Erken doğum korkusuyla günlerini geçirenler

windy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
381
5
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar,

İkiz gebelik yaşadığımız için kendimize has hamileliğimizin en başından itibaren risk grubu içindeyiz. bilmiyorumkismile Her geçen günü kar bilerek geçiriyoruz hamileliğimizi.. Her an tetikte oluyor ister istemez kendimizi dinleyip duruyoruz. eyvahedigeldismile

Bizim korkumuzda 11. haftada geçirdiğimiz 1 ay süren kanamayla başladı. 28.haftayı iple çektik.. Yaşama şansları yüksek olurmuş o haftadan sonra diye.. Şimdilerse ise 31. haftamızdan gün almaya başladık arkadaşlar.. Şükürler olsun.. :Saruboceq: Ama korku bitmedi acabamıki diye geçiyor günler hala.. 11. haftadan buyana evden çıkmadan geçiyor günlerimiz az kaldı diye diye.. Benim gibi hisseden arkadaşlarla paylaşmak istiyorum bu korkumu ? Düşünmemeye çalışıp dua ediyorum sevdigim şeyleri yapmaya çalışıyorum evin içinde ama artık aklıma bişey gelmiyor, bunalmak sıkılmakta istemiyorum, minnoşlarımıza yansımasın psikolojimi etkilemiyim diye.. Siz neler yapıyorsunuz arkadaşlar.. Az kalan süremizi paylaşalımmı boshayallersmile

Canım bende erken doğum riski taşıyorum.Hamileliğim başından beri evde dinlenerek,yatarak geçiyor.
Ev işi,yemek temizlik hiç birşey yapmadım başından beri.Bazen günlerim güzel sıkıntısız geçiyor,bazende çok sıkıcı dk.bile sayıyorum.ılk zamanlar çok kitap okudum,zaman geçirmeye kafa dağıtmya bire birdi.artık okumak istemiyorum.Valla bende takip edicem arkadaşların yazdıklarını.Artık zaman geçirmede sıkıntı çekiyorum.

Evet canım hergün birilerini çagırsan olmuyo, annem çok yardımcı oluyo sagolsun ama dogum öncesinden ne kadar çok yoruldu. onunda kendi düzeni bozuldu. Bende biçok kitap dergi okudum, hele bu kadınlar kulubünde okumadıgım topik kalmadı desem yeri var. Tvlerdekide haz vermiyo.. Eşim akşam gelecek diye dk sayıyorum bende.. Allahım sabır versin hepimize..

Benim de 23. haftada erken doğum riskim belirdi.
Daha öncesinden de aslında farkeden birşey yoktu.
Doktorum o kadar çok korkutmuştu ki ,evdeydim genelde yatar pozisyonda.

Her sabah ezanında karnımı okşayıp şükrederdim. 1 gün daha geçti doğurmadım diye
Böyle böyle 36 hafta geçti.

Şimdi düşünüyorum da ,ne güzel günlermiş.Böylesi bile güzeldi.

Ben hep şöyle düşündüm sonrasında ,Allahım çoğul bebek büyütmek zor olduğu ve bebekler doğumdan sonra neredeyse hiç uyumadığı için ,anne adayının bu dönemi rahat geçirmesini sağlıyor

Siz de böyle düşünün.
Bebekler olunca dk. zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor.Taa ki yaşlarına kadar.
Yemek yemek ,wc. ye gitmek , tw. izlemek bu kadar mı güzel ve özel gelir insana.

Şimdi sıkıldığınız şeyler ,bebekler doğduktan sonra ,özlediğiniz şeyler oluyor.
Göbişlerinizi sevin ve tadını çıkarın.
Bütün doğum yapmış anneler bunu söyleyecekler sizlere.
Çünkü karnınızdaki kıpırtıları , çok özleyeceksiniz.

zorlu gebe kalma mücadalemden sonra ohh dedim ama bilemedim dahada zorlu yolun başında olduğumun ..baştan hiç bişey yoktu sadecde 6 haftamda başlayan aşırı kusmalar dışında..
16 haftamda başlayan kanamam tam bir ay sürdü....zaten o gün itabari ile heran bebeklerimi kaybedeceğimi düşündüm sadce tuvalte gidiyordum...kusrakrende çıkamıyordum evden ama kanama ile eviçinde gezmelerimde bitmişti...26 + larda lekenleme ve kasık ağrımla hastaneye gittim sancılarım çıktı 3 cm açılma çıktı..ve zorlu yolun her dk. doğurma riski ile hiç kalkamadan kolumdan hiç çıkmayan bir serumla 33 +2 de doğum yaptım......şimdi kuzularım 13 aylık....her zorluğa rağmen çok güzeldii harikaydı ...bu durumdan tek anladığım ne kadar kaybetme riski olsada ol diyen rabbim olduruyor
kendimizi kasmamak gerekmiş

Ben de buna inandım.
O kadar zorluğa rağmen doğdular şükürler olsun.

Eğer yiyecek ekmekleri varsa ,Allahım doğ diyorsa doğuyorlar.
Çok kasmamak lazım gerçekten

Teşekkür ederim prety ve dırımkırmızı.. Evet onları hissetmek gerçekten çok güzell, hep seviyor ve okşuyorum, konuşuyorumda ama an geliyor evin içinde duvarlar üstüme üstüme geliyor.. İnanın hiç karamsar biri değilim, çokda sabırlıyımdır aslında, bu çabamız isyan degilki her saniyeme bile şükrediyorum. Tedaviyle oldu gebeliğim, mucizelerimin farkındayım.. Arayışımın evin içinde daha farklı neler yapabilirim ? Akşamı nasıl ederim düşüncesi zaten.. Acaba bugün doğsalar yaşarlarmı korkusu, tabiki herkez nasibini alır ve yaşar bu dünyada.. Kısmette varsa tabiki saglıkla dünyayagelecekler ama bunu böyle deyip arkama atamıyorum. dışarı çıkmıyosun nefesi zor alıyorsun uyurken sagına soluna dönemiyorsun, karnın acıdan yanıyo gibi oluyo dokunamıyorsun, bende tadını çıkarmak keyif almak istiyorum ama nasıl işte :)

tabiki zor cnm ....şimdi benim gebeliğim kıştı ve aşırı kusutuğumdan kimse ile görüşmek gezmek istemiyordum.....hep yattım bana zor gelmedi tabi

ama sen kendini rahat hissediyorsan cnm ..örgü ör..gelmişsin yolun sonuna çocukları kıyaftelerini hazırla ...çantanı hazırla ...mevlüt sepetini hazırla

albümlerini hazırla cnm ilk ultrasondan tut gebelik hallerini o anda kaç aylık olduklarını belirt cnm......aklıma gelenler bunlar ....

canım ..........artık kafana takma bence rıskı atlatmıssın .........saglıkla bekle onları bende hep korku ıle bekledım aman 28 29 gecsın bı gecsın dıye ve tam 29 haftanın ıçınde anı kanama ıle kendımı hastanede buldum naparsak yapalım olagın onune gecemıyoruz ..........ınş ıyı olucak vaktınde gelecek keyfını cıkar azcık yatmak keyıflı degıl bılırım ama olsun onları sev bol bol elbet gececek bu gunler......

canım bende 14. haftadan beri hep hastanede yatanlardanım yani haftanın 5 günü hastane 2 günü ev cmt pazarda bir sancı olursa hemen hastaneye.. yatışş.. ay kabus gibiydi. ben,im yavrularım 34. haftaya kadar dayandı.. suyumun gelmesiyle heyecanlı maraton başladı.maşallah benim yavrulşarıma kimseleri üzmediler sağlıklı geldiler ve2 gün sonra hastaneden çıktık.ALLAHIM KıMSENıN GÖZÜNÜ KALBıNı HASTANEDE BIRAKMASIN....canım sen çıkınca düşün o minicikler oluyor canavar.. sağlıkla dünyay gelsinler

Çokk teşekkür ediyorum desteğiniz için arkadaşlar.. olumunekankayizsmile

Dırımcım hemen ip alıp başladım minnoşlara kaşkol örmeye :hulya: Şekerleri hazırlayabilmek içinde dışarı çıkıp tül kurdele vs. malzemeleri almak lazım.. Onu yapamıcam sanırım eşimde çalışınca gidemez, bide ben zor begenirim ne alsa bişey bulurum o yüzden hiç o işe girişmeden hazır alıcaz, bebişli çiklotalardan..

El muallimm sagol canım, senin üçüzlerin yanında maşallah benim sesimi bile çıkarmamam lazım.. Negüzel doğunca büyüyüp gidiyorlar.. Çok takip ettim seni.. Ama maşallah şimdi hepinize..

YavruKartallarr canım amin çok sağol güzel dileklerin için.. :1hug:

Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıcam inş. bu bir ay boyunca.. :CüvCüv:

İlk defa dün rüyamda minnoşlarımdan birini emzirdiğimi gördüm. Öyle güzel tarif edilemez bir duyguyduki anlatılamaz gerçekten cop copp emiyodu kuzucumun bitanesi.. :icecream: Nasıl heves geldi istek geldi hala yaşıyorum o heyecanı

Kim bilir gerçeği daha da güzeldir tabi.. Her şey onlar için.. :asigim:

tabi herşey onlar için
bende tedaviyle gebe kaldım ikiz dendi sonra 1 ay bitmeyen kanama bir baktıkki 3 bebek var 14 haftada redüksiyon yani hepimiz çok zor günler yaşadık başından beri evdeyim daha yolum uzun
sıkılıyorum doğru ama kapı süslerini kendim yaptım bir mavi bir pembe şimdi sepet hazırlıyorum şekerler için o bitince bulurum birşeyler kendimi oyalayacak
kitap okuyorum çocuk gelişimi çalışıyorum zaman bir şekilde kaliteli geçiyor önemli olan kuzularımızı sağlıklı mutlu bir biçimde dünyaya getirmek biz istedik Allah verdi binlerce şükürler olsun

QUOTE=birce35;13307789]tabi herşey onlar için
bende tedaviyle gebe kaldım ikiz dendi sonra 1 ay bitmeyen kanama bir baktıkki 3 bebek var 14 haftada redüksiyon yani hepimiz çok zor günler yaşadık başından beri evdeyim daha yolum uzun
sıkılıyorum doğru ama kapı süslerini kendim yaptım bir mavi bir pembe şimdi sepet hazırlıyorum şekerler için o bitince bulurum birşeyler kendimi oyalayacak
kitap okuyorum çocuk gelişimi çalışıyorum zaman bir şekilde kaliteli geçiyor önemli olan kuzularımızı sağlıklı mutlu bir biçimde dünyaya getirmek biz istedik Allah verdi binlerce şükürler olsun[/QUOTE]

Evet bircecim şükürler olsunn.. Forumdaki arkadşlarımızın dediğini yaşıyorum bende şuanda bende sana söyliyim, Haftalar geçtikçe dahada agırlaşıyorsun.. Bende minnoşlarla ilgili kitaplar aldım heray rutin dergileri zaten takip ediyorum.. Kaliteli geçti o haftalarımız ama artık heryerde aynı şeyler yazıyor degişik okuyacak bişey kalmadıki

canım bende 16.hft bu yana serklaj oldum yatıyorum sadece tuvalete, 4 günde bir yaptığım banyoya kaklıyorum bir de yemek yerken tepside yiyiyorum .ilk zamanlar bebeklerim ikiz olduğu için 28.haftdan önce inanılmaz stresli geçirdim ara ara ağlıyordum sinirlerim bozuluyordu.ağda vs işleimi kuaförü eve getirerek hallettim.ben kimseye gidemedğim için aylık altın günü toplantılarını kendi evimde yaptım.ben bu arada 33 yaşındayım ama 15 yaşımdann beri çalışıyırdum yani böyle birden hiç bir şey yapmadan yada yapamadan yatmak beni çok üzdü ama ytapıcak bir şey yoktuki elim işe gitse boş fani şeylerdi sinirlerimi daha fazla yıpratmamaya calıştım ve bu allahın taktiri çok cektim öncesindede 3 bebeğimi düşürdüm allahım sen acı yaşatma dedim.çok şükür şimdi daha iyiyim genelde televizyonun karşısında öylesine bakıyorum bilgisayar elimin altında sürekli internete falan bakıyorum bebek gelişimi hamilelik ile ilgili bir şeyler okuyorum.hastane ve mevlüt şekerleri için eminönünden numuneler aldıttım sonra sipariş verdim oturduğum yerde onları hazırladım bitirdim.bebeklerime ihtiyac listesi yaptım ne nerden kaça alınıcak diye eşime onları geçen hafta aldırttım .bebek odalarına baktım yine internetten gerçi onu yatarak arabada gidip bize 5 dakika mesafede olduğu için maskoda mobilyacıda da yatarak sectim onuda öyle halletim.şimdi tamamen bebek bakımı ile ilgili şeylere odaklandımacıkcası daha rahatım ben o haftalardan bu haftalara geldiğim için şükrediyorum en azından allah izin verirse yaşayacaklar demek beni mutlu ediyor.
şimdi etrafımda saçma boş yere onu bunu dert edip dünya yanmış edasındaki insanlarada hayretle bakıyorum .bence her şey boş.her şey allahın taktiri bizim gibi bu zor günleri yaşayan yaşayacak tüm arkadaşlarıma allahtan methanet diliyorum.

Son düzenleme:
Canim bende tedaviyle hamile kaldim allahima sukurler olsun ben bitane isterken rabbim bana uc tane
nasip etti ucuzlerime hamileyim
bende basindan beri annemde kaliyorum hep dinlenerek geciyor vaktim
allahim kuzularimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin de yatariz napalim
bende tv basindayim internete giriyorum arada boyle gececek gunler
allahim hepimize saglikla vaktinde dogum yapmayi nasip etsin

Haklısın Debacım, benimde ilk başlarda kanama olmuştu. 3. keseden kaynaklandıgını söyledi doktorlar hep, tutunamayıp kardeşlerine yer açtı o kuzum.. Vardır herşeyde bir hayır..
Sağlık açısından şuanda çok rahat geçiriyorum hamileliğimi şükürler olsun.. İyikide evdeyim böyle olmasaydı bu kadar düzenli beslenemez bilgilenemezdim, minnoşlarımıza bu kadar odaklanamazdım tabiki.. Şimdilerde bende diyorum gelen gidene çok şükür yaşama şansları daha yüksek diye.. :lepi:

Hayırlısıyla atlatacağız inşallah hepimiz.. Sizler yazdıkça kendimi yanlız hissetmeyip hepimiz için dua ediyorum.. Odamızıda hazırladık biz, kıyafetlerden eksiklerimiz var onlara bakıyorum bende internetten.. Herşeyimizi halımızı oda takımımızıvs. internetten begenip aldık bizde.. Dün perdemizde geldi, gidip ara ara bakıyorum evin içinde, seviyorum odamızı :) Hayal ediyorum minnoşlarımızın yatışını..

Normalde olsaydı hayatta bukadar evde duramazdım. Allahım ne büyük.. Hayatıma bir parantez açılmış bende o parantez arasını yaşıyorum gibi geliyor. Allahtan sayılı gün.. Şafak sayar gibi takvimim var hergün gidip mutlulukla bir çarpı daha koyuyorum opuyorumnanaktan

QUOTE=meryem42;13309195]Canim bende tedaviyle hamile kaldim allahima sukurler olsun ben bitane isterken rabbim bana uc tane
nasip etti ucuzlerime hamileyim
bende basindan beri annemde kaliyorum hep dinlenerek geciyor vaktim
allahim kuzularimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin de yatariz napalim
bende tv basindayim internete giriyorum arada boyle gececek gunler
allahim hepimize saglikla vaktinde dogum yapmayi nasip etsin[/QUOTE]

Aminnn meryemcimm, çok dikkat et kendine.. Arkadaşım dördüz doğum yaptı benimde.. Çok şükür hepsinin sağlığıda yerinde şimdilerde yürümeye başlıcak dördüde.. 31. haftada sezeryanla oldu doğumu..

İyikide internetimiz var evlerimizde gerçekten kaydirigubbakcemile2 Negüzel şeylere vesile olabiliyor, insanlar tanımadığı kişilerle negüzel şeyleri paylaşabiliyor.. vereliniortak

Annelerimizin kıymetini dahada iyi anlıyoruz.. Hep der annem zaten anne olunca anlarsın beni diye.. Anne adayıyken bile çok iyi anlıyorum.. Onu çok seviyorum.. :asigim: Hep yanımda sağolsun.. Bizde Allahım izin verirse hep minnoşlarımızın yanında olacağız inşallah kaydirigubbakcemile5

windyciim, ben de tedaviyle hamile kaldım, üçüzdü, ikizdi derken teke düştük, riskler atlattık, böyle olunca da 5 ayın neredeyse 4 ü evde geçti. Benim de ikiz devam etse serklaj yaptırıp tamemen yatmam gerekecekti ama tek olunca şimdilik idare edebiliyoruz dikişsiz.

Biz çoğumuz şu an yatıyoruz ama sonunda mutlu bir hedefe ulaşmak için, düşünsenize Allah korusun ya bir hastalık sebebiyle yatıyor olsaydık? en azından sayılı gün olduğunu biliyoruz, karnımız büyüdükçe keyifleniyoruz, hayaller kuruyoruz.

windycimm eğer devamlı yatman gerekmiyorsa arada al sandalyeni balkona çık, apartmanın bahçesi varsa oraya çık, açık hava çok iyi gelir. zaten azıcık zamanın kalmış, çabucak geçer inşallah.

Çok sağol yavrukirpicim, takip ediyordum seni.. Herşeyde vardır bir hayır.. Şimdi biraz daha rahat geçicek senin için hamilelik.. Balkona çıkmak iyi geliyordu, ama yeni balkon misafirmiz var bu aralar.. Güvercinin biri gelmiş çiçegimizin dibine iki tane yumurtlamış, oda ikiz bekliyorr :roflol: Öyle olunca hem korkarım kuştan, hemde onu rahatsız etmemek için çıkamıyorum balkonuma.. Tüm gün boyunca oturuyor yumurtalarının üstünde boshayallersmile Bende oturma odamın penceresini açıp onun önünde oturuyorum öyle idare ediyorum artık.. Alıyorum elime dergimi kitabımı yada laptopu bide içecek bişeyler Bol bol oksijen gönderiyorum minnoşlarıma alkisalkisalkis

Enn güseli, ben de sabahtan camı açıyorum temiz hava gelsin diye. benim artı bi şansım evde çalışabilmek, aslında eczacıyım ama 3-4 yıldır tıbbi tercümanlık yaptığım için bi bilgisayar bi internet yetiyor nerede olursam olayım. o açıdan evde çok sıkılmıyorum, normalde de home ofis çalışıyordum. tek fark eskiden haftada 3-4 kez yüzmeye fln gidiyordum, ama olsun şu an hayatımın ennn mutlu günlerini yaşıyorum tereddütsüz. bugünlerin hayalini kurduğum deprese zamanlar aklıma gelince her an sadece ve sadece şükrediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…