• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Anne Olmak Nasıl Bir Duygu?

Birikim yapıp evliliğim oturmadan kesinlikle düşünümüyorum.
Şuan 26 yaşımdayım hazır hissetmiyorum kendimi.
Bir tane davşanım var o yetiyor bana :KK48:

Onlara marifet doğurmak değil bir çocuğa manen ve madden yetebilmenin önemli olduğunu, o erken yaşta evlenenlerin tek.güvencelerinin eşleri olduğunu söyleyebilirsiniz.
Heleki bu zamanda kesinlikle bir erkeğe güvenip adım atılmaz. İkili ilişkilerde çok zor bir çağdayız aslında.
Aşk sevgi bir yere kadar. Zaten en aşık çiftlerde bile maksimum 5 yılda o aşk zortluyor. Saygı da biterse asıl sıkıntı orada başlıyor.

Çocuk kararı alırken kendinize şu soruyu sorun "ya eşimle ayrılmak zorunda kalırsak çocuğum için neler yapabilirim?"
Tespitin alası..
Aynen öyle. Hic bitmeyecek sanar, buyuk bir aşkla evlenirsin, sonra hayatının akışını kontrol edemezsin. İstemedigin bir yöne akar gider. (Herkes icin gecerli degil tabiki)
Sonra kucaginda cocukla dusunup durursun nereye gideyim ne yapayim diye.

erken anneyi bilmem 28 imde anne oldum. iyi bir eğitimim, iyi bir işim var şu an ki halimde bile bebek olduktan sonra geleceğimden kaygı duyuyorum. önceden bir boğazım var her türlü doyururum diyen ben artık bir çocuğun sorumluluğu var. daha dün markete girdim. 3 paket ıslak mendil 40 tl bir ay bile yetmeyecek bez 85 lira bir paket mama 140 lira olmuş. iyi ki işim var diyorum. iyi ki kimseye muhtaç değilim. 20 li yaş demek işinin olmaması en azından iyi gelirli olmaması demek. tek kocanın maaşına bakmak. oda hayırsız çıkarsa ne yaparım demek. bana göre erken anne olmak işte bu. öenmli olan annenin yaşı değil annenin ne kadar güçlü olması. bu da günümüz yaşantısında annenin kendi ayakları üstünde durabilmesi demek oluyor
Zamlar bir türlü bitmiyor ne yazık ki..

Meslegimi elime almamis olsam ben henuz evlenmemis biri olurdum. Benim icin oncelik kesinlikle tek basima ayakta durabilmem. Dunya hali bu ne olacagimiz belli degil. Kimsenin eline bakmak istemem ben esimin bile. Once kendimi saglama aldim okulum biter bitmez atandim. Bekar hayatimi da yasadim bir sure parami yedim :) sonra sevdigim adamla evlenip isteyerek cocuk sahibi olmaya karar verdim. 25 yasindayim yani. Erken mi gec mi cocuk icin bilmem ama ben kendimi hazir hissettigim icin bu karari verdim.

daha okulun devam ediyor. sen anneliği düşünüyosun. ben okurken iş bulacak mıyım? nasıl bir kariyer izlicem diye düşünürdüm :KK45:
napcaksın evlenip çocuk doğurup okulunu bitir kendi paranı kazan, gez ,toz ,eğlen sonra evlenip çocuk yaparsın zaten .evlenip çocuğu olanlar çok mu mutlu sanki. fırsatın varken iyi değerlendir. sonra zaten evleir çocuğa karışırsın acelen ne bu kadar

Hevesini kırmak gibi olmasın ama o işler öyle hesapla olmuyor
Evlimisin bilmiyorum ama değilsen evlenmesi var
Cocuk öyle hık diyince bi ayda olmayabiliyor burda cok okuyoruz hic bi saglık sorunum yok ama su kadar yıldır olmuyor diye

31 yasimda evlendim bu sene 34 ümde anne oldum. Çok tecrube biriktirdim hayata dair, biriktirmeye devam ediyorum ve bazen acaba oturdu mu kişiliğim becerilerim bir insanı yetiştirmeye yetecek mi diye endişe ediyorum. Biraz daha bekleme miydim diyorum.. çünkü doğurmak kolay, insan yetiştirmek ise çok büyük bir sorumluluk... asla ben oldum diyemeyiz o yüzden asla şu yaş anneliğe uygun da diyemeyiz. Hayat değişiyor ve insan her yaş aldığında büyümeye devam ediyor..zor sorular bunlar.

Öncelikle allah yardimcin olsun ama o işler planla programla olmuyor malesef bende 20 yasinda evlendim bak şimdi 25 oluyorum ama tık yok daha sahip olamadık o güzel duyguya allah herkese nasıp etsin o yüzden allah'a çok dua et

Hevesini kırmak gibi olmasın ama o işler öyle hesapla olmuyor
Evlimisin bilmiyorum ama değilsen evlenmesi var
Cocuk öyle hık diyince bi ayda olmayabiliyor burda cok okuyoruz hic bi saglık sorunum yok ama su kadar yıldır olmuyor diye
Hayır evli değilim.Bu yıl da bitince 2 yıl kalıyor okulun bitmesine.

Zamlar bir türlü bitmiyor ne yazık ki..
yazım ekonomik olmuş sadece ama sadece para da değil. yaş insanın sabrını da artırıyor. çocuk demek sabretmek demek. makarna yediği yağlı salçalı ellerle sana sarılmasına dayanman demek. :kk77: insanın yaşı artınca sabrıda artıyor. olgun anne olmak iyidir. daha kendine bir kap çorba pişirmemiş anne bebeğine yaparkende zorlanır

Öncelikle allah yardimcin olsun ama o işler planla programla olmuyor malesef bende 20 yasinda evlendim bak şimdi 25 oluyorum ama tık yok daha sahip olamadık o güzel duyguya allah herkese nasıp etsin o yüzden allah'a çok dua et
İnşallah Allah size de nasip eder.

etrafa ispat için evlilik ve çocuğa bağlamışsınız ilginç ..önce bi okul bitirin iş hayatına adapte olun bakalım 27 yaş diyorsunuz da belki olmayacak da misal 30 yaşına kadar çocuk bazen ha diyince olmuyor sizin planlarınızla olsaydı ohooo

Ben 27 yaşında bekar olmayı anlatayım
Cooook güzel birşey,
Paranı sadece kendine harcıyorsun, kimseye hesap vermiyorsun, bütün arkadaşlarınla hala lisede gibi bulusabiliyorsun, yıllık izinleri de yurt dışına gidebiliyorsun, evde seni bekleyen bir mutfak yok, büyük borçların altına girmemissin, kendinden başka kimsenin donu ütüsü konusunda endiselenmiyorsun...
Gerçekten çoook güzel birşey!
Erken evlenenlerin neyine ozendin ben de onu anlamadım.
Türkiye'de evlilik kadının sırtına kocaaaa bir yük, sorumluluk .
Sevgiliyken aynı evde yaşayıp beraber mutfağa giren arkadaşlarım bile nikah masasından sonra isten gelip erkek TV izlerken mutfakta koşturan kadına evriliyorlar.... Bebek desen zaten tamamen annenin sorumluglugunda...
Elbet bir güzelliği vardır ama nasılsa yaşayacaksın, neden bir an önce olsun derdindesin ki?
Önce bir kendi keyfine bak, yalnızlığın tadını çıkar, elbet evlenirsin...

Bu ne ayol içim karardı? :KK70:
Hiç mi çevrenizde iyi bir örnek yok? Ya da buradaki konular yüzünden sizde algıda seçicilik oluştu?

5 yıl 4 aydır evliyim çalışıyorum ama bu anlattıklarınızın hiçbirini düşünmedim.

Eşim bana yük değil yardımcı. Ütü isteyen kalkar ütüler. Haftasonu ev işi beraber yapılır.
İstediğim vakit arkadaşlarımla gezebilirim. Sadece artık çocuk olduğu için eşimle paslaşmamız gerekiyor.
Çamaşır desen zaten kendimkileri de yıkamıyor muyum? Yanında eşiminkiler de yıkanıyor işte. Eşimin donundan, çorabından da tiksinmiyorum. Tiksinmem mi gerekiyor bilemedim? :KK48:
Kaldı ki makineye atmak ardından kurutmaya doldurmak eziyet değil. Eşim hala ne zaman makine çalışmalı çözemedi. Bu da bana dert değil.
Çocuğumuz da bize yük değil aksine neşe kaynağımız. Babası da her şeyiyle ilgilenir.
Bu dedikleriniz ancak yanlış kişiyle yapılan yanlış evlilikte olur.. :KK51:

Erken anne olmayan herkes cevap vermiş ama soru erken anne olanlara sorulmuş. İsteyen istediği zaman anne olur. Yukarıda bir arkadaş 18 yaşında anne oldum demiş, asıl onun anlatması lazım bence.

Hayır evli değilim.Bu yıl da bitince 2 yıl kalıyor okulun bitmesine.
Kendimden örnek vermek gerekirse liseden itibaren her zaman 22de üniyi bitiririm 24te evlenirim 25tede cocugum olur diyodum
Ancak üniyi 25te bitirdim evlilik +30larda gerçekleşti ve hala cocugum yok
Hayat her zaman bizim hayalini kurdugumuz seyi istedigimiz vakitte vermiyorum
Umarım sen hayallerine kavusursun

Genc evlilik olabilir de 20li yaslarin basinda cocuk dogurmanin iyi bitarafini gormuyorum ben. Dogustan anac ve anne olmaya hazir kadinlar haric :KK70:

Hatta bekarken yaptiklarimi evlenince yapamam diyorsaniz erkenden evlenmekte pek iyi olmayabilir.
Ben 21 yasinda evlendim 25 yasindayim cocugum yok. Evlilik icinde ne okuluma, ne harcadigima, ne gezdigime köstek olan, 7/24 ev isini ustume yikan biriyle evlenmedim.

Daha demin 42adet ufak boy bebek bezini 75tlye aldim.Ona göre annelik dusunun:KK70: Okulu bitirin işiniz gücünüz olsun vb.:)
Şaka bir yana,anne olmak hayatin en en en büyük sorumluluğu. 25 yaş oncesi olmamalı ya,bu benim fikrim.Hele çevre baskısını hiç anlamam.Benim ikinci cocuk sonrası ilk beyaz sacim cıktı,çok yoruluyorum sinirlerim yıpranıyor bazen.. Yasi ufak birine çocuk yapmasıyla ilgili cümle kursam 'Cocuk sadece buyutulmez,en zoru egitmek.Yedigin içtiğin hareketlerin davranışların herşeyinle seni örnek alır.Benim hayatım kısıtlandı,senin de kısıtlasın.Niye böyle rahatsın bakayım sen' filan demek istiyorumdur:)

Ben fazla yorum yapmayayim bari çünkü ben 18 yaşında anne oldum ve iyikide olmuşum erken yaşta insan yaşı geçince sorumluluk alma duygusu azalıyor bu şahsi fikrimm
Katılıyorum ben 24 yaşında anne oldum ve İnann hiç pişman değilim iyi ki de olmuşum

Back
X