- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi AtomicGirl
-
ben bayram ve akraba gezmesini sevenlerdenim.
o yüzden eşime de derim hangi akrabana gitmek istiyorsan söyle gidelim, bayram planımızı ona göre yapalım.
bizim tarafta gidilecek yerleri de ben belirlerim, o da bana uyar.
ama ilk gün erkek ailesine gitmek geleneği bizde de var, ama kırılmaz bir gelenek değil.
örneğin eşimin kardeşleri de aynı gün eşimin ailesinde olurlar, benim kardeşlerim de genelde daha sonraki günler annemlere gelirler. bu haliyle de ikimizin de işine geliyor bu yöntem.
ama diyelim ki, benim kardeşlerim de ilk gün annemlere gidiyor olsalardı, eşime derdim ki, bir bayram ilk gün sizde, sonraki bayram bizde olalım, en azından kardeşlerle eşit görüşmüş oluruz. muhtemelen ailesinin hoşuna gitmezdi, ama eşim kabul ederdi.
sizi anne babani ilk gun tek baslarina mi oturuyorlar anlamadim tum kardesler sonraki gunler geliyorlarsa yazik degilmi ?
Bizde hep her Bayram'ın ilk günü Rahmetli babaanneme kahvaltıya giderdik kuzenler amcalar hep beraber olurduk babaannem çok ayrımcılık yapardı ama ben yinede severdim kendisi o ortamları o kadar çok özlüyorum ki Kandil'lerde hep beraber olurduk yine babaanneme giderdik
O aile bağlarını koparmamak lazım şimdikilerde öyle bir şey hiç yok zaten laylaylomlar
Ben evlendiğim Zaman eşimin ailesi iyi insanlar olursa Bayram'ın ilk günü Kandil'lerde gitmek isterim açıkcası ne varsa eskilerde var o duyguları yaşamak lazım
Sizin durumunuz farklıymış yurtdışında yaşadığınıza göre aileniz Türkiye'de mi sanırım eşinin ailesi sizinle aynı yerde yaşıyor hep görüyor eşim dediğiniz için bu şekilde yazıyorum eğer ki öyle ise Arife günü gidip bayramlaşın ertesi günü yola çıkın çalışan insanların çoğu tatile giderken öyle yapıyorlar sıkıntılı bir durum bu ya
Duruma göre değişiyor, biz genelde erkenden kahvaltıya gideriz.
Eşim bayram namazından sonra bizi alır, ki evlerimiz arabayla 5 dk.
Kahvaltı yapar oradan annemlere geçeriz akşam yemeğe kadar orada oluruz.
Bu arada annemler hemen yan binamda oturuyor.
Bazende tam tersi olur, kahvaltıyı annemde yaparız v.s.
Kişiye ve yetiştirilme şekline göre değişiyor bu durum bence.
O zaman da yine ilk benim ailemi gidelim diyeceği kesin . Malesef öyle bir dayatma var sanırım ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki ben seni sevip evlendim saygı çerçevesinde ailenle görüşürüm o kadar deyin . Normalde tanıdığım kendi akrabalarımızı bile gözümüzle göresimiz gelmiyor ki senin ailesine Nasıl hemen kaynaşayım ki bunlar hemen olacak şeyler değil zamanla tanıdıkça insanları insanları olur öyle şeyler.Daha karisik ben, ailem, esim ve esimin ailesi hepimiz ayri yerlerdeyiz hatta ayri ulkelerde, bana takilmayin siz hepimiz ayni yerde olsakta bu kafa ayni kafa illaki bir sorun cikar yani. Cunku esim evliligin mesuliyetlerini bilmedigimi idda ediyor bende kagida imza attik diye karakterimi degistiremem birden bire ailene asik olacagimi mi dusundun diyorum. Yine turk toplumundaki carpik bir algi, kadin evlenince kocasi + sulalesini satin almis oluyor, anneler halalar teyzeler dayilar ablalar abiler. Banane yeaaa diyorum ben 30 senedir adlarini bile duymadigim insanlarla durduk yere kaynasmami nasil beklerler anlamiyorum insan ustu bir durum bence bu ve cok sacma.
Ayyynen, harfi harfine benim eşim de böyle.. Ve sırf bu yüzden bayramlardan nefret eder hale geldim..Bu evli turk erkegi diye adlandirdigimiz cins neden her bayramda once Benim atamin eli opulecek, her bayramda en cok en uzun Benim baba evimde kalinacak, her bayramda en cok Benim esim dostum akrabam gezilecek seklinde manyak bir psikolojiye giriyor biri bana anlatsin bunu.
Bu nedir yani anne babasina erkekligini ispatlamaya calismakmidir, anne babasini memnun etme cabasimidir nedir bu manyakca saplanti. Yemin ederim sirf bu yuzden kendi ulkemden soguyorum.
Ayyynen, harfi harfine benim eşim de böyle.. Ve sırf bu yüzden bayramlardan nefret eder hale geldim..
İlk günü annesinde geçiririz, onun tüm anne baba tarafını gezeriz, 2. Günü anneme gideriz..
Ama bizim akrabalara sıra gelince gitmek istemez, gitse bile bir sürü laf, ben ağlaya ağlaya eve dönerim..
Yemin ederim bayram geliyor diye şimdiden strese girdim, artık nefret ediyorum bu günlerden..
Benim eşim bu konuda müzeliktir ! Ama bunun durumu da fazla yani. Ona göre tatil tatildir, tatilde dinlenilir, bi rahat bırakılır, kendine vakit ayirilir, pc'de oyun oynanır, evden dışarı çıkılmaz...
Ama kv masalari donatir çok sever bayramları. O da bekler ki sabah 9 da giyinilsin gelinsin, eller öpülsün. Ben pek sorun etmem, gönlü olsun yeterki. Ama eşimi sürükleyerek götürüyorum.
Ben ilk kv,kp gitmeyi yanlış ya da rahatsız edici bulmuyorum. Hem benim ailemden daha büyükler hem de eşimin baba gibi babası var. Benim ailem çok sallamaz zaten hiç bi özel günü.
Haklısınız. Ben genelin dışında olan ama bundan da muzdarip olabilen biri olarak örnek verdim. Bu şehirde tek tanıdığımız kv'm ona da ne zaman gitsem ana-oğul çekişmesi arasında kalıyorum. Bu adamlar orta yolu bulmalı !!!Ya sizin durumunuz baska , hem esinizin ailesinden memnunsunuz hem orda sofralarla karsilaniyorsunuz hemde kendi ailenizden ozel muamele gormediginiz icin bir kaybiniz yada tereddutunuz yokmus. Sizin durum cok farkli yani.
Ben genel anlamda yazmistim.
Malesef böyle benimki, hatta daha beteri oldu.Bencil adamlar ne olacak, ya benim ki boyle bu kadar degil ama zihniyetin temeli ayni yinede her defasinda konusma tartisma konusu olmasi bile insani geriyor.
Ne yazık ki öyle.. çok şükür eşim öyle değil ailesiyle yanyana evlerimiz.. bundan önce de sadece 2 3 dakika mesafedeydi evlerimizin arası.. kendi ailem de önceden 45 km mesafedeyken şimdi 100 km mesafede.. ve eşim hangisine öncelik verdiyse diğerinde sıralamayı değiştirir.. hem sen benim kadar sık görmüyosun der saolsun..ee adamin gururunu o sekilde kirarsa, cocugunu karisini getirmekle adam erkek olunacaksa erkekler ne yapsin dimi bu toplumun tamaminda var erkekler kendileri dogustan ogrenmiyor bunu yine anne babalari asiliyor yani.
Ne anlamsız ya. Kayınvalide şaşırmıyor mu daha 2 saat önce buradaydınız diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?