erken doğum,düşük yapan bebeğini kaybeden arkadaşlar hadi paylaşmaya buyrun

semaveela

hayallerim doğdu
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
2.560
5
158
44
Diğer
erken doğum düşük yapan arkadaşlar yaşadıklarımızı paylaşalım önce neler yaşadık sonra neler.tetkikler teşhisler sonrasında neler yaptık burdan paylaşalım

Son düzenleme:
canım seni cok ii anlıyorum daha 18 gun önce ikizlerimi erken dogumdan dolayı kaybettim kızım 2gün oglum 1gun yasadı ömrümden ömür gitti ve benim hiç sorunum yoktu hersey 1gunde oldu birkac gun önce dr daydım kontrolde ve hiç sorun yokru 5 gun sonra dogum yaptım bebeklerim 24 haftalıktı kız dogduktan snr sancılarım dursun diye bekledik erkek 2gun içimde tuttum ialaclarla yeterki nekadar gec olursa okadar ii dedi dr lar yasama sansı artsın diye ama küçük erkegim daha az yasadı hayatımda bukadar serum igne ilac yemedim 3gunde 2normal dogum yaptım 2.dogumdan snr hayati tehlikem oldugu sölenmiş 1saati atlatmam cok önemliymiş ve buyuzden bana bebeklerimin öldügünü bile sölemediler ben bi umut yasamaları için dua ediyordum megersem meleklerim gömülmüş bile ben tehlikeyi atlattım ama ne yasadıgımın bilincindeyim ne kendimin allahım bize sabır versin yeni bebeklerimizi saglıklı bişekilde kucagımıza almak nasip etsin inşallah

canımbenim çok çok geçmiş olsun başın sağolsun allah bidaha yaşatmasın hiçbirimize benimde hiçbir sorunum yoktu rahimdeki hafif kaviste sebep değilmiş zaten sonrada araştırıldı sadece stresim çoktu çok koşturuyodum ama doktorum bunlarında pek sebep olmıycanı söyledi yaşadıklarımız çok benziyor benim içinde hayati tehlike var demişler hastanede daha birsürü şey demişler çok zor daha bugün kabus gördüm yine aynı kabus hastanedeyim tekim yardım edin diye koşturuyorum gerçektede benzeri olmuştu tektim yoğun bakımda kimse yoktu hep yardım edin diye bağırdım kmse bakmıyodu bakmayınca bende geliyo bebek diye bağırınca gelip bakıyolardı şanssızlığım kendi doktorum gelemedi çünkü ben doğum olcağını pek hesab edemedim tıp fakültesine gittim doktorumda devlet hastanesi doktoruydu içeriye girene kadar telefonla konuştuk sadece neyse arkadaşım şimdi nasılsın neler yaşıyorsun neler düşünüyorsun.

hanımlar çok üzüldüm. Allah sabır versın. çok zor ama çok zor. Allah bır daha yaşatmasın. :teselli:

bende evliliğimin 6. yılında 4. aşılamayla hamileydim,sonunda hayallerim gerçek olmuştu ve bebeğim yola çıkmıştı,, ben ve babası sabırsızlıkla bekliyorduk ,, gözümüzden sakınıyorduk , herşey çok güzel gidiyordu hiçbir sorunum yoktu,ta ki 33+3 olana kadar ,, sabah uyandım ve bende bir tuhaflık vardı belimde kasıklarımda ağrı ve karnımda sertleşme vardı ,, ama doğumumun başladığı aklımın ucuna bile gelmiyordu,,o gün tesadüf o ki kontrolüm vardı kontrolwe gittim ve 2cm açılmam vardı doğumum başlamıştı,, apar topar hastaneye yatışım yapıldı ve sadece 2 gün durdurulabildi,33+5 olduğumda oğlumun kalp atışları nst de çok yükseldiği için acil sezeryana alındım ,,bebeğim sadece 24 gün yaşadı senağlama o 24 günü nasıl geçirdiğmi anlatsam burda sayfalar yetmez senağlama Rabbimden dileğim hayırlı ve sağlıklı şekilde yeniden anne olmak:Saruboceq:,,Rabbim bu sefer inş. bebeğimi kucağıma almayıda nasip eder inş..Rabbim tüm dileyen herkeslere göndersin bebişlerini inş.:Saruboceq:

ah canım çok geçmiş olsu allah sabırlar versin demekki annelik içgüdüsü bende konduramadım hiç aklıma gelmedi suyum gelince doğum yapacağım. ben kendimi hep yanlız hissediyordum iyiki yazdınız arkadaşlar sanki bitek benim başıma geldi diyordum artık yapacak bişey yok geriye dönü yok allah bundan sonrası için yardımcımız olsun bidaha yaşatmasın aynı acıyı hep güzel haberlerle yazalım burdan inşallah.:Saruboceq:

sağol canım Allah razı olsun ,Rabbim bir daha aynı acılar yaşatmasın inş..yanlız değlz tabi ki de o kadar çok bebeğini kaybeden anne var ki,,Rabbim bu acılarımızı unutturacak başka acı vermesin inş..

amin canım şimdi ne yapıyorsun biraz anlatabilirmisin nekadar oldu tam bu olay geçeli olanlardan sonra neler yaşadın?

17 temmuzda doğum yaptım ve 9 ağustos ta bebeğimi kaybettim, bebeğimi kaybedeli 8 ay oldu , ve hala dün gibi( 8 ay dan bu yana bir ara antidepresan kullandım ve baktım bu böle olmayacak bıraktım hapları ve kendikendimin psikoloğu olmaya karar verdim ,, ve bazen kendime yenik düşsemde ,, güçlü olmaya çalışıyorum,, bebeğimi kaybettikten sonra asla bir daha tedavi olmayacağım demiştim ama yanılmışım,,,şu an araştırma evresindeyim 29 mayısa gün aldım kromozom testi yapılacak ve ondan sonrada gerekirse tekrardan aşılama yaptırmak istiyorumm,, sen neler yapıyorsun??

anladım canım en güzelini yapmışsın ilaçları bırakmakla bende 2 ay kullandım aynı senin gibi düşünüp bıraktım şimdi aradabir uyku problemim olduğu için gece uyku hapı alıyorum.bende hamileyken ikinci çocuk düşünmem demiştim bide doğumdan sonra en az 1-2 sene çocuk düşünmüyorum bu acıya bidaha dayanamam demiştim ama fikirlerim değişti aslında ben tam tedaviyle hamile kalmamıştım 3 ay gonaphen kullandım sadece fakat hamile kaldğımda hiçbişey kullanmıyordum.şimdi çok kararsızım içten içe bebek çok istiyorum ama bazen daha bekliyim diyorum cesaretim kırıldı ne düşündüğümü bilmiyorum :1no2: sadece korkuyorum o yüzden tam bu ay tamam diyorum ama bana bişeyler oluyor eşimle yersiz tartışma çıkarıp 14-15-16. günlerde birlikte olmuyorum deli gibi davranıyorum bazen sabırları zorluyorum belirsizlik içinde zaman geçiyor doktorum 2,5 ay sonra korunmayı bırakın 3 ay deneyin olmazssa gel dedi korunmuyorum ama yumurtlamayıda denk getirmiyorum ne oluyo bu şimdi sen de arkadaşım.umarım bütün sonuçların yi çıkar güzelim.:Saruboceq:

canım allah yardımcın olsun başın sağolsun çok üzüldüm inan böyle benim gibi aynı şeyleri yaşayanlarla sohbet edince yeniden yaşıyorum o günü ben çığlıklar atıyordum ne olur bakın diye bağırıyordum onlar sörf yapıyorlardı internette ben doğurcam diye gitmedim tıpa yoksa ssk ya giderdim doktorum orda en azından ilgilenirdi tıpa gidince oda çaresiz kaldı bu arada ben doktorumdan çok memnunum o beni uyarmıştı ben dinlemedim.sanada tavsiye ederim antalyadaymışsın nasılsa. niye 6 ay bekliyosun problemmi var bana 2,5 ay sonra izin verdi doktorum.biz bebeği bırakmadık kıyamadım ona doktorum zaten ikili üçlü taramaların normaldi muayenelerde normaldi yinede siz bilirsiniz dedi biz istemedik sonrada iyki bırakmamışsın dedi çünkü doğru dürüst sonuç çıkmıyormuş arkadaşımda bıraktı oda sonuç alamadı.doğumdan sonra bir problemin oldumu?bu arada paylaşımın için teşekkürler mutlaka yazalım gelişmeleri kimse önemsemiyor bari biz birbirimizi bilgilendirelim dimi.:teselli:

ben yerinde olsam kesin olarak tanı konduysa problemime,,, başlardım çalışmalara, çünkü ne zamana kadar bekleyeceksin ki ben mesela ben mecbur 29 mayısı bekliyorum bide malum kriz o da çok etkiledi ,şu an için parasal sıkıntıdan dolayı yaza kadar erteledim bir de sezeryanla doğum yaptığım içinde 1 yıl dolmasını istiyorum,, ama şuna eminim ki beni kendime ancak yeni bir bebek getirebilir,, yeniden hamile kalmayı çoook istiyorumm ,Rabbim tüm dileyenlere inş. en kısa zamanda hayırlısıyla nasip ederr

canım sanada geçmiş olsun ,,Allah sabırlar versin. ,,Rabbim inş.en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder:Saruboceq:

ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM ama sana biraz kızacam kusura bakma ev için acele etmişsin bekleseydin dr 1 bardak kaldırma dediyse kaldırma bebeğin olduktan sonra olsa idi ama hayır vardır her şerde umarım bir daha yaşamazsın ben düşüğü 2 defa yaşadım onlar küçüktü 6 haftalıkken kaybettim 3 bebeğimi 7 ,5 haftalık olmuştu o minicik kalbi durmuştu ve ölü doğum yaptım 24 saat acı çektim ve o anda tüm hayat bitmişti benim için ama zamanla eşiminde desteği ile toparladım kendimiçalışmaya verdim kendimi 1 yıl sonra tekrar bebek istedik ve rabbim nasip etti anında işi bıraktım 3 aydır evde yatıyorum ve şu anda bebeğim 3,5 aylık oldu allah ım kimseyi korktuğuna uğratmasın hepinize tekrar geçmiş olsun a.s.

canım nekadar kızsan haklısın teşekür ederim kimse kızmadığı için bana böyle oldu zaten evide tam 10 yıldır yaptırmak için uğraşıyodum bitmesine ramak kalmıştı eşimde yaptırdığımız evin yakınında işe başlıyınca hadi bitirip geçelim dedim bebişte rahat büyüsün diye böyle olucanı bilsem yatardım hep ama keçi kafam her işe koştum dinlemedim doktorumu kafama çok vurdum ama iş işten geçti bikere ders oldu olcağı varmış bundan sonra dikkat edicem eşim zaten bağlıycam seni yatağa diyo.seninde sağlıkla almayı nasip etsin kucağına canım inşallah allah büyük yardımcımız olsun hepimizin.:Saruboceq:

ewet canım ben mecbur sezeryana alınmak zorunda kaldım bebğimin kalp atışları çok yüksektii ,,, ya canım haklısın bebişlerde öenmlide ben aşılamayla hamile kaldım belkide bu sefer doktorum direk tüp bebek yapalım der ,, o yüzden ekonomik olarak rahatlamamız şart...şu 1 yıl bir tamamlıyımm sonra Allah kerimdir

allah razı olsun neslihan 1983 sanada geçmiş olsun. allah hepimize sabırlar versin burada dertleştikçe inan rahatlıyorum ve sabırla bekliyorum bebeğimi . allahım bizede nasip edecek melek inşallah.bu sıkıntılardan kurtaracak:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…