- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
esimle egitim seviyelerimiz bir olmasaydi evlenmezdik diye dusunuyorum, cunku insanin kulturunu yasayis seklini hayata bakisini ufkunu acan degistiren seydir egitim. atiyorum esim ogretmen olsaydi da evlenemezdik ben calismayacak olsam bile cunku okudugumuz okullar bolumler farkli olurdu ve aramizda denge olmazdi.
ben muhendislik bolumunde okudum(bi de aciktan halkla iliskiler bakalim bu sene yine giriyorum sinava insallah yine kazanirim bi yerleri:) , esim mimarlik okudu ardindan turizm okudu (evet cok alakasiz ikinci bolumler okuyan bir ciftiz) ben calismiyorum. esim okudugu okullarla ilgili bir iste calismiyor . sukur maddi durumumuz iyi. esim hic bir zaman bana calis demedi aksine hayatim ben iyi kazaniyorum evimize de yeter bize de cocuklarimiza da hayatin is kosusturmasinda gececegine evimizede cocuklarimizla gecsin cik gez dolas istedigini yap evimize geldigimde evimizde ol isin stresi yorgunlugu olmasin dedi. bunu saglayan da belkide benim de ona es bolum bitirmis olmam egitim seviyemizin esit olmasi. ben vasifsiz bir evkizi olsaydim sanmiyorumki evime her hafta temizlikci alayim gezeyim tozayim ve evde soz hakkim olsun.. hersey farkli olurdu.. hatta olmazdi cunku evlenemezdik. hersey ask degil yani... ne asiklar goruyoruz bi sure sonra biri digerinin golgesinde hep eziliyor soz hakkli kalmiyor...
biz farkli bolumler okumus insanlar olsaydik (muhendislik-mimarlik-tip vs...ve bunun gibi fen kafasi gerektiren bolumler) bence kafa yapilarimiz uyusmazdi. insanin okudugu okul bolumunun icerigi kafasini ne kadar calistirmak zorunda oldugu ve kafasinin neyle ilgili bolumunu calistirmak zorunda oldugu da onemli. acikcasi sozel bolumler okumus insanlarla sayisal bolum okumus insanlarin espri anlayislari bile farkli olabiliyor com enteresan ama boyle. cunku insanlar yetilerine beceri ve kabiliyetlerine gore okullarda okuyorlar.
konuyu yani tum sayfalari okumadim ornek verilmis sanirim hemsire-doktor olarak. bence olamaz ve olmamali. cunku arada daglar kadar fark var. ikisi de hastanede calisiyor diye bir sayilamaz. konu yapilan islerin zorlugu hafifligi degil. evet hemsireler doktorlardan daha cok kosusturur daha cok efor sarfeder nedeni de zaten bu.. daha az kosusturmak daha az is yapmak ama daha sozum ona saygin olmak icin daha onemli yerler bitirmek okumak gerekiyor. yani bir hemsire yakinirsa biz doktorlardan daha cok sey biliyoruz yapiyoruz(enjeksiyon fln) diye e normaaal.. adamin-ya da kaninin isi bununla ugrasmayacak kadar onemli zamani da onemli. madem bundan sikayetci insanlar o zaman tip fakultesini kazanip doktor ciksalardi. hemsirelik yuksekokulunu bitirmeselerdi.
nitekim meslek egitim onemlidir bir etikettir. etiketiniz kadar degeriniz vardir. ben muhendisim calismiyorum istedigimde popomu devirip tum gun hicbisey yapmadan yatiyorum evimde haftada bir de temizlik icin yardimcim geliyor.. benim bunlari yapabilme nedenim toplumda saygin bir meslegimin olmasi elimde. hayatim boyunca belki hic calismayacagim cocuklarima bakip ev hanimi olarak yasayacagim ama okudugum okulun egitimimin ve kulturumun bana geri donusu rahat bir hayat. mkarisik yazmis olabilirim umarim anlasilir olmustur..
sonuc. evet meslekler onemlidir. ayni veya yakin bolumler okumus insanlarin evlilikleri daha saglikli olur. her acidan. en basta iletisim ve esitlik yonunden. saygilar.
yani özetle diosunuz ki,ben çalışmayan mühendisim,bu özgrülüğü de bana yine mesleğim verdi. nasıl mı,ZENGİN KOCA BULMAK İÇİN BEN DE AYNI SEVİYEYE GELDİM.
tebrik ederim açık sözlü olduğunuz için :)
Son düzenleme: