Bende şiddetli sancı çikıyorum iki gündür hastaneden gelemedim nst de sancı çıkmadı ama doktorun durum duzelmezse hastaneye yatacağımi söyledi çok erken daha benimki yasar ama kırk sakatlıkla dedi bende çok korkuyorum çok minik dahaKızlar dün ağrım çoktu doğum sancısı olduğunu anlamadım. Ntsye bağlandım düzensiz sancılarım olduğu söylendi. 1000 CC serum takıldı. Tekrar Ntsye bağlanıp bakıldı normale döndü. İdrar yollarımda enfeksiyon oluşmuş. Değerlerim biraz yükselmiş. Ben sezeryan olucam ama yinede erken doğumdan korkuyorum. Böyle bir durum olup 35. Haftalarda erken doğum yapanınız oldumu. Gece de çok sancılandım. Korkuyorum...
Canim ben yaptım 35+6 da oğlum suan 6 aylik gayette sağlıklı yalnız bebegim 7 gün kuvezde kaldı 2450 doğdu 2200 e düştü büyütmek zor oldu hala kilolu değil ama önemli olan sağlıklı olması üzülme sendeKızlar dün ağrım çoktu doğum sancısı olduğunu anlamadım. Ntsye bağlandım düzensiz sancılarım olduğu söylendi. 1000 CC serum takıldı. Tekrar Ntsye bağlanıp bakıldı normale döndü. İdrar yollarımda enfeksiyon oluşmuş. Değerlerim biraz yükselmiş. Ben sezeryan olucam ama yinede erken doğumdan korkuyorum. Böyle bir durum olup 35. Haftalarda erken doğum yapanınız oldumu. Gece de çok sancılandım. Korkuyorum...
Tansiyonum sürekli bi düşüp bi yükseliyor midem bulanıyor. Bu gidişle yatıracaklar gibime geliyorBende şiddetli sancı çikıyorum iki gündür hastaneden gelemedim nst de sancı çıkmadı ama doktorun durum duzelmezse hastaneye yatacağımi söyledi çok erken daha benimki yasar ama kırk sakatlıkla dedi bende çok korkuyorum çok minik daha
Saol canım şuan 2780 gram kilomuz ayrıntılı ultrasonla baktı doktorumuz. Olur ya doğum olursa diye. Bilmiyorum ama erken istemiyorum hayırlı olsunCanim ben yaptım 35+6 da oğlum suan 6 aylik gayette sağlıklı yalnız bebegim 7 gün kuvezde kaldı 2450 doğdu 2200 e düştü büyütmek zor oldu hala kilolu değil ama önemli olan sağlıklı olması üzülme sende
Bende yüksek tansiyondan erken doğum yaptım canim bebegin hareketini çok iyi takip et ins erken olmazSaol canım şuan 2780 gram kilomuz ayrıntılı ultrasonla baktı doktorumuz. Olur ya doğum olursa diye. Bilmiyorum ama erken istemiyorum hayırlı olsun
Kıyamam... Geçmiş olsun canım. Bebeğini sağlıkla almışsındır inşallah kucağınaben varım34.hafta da doğum yaptım su yetersizliğinden ..
24 gun kuvezde kaldı zor bi süreçti ama küçük bebeğin küçüğünü de görmek ona bkmak ayrı bi olgunlaştırıyor sanki insani..Kıyamam... Geçmiş olsun canım. Bebeğini sağlıkla almışsındır inşallah kucağına
Doktorum sağlığının gelişiminin iyi olduğunu hatta önde olduğunu söyledi. Hayırlısı olsun bakalım24 gun kuvezde kaldı zor bi süreçti ama küçük bebeğin küçüğünü de görmek ona bkmak ayrı bi olgunlaştırıyor sanki insani..
saglık sorunu olmadıgı surece korkulacak bişey yok erken dogumda yeter ki bebiş saglıklı olsun..
Ay dikkat et canim gebelik zehirlenmesi olmasın Allah korusun doktor kontrolünde ol sürekli....Hareketleri iyi canım kıpır kıpır birden atrş basıyor terliyorum midem bulanıyor bakıyorum tabsiyonum yükselmiş. Genelde 115/95 seyrediyor. Sonra birden düşüyor. Dakikalık yani 106/65 oluyor astım var bide bende. İlk doğumumdan 1 hafta önceydi 152/141 den yatmıştım hastaneye yarı baygın. Doktorum 130/90 olduğunda veya geçtiğinde gel demişti. Şuan sadwce küşüğüm yükseliyor. Dün söyledim. Serum takıldı işte. Yatak istirati verildi.
korkma o zmn saglıgı yerındeyse kılosu da gayet ıyı alır gelırsınız bebişinizi eve ..Sadece emme de sorun yaşanabiliyor onun dışında evde de bi sıkıntı olmuyor..bzm ki 1440 gr dogmustu eve getırdıgımız de 1900 gr dı..Sütüm olmasına ragmen beni ememedi anne sutu aldı ama 3 ay boyunca hep sagıp verdım gece gunduz sonra mama anne sutu karısık gittik ama beni hiç emmedi kızım 18 aylık hala sag gögsumde sutum var hiç emmesine ragmen gitmedi ..onun dışında dogduktan sonra da saglıksal gelişimlerinde hiç sıkıntı olmadı..Doktorum sağlığının gelişiminin iyi olduğunu hatta önde olduğunu söyledi. Hayırlısı olsun bakalım
bu iyi iste canim benim minik 2 hafta geriydi tansiyondan bebege zarar verebilir senin organlarını bozar demişti doktorum hemen aldiDoktorum sağlığının gelişiminin iyi olduğunu hatta önde olduğunu söyledi. Hayırlısı olsun bakalım
34+6 haftada dogum yaptim. Ondan onceki gun kontrole gitmistim ve nst de dogum sancilarim cikmisti ama ben o sancinin dogum sancisi oldugunu bilmiyordum ve 1 2 haftadir giriyordu o sanci bana sasirdim. Yarim saat sonra tekrar girdim bu sefer bisey cikmadi ama o sancinin devam edecegini biliyordum. Doktor eve gonderdi aksam yattim sabah 6 da suyum gelmeye basladi bu daha sezeryan oldum. 2.460 gram kizim dogdu:)Kızlar dün ağrım çoktu doğum sancısı olduğunu anlamadım. Ntsye bağlandım düzensiz sancılarım olduğu söylendi. 1000 CC serum takıldı. Tekrar Ntsye bağlanıp bakıldı normale döndü. İdrar yollarımda enfeksiyon oluşmuş. Değerlerim biraz yükselmiş. Ben sezeryan olucam ama yinede erken doğumdan korkuyorum. Böyle bir durum olup 35. Haftalarda erken doğum yapanınız oldumu. Gece de çok sancılandım. Korkuyorum...
Masalllah ne guzel benim kizim 2.460 gram dogdu erken oldu ama hareketleri hep geriden bunun sikintisini hala daha yasiyorum.korkma o zmn saglıgı yerındeyse kılosu da gayet ıyı alır gelırsınız bebişinizi eve ..Sadece emme de sorun yaşanabiliyor onun dışında evde de bi sıkıntı olmuyor..bzm ki 1440 gr dogmustu eve getırdıgımız de 1900 gr dı..Sütüm olmasına ragmen beni ememedi anne sutu aldı ama 3 ay boyunca hep sagıp verdım gece gunduz sonra mama anne sutu karısık gittik ama beni hiç emmedi kızım 18 aylık hala sag gögsumde sutum var hiç emmesine ragmen gitmedi ..onun dışında dogduktan sonra da saglıksal gelişimlerinde hiç sıkıntı olmadı..
5 ayllıkken orta sehpaya tutunup ayaga kalkmıstı
6 da emekledi
9 da yurudu
şimdi de ders calısırken annecim sen odanda oynarmısın ben ders calısıp gelıcem diyorum yanımdan kalkıp odasına gidiyor:)
en cok korktugum seydı geriden gelmesi erken dogdu die ama çok şükr ki bi sorun yaşamadık..sende sıkıntı yapma cnm suan ztn tehlıkelı zamanı atlatmışsın ben 3 kere ciğer gelıstırıcı vuruldum erken dogma riskine karsı dogduktan 2 gun sonra solunum makınasından cıkmıstı bu sayede..
yazınızın sonunu okuyunca inanın ki cok mutlu oldum çok şükürMasalllah ne guzel benim kizim 2.460 gram dogdu erken oldu ama hareketleri hep geriden bunun sikintisini hala daha yasiyorum.
10 aylikken dondu
13 aylikken emekledi
17 aylikken yurudu.
Simdi 23 aylik yasitlari konusuyor cumle kuruyor kziimin 20 kelime haznesi var. Daha yeni yeni catal kullanmaya basladi.
19 aylikken gelisim geriligi teshisi konuldu bi nesneyi ver dedigim zaman bile bos bos yuzume bakiyordu beni hic bir sekilde anlamiyordu. Daha sonrasinda siki bir egitimle yasitlarina yetistirdim rabbime binlerce kere hamd olsun..
Sabah aksam aktiviteler yaptim suanda okudugum kitaptaki hikayeleri bana anlatmaya calisiyor:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?