canım allah hepimizin yardımcısı olsun.ben serik'teyim ve şimdi aspendos has.deki ümmü özkaya'ya gidiyorum.korkuyorum yakınımda olsun dr.ve has.diyorum ve andeva'da kevser hnm.'ı çok duydum ama ancak 2.dr. olarak giderim.malum sebepler, işi bırakmak zorunda kalmıştım ve şimdi kriz benide çarptı iş bulamıyorum.evet bebeğin 2'li ve 3'lü testlerinde birşey çıkmadı ama dr.um sağolsun hiç ilgilenmediği için benimle doğumdan sonra şaşkın (yaşamdaki alp bey)ördek gibiydik eşimle.sonuç olarak herzaman 2.dr.'a gidicem rahim ağzı yetmezliği varsa serklaj dedikleri dikiş olacak hamileyken12-16haftalarda ölçüm olacak , kan pıhtılaşması varsa hergün iğne olacak buda benim kendi kendime çıkarttığım sonuç. tabii testlerden sonra.anlıyacağın arkadaşım kafayı iyice bozdum ben.6ay çünkü rahim iyice toparlansın diyorlar haaa birde mayıs'ta folic asit dedikleri hapa başlayacağım.mümkün olursada yüz yüze görüşmek isterim arkadaşım gerçekten sığınacak, dertleşecek arkadaş arıyorum.aslen antalyalı değilim ve hiç akrabamda yok burda. mutlaka bildiğim öğrendiğim herşeyi paylaşırım.yeter ki meleklerimize bizde kavuşalım
canım allah hepimizin yardımcısı olsun.ben serik'teyim ve şimdi aspendos has.deki ümmü özkaya'ya gidiyorum.korkuyorum yakınımda olsun dr.ve has.diyorum ve andeva'da kevser hnm.'ı çok duydum ama ancak 2.dr. olarak giderim.malum sebepler, işi bırakmak zorunda kalmıştım ve şimdi kriz benide çarptı iş bulamıyorum.evet bebeğin 2'li ve 3'lü testlerinde birşey çıkmadı ama dr.um sağolsun hiç ilgilenmediği için benimle doğumdan sonra şaşkın (yaşamdaki alp bey)ördek gibiydik eşimle.sonuç olarak herzaman 2.dr.'a gidicem rahim ağzı yetmezliği varsa serklaj dedikleri dikiş olacak hamileyken12-16haftalarda ölçüm olacak , kan pıhtılaşması varsa hergün iğne olacak buda benim kendi kendime çıkarttığım sonuç. tabii testlerden sonra.anlıyacağın arkadaşım kafayı iyice bozdum ben.6ay çünkü rahim iyice toparlansın diyorlar haaa birde mayıs'ta folic asit dedikleri hapa başlayacağım.mümkün olursada yüz yüze görüşmek isterim arkadaşım gerçekten sığınacak, dertleşecek arkadaş arıyorum.aslen antalyalı değilim ve hiç akrabamda yok burda. mutlaka bildiğim öğrendiğim herşeyi paylaşırım.yeter ki meleklerimize bizde kavuşalım
ewet canım ben mecbur sezeryana alınmak zorunda kaldım bebğimin kalp atışları çok yüksektii ,,, ya canım haklısın bebişlerde öenmlide ben aşılamayla hamile kaldım belkide bu sefer doktorum direk tüp bebek yapalım der ,, o yüzden ekonomik olarak rahatlamamız şart...şu 1 yıl bir tamamlıyımm sonra Allah kerimdir
canım önemli değil geçmiş olsun.yok yok kötü değilde ilgisiz gibi geldi bana.ben 2007'nin haziranında bende tavsiye üzerine gitmiştim.benim başımdan 3 gebelik geçti.1.si kanda hamilelik gözüküyordu rahimde kist gözüküyordu adetim kesilmeyince gittim yumurta kisti teşhisi koydu ve doğum kontrol hapı verdi bir ayda eridi.başka dr.ameliyatla demişti ama hapla eridi.2.si 2008 nisanında 10 haftalıktı ama 8 haftalık gibiydi.kalbi durdu ve kanamayla beraber kürtaj oldum yaşamda.3.sü 2008'in temmuzunda tekrar hamile kaldım yine ara ara lekelenmem oldu 3 aylığa kadar haplarla falan 25 haftalığa gelmiştim en sonda 4boyutlu ultrasonda herşey normaldi.ne oldu anlamadım.o zaman 4ay düşünme dedi test falan yapmadan bir dahakine günlük iğne demişti ama kan pıhtılaşma testi yapılması gerekliymiş ve en son dr.gittiğimde rahim ağzına ve uzunluğuna baksaydı belkide bunlar gelmezdi başıma bu açıdan dedim.fazla bilgi vermiyor hep aynı şeyleri ezberlemiş gibi söylüyordu farklı birşey yoktu yani.bizler belkide çok şey bekliyoruz dr.lardan halbuki bu yaştan sonra mesleklerini mi ellerinden alıcaz zannediyorlar.çok soru soranı ve bileni sevmiyorlar galiba kuzu gibi dinleyip tamam demek mi gerek acaba
bizim meslekte kimse bilgisini paylaşmaz sır gibi saklar sanki altın mübarek ben ziraat mühendisiyim buarada.canım inan tek maaşla olmuyor.zaten işte bulamıyorum.doğru dengesiz çoktur zaten ben sormasalarda şu aralar ciğerimi dökecek kadar zayıfım.
rahim ağzını vajinadan bakarak o çubukla ölçüyorlar belli cm.'in altındaysa yetersizlik var diyorlarmış yada erken doğumu olana kesin tanı deniyor.bakalım mayısta gittiğimde nasıl bir tedavi verecek burdaki dr.ben artık gidemem oraya çok uzak olduğundan dolayı.inşallah bende hep dua ediyorum allahım güldür yüzümü nasip et bizlerede güzel güzel melekler diye arkadaşım:ecrin_bebek::CüvCüv:
ah arkadaşım ya neler gelmiş başına allah hiçbirini bidaha yaşatmasın kolay değil insan içini dökmek istiyo anlatmak istiyo ama bazen çok güveniyosun payşlaşıyosun arkadaşlarınla sonra onu koz olarak kullanıyorlar canını actıyorlar ben böyle şeyleri çok yaşadım o yüzden burda kendim gibi olan arkadaşlarımla paylaşıyorum çünkü yaşamayan anlamıyor.bu doktorlarıda hiç anlamam kardeşim onca yıl niye okuyosun bilgilerini paylaşmıycaksan yapma bu işi ben sana babamın hayrınamı para döküyorum yeri geliyor 1 aylık erzak paranı veriyosun allah şifalığımızı vericek doktorlarla karşılaştırsın canım ben rahim filmi çektirmiştim dr bana iyiki çektirdin başka eziyetlere gerek kalmadı dedi film sonucunda duvar yapısı normal diyo ama incelikten bahsetmiyor gidince sorcam aklıma takıldı çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ama kendimi delik deşik ettirmekte istemiyorum zaten hamile kalana kadar delik deşik ettiler herşeyi akışına bırakıcam bi müddet bakalım ne olucak kötü şeyleri düşünmek bile istemiyorum allah yardımcımız olsun:Saruboceq:tez zamanda sağlıklı bi hamilelik ve bebek nasip etsin inşallah:CüvCüv:
canım benim cok üzüldüm allah sabır versincanımbenim çok çok geçmiş olsun başın sağolsun allah bidaha yaşatmasın hiçbirimize benimde hiçbir sorunum yoktu rahimdeki hafif kaviste sebep değilmiş zaten sonrada araştırıldı sadece stresim çoktu çok koşturuyodum ama doktorum bunlarında pek sebep olmıycanı söyledi yaşadıklarımız çok benziyor benim içinde hayati tehlike var demişler hastanede daha birsürü şey demişler çok zor daha bugün kabus gördüm yine aynı kabus hastanedeyim tekim yardım edin diye koşturuyorum gerçektede benzeri olmuştu tektim yoğun bakımda kimse yoktu hep yardım edin diye bağırdım kmse bakmıyodu bakmayınca bende geliyo bebek diye bağırınca gelip bakıyolardı şanssızlığım kendi doktorum gelemedi çünkü ben doğum olcağını pek hesab edemedim tıp fakültesine gittim doktorumda devlet hastanesi doktoruydu içeriye girene kadar telefonla konuştuk sadece neyse arkadaşım şimdi nasılsın neler yaşıyorsun neler düşünüyorsun.
canım benim cok üzüldüm allah sabır versin
canım buradan haberleşelim şimdilik yapacağımız birşey yok allahtan hayırlısını dilemekten başka
slm arkadaşlar sizleri o kadar ii anlıyorum ki bende bebeğimi meleğimi kaybettim
tam 7 aylık olmuştu herşey yolundaydıydı herşey çok ama çok güzel gidiyordu taki doktor bebeğinizin kalbi durmuş diyene kadar dünya başıma yıkıldı sandım allah sabrımızı veriyor tam ben meleğimi 4 yıl beklemiştim tüp bebekle hamile kalmıştım ama olmadı.neyapalım vardır bundada dedim bir hayır arkadaşlar okudum yazdıklarınızı allah hepimize sabır hayırlı hayırlı evlat nasip etsin inşllh.arkadaşlar birbirize destek olalım birbirimize dua edelim.ben bebeğimi kaybedeli 5 ay oldu ama yeniden cesaretim yok biliyormusunuz yine diyorum hadi yine olursa ben ne yaparım inşallah geçer bunlar allahım birdaha yaşatmasın hiç birimize bol bol dua edelim öpüyorum hepinizi.
22/02/2007 GÜNÜ ACİL OLARAK OPERASYONA ALINDIM ERKEN DOĞUM OLARAK ( SEBEBİ İSE BEBEŞİMİN BENİ ZEHİRLEMEYE BAŞLAMAŞ OLMASI ve BENIMDE HAYATI NOKTADA OLMAMMIŞ) PREMUTURE BİR DOĞUM OLAYI OLDU.ASLAN YAVRUM ANCAK 6 GÜN DAYANABİLDİ ACILARA VE 28/02/2007 DE SAAT 4,16 DA İSE VEFAT ETTİ ... 1 MART 2007 DE DEFN ETTİK.6 GÜN OLMASINA RAĞMEN DUYGULAR VE YAŞANANLAR ÇOK ETKİLİYOR İNSANI HELE O YAVRUYU BABASININ KUCAĞINDA BİR KUTUDA GÖRÜP DE BABASININ TOPRAĞA BIRAKMASI ÇOK ZORDU...ALLAH KIMSEYE YAŞATMASIN DİYORUMMM
BUNLARI YAZARKEN BİLE SEL OLDU AKTI GÖZYAŞLARIM
ah canım başın sağolsun çok üzüldüm seni çok çok iyi anlıyorum.
peki sonra ne oldu yen bebişin varmı?
22/02/2007 GÜNÜ ACİL OLARAK OPERASYONA ALINDIM ERKEN DOĞUM OLARAK ( SEBEBİ İSE BEBEŞİMİN BENİ ZEHİRLEMEYE BAŞLAMAŞ OLMASI ve BENIMDE HAYATI NOKTADA OLMAMMIŞ) PREMUTURE BİR DOĞUM OLAYI OLDU.ASLAN YAVRUM ANCAK 6 GÜN DAYANABİLDİ ACILARA VE 28/02/2007 DE SAAT 4,16 DA İSE VEFAT ETTİ ... 1 MART 2007 DE DEFN ETTİK.6 GÜN OLMASINA RAĞMEN DUYGULAR VE YAŞANANLAR ÇOK ETKİLİYOR İNSANI HELE O YAVRUYU BABASININ KUCAĞINDA BİR KUTUDA GÖRÜP DE BABASININ TOPRAĞA BIRAKMASI ÇOK ZORDU...ALLAH KIMSEYE YAŞATMASIN DİYORUMMM
BUNLARI YAZARKEN BİLE SEL OLDU AKTI GÖZYAŞLARIM
selam canım nasılsın günler geçiyor ama zor geçiyor değil mi arkadaşım.beklenen adet geldi benim biraz sancılı oluyor nisan ayınıda atlattım mı mayısa allah kerim kafam çok karışık dr. yönünden yada ben karıştırıyorum bilemiyorum.serikteki iki hastanenin dr.görüşeceğim mayısta bakalım. bir tanesi mayısta tekrar düşün demişti ama muayeneden sonra demişti.diğerinede aynı zamanda giderim diye düşünüyorum ssk'ya bakıyorlar ya hayırlısı demekten başka çarem yok.
:Saruboceq:
slm kızlar rabbım hepımızın yardımcısı olsun umutlarımın sonuna mı geldım dıye dusunuyorum artık malesef 4 bebegımıde kaybettım 5. hamıle kalmaya korkuyuorum buraya yazıyorum cunku bır sız anlarsınız halımden uzuntulerımı umutsuzluklarımı ve düşüncelerimi....... hıc duşunmek ıstemesemde ınsallah bırgun olacak desemde ruyalarımda sokakta hep ıcım acıyor gozyaslarına bogluyorum rabbımden sabır dılıyorum dr degıstırdım herseye sıfırdan basladık kan tahlıllerı ultrosyon o masaya yatmak zaten ınsanın psıkolojısını bozuyu offf..... bu pazartesı esımın spermlerı kontrol edılecek bakalım yenı cıktıgımız bu yolda bızı neler beklıyor madden ve manen cokmus durumdayım rabbım ınsallah emeklerımızın karsılıgını verır dularda bulusmak dılegıyle arkadslarr.......
Merhaba arkadaşlar.Ben de sizlerinkine yakın sorunlar yaşadım.1 yaşındaki bebeğimi kaybettim.3 sene oldu ama herkesin dediği gibi dün gibi aklımda yaşananlar...Yaşadıkları,yaşadıklarımız...İlk gebeliğimde 2 aylıkken kalp atışı alınamamıştı.Kürrtaj olmak zorunda kaldım.Bu bebeğimde ise 4. ayda ultrasonda sorun tespit etti doktorlar.Böbrek rahatsızlığı vardı.Bebeğim 29 haftalık doğdu.40 gün küvezde kaldı.hastaydı.Hasta bebek kadar zoru yok dünyada sanırım.Şimdi burda bebeklerini hemen kaybeden annelere şunu söylemek istiyorum.Bebeğiniz acı çekmeden öldüyse şükredin.Benim bebeğim 1 yıl boyunca o kadar ameliyat geçirdi,o minicik bedeniyle o kadar acı çekti ki,hiçbir insan yüreği dayanmaz bu acıya...Onun acı çektiğini görmek ve elinden bir şey gelmediğini bilmek kadar zor bir şey yok...Her geçen gün eridim.Doğum günündeyse kaybettik...Bazı arkadaşlar demişler herkes anlamıyor diye.Gerçekten yaşamayan anlamıyor neler yaşadığımızı.Allah hepimize sabır versin...3 yıl geçti ama ben hala kendimi hazır hissetmiyorum yeni bir bebeğe...Çok zor.çokkkk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?