Erken anne olmak erken anne olmaktir.
Aslinda bu yani cok acik. Erkenden anne olmak erkenden sorumluluk almak demek, olgunlasmak demektir. Tabi olgunlasmadan cocuk yapip yavruya yazik edenler var, üzücü.
Büyük sorumluluk, yasitlarin partilerken, aksam cafelerde giderken sen bebeginin uyku saati hazirliklarina basliyorsun.
Bol bol bebek bezi, uykusuz geceler, uf olan parmaklar. Aglamar cekismeler, yer yer yara olan meme uclari, pisikler. Gece ateslenmeleri, acaba hangi ates üsürücüyü versem, acaba hangi araliklarla versem, vermesem de vucudu savassa, gece nöbetleri.. her sabah savas icinde üst bas giyme ve sekizde kres yoluna cikma, acaba bere giydirsem mi, oglum dur kosma, merdivenlerden yuvarlanacak, arabasina binmek istemiyor.. kizim bak hava soguk bu kazagi giymen lazim, o disler fircalanacak, anne disim sallaniyor, dis doktorundan randevu almam lazim, bu tirnaklar ne kadar da cabuk uzadi, anne karnim ac, hayir o cikolata yenmeyecek, anne bu tokayi istiyoruum, hayir askim daha yeni oyuncak aldik, bu ay ki doktor randevusunu kacirdik, evde yiyecek birsey kalmadi, sen cöpü cikar ben cocuklarla asagi inerim, oglan ögle uykusunu uyumadan gelemem cok huysuz olur.. Ayyy ne güzel kimin kinasi var siz eglenin ya ben gelemem, askim cok yorgunum yeter artik, biraz daha dayan bak bu yaz tatilde rahat edecegiz, seni seviyorum, arka koltuklar doldu sonunda, cok tatlilar, aksim meyva suyunu yerlere döktü, cabuk al elinden, elinde cikolatayla koltuklara kosuyor, oglan tuvalette galiba kos cabuk ol, hayir kizim eve kedi alamayiz, pjamalarini giydin mi bakayim, askim ben oglani uyutayim sen kiza kitap oku, kkücük yine altina yapmis kim alacak, kollarim agriyor ne olur bu sefer sen al, islak mediiiiiil..
Bu sekilde canim. 23 yasinda kizimi 26 yasinda da oglumu aldim kucagima. Kendimden fedakarlik yapa yapa bugünlere geldim, planim 30 lu yaslarda istedigi kitabi sicak kahve esligindeokuyarak ,citir bakimli bir anne olarak kariyerime devam etmek. Bence bunu hak ettim. Calisma hayatina gec atilacagim ama evdeki hayat fazlasiyla beni güclendirdi, ya ben bu cocuklara brokoli sevdirmis bir anayim, kim önüme engel durabilir, yakarim. Esimle böyle bir cekirdek aile kurduk, asla paranin lafi olmadi, tabi calisan arkadaslara özendigim zamanlar oluyor, uyumak nasil birsey yaa, offf nasil yani sabah ona kadar mesela bir uyudugunu düsünsene, az kaldi askim teselliyle kapatiyorum