Erkeklerde eş seçimi..

yani özetle diosunuz ki,ben çalışmayan mühendisim,bu özgrülüğü de bana yine mesleğim verdi. nasıl mı,ZENGİN KOCA BULMAK İÇİN BEN DE AYNI SEVİYEYE GELDİM.
tebrik ederim açık sözlü olduğunuz için :)

secilen degil SECEN olmak icin ve ezilen bir kadin olmamak icin toplumda saygin bir meslege sahip olmak icin ve standart ustu yasayabilmek icin.

bu arada b ayni seviyeye gelmedim ben zaten o seviyeye ciktim seviyemdekinlerden sectim. yani birileri icin gelmedim bu seviyeye ;)

zengun kocayi saftrikler de buluyor canim ama sonradan dayak hakaret o bu.... zengin koca bulmaya da ihtiyacim yok sukur cunku benim ailemin de durumu gaayet iyi ben de meslegimi yapsam gaayet iyi kazanirim. anlatabildim mi? seviyemde koca buldum diyelim.

Son düzenleme:
neden rezil edeyım acıkta ne yazdıysan banada aynısını yazmıssın zaten sadece gercekten uzlasmacı yaklassaydın emın ol böyle birşey yapmazdım sen böyle birşey yaptın guya burdakılere karsı benı susturmus olacaktın öye degıl mı

tamam sen benden daha üstünsün daha eğitimlisin benim basit bir işim var uzlastık sımdı

arkadaşım sen kendini üstün göstermeye çalşıyorsun bana benle aşık atamazsın diyen sensin ben çook sonradan ne okudğumu yazdım sana .sana özelden birşey paylaşıyorum sen bunu bana yapıyorsun ne kadar kötü kalplisin ya .ben nie seni ssutrayım istedğin kadar konuş hadi serbestsin .konuş sabaha kadar burdan .cevap bile vermeyeceğim artık sana .

arkadaşım sen kendini üstün göstermeye çalşıyorsun bana benle aşık atamazsın diyen sensin ben çook sonradan ne okudğumu yazdım sana .sana özelden birşey paylaşıyorum sen bunu bana yapıyorsun ne kadar kötü kalplisin ya .ben nie seni ssutrayım istedğin kadar konuş hadi serbestsin .konuş sabaha kadar burdan .cevap bile vermeyeceğim artık sana .

hala uzatıyorsun farkındamısın hemşireyle asık atamassınz lafının öncesınde ne oldugunuda hatırla bıyolojı öğretmenıyım kımyada derece yaptım daha üstünüm diyen ben degıldım onun ustune yazdım bende lütfen dogru aksettir....

ben susuyorum sen susmuyorsun kı en son noktayıda koydum hala hızını alamadın ben ne yapabılırım

secilen degil SECEN olmak icin ve ezilen bir kadin olmamak icin toplumda saygin bir meslege sahip olmak icin ve standart ustu yasayabilmek icin.

bu arada b ayni seviyeye gelmedim ben zaten o seviyeye ciktim seviyemdekinlerden sectim. yani birileri icin gelmedim bu seviyeye ;)

zengun kocayi saftrikler de buluyor canim ama sonradan dayak hakaret o bu.... zengin koca bulmaya da ihtiyacim yok sukur cunku benim ailemin de durumu gaayet iyi ben de meslegimi yapsam gaayet iyi kazanirim. anlatabildim mi? seviyemde koca buldum diyelim.

ya evet aslında zengin koca bulmak düzgün laf olmamış gerçekten de..:)zengin koca ilkokul mezunu müteahhit de oluyor..:)
yok evet ben çok iyi anladım sizi,bilinçli verilen karara saygım var..bana uygun mu değil..ben sizin yerinizde olsam bu olanakları kendi işimi kurmak için kullanırdımm..

hala uzatıyorsun farkındamısın hemşireyle asık atamassınz lafının öncesınde ne oldugunuda hatırla bıyolojı öğretmenıyım kımyada derece yaptım daha üstünüm diyen ben degıldım onun ustune yazdım bende lütfen dogru aksettir....

ben susuyorum sen susmuyorsun kı en son noktayıda koydum hala hızını alamadın ben ne yapabılırım

canım arkadaşım bak canım özelden attığım msjı burda paylaştın çok çirkin .bu kadar hırslanmana gerek yok .sen benim mesleğimi aşağılayamasın bende seninkini.ama toplumda etiket denilen birşey var .etiket olarak üstün bri mesleğim var senden.sen demişsin ya sen doktorla bir misin diye hayır değilim o benden üstün ama ben kabul ediyorum zaten bunu .ayrıca bu tarz şeyler bana komik geliyor zaten .bence ilkokul mezunu biriylede evlenebilir bir insan severse .buna sende bende karışamayız .aşk bu .başka şeye benzemez.sen kendini drle ibir görebilirsin evlenenler çok mutlu diyebilirsin ama bir çok doktor hemşireyle evlenmek istemez .etiket yönden farklı olduğu için .şimdi burdan kırıcı olmak istemiyorum şunu demek istiyorum herkesin seçimi farklıdır .ben genel anlamda erkeklerin kadınların mesleğine göre evlenmesine zaten karşı bri insanım ama direten sensin .ee sen eşit değilsin diyince bak nasıl patlıyorsun eşitlikse sende eşit değilsin yani.bence böle genellemeler yaparak bir yere varamazsın çünkü saçmalıyorsun .kendini ön plana çıkaracak bir yer burası değil .bana yaptığın çok büyük saygıslıktı ama yinede büyüklük bende kalsın sana birşey demiyorum arkadaşım .bir daha muhattab olmak istemiyorum .ha isteyen istedğinle evlensin dersin aynen sonuna kadar katılıyorum ama yok uygun olmalı yok bilmem ne seni ilgilendirmiyor .evimde akşama kadar yatarım kocamın parasını yerim ,yemekde yapmam .kime ne ki değil mi ama .ben zaten istedğim gibi birini bulmuşum alan razı satan razı size ne oluyor anlamıyorum .

canım arkadaşım bak canım özelden attığım msjı burda paylaştın çok çirkin .bu kadar hırslanmana gerek yok .sen benim mesleğimi aşağılayamasın bende seninkini.ama toplumda etiket denilen birşey var .etiket olarak üstün bri mesleğim var senden.sen demişsin ya sen doktorla bir misin diye hayır değilim o benden üstün ama ben kabul ediyorum zaten bunu .ayrıca bu tarz şeyler bana komik geliyor zaten .bence ilkokul mezunu biriylede evlenebilir bir insan severse .buna sende bende karışamayız .aşk bu .başka şeye benzemez.sen kendini drle ibir görebilirsin evlenenler çok mutlu diyebilirsin ama bir çok doktor hemşireyle evlenmek istemez .etiket yönden farklı olduğu için .şimdi burdan kırıcı olmak istemiyorum şunu demek istiyorum herkesin seçimi farklıdır .ben genel anlamda erkeklerin kadınların mesleğine göre evlenmesine zaten karşı bri insanım ama direten sensin .ee sen eşit değilsin diyince bak nasıl patlıyorsun eşitlikse sende eşit değilsin yani.bence böle genellemeler yaparak bir yere varamazsın çünkü saçmalıyorsun .kendini ön plana çıkaracak bir yer burası değil .bana yaptığın çok büyük saygıslıktı ama yinede büyüklük bende kalsın sana birşey demiyorum arkadaşım .bir daha muhattab olmak istemiyorum .ha isteyen istedğinle evlensin dersin aynen sonuna kadar katılıyorum ama yok uygun olmalı yok bilmem ne seni ilgilendirmiyor .evimde akşama kadar yatarım kocamın parasını yerim ,yemekde yapmam .kime ne ki değil mi ama .ben zaten istedğim gibi birini bulmuşum alan razı satan razı size ne oluyor anlamıyorum .

valla ne yasadıgın neler yaptıgın zerre kadar umrumda degıl....özelde attıgın mesajı paylasırım cünkü uzlaşmacı degılsın ....hala anlamak istemiyorsun ama anlayan anlamıs zaten geri bildirimini aldım

ayrıca son olarak bana saygısız dıyecek en son kişi sensin en basıt örnek ben hiç bir yorumumda saana hadi git işine gibi şeyler yazmadım sen gibi herkesle polemık yasamıyorum sen ılk oldun

Son düzenleme:
valla ne yasadıgın neler yaptıgın zerre kadar umrumda degıl....özelde attıgın mesajı paylasırım cünkü uzlaşmacı degılsın ....hala anlamak istemiyorsun ama anlayan anlamıs zaten geri bildirimini aldım

ayrıca son olarak bana saygısız dıyecek en son kişi sensin en basıt örnek ben hiç bir yorumumda saana hadi git işine gibi şeyler yazmadım sen gibi herkesle polemık yasamıyorum sen ılk oldun

sert yorumlar yaptığım ve gerçekçi olduğum için tepki alıyorum .valla canım git eşitini bul sana ne diyeyim ben allaha emanet ol bana yaklaşma lütfen .

ya evet aslında zengin koca bulmak düzgün laf olmamış gerçekten de..:)zengin koca ilkokul mezunu müteahhit de oluyor..:)
yok evet ben çok iyi anladım sizi,bilinçli verilen karara saygım var..bana uygun mu değil..ben sizin yerinizde olsam bu olanakları kendi işimi kurmak için kullanırdımm..

esimin isi cok yogun olmasaydi ve maddi acidan sikintilarimiz olsaydi calisirdim. benim annem de hala calisiyor ve ben neredeyse annesiz buyudum diyebilirim. cocugumun bensiz buyumesini ben istemiyorum cunku ben yasadim bunu...
esim de beni evde istiyor. ben de cok mutluyum evde olmaktan.

sukur su an ihtiyacim yok, ihtiyacim olursa calisirim kolumda sukur altin bileziklerim var .

akıllı adam=akıllı kadın...

herkes yaşadığı tecrübeler doğrultusunda erkek
ve kadını farklı yerlere oturtmuş..ve ne üzücü,birleştirici
bir platform olması gerekirken ortaya "meslek üstünlükleri"
sokulmuş..herkes ne şartlarda okuyor yada okumuyor
belki burda çay dağıtan,temizlik yapan,çocuk bakan,
tezgahtar olan,satış danışmanı olan...vs..pek çok
meslekten kadın var..okumuş,eğitimini almış fakat
çeşitli sebeplerden istediği işte çalışamayan.. veya
ailesel ve diğer nedenlerden ötürü okuyamayanlar..
bu forumda meslek ayrımı,eğitim ayrımı yapılmasına
tahammül edemiyorum...:20:son dönemde açılan konuların
hepsinde özellikle bu konu gündeme geliyor..bulunduğumuz
standartlara göre yorum yapmak en kolayı..

erkekler tabi ki ekonomik şartların bu kadar zor
olduğu bir ülkede ipi tek başına göğüslemek istemezler..
kim ister?? bir elin nesi var iki elin sesi var..sevgililik
döneminde o kadar ayaklar yerden kesiliyor ki...
hiç bir mevzu konuşulmuyor benim gördüğüm...
evlenme kararını alan çiftler-ki değinmeden
edemiycem,henüz bir kaç aylık ilişkilerde evlilik
kararı pek inandırıcı değil-her konuda hem fikir olarak
adım atmalı..insanların seçimleri zaten kişilikleriyle
paralellik çizer..önemli olan bir insan için etiketse
gider o vasıflarda birini seçer..bir dr bir hemşireyle de
evlenir,sağlık personeliyle de..bir muhasebeci öğretmenle de
evlenir satış danışmanıyla.da bunların örnekleri çok..

önemli olan aynı ortak zevklerde birleşip,aynı hayat
görüşüne sahip olmaktır..

benimkide öle diyor koşturma zaten benim işim stresli gecesi gündüzü yok eve gelince karımı evde bulmak istiyorum diyor .o şekilde ikna etti beni ki gerçektende haklı çok yoğun çalışıyor .her erkek aynı değil .ama burdaki hanımlar seni çalıştırmayacak eve kapatıcak sonra gurursuz gurursuz oturusun gibi ilginç ilginç şeyler söylüyor ne bu hırs anlamadım .sanki hatunlar bana çalışıyor halinden memnun değilsen zengin koca bul benim gibi yat o zaman evinde.

bu mesaja cevap vermeden duramadım.
bir kadın çalışır veya çalışmaz o kendinin bileceği birşeydir.
buna kocası karar veremez.
şaka gibisiniz.
burda ben üniversite mezunuyum,çalışmıyorum,gerek olmadıkçada çalışmam deseydiniz saygı duyardım.
ama daha kocanız bile olmayan bir adama zengin olduğu için mi kendinizi ezdiriyorsunuz.
benden size bir abla tavsiyesi mal,mülk bir günde gider o kadar güvenmeyin zenginliğe.

benim kocam da zengin çok şükür,
bir firmada genel müdür ama bende yan gelip yatmıyorum sizin gibi.
10 senedir okuyorum,bende yrd.doçentim.
bu arada da 2 tane çocuk yetiştiriyorum.
ama bugüne kadar hiçkimseyi benim eğitimim seninkinden daha iyi diye aşşağılamak aklıma gelmedi.
hemşireyede sonsuz saygı duyarım,öğretmenede.
insanların etiketine değil insanlığına bakarım ben.

ben neden çalışıyorum biliyormusun,
hayatta hiçbirşeyin garantisi yok dedim ya,
allah korusun kocamın başına birşey gelirse kimseye muhtaç olmamak için.
çocuklarım normal bir özel okulda okumasın da en iyisinde okusun diyorum.
ve en önemlisi de kendi kendime yettiğimi bilmek için.

bu mesaja cevap vermeden duramadım.
bir kadın çalışır veya çalışmaz o kendinin bileceği birşeydir.
buna kocası karar veremez.
şaka gibisiniz.
burda ben üniversite mezunuyum,çalışmıyorum,gerek olmadıkçada çalışmam deseydiniz saygı duyardım.
ama daha kocanız bile olmayan bir adama zengin olduğu için mi kendinizi ezdiriyorsunuz.
benden size bir abla tavsiyesi mal,mülk bir günde gider o kadar güvenmeyin zenginliğe.

benim kocam da zengin çok şükür,
bir firmada genel müdür ama bende yan gelip yatmıyorum sizin gibi.
10 senedir okuyorum,bende yrd.doçentim.
bu arada da 2 tane çocuk yetiştiriyorum.
ama bugüne kadar hiçkimseyi benim eğitimim seninkinden daha iyi diye aşşağılamak aklıma gelmedi.
hemşireyede sonsuz saygı duyarım,öğretmenede.
insanların etiketine değil insanlığına bakarım ben.

ben neden çalışıyorum biliyormusun,
hayatta hiçbirşeyin garantisi yok dedim ya,
allah korusun kocamın başına birşey gelirse kimseye muhtaç olmamak için.
çocuklarım normal bir özel okulda okumasın da en iyisinde okusun diyorum.
ve en önemlisi de kendi kendime yettiğimi bilmek için.

Meslektaşmışız sizinle :) Ben de yrd.doçentim. Burada akademisyenlerin de olduğunu görmek çok güzel. Diğer taraftan hocam, ilgili arkadaşa çok fazla bişeyleri açıklamak için kendiniz yormayın bence. Başka bir topik vardı, orda da buna benzer şeyler yazmış, düşüncesi sabit yani. Değişik bir arkadaş :) Evet çok üzücü ama sonuçta yapacak birşey yok. Umarız bir gün buralarda farklı konular açmaz.

Meslektaşmışız sizinle :) Ben de yrd.doçentim. Burada akademisyenlerin de olduğunu görmek çok güzel. Diğer taraftan hocam, ilgili arkadaşa çok fazla bişeyleri açıklamak için kendiniz yormayın bence. Başka bir topik vardı, orda da buna benzer şeyler yazmış, düşüncesi sabit yani. Değişik bir arkadaş :) Evet çok üzücü ama sonuçta yapacak birşey yok. Umarız bir gün buralarda farklı konular açmaz.

ben de sizi gördüğüme çok sevindim.
evet boşa yazdığımın farkındayım ama böyle gençleri gördükçe üzülüyorum tutamıyorum kendimi.
hayatta herşeyin,güzellik veya zengin bir koca bulmak olduğunu zannedip evlendikten sonra çok büyük sorunlar yaşıyorlar.

ben de sizi gördüğüme çok sevindim.
evet boşa yazdığımın farkındayım ama böyle gençleri gördükçe üzülüyorum tutamıyorum kendimi.
hayatta herşeyin,güzellik veya zengin bir koca bulmak olduğunu zannedip evlendikten sonra çok büyük sorunlar yaşıyorlar.

Ben de tutamıyorum hocam kendimi ama bir laf var ya işte "herkes hakettiği hayatı yaşar diye" o bakımdan yapacak bir şey yok. Yoksa benim de annem ev hanımı o ayrı. Ama düşünce şekli çok önemli tabi burada. "Yok ben güzelim, yok kocamın parasını yerim, yan gelir yatarım size ne" söylemleri elbette hoş değil. Ne diyelim, umarız hayat onlar için hep böyle gider, ya da umarız eşlerinin ya da sevgililerinin karşısına hayatta daha güzelleri çıkmaz :))

herkes hak ettiği hayatı yaşar demişsiniz ya çok dogru ....bahsi gecen arkadas gercek hayatı nasıl bılmıyorum ama burdakı hayatında şuan hakettiği yerde

çok teşekkür ederim yorum için

Çevremde o kadar çok çeşitli örnek var ki...
Doğuda görev yaparken kız öğrencilerimi okutmuyorlardı ne kadar hevesli başarılı olsalarda...Daha sonra küçücük yaşta evlendirip üstüne 2.3. eşleri de getiriyorlardı..Onların tek istediği okuyup kendi hayatlarını kurtarmak..
Daha geçenlerde bir komşumla konuşurken, "keşke okusaydım ya da bir işim olsaydı, eşime bir dakika katlanmazdım..Bu mutsuz evliliği sürdürmek zorunda kalmazdım" demişti..
Annem her fırsatta keşke zamanında okutsalarmış beni de elimde mesleğim olsaydı diye sitem eder...

Benim babam cebindeki son parasını bana yol harçlığı vererek gönderirdi okula.. Evimizde tüpümüz olmazdı ablama para gönderirdik..Çünkü derdi ki babam hep, oğullarım okumasa da olur ne iş olsa çalışırlar..Ama kızlarım okuyacak kocalarının eline bakmayacak...Çok şükür ablam da ben de kocalarımızın eline bakmıyoruz..Sırt sırta verdik onlarla herşeyi paylaşıyoruz...

Benim eşim isterse kanun kadar zengin olsun...Ben anamın babamın bunca emeğini göz ardı edip, önümdeki onca örnekleri göz ardı edip, "sevgilim çalışmamı istemiyor, eşim çalışmamı istemiyor" diyebilme lüksüne sahip değilim...Anneme babama da sorumluluklarım var...

Ha kadın kendisi derse ki çocuklarımı yetiştirene kadar ara vereceğim, rahatsızım çalışmasam daha iyi...Anlarım bunu...

Ama lütfen şu klavye arkasında hayal dünyasını geliştirip insanların sınırlarını zorlayanlar buraya yüzlerce genç kızın geldiğini bir an olsun anlasın da, yaptıklarını bir meziyet gibi ballandıra ballandıra anlatmasınlar...

Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.. Offffff çok sinirlendirdi beni bu arkadaş!!!

Kızım hem çalışıp hem yüksek lisans yapıyor.ona herzaman söylediğim iki vasiyetim var:Dürüst ahlaklı bir insan olması,bu kadar dirsek çürütüp, evlenince diplomalı ev hanımı olmaması.asla hakkımı helal etmem. Konu kadının çalıśıp çalışmamasına döndü.oyüzden asıl konuya gelirsek günümüzde hayat şartları yüzünden çoğu erkek evlenmek için çalısan bayan tercih ediyor,bu gerçeği de inkar edemeyiz.

Son düzenleme:
Kızım hem çalışıp hem yüksek lisans yapıyor.ona herzaman söylediğim iki vasiyetim var:Dürüst ahlaklı bir insan olması,bu kadar dirsek çürütüp, evlenince diplomalı ev hanımı olmaması.asla hakkımı helal etmem. Konu kadının çalıśıp çalışmamasına döndü.oyüzden asıl konuya gelirsek günümüzde hayat şartları yüzünden çoğu erkek evlenmek için çalısan bayan tercih ediyor,bu gerçeği de inkar edemeyiz.

Elbette gerçek olan birşey bu..Kadın nasıl ki iyi mesleği olan, kariyer sahibi bir erkek arıyorsa erkek de çalışan bir bayan istiyor, hayat standartı yüksek olsun istiyor mantıklı olarak...

Back
X