Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

doğum yaptığımda eşim yanımda değildi ve gelebilecek durumda da değildi gelem dedim zaten..kaynanam banada ağlama oğlumu üzüyosun deyip durdu...yanıma sadece 2 saatlik geldi..sonra annem kalın deyince gece kalıp sabah hemen gittiler...acım ayrı sıkıntılarım ayrı...napalım kader diyip teselli ediyorum kendimi...

haydaaaaaaa bu insanları varya kafalarını çamura sokup çıkarmak istiorum...bana da daha beterlerini yaptılarrr Allahından bulsunlar acıları paylaşacakları yerde...

çok şükür benim eşim yanımdaydı ailemde benim kaynanam depremde kızını kaybetmiş
beni anlayabilecegi halde anlamıyordu biz dogumdan önce eşimle konuştujk kız olursaben koyarsın erkek olursa sen demişti rahmetli ablasını ismini koyacaktık benim gönlüm razı degildi ama gönlünü kırmak istemedim rüyalarıma giriyordu ablası hep sırtını çeviriyordu oda istemedi benim gibi galiba..
evet teselli ediyoruz mecbur yapacak başka bir şey yok aglayıp rahatlatıyor sadece içimizi melegimin mezarına gidip konuşuyorm kuran okuyorum konuşmak bile bana huzur veriyor...

ben hiç şaşırmıyorum artık böyle diyen insanlara ,,,onları sadece Allaha havale ediyorumm ,, kaybettiğimiz minicik bir bebek ama acısı dağlarr kadar anlayamıyorlarr ,,,anlayamıyorlarr mafoldumben,,, bir kez düşünselerr , sela verilirken oğlunun ya da evladının adının söylendiğini ,,musalla taşında küçük tabutunun içinde, bembeyaz kefenlere sarılıyken yattığını sadece 1 saniyeliğini gözönüne getirselerr ,, düşünselerr ,, o zaman kalpler kırılmayacak ,, mesafeler konmayacak araya ama yok anlayamıyor malesef yaşamayan anlamıyorr ,, İlla anlamak için yaşamakta gerekmiyor tabi ki ,,kimselerin yüreği yanmasınn kimselerin ciğeri sökülmesin yerindenn ,,Rabbim kimselere evlat acısı yaşatmasınnnn:Saruboceq:senağlama

bir kaynana faciasıda benden dinleyin.kanamam başlamadan bir gün önceydi.kaynanam katarak ameliyatı oldu.kızına gitmedi beni görme bahanesiyle eşime bize gelmek istediğini söylemiş.eşimde getirdi.hamile halimle ağustos sıcağında akşama kadar saat başı eğilip gözünün damlasıydı yemeğiydi çayıydı diye hizmet ettim akşamda bizde kalmak istedi kızı çağırdığı halde gitmek istemedi.akşam eşim tepsi kaldırdı diye demediğini bırakmadı sanıyo ki eşim bana sürekli hizmet ediyo sandı kıskandı oysaki eşim ayda yılda bir kaldırır tepsiyi.yok yerden can sıkıcı laflar söyledi moralimi bozdu.bebeğim bile strese girdi karnımda hissettim yani.sabahta uykumdan kaldırdı bana atlet ver terledim diye.hanımın atletini değiştirmesine bile yardım ettim o anda altımdan bir şey aktı tuvalete gittim bir baktım kanamam başlamış şok oldum ağlamaya başladım hemen acile gittik yatış o yatış 3 gün sonra ziyaretime geldi hastaneye ben gene stres ertesi gün sancılandım doğurmak zorunda kaldım .şimdi söyleyin ben bu kadınla nasıl bir araya geleyim onu her gördüğümde o kabus günleri hatırlayacağım.

zaten ne zaman evime gelse hep strese sokuyordu beni. evden gitse bile bıraktığı moral bozukluğu günlerce sürüyordu. bu kez tüm zehrini bıraktı evime bana yapabileceği en büyük kötülüğü yaptı .kaderböyleymiş ona amenna ama hep onunda bu noktaya gelmemde en büyük payı olduğunu düşünüyorum.evet suyumda biraz gelmişti ama o gün bize gelmemiş olsaydı yada akşam defolup gitseydi belki kanamam başlamayacaktı.çünkü hastanede benim gibi benzer durumda olan başkaları 2-3günde toparlanıp evlerine döndüler karınlarında bebekleriyle.bense karnımda elimdeboş çıktım hastaneden.hep düzelirim umut ettim sondakikaya kadar umudumu yitirmedim bebeğim kıpırdadı tekmelerattı karnımda son dakikaya kadar .Doğumhanede ve sonrasında yaşadıklarım saniye saniya aklımda unutamıyorum.bir an diyorum bu bir kabus birazdan uyanacağım ve bu kabus bitecek .maalesef herşey gerçek.değişen hiç bir şey yok

hep aynı şeyleriyaşamışız....ahh anlatacak neler var....
allahım herşeyin en güzelini bilir herşeyin karşılığı vardır...sabretmek gerek...

Canim gözün aydin rabbim hayirli uzun ömürler versin yavruna...
Darisi bizlerin basina INSAALLAH

nasıl bir insan bu ne demek sizin eliniz boş kaldı allaha laf ettiğini farkındamı o ne gerizekalı bir insan. sana yazılan kader busa ne yapabilirsin ki. hiç takma kendinide strese sokma eşine ve doğacak miniklerini düşün kendine iyi bak canım gıdanada dinlenmenede allh sanada vericektir en kısa zamanda

Kayınvalideler çok bilir her şeyi zaten. Bizdede soğuk savaşlar yaşandı daha doğmadan kızlarıma isim bulmaya kalktı eşim hep sağolsun demişti ezyete sen katlanıyorsun ne istiyorsan o ismi vericez burdan bana bilenmeye başladı sanırım. doğuma girdiğimde tekrar tekrar anlatmıyayım o faciada ailemimdeki 7 den 70 e her kez ameliyathane koridorunda yasin okurlarken kayınvalidem kardeşleriyle eşimin özenip hastanenin suit odasında keyifle çaylar kahveler içiyorlarmış torununun biri ölmüş diğeri ve gelini can derdinde umursayan yok ameliyattan sonrada tek taktığı şey hastanede benim başımda niye o kalamıyorda annem kalıyor orda kaprislerini çektik çıktık hastaneden hanımefendi erıyor sen nasılsınj diyen yok oğlum çok kötü kardeşlerini anneni doldurmuşsun eve benim oğlum dinlenemiyo kafasını toplıyamıyor diyor. hastaneden doğumdan 10 gün sonra çıktım bir drain hortumu ve sondayla tekrar hastaneye yatmamak için evde tedavi edilmek üzere imza atılmış karından baldıra kadar morluklar yaralar dikişlerle uğraşırken ben evi boşatmak zorundaymışım böyle insafsızlar nede olsa el kızısın ya

öyle canımanlamıyolar insanı....
ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar..kendi ailenden başkasından fayda yok valla...

neyse kızlar bugün hepimize yeni güzellikler mutluluklar getirsin...düşmanlar çatlasın dostlar sevinsin...
kaynana falan düşünüp sıkmayalım canımızı....

evet haklısın tekrar tekrar anlatıp canımızı sıkmaya gerek yok ,, aslında anlatılacak o kadar çok şey var ki ,,ama ben Allaha havale ettim hepsini ,gün gelecek Allaha ne cevap verecekler bilmiyorum ,,Allah hidayet versin hepsine.

canım maşallah haberler çok ii ,,,bebeğin 10 güne kalmaz çıkar inş. canımm ,,Rabbim sağlıcakla kavuştursun sizi:Saruboceq:

Seblev ,bebeğin enkısa sürede iyileşir ve sağlıkla evinize dönersiniz inşallah.Allah bebeğine ve tüm bebeklere şifa versin

canım maşallah haberler çok ii ,,,bebeğin 10 güne kalmaz çıkar inş. canımm ,,Rabbim sağlıcakla kavuştursun sizi:Saruboceq:

Seblev ,bebeğin enkısa sürede iyileşir ve sağlıkla evinize dönersiniz inşallah.Allah bebeğine ve tüm bebeklere şifa versin

Canim gözün aydin rabbim hayirli uzun ömürler versin yavruna...
Darisi bizlerin basina INSAALLAH

--------------------------------------------------------------------------------

Çok teşekkürler arkadaşlar... hepinize ayrı ayrı teşekkürler!
Bugün görüşmeye müsade edecekler sanırım! çok heycanlıyım,, bebeğimi görünce ne yapacağımı -orada doktora, hemşirelere neler sormam gerektiğini hiç bilmiyorum! aslında aklımda bir çok şey vardı ama heycandan sanırım uçup gitti hepsi!!
Sizlere, burada dualarını esirgemeyen herkese gelişmeleri haber veririm... inşallah herşey yolunda gider ve mutlu haberlerle dönerim yine sizlere...
Allah'ım sizlere sağlıklı nur topu gibi evlatlar versin, olanları anne-babalarına bağışlasın inşallah! :Saruboceq:

seblev canım ne güzel bebeişini göreceksin....bugün görmeye yarın eve götürmeye gidersin canım...güzel haberlerini bekliyoruz..dualarımız seninle ve bebişinle...

seblev canım ne güzel bebeğini göreceksinn, annesini özlemiştir git dokun ona, o hisseder seni ,konuş onunla ,,güzel haberlerle gelirsin inş... dualrım senin ve bebeğinle canımm:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…