erken anne olanlara bir sorum var?

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
merhaba arkadaşlar.19 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.eşimle kaçarak evlendiğimiz için birtakım maddi sorunlarımız hala devam ediyor..evimiz kira vs. eşim bebek sahibi olan arkadaşlarına çok özeniyor.ama ben önce bi birikimimiz olsun inş Allah izin verirse ev aldıktan sonra ve bende biraz daha olgunlaştıktan sonra bebek sahibi olmak istiyorum.
benim yaşlarımda anne olan ablalarıma bir sorum var.erken anne olmak iyi birseymidir?
ve tabi maddi sorunlar varken bebek sahibi olmak sizce çok mu mantıksızca.bu konudaki fikirlerinize ihtiyacım var..
benim yerimde olsanız nasıl davranırdınız?????:uhm::uhm::uhm::uhm::uhm::uhm::uhm:

Evet çok mantıksızca. Eşinin arkadaşları kaç yaşındaymış ta çocuk sahibi oluyormuş?Çocuk oyun değildir ona gücü yettiğince en iyi maddi ve manevi imkanları hazırlamak anne babanın görevidir.

Hem çok gençsiniz hem de maddi anamda sıkıntılarınız var, hem de daha çok yeni evlisiniz...
Bakın kimseye ben doğrusunu yapıyorum demiyorum ama 32 yaşındayım yeni işten ayrıldım ama eşmin durumu maddi anlamda çok iyi, kendi evimiz var, 5 yıl flört ettik ve 1,5 yıllık evliyiz...Ama ben hala kendimi anne olmak için hazır hissetmiyorum. Benim maddi durumum iyi ama ülke gerçekleri de ortada, bu durumda cesaret edemiyorum...
Bata da dediğim gibi ben doğru yapıyrum demiyorum ama bence biraz daha bekle, hem biraz daha olgunlaşırve daha bilinçli bir anne olursun, hem madii olarak biraz daha güçlenirsiniz, hem de evliliğin düzene girmiş olur...

daha çok küçüksün canım
bari 22-23 yaşında olsun bebegin
tabi hakkınızda hayırlısı olsun canım.

kaçarak evlenmişsiniz madem,
peki ailenizle ilişkilerinizi düzeltebildiniz mi??
ayrıca daha hayatınızın baharındasınız,yaşınız çok küçük,
çok yeni evlisiniz,bazı kararlar alırken acele etmeyin,
eşinizi çok iyi tanımadan,güvenmeden,
evliliğinizi sağlamlaştırmadan ve en önemlisi de
annenizin ve babanızın rızasını almadan bence çocuk düşünmeyin...
biraz zaman verin kendinize,çocuk büyütmek
büyük sorumluluk ister...
sevgiler...

evet bencede çok erken canım bende erken çoçuk sahibi olanlardandım çok becerikliydim çok akıllıyım çok kitap okurum yani etrafımdaki herkes imrenirdi ama çoçuk olunca sorun çözme kabiliyetimin olmadığını farkettim inann 25 yaşında bunu farkettim ve bir anne olarak çok hata lar yaptım ama sadece evlada sevgi vermekle çoçuk yetiştirilmiyor..........
hayatta çok mücadele ettim ama en zoru anne olmaktı....çünki hataların telafisi olmuyor............
şimdilik her şey çok güzel ama sen çoçukken ve yeteri eğitim bilgi ve beceriye ulaşmadan ,hayatta bazı şeyleri halletmeden çoçuk sahibi olma olan çoçuklara oluyor

ben 17 yaşında hamile oldum 18 oğlumu elime aldım...22 yaşlarında ise ikinci oğlumu..
sen önce maddi manevi hazır ol sonra bebek düşün bence...

merhaba canım bende 25 yaşındayım 2 yıllık evlıyım çok şükür eşimin işi iyi ve kendi evimiz arabamız herşeyimiz var eşimle aramızda 6 yaş farkı var bizde çocuk için bekledık herşeyımızı yoluna koyduk ve bırbırımıze alıştıkdan sonra çocuk yaptık şuan 20 haftalık hamileyim benden sana tavsıye maddı manevi kendını hazır hısset ve bıraz olgunlaşın evliliginede alış ondan sonra çocuk yap canım benim

bencede önce maddi ve manevi insan hazır olmalı..birde küçük yaşta ne bu çocuk sevgisi anlamıyorum..ya daha kendiniz çocuksunuz..

19 yaş hamile olmak için bana çok erken gelmedi ki doğum yaptığında 20 yaşında olursun, yani fiziken önünde bir engel yok.. Ancak iş kendini buna hazır hissetmekse 30 yaş bile çok erkek olabiliyor kimine göre, 27 yaşında hamileydim, 28inde Allah nasip ederse doğum yapıcam az kaldı. Ben bile hazır değilim açıkcası tam olarak...
ama çok önemli bir tavsiye hemen heveslenip bebek yapmayın, borçlarınızı bititin, bikaç yıl ile evliliğinizi bir oturtun, sorunlarınızı aşın sonra düşünün derim...

Bu ,geri dönüşü olmayan bir karardır.Zaten maddi sıkıntılar yaşarken bir de bebeğe yetmek hiç te kolay bişey değildir.Sıkıntılarınıza küçücük bir canlıyı ortak etmeyin ne olur.Biraz yoluna koyun herşeyi sonra ,sizinde evliliğiniz otursun ve o doğacak olan yeni yavruyu en güzel şekilde büyütün.Herşey en uygun zamanda güzeldir unutmayın.Sevgiler..

canım yaşın daha küçük şu açıdan küçük daha deli çağlarındasın gezip tozup eğlenicek zamanındasın
bence biraz evliliğin tadını cıkar derim gez toz eşine alış
1-2 sen daha bekleyebilirsiniz

hoş bende büyük yaşta anne olmadım ama yinede 2 yaş büyüktüm senden
21 yaşındaydım anne olduğumda
şuan 22 yaşındayım ,19 yaşımda evlendim

dediğin gibi iki yıl bile olgunlaştırıyo insanı :))

Ben 27 yasinda anne oldum ve benim icin en ideal zamandi
Bence 19 yas daha cok erken önce maddi anlamdi kendinisi toparlayin para biriktirin.
Bir bebegin cok masraflari oluyor haliyle.

canim bence yasin evlilik icin bile cok kücükmüs ama olmus.daha önünde koca bi hayat var bu acele niye?Allah verirse cocugun herzaman olur ama bazi seylerin geri dönüsüde yoktur. iyi düsünmelisin.

canım bende senin yaşında anne oldum ama gerçekten senin yaşındaki biri için çok ağır gelebilir erken yaşta anne olmak heleki maddi sorunlar varsa gerçekten çok zor oluyo ben şuan hem çaılışıp hem çocuk yetiştirmeye çalışıyorum ama şimdiki aklım olsaydı bekler ve uygun bir zamanda çocuk sahibi olurdum evliliğnde çok yeni bence

26 yasında anne oldum bana cok erken geliyor simdi cocuk cok zor iş

epey kücüksün daha canim ya...esinle acik acik konusmalisin bence...
herseyi rayina oturtunca bebek yapmak fikri daha mantikli...
hem maddi sorunlar hem erken yasta anne olmak seni fazlasiyla yipratabilir...

slm canım bende senin yaşında evlendim 19 da evlendim evlendigim gece hamile kaldım ve üstüne üstlük evimiz kira eşimin her bankaya kredi borcu var vsvs parasal yönden bayagı saalntıdayız 3.senemize giricez borçta deişen bişey yok ama hani derler ya allah rızkını verir bak allaha şükür bbebegimin a dan z ye hiçbir eksigi yok keza benimde ve eviminde öl e ama tabiki nacizane tavsiyem en güsel rahata kavuşunca olması kendinizi neden zorlayasınızki?aceleniz yok ikinizde saglıklı oldugunuz müddetçe biraz gevşemeyi bekleyin derim.bu şartlarda iyi ama neden daha ii seçenek varken kendinizi iice daraltasınızki öyle diilmi sevgiyle kal..a.s.

k
Canım, anladığım kadarıyla bebeğe ne maddi nede manevi hazır değilsiniz, fikrimizi sormuşsun, bn olsam 3-4 yıl beklerdim, hem maddi imkansızlıklar yüzünden bebeğini istediğin gibi büyütemezsin içinde çok şeyler kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…