Erkeklerin bayram manyakligi...

Babam bir zamanlar ileriyi dusunerek: "kizim ileride problem yasamasin, bayramlarda once esinin ailesine gitsin sonra bize gelsin" demisti ama sansimiza hic oyle bir sorun yasamadik. Hatta bu bayram esimin ailesi de bayramlasmaya aileme gelecek. Bayrami hep birlikte gecirecegiz. Once benim ailemci kocalar cok itici ya

Bir bayram sizin ailenize, bir bayram onun ailesine gidilecek şekilde bir düzen kuramaz mısınız acaba? Yoksa eşiniz hep bana hep bana modunda mı? Öyleyse zor. Huzursuzluk kaçınılmaz. Ne demeliyim bilemedim.
Ben zaten turkiyede yasamiyorum ki ailemi senede2kere ancak goruyorum, yani tr ye gelip ailemi gormeden gitmek nankorluk olur, hele hele bayram gunu asla yani. O zaten surekli ailesiyle birlikte onluk bir durum yok yani. Onun maksat karisini ailesinin ayagina getirtmek,

Once benim ailemci degilde ailesine ne olursa olsun kor kutup bagli gozu hicbirseyi gormeyen onlar yuzune tukurse cok sukur diye tipler olurya o kalemden

Allah size sabir versin. Cok zor bir durum. Evliymissiniz tek sorun bu ise yapacak bir sey yok. Baska konu olunca tartisilip ortak bir payda da bulusulabiliyor ama konu aile olunca ve her seye gozu kapali olunca normal konusmalar bile kavgaya donusebiliyor.
Once benim ailemci degilde ailesine ne olursa olsun kor kutup bagli gozu hicbirseyi gormeyen onlar yuzune tukurse cok sukur diye tipler olurya o kalemden

Biz her bayram önce benim annemin babamın yanında oluruz bu eşimin ve kv özellikle isteği bu konuda çok hassaslar

Benım eşimin bayram takıntısı yok cunku ortada bı ailesi yok hatta bayramlardan nefret eder ılk gun annemın bayramımı kutlar sonra gider nöbet tutar

ay bak hatırlattın dellendim yine bizimkilerin sülaleleri gezilir eller öpülür mezarlara gidilir daha bir kere gittik benim babnamın mezarına ona da yine kaynanayla yaaa gıcık babamla bile başbaşa bırakmıyor beni yaaaa bi defol git...

Benim eşimde şükür öle değil eşimin ailesi bilecikte benimki denizlide .biz ist yaşıyoruz gecerken 2 saat ugrarız sonra tüm bayramı annemde geciriyoruz bilecik yakın cünkü istediğimiz hafta sonu gidip gelebiliriz die eşim kendisi söler annesine falan

Canım inan her erkek aynı degil bizde durumlar farklı bazen benim aileme gideriz bazende esimin ailesine gideriz bu sorun değil yani

Aahhh ah ne yazık ki yobaz bi zihniyet bi ana baba onlarda varmış gibi..

Babaannem iyi kadındır öyle fiştekçi fettan bi kadın olmamasına rağmen.. pek sevmezdim bayramlarda köyde olmayı bazen gitmezdim bigün babama demiş ki adam olup da bi kız çocuğunu kolundan tutup getiremiyosun demiş.. babam laf yemesin diye evlenene kadar idare etmiştim.. en kendi halinde erkek anası bile bunu yapıyosa varın gerisini siz düşünün.. mikro beyinlerle uğraşmak zor.. bunu bi erkeklik göstergesi kabul ediyolar..

Bekarken de evden kaçarlar. Arkadaşlarıyla takılırlar. Bir de böyle 5 kilometreden öptürmek için el uzatanlar var ya gıcık olurum. Gerçek öpülesi eller ise mahsun mahsun kucaklarda durur.

Dede aileyi toparlamayı biliyor demek ki. Benim rahmetli babaannem de öyleydi sofralar hazırlayıp beklerdi. Damatlar gelinler herkes de doluşurdu. Sohbet olurdu. Gençler mutfak işini hallederdi. Kv den görmedim hiç . Sanki bayram değil. Çocuklarına bile sadece bir şeker tutar, kolonya dökerdi. Millet karnı acıkınca kaçardı mecburen. Ama ilk gün gitme suratını bir sallar, sansarsın ki dünya batmış. Hatta kendi karnı acıkınca kocasıyla yemek vakti gelince bizi kovardı. Hadi siz gezin artık biraz diye.

Benim eşim öyle değil ama eskiden kalma bi tür gelenek bence. Töre gibi. Aöa bana da su garip geliyor. Evlenirken gelim bohçasıydı,altın bileziğiydi,bayramda kendine hediye aşınmasıydı vesaire vesaire bir sürü adet ve geleneklerin yapılmasını isteyen genç kızlarımızın evlendikten sonra da elemek haline gelmiş seyleri çok saçma diye yapmak istememesi bana ikiyüzlülük olarak geliyor valla. Yok düğünü illa annesi babası yapacak,şunu takmalılar,Baysram geldi bana kıyafet almalılar,elin bohçama sunu sunu koysunlar bizim geleneklerimi böyle. Tamam hadi yaptık. Evlenince Ada'm ilk gün babamlarda olur deyince. Ayyyy ne kadar saçma düşünce :)

Düşününce sana katılıyorum yıl olmuş 2016 hala kv kp bana bunu almadı şunu yapmadılar derdinde olanlar bu tarz şeylerde ayyy çık girisiniz iyli şiy mi kıldı diye savunmaya geçiyorlar.

Ya sizinki alt kattaymis o ayri ben her iki aileninde uzakta oldugu durumu kasdetmistim aslinda..
Bende yaşamıyorum böyle bişey ama yasasaydım bozulurdum eminim nedenmi hiicc. Maksat sidik yarıştırmak. Nasılda özeleştiri yaptım kendime. Ama bence erkeğin ilk ailesini istemesi kadının hayır önce benim ailem diye diretmesinin başka mantığı olamaz. Heee kalmaya gelince orda dur. Ben onun anasına2 gun katlanıyor isem oda katlanacak derim ama evde denemeyin. Her erkek aynı değil sonuçta. Biz kime önce gidilecek planı yaparken başka planları göz önunde bulunduruyoruz. Seninki benimki değil yani.

Bizde durum daha da enteresan. Sabah gidiyoruz kayınvalidemlere, bayramlaşıyoruz. Sonra kendi annemlere geçiyoruz. Daha sonra 2. kez kayınvalidemlere gidiyoruz, oturmaya. Bunu 3 yıldır hiç ama hiç çözemedim

Ata-erkil toplum ve onun sacma dayatmalari. Once kadinin tarafina gitseler adamin anasindan baslamak suretiyle ozguvensiz arkadaslarina kadar laf edip hanimina deger veren bu adami hayata kustururlerde ondan...

Bizimkiler farkli sehirdeler once esimin ailesinin oldugu sehre gideriz bayramin 2. Gunu benim memlekete geceriz herseyi ayrintisiyla ogrenmeye merakli akrabalar benim memlekete gitmemizi cok görürler ikinci gun gidiyorum bayram 3 gun yari gun yolda geciyor zaten yok hep onlarda kalacaz ben kimimki anne babasi bekler mi diyen yok boyle dusunenleri coguna baksan kizlari arefeden baba evinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…