Erkeklerin bayram manyakligi...

sizi anne babani ilk gun tek baslarina mi oturuyorlar anlamadim tum kardesler sonraki gunler geliyorlarsa yazik degilmi ?

sizi anne babani ilk gun tek baslarina mi oturuyorlar anlamadim tum kardesler sonraki gunler geliyorlarsa yazik degilmi ?

hepimiz şehir dışından geliyoruz zaten, başka çare yok yani, ilk gün olmasa sonraki gün yalnız kalacaklar.

bizimkiler alıştılar, çok önemsemiyorlar, bayramın 2. günü kalabalık oluyor bizim ev.
bayramlarda mecburen böyle seçimler yapıyoruz, ama bayram dışında da sık sık görüşmeye çalıştığımız için eksikliğini hissetmiyorlar sanırım, ya da bize yansıtmadılar, bilemicem.

hatta bazen annem kendi der, ablan bak öğleden sonra gelecekmiş, siz de isterseniz o zaman gelin gibisinden.
ayrı şehirlerde olunca kardeşlerin görüşmesi de zorlaşıyor malum, onu da bildiklerinden sorun olmuyor.

Daha karisik ben, ailem, esim ve esimin ailesi hepimiz ayri yerlerdeyiz hatta ayri ulkelerde, bana takilmayin siz hepimiz ayni yerde olsakta bu kafa ayni kafa illaki bir sorun cikar yani. Cunku esim evliligin mesuliyetlerini bilmedigimi idda ediyor bende kagida imza attik diye karakterimi degistiremem birden bire ailene asik olacagimi mi dusundun diyorum. Yine turk toplumundaki carpik bir algi, kadin evlenince kocasi + sulalesini satin almis oluyor, anneler halalar teyzeler dayilar ablalar abiler. Banane yeaaa diyorum ben 30 senedir adlarini bile duymadigim insanlarla durduk yere kaynasmami nasil beklerler anlamiyorum insan ustu bir durum bence bu ve cok sacma.

Duruma göre değişiyor, biz genelde erkenden kahvaltıya gideriz.
Eşim bayram namazından sonra bizi alır, ki evlerimiz arabayla 5 dk.
Kahvaltı yapar oradan annemlere geçeriz akşam yemeğe kadar orada oluruz.
Bu arada annemler hemen yan binamda oturuyor.
Bazende tam tersi olur, kahvaltıyı annemde yaparız v.s.
Kişiye ve yetiştirilme şekline göre değişiyor bu durum bence.

sizin kolaymis canim birinde kahvalti yapip ayni gun otekini ziyaret edebileceginiz icin sorun olacagini sanmiyorum zaten.

Bizim aileler uzaktı eşimin Bursa benim Tekirdağ.
Genelde ramazanda Bursaya gidildiyse kurbanda Tekirdağ a gidilirdi.
Her iki Aileye gidemezdik bir bayramda.

Benim eşim bu konuda müzeliktir ! Ama bunun durumu da fazla yani. Ona göre tatil tatildir, tatilde dinlenilir, bi rahat bırakılır, kendine vakit ayirilir, pc'de oyun oynanır, evden dışarı çıkılmaz...
Ama kv masalari donatir çok sever bayramları. O da bekler ki sabah 9 da giyinilsin gelinsin, eller öpülsün. Ben pek sorun etmem, gönlü olsun yeterki. Ama eşimi sürükleyerek götürüyorum.
Ben ilk kv,kp gitmeyi yanlış ya da rahatsız edici bulmuyorum. Hem benim ailemden daha büyükler hem de eşimin baba gibi babası var. Benim ailem çok sallamaz zaten hiç bi özel günü.

O zaman da yine ilk benim ailemi gidelim diyeceği kesin . Malesef öyle bir dayatma var sanırım ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki ben seni sevip evlendim saygı çerçevesinde ailenle görüşürüm o kadar deyin . Normalde tanıdığım kendi akrabalarımızı bile gözümüzle göresimiz gelmiyor ki senin ailesine Nasıl hemen kaynaşayım ki bunlar hemen olacak şeyler değil zamanla tanıdıkça insanları insanları olur öyle şeyler.

bizim de benzer bi sorunumuz var bizim yaşadığımız yerden bi sonraki ilçede eşimin ailesi oturuyor ondan sonrakinde de benim dedemler halamlar falan oturuyor annemler de oraya geliyor şehir dışından benim için dedemlere gitmek annemlere gitmek yani bayramda eşime diyorum ki cumartesiden perşembeye annenlerde duralım pazara kadar da dedemlerde pazar evimize dönelim ama yok perşembe gider cumartesi annesi gile dönermişiz onlar yolumuzun üstüymüş uğramadan olmazmış pazar da evimize dönrmişiz sırf bu takıntı yüzünden 1 gece bir gün eksik kalacam annemlerle birlikte söz geçiremiyorum maalesef

Ayyynen, harfi harfine benim eşim de böyle.. Ve sırf bu yüzden bayramlardan nefret eder hale geldim..
İlk günü annesinde geçiririz, onun tüm anne baba tarafını gezeriz, 2. Günü anneme gideriz..
Ama bizim akrabalara sıra gelince gitmek istemez, gitse bile bir sürü laf, ben ağlaya ağlaya eve dönerim..
Yemin ederim bayram geliyor diye şimdiden strese girdim, artık nefret ediyorum bu günlerden..

Bencil adamlar ne olacak, ya benim ki boyle bu kadar degil ama zihniyetin temeli ayni yinede her defasinda konusma tartisma konusu olmasi bile insani geriyor.

Ya sizin durumunuz baska , hem esinizin ailesinden memnunsunuz hem orda sofralarla karsilaniyorsunuz hemde kendi ailenizden ozel muamele gormediginiz icin bir kaybiniz yada tereddutunuz yokmus. Sizin durum cok farkli yani.
Ben genel anlamda yazmistim.

Haklısınız. Ben genelin dışında olan ama bundan da muzdarip olabilen biri olarak örnek verdim. Bu şehirde tek tanıdığımız kv'm ona da ne zaman gitsem ana-oğul çekişmesi arasında kalıyorum. Bu adamlar orta yolu bulmalı !!!

Ooo konu tam benlikmiş eşim belli etmesede yakın oturdukları için hep önce kendi ailesine gitmek ister. İstediğiylede kalır. Sırayla gideceğiz diye şart koştum çünkü ilk evlendiğimizde. Başka türlüsünü asla kabul etmem. Hep aynı şeyi söylerim onun ailesini benimkinden öncelikli kılan birşey yok...

Bencil adamlar ne olacak, ya benim ki boyle bu kadar degil ama zihniyetin temeli ayni yinede her defasinda konusma tartisma konusu olmasi bile insani geriyor.
Malesef böyle benimki, hatta daha beteri oldu.
Geçen sene ramazan bayramında, koca bir günü kv'de geçirdikten, ve tüm akrabalarını gezdikten sonra kayınbabam ' hadi bizim bir aile dostu var, oraya gidelim ' dedi.
'Baba akşam olucak neredeyse daha annemlere gitmedim, başka zaman gitsek olmaz mı? ' dedim.
Kayınbaba benimle 15 gün konuşmadı, kayınvalide açtı ağzını yumdu gözünü..
Eşim ben babasından özür dileyene kadar 15 gün yüzüme bakmadı..
Ve ne anneme ne de bir akrabama gittim, bayramımı zehir ettiler.

Çok şükür ki
Benim eşimde anlatılanla aynı değil
İki ailede çok uzak yerlerde olduğu için
Bir bayram onlarda, diğer bayram bizimkilerde
Ama bu yıl iki bayramda benim ailemdeyiz inşaallah

Hayatim sen yeni dogum yapmadin mi? Ne bayrami ne ev gezmesi yaaa
Esine soyle aklini basina devsirsin birkac gun seni tatile bir yere gotursun, lohusa kadinsin gonlunu hos tutmali, baslattirmasin bayramindan ne bu beee her sene her sene cogu erkek yine basladi erkeklik taslamaya

Edit; kusura bakma karistirmis olabilirim dogum yapma konusunu ama sen yine de tatil konusunda esine israrci ol. Her sene bayram bayram takildik bari bu sene tatile gidelim basbasa olalim de

Son düzenleme:
ee adamin gururunu o sekilde kirarsa, cocugunu karisini getirmekle adam erkek olunacaksa erkekler ne yapsin dimi bu toplumun tamaminda var erkekler kendileri dogustan ogrenmiyor bunu yine anne babalari asiliyor yani.
Ne yazık ki öyle.. çok şükür eşim öyle değil ailesiyle yanyana evlerimiz.. bundan önce de sadece 2 3 dakika mesafedeydi evlerimizin arası.. kendi ailem de önceden 45 km mesafedeyken şimdi 100 km mesafede.. ve eşim hangisine öncelik verdiyse diğerinde sıralamayı değiştirir.. hem sen benim kadar sık görmüyosun der saolsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…