Erkekler neden bayanların ailesiyle samimiyet kuramaz

rabiazuhal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
76
11
38
Nasıl anlatsam kısaca eşimin babası küçük yaşta vefat etmiş eşimde twk çoçuk olduğu için kv ile beraber oturuyoruz öyle bi sıkıntımız yok çok şükür desem mi bilemiyorum hani süregelen bir kavga yada birşey yok ama ne zaman benim tarafımdan biri evime gelmeye kalksa yada bizi DAVET ETSELER ( davet olmayınca gidilmiyor çünkü ) bir laflar isteksiz olmalar falan filan vs vs vs. Hani gezmeyi sevmiyorlar desem ellerinden gelse sabah kahvaltıyı bir yerde öğlen bir yerde akşam başka bir yerde olacaklar ama neden benim tarafıma karşı böyleler bu artık beni çok rahatsız ediyo bu arada 4.5 yıllık evliyiz...

Bazıları böyle oluyo ne yazık ki.. Nasıl ki siz onun annesiyle yaşıyorsunuz, el mecbur gık demeden ailenizi hoş tutmak zorunda. Bunu sağlıycak olan da sizsiniz.

Bazıları böyle oluyo ne yazık ki.. Nasıl ki siz onun annesiyle yaşıyorsunuz, el mecbur gık demeden ailenizi hoş tutmak zorunda. Bunu sağlıycak olan da sizsiniz.
Ailemi hoş tutar asla karşılarına gelipde birsey demez saygıda kusur etmez ama gelip gitme konusuna gelince yaptığı ufacık bir yorum isteksizlik bana hiç hoş gelmiyo açıkcası batıyo

Bizde benim ailemle daha içli dışlıyız. Genellememek lazım. Ayrıca ben olsam eşim benim aileme ne kadar isteksizse ben de onun ailesine o kadar isteksiz olurum.
Zaten sizin düşündüğünüz gibi yapıyorum açıkcası ilk evlendiğimiz zamana bakarak şimdi gayet mesafeliyiz acaba benim aileme ısınamadığı içinmi böyle yoksa sorun bendemi anlayamadım

biz benim ailemle daha sık görüşürüz. hatta ben salonda uzanırken ablama eşim bulaşıkları halleder, sohbet ederler. hiç sıkıntı çıkmaz. eşimin ailesiyle de bir soğukluk yok. bir ara onlar gelme-kalma işini abartınca bir mesafe koyduk araya. şimdi o da düzeldi. genelleme yapmamak lazım. benim aileme mesafeli olsaydı eşim benden misliyle karşılık alırdı ama.

Bayan değil “KADIN”.

Bence kadınlar neden eşlerinin ailesiyle bu kadar mıç mıç aile olmaya meraklıdır sorusu çok daha yerinde. Ki bütün genellemeler yanlıştır.

Şey ben çok alakasız birşey sorcam utanıyorum :KK22: ben Türkiye’de yaşamıyorum acaba orda böyle bir mevzuu varda ben mi kaçırdım ? Nedir bayan değil kadın konusu? Bende genelde kadın kullanıyorum ama hani arada bir ‘bayanlar’ vs. Derim :/ demiiim mi ki ya ?:KK64: Ay biri bana açıklasın , aradaki farkı :KK68:

yok öyle dünya sende sessiz kalma. eğer bariz bi şekilde bozuluyorlarsa cevaplarını ver. koca kocalığını kayınvalide de analığını bilcek. saygıda bi yere kadar sana nasıl geliyorlarsa sende öyle davran daha çok çağır aileni

Benim ilk esimde ikincisi de benim aileme b3nden cok meraklilar
Su anda benim ailemle tatildeyiz mesela , esim babam icin cikti tatile o kadar diyim , ben gitmek istemem o bensiz ailemle plan yapar vs vs
Yaptiginiz genelleme cok yanlis

Şey ben çok alakasız birşey sorcam utanıyorum :KK22: ben Türkiye’de yaşamıyorum acaba orda böyle bir mevzuu varda ben mi kaçırdım ? Nedir bayan değil kadın konusu? Bende genelde kadın kullanıyorum ama hani arada bir ‘bayanlar’ vs. Derim :/ demiiim mi ki ya ?:KK64: Ay biri bana açıklasın , aradaki farkı :KK68:
Utanmayın neden utanıyorsunuz :KK55:
Şöyle ki, bayan diyenler "kadın" diyemedikleri için bu kelimeyi tercih ediyorlar çünkü "kadın" kelimesi ağır geliyor. Hatta belki ayıp geliyor bilemiyorum. Kadın olmak bastırılarak "bayan" deniliyor ve sevimlileştiriliyor(!). Fakat "bayan" diye bir cinsiyet yok. Bayan bir hitap şeklidir. Bayanlar diye hitap etmekte sorun yok ama cinsiyetten bahsederken "bayan" denmez. Kadın denir. Böyle, çok derin bir ataerkil yapının küçük bir noktasından tutup koparmaya çalışıyoruz ama ben umutluyum :KK14:

Çünkü kadın ve erkek kelimeleri cinsiyet belirtir. Bay ve bayan ise sadece birer hitap şeklidir. Bizim toplumumuzda “kadın” kelimesi yerine bayan kullanılarak kadınların cinsiyetleri bastırılmaktadır.

Herkesin yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun birazda olsa rahatlattınız beni çok sağolun

Butun erkekler oyle degil. Esim annemi, babami sever ve gitmek istememezlik yapmadi hic. Oratada hicbisey yokken isinamamis bahanesiyle gitmek istememek diye birsey olamaz. Ben de kaynanaya bayilmiyorum ama eşime eşlik ederim mutlaka.

Esinizin kafa yapisi "Kadini aldik artik bizim aileden, kendi ailesiyle mesafeli olmali" tarzinda bence. Var oyle adamlar.

Utanmayın neden utanıyorsunuz :KK55:
Şöyle ki, bayan diyenler "kadın" diyemedikleri için bu kelimeyi tercih ediyorlar çünkü "kadın" kelimesi ağır geliyor. Hatta belki ayıp geliyor bilemiyorum. Kadın olmak bastırılarak "bayan" deniliyor ve sevimlileştiriliyor(!). Fakat "bayan" diye bir cinsiyet yok. Bayan bir hitap şeklidir. Bayanlar diye hitap etmekte sorun yok ama cinsiyetten bahsederken "bayan" denmez. Kadın denir. Böyle, çok derin bir ataerkil yapının küçük bir noktasından tutup koparmaya çalışıyoruz ama ben umutluyum :KK14:

Çünkü kadın ve erkek kelimeleri cinsiyet belirtir. Bay ve bayan ise sadece birer hitap şeklidir. Bizim toplumumuzda “kadın” kelimesi yerine bayan kullanılarak kadınların cinsiyetleri bastırılmaktadır.

Hep destek tam destek :KK50: çok mantıklı .
Cevap için teşekkürler :KK36:

Genellememek lazim ama siz de evlatlik gitmediniz sonucta. Evlendiniz.Bir kokeniniz soy baginiz, can baginiz var .Saygi, sevgi, muhabbet aksi bir durum olmadikca dengeli yurutulmeli. Yoksa boyle olur iste. Sorular sormaya baslarsiniz, halinize tavriniza yansir adalet duygusu evlilik barisi hasar gorur.

Bir de toplumumuzda anlamsız şekilde kız,kadın ayrımı olduğu için insanlar kadın demeye utanıyor nedense .

Back
X