Erkeklerin bayram manyakligi...

Normalde ilk gün onun ailesine gideriz,akşama doğru yola çıkar bayramın geri kalanını ve bayramdan sonraki 2 günü benim ailemde geçiririz. Bu sene kimseye gitmeyeceğiz. O benim annem dedi ben kendi annem dedim. Ortada kaldık. Bu konunun çözümü varsa diye takipteyim.

Sahte sahte karsiliyorlar, sahte gulusler yapmacik sohbetler, inan bana tamamen yapmacik geliyor. Bende ister istemez fazla dayanamiyorum bana karsi samimi olmayan insanlarla ne yapabilirim yani, diken ustunde oturup saat sayiyorum. Bana kimse is falan yaptirmiyorda zaten evleneli 1 sene oldu toplasan 3 kere gitmisizdir evlerine hicbir sekilde ozel bir hazirlik gormedim varacagimiz gun 1 ay onceden bellidir halbuki cogu zama esim disari yemege goturur yada agziyla anne sunu yap der de oyle yani. Ha umursuyormuyum hayir ama esimin israrla ay seni ozluyorlar ay seni seviyorlar diye aptal aptal konusmasi beni deli ediyor, hayir adam bide kendini inandirmis buna cidden. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki gelde bunu sevgi pitircigi polyannaci kocama anlat. Ona gore ailesi kanatsiz meleklerden olusmus ve biz buyuk bir sevgi yumagi olusturup su icecek reklamlarindaki senlikli masalardaki gibi yemek yiyecegiz sakalasik gulerek.

Saçma sapan ataerkil egolar.
Bayram denilen şey bana tatildir.
Buna uymayan koca da benim kocam değildir.
Şükür rabbime öyle bir kocam yok.

Bence bu bayram oturmaları abartılmamalı. ziyarete gidilir, yeteri kadar oturulur ve kalkılır. Bu kâfi diye düşünüyorum. Çünkü mühim olan bayramlarını kutlayıp, ellerini öpmek. Her iki tarafta da 1-2 saat oturulsa problem olup sıkılınmayacak gerçekten. Keşke anlayışlı olsa eşin biraz.. Tabi ki hiç ziyaret etmemek olmaz, az oturmak en güzeli.. ilk kime gidildiği de önemli olmaz bence bu sayede.

Farklı şehirdelerse herkes kendi ailesine gitsin

Sonrada sırayla bi onun bi sizin ailesibe

Böyle erkeklere yapılacak şey belli.
Kahvaltıya gidip öğleden sonra gidilecek daha nereler var diye kaçmak.
Not. Biz bayramda köye, tatile falan gitsinler de kimseye gitmeyelim diye bakıyoruz.

Bizdede esimin dedesinde toplanilir yaklasik 3 odaya kahvalti sofrasi kurulur ben diyim 30 siz diyin 40 kisi dedenin tum ogullari torunlari esleri onlarin cocuklari
Kahvalti fasli biter herkes dagilir sonra kendi aile ziyaretimi yaparim
Bu kahvalti olayida cok hosuma gidiyo herkes aradan cikiyor bu vesile ile

Ben yurt disindayim ya oturma kesmez illa kalinacak..

Bayramdan önce benim ailenin yanına gidiyoruz. Bütün bayramı orada geçireceğiz her erkek aynı değil. Ama denize gideceğiz diye gidiyo benim kocam sahil tarafında oturuyorlarda.

Son düzenleme:
Bir de ilk gün problemi var. Bayramın en önemli günü ilk gün ve erkeğin ailesinin evine gidilir ba ba ba baa baa

Tamamen ego tatmini hem erkekler böyle hem de aileleri. Aynı dert bende de var sormayın eşimin hiç ama hiç hoşlanmadığım yılışık akrabalarını 50 kere görüp kendi ailemi yarısı kadar görüyorum ya size sinirimi anlatamam. Bence çilekeş gelinler diye bi dernek kurup eylem falan yapalım

Önce annenlere gidelim diye ben teklif ediyorum. Bütün amcaları aynı yerde çünkü,bikerede çıkmış oluyor hepsi aradan. Biran önce bitsin çünkü benim derdim :) ilk oraya gidip aradan çıkarıyoruz sonra kafam rahat ohh :))

Vallahi her erkek ayni değil. Erkek arkadaşımin abisi kendi ailesine gitmeyecek çünkü daha 2 aylık bebekleri var. Ki kendileri Konyalı;-)

Bizde önce benim ailemin bayrami kutlanır. Her bayram sabahi bütün kardesler toplanir babamlarda kahvalti yapilir. Ama esimin ailesi uzaktaondan olabilirmi ki Ama kandil, babalar günü, anneler günü, cuma günleri. .o benim ailemi arar bende onun ailesini. Sonra telefonlari degisirik hic sorun olmaz önceler sonralar sizde pek takilmayin huzurunuzu bozmayin.

benım esım oyle degıl
tam aksıne kendı aılesıne kırgınız gıtmeyelım dıyor ben gıdelım dıyorum :)
ve hep de ılk benım aıleme gıtmek ıster
doguluyuz bu arada
bu dogululuk ıle veya ataerkıl olmakla alakası yok

oww valla gozumde canlandi :)
bizimde hemen hemen ayni, annesinin yaptigi hersey super otesi.
ailesiyle yaptigimiz sacma sohbetlere doyum olmuyor :)

memlekete bayramda gittiğimizde arife günü akşama doğru eşimin annesine geçiyoruz kahvaltıyı yaptıktan sonra
kendi anneme geçiyorum bütün günü orda geçiriyorum zaten ben gidene kadar ancak kalkmış kahvaltı yapmış oluyolar..iki gece annemde kalıyorum

önce anneme geçsem sonra kaynanaya geçicem kalan vaktimin çoğunu orda geçircem açıkçası ilk anneme gitmeyi ben istemiyorum:) tercihim ilk kaynanaya gitmek
bayramın ikinci günüde eş dost akraba ziyareti...
ilk seninkiler benimkiler olayına girmiyorum olayın geneline bakıyorum

ama eşimle ilk memlekete gittiğimde bu yüzden çok şiddetli bi kavga yaşadık önce bize gitcez dedi diye
reste rest beş günlük tatilde üç gün küs kaldık:) sonra düzeldi:)

Son düzenleme:
Bir bayram sizin ailenize, bir bayram onun ailesine gidilecek şekilde bir düzen kuramaz mısınız acaba? Yoksa eşiniz hep bana hep bana modunda mı? Öyleyse zor. Huzursuzluk kaçınılmaz. Ne demeliyim bilemedim.

Bence sırayla olmalı bir bayram birine gidildiyse öbür bayram diğerine önce gidilmeli. Zaten bayramın ilk günü bayram gibi geliyor bana sadece. En önemlisi ilk gün. Benim aileme hep sonra gidilecekse ne anladım. Benim ailem yol üstünde olduğu halde, bayramlarda ilk bizimkilere gideriz sonra sizinkilere döneriz evlenince, yok benim emmimin yanında bacak bacak üstüne atma yok dayımın yanında şunu yaparsan seni evden kovar diyen birini iyi ki şutlamışım çok şükür böyle adamlarla ömür mü geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…