiğim şeylerin zorluklarını ve sorumluluklarını fark etmeye özen gösterir ona göre hareket ederim.
9 yıl flört eden arkadaşlarım evlendikten 3 ay sonra boşandılar çünkü flört ile aynı evi paylaşmak çok başkadır.
İkili ilişkiler de kadın duygusaldır mantıklıdır dürüsttür vs ama erkek sadece hesapcıdır :KK66:
Akıllı olup onun hesabını onda önce yapıp bozarsan gerçek yüzünü görebilirsin ama dediğin gibi çok sevip kusurlarını görmek istemezsen oturur ağlarsın :KK66: Yani sana kalmış bir durum.

Aslında bu biraz insan doğasıyla ilgili her zaman dışarda görüştüğün biriyle sürekli aynı evde olmak elbette ki çok büyük farklar yaratıyor. Bi kere ister istemez adamın her halini evde görüyorsun dışarıda 5 saat birlikteyken bazı şeyleri yokmuş gibi göstermek kolaydır ama aynı evde imkansız. Ve evlenince işin içine evin sorumlulukları da giriyor aileler giriyor sonra çocuk ister istemez çok şey değişiyor yani eskiden sadece ikiniz varken evlenince herşey oluyor bu doğal olan birşey sadece bu değişimlerde karşılıklı anlayışı desteği hoşgörüyü yitirmemek gerek. Eşinin ilgisiz olduğu Zaman'larda olacaktır çünkü o dönemlerde düşünmesi çözmesi gereken sorunlar olacaktır sevgiliyken yanında 5 saat bu sorunları görmezden gelebilir ama evliyken öyle olmuyor sende Onunla yaşıyorsun. İşte böyle anlarda sürekli sen soğudun ilgisizsin diye Ada'mı boğmak yerine sessizliğine ortak olmak sorununu Çözmesine yardımcı olmak gerek. hoşgörü yani işte. ve konuşmak çok önemli herşeyi konuşmak her zaman konuşmak bide sevmeyi ihmal etmemek ertelememek gerekli evlenince hayat telaşesinden seni seviyorum demeyi bile unutuyoruz unutmamalı. Sarılmadan uyunmamalı. Bi de en önemlisi bir erkeğe "bu kadın onun Onurunu incitirsem gözümün yaşına bakmaz bırakır beni ne evlilik ne çocuk onu bağlamaz" mottosunu iliklerine kadar öğretmek ezberletmek gerekli.

Eşimle 20 yaşında tanıştım, evleneli 4 yıl oldu 4 yıl da çıktık. Tabii ki 20 yaşındaki halimizle 28 yaşındaki halimiz aynı değil. Mesela eşim eskiden çocuksu biriydi ancak şu an o halinden eser yok. Ben de değiştim tabii. Yaşadığımız şeyler, aldığımız tecrübeler... Hepsi bizim karakterimize olumlu/olumsuz şeyler koydu. Ama şunu söylemek gerekirse eşim gerçekten romantik biriydi. Şiir, şarkı, roman, romantik sürprizler ve daha niceleri. Şimdi boşanma evresindeyiz. Biliyorum ki bu evreye gelmemizdeki tek suçlu o değil. Benim de bu olaylara katkım var. Agresifliğim, sert oluşum, soğuk ve yalnızlığı seven bir insan oluşum vb vb. Maalesef değişiyoruz ve değişim kötü olunca sevgililik aşamasında fark edilen ama es geçilen kötü yanlar da ortaya çıkıyor...

Kesinlikle degisiyo canim benim kocam mesela sevgiliyken hic kavga falan yok rahat birakirdi sıkmazdi evlendik degisti kociş:KK20:

Back
X