Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

seblev cim canım ne mutlu herşey yolunda çok şükür,, bebeğin Allahın izniyle sağlıkla çıkacak inş. canım,,, şu an ciğerleri ne durumda hala makinadamı yoksa çıktımı???

Canım iyi haberlerine çok sevindim...Bebişini en kısa zamanda çıkarırsınız inşaallah... kucağına alıp kokladığında , bizim içinde sıkı sıkı sarıl bebeğine , bizim içinde öp onu...[/QUOTE]

seblev cim canım ne mutlu herşey yolunda çok şükür,, bebeğin Allahın izniyle sağlıkla çıkacak inş. canım,,, şu an ciğerleri ne durumda hala makinadamı yoksa çıktımı???

çok teşekkürler arkadaşlar...
evet neslihancım hala makinada şimdilik tüpü çıkartacaklarını söylediler sadece... aslında buda kafamda soru işaretiydi sormana sevindim... makina ve solunum tüpü arasında nasıl bir bağlantı var... tüpü çıkarttıklarında makinada neden kalıyorki bilginiz varmı?

Canım iyi haberlerine çok sevindim...Bebişini en kısa zamanda çıkarırsınız inşaallah... kucağına alıp kokladığında , bizim içinde sıkı sıkı sarıl bebeğine , bizim içinde öp onu...[/QUOTE]

çok teşekkürler arkadaşlar...
evet neslihancım hala makinada şimdilik tüpü çıkartacaklarını söylediler sadece... aslında buda kafamda soru işaretiydi sormana sevindim... makina ve solunum tüpü arasında nasıl bir bağlantı var... tüpü çıkarttıklarında makinada neden kalıyorki bilginiz varmı? :uhm:

canım aslında bende pek fazla bilmiyorum ,, benim oğlumun ağzında hortum vardı,, yani makinadan ayrı kendi nefesi yetmiyordu ,,, birgün ağzından çıkarttılar hortumu ama sadece 3 saat kalabilmiş ,,yani kendi nefesi yoktu .. :%95 makinayla nefes alabiliyordu kuzum ,,

Kızlar ben çok kötüyüm. Bugün doktora gittim. Doktorum Kent hastanesinden Namık Demir kendisi riskli gebelikler uzmanı aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesinde profesör. Testlerime baktı sadece mthfr 1298 heterozigot olan değerimde problem olduğunu ama bunun anlamlı olmadığı, pek çok insanın bu şekilde olduğunu ve yaptıkları bir bilimsel çalışmaya göre sağlıklı bir gebelik geçirmiş ve sağlıklı bir çocuk doğurmuş annelerin % 50'sinde de bu değerin çıktığını söyledi. Gebe kalmadan 1 ay önce b vitamini ve folik asit kullanmam gerekiyormuş aspirine ve iğneye gerek yok dedi. Ya delireceğim madem hiçbir şeyim yok, madem o kadar sağlıklıyım bütün bunlar niye oldu, benim yavrum niye öldü. Keşke bana şu hastalığın var deseydi o zaman derdimi bilirdim çaresini arardım. Plesantanın yerleşimiyle ilgili sorun yaşamış olabilirsin dedi. ıkinci gebeliğinde hiçbir problem yaşamayabilirsin ama tekrar bebeğini de kayedebilirsin tekrar hamile kalmadan bunu bilemeyiz, hiçbir şeyin garantisi yok bütün ihtimalleri düşünüp göze alarak hamile kalmalısın diyor. En kötüsü de 1 seneden önce tekrar gebeliği düşünme dedi bana. En iyisi sezeryandan sonra 2 sene beklemek ama 1 sene sonra da hamile kalsan olur dedi, normal doğumda bile en az 6 ay beklemeyi öneriyorlarmış. Zaten bu psikolojiyle, yine aynı şey olur mu diye düşünerek hamile kalma dedi. Ben de bundan 10 sene sonra hamile kalsam da yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusunu yaşayacağımı söyledim. O da unutursun zaman herşeyin ilacı, unutmak zorundasın, yaşadıklarını unutulacaklar dosyasına kaldır dedi. 1 sene içinde hem fizyolojik hem de psikolojik olarak hazırlanırsın dedi. Ya ben nasıl 6 ay daha beklerim, kendimi önümüzdeki ay hamile kalmaya o kadar hazırlamıştım ki. Tutunduğum bir dalım vardı şimdi o da kırıldı. Doktordan çıktığımızdan beri ağlıyorum yüzüm gözüm şişti. Unut demek kolay, nasıl unutulur, hangi zaman bu acıya merhem olur. Melekcim sen konuştun mu doktorla sana süreyle ilgili birşey dedi mi. Ya eşim de duydu bütün konuştuklarımızı şimdi ben cesaret edip deneyelim desem bile o istemez. Bütün yaşama isteğim bir anda yok oldu. Oğlum giderken beni niye yanında götürmedin.

premete canımmmmm üzme kendini herşey olacağına varır...
bende ilk dr gittiğimde sorun yok ama bu psiklojiyle hamile kalamassın 3 ay bekle dedi...yani dr stres yapıyoruz diye süreyi uzatıyor...eğer ruhsal olarak toparlanamadıysan ondan demiştir..istersen 1 ay daha toplakendini sonra bi daha git dra....

sen kendini üzdükçe zaman uzayacak...yapma böyle...sağlıklı bebeğin olmasını istiyoruz ve sabrediyoruz.napalımmmmmm..istersen başka bir dr daha git o ne diyecek acaba....

Son düzenleme:
premete beni de çok üzdün şimdi ya kendini üzme ve ağlama nolurrrr

Canım benim doktorum hacettepe üniversitesinde riskli gebelikler uzmanı prof.dr. lütfü önderoğlu...Benimde mthfrc677 heterozigot sedece.Doktorum bu durumun önemli olmadığını , her 100 kadından 40 ında böyle olduğunu , çoğu kadınında bu değerde olupta sağlıkla bebeklerini doğurduklarını söyledi.Benim doktorum bana 9 ay beklememi söyledi.Yazın Antalyada başka doktora gittim .O doktorda 6 ay sonra deneyebilirsin dedi.Bende 9 ay kelimesini duyunca doktordan çok üzülmüştüm.Canım kk da yeşimnur isminde bir arkadaş var.Oda 35. haftada bebeğini karnında kaybetmiş.Sezeryan olmuş.4 ay sonra hamile kalmış.Ben ona mesaj atmıştım.Bana yazdığı cavabı sana olduğu gibi aktarıyorum canım...
öncelikle çok çok geçmiş olsun melek....
seni ancak ben ve bu acıyı yaşayanlar anlar Allah sabır versin...
ama şunu söyleyebilirimki zaman herşeyin ilacı
helede içinde yeşeren yeni bir filiz eski acıları tamamen unutturacak sana....
ben sezeryandan tam 4 ay sora hamile kaldım benimde doktorum bana 1 yıl korunma süresi vermişti çok sabredemiyecek gibi isen en az 6 ay demişti....
ben bunun üzerine bir sürü araştırma yaptım canım....
ilk 40 günde rahim eski işlevlerini yapmaya başlıyor
2.ayda dikişler tamamen kaynıyor
3.ayda ise deriyi fıtıktan koruyan kaslar eski halini alıyor
4.ayda hepsi iyce pekişmiş olacak
ben 4 ay sora hamile kaldım ve Allah a şükürler olsun hiç bir sıkıntı yaşamadım eminim sende yaşamazsın
ilk doktor kontrolümde doktorum 4 ay sora hamile kalmış olmamın üstünde bile durmadı....
yanlız ben çok kilo almamaya dikkat ettim toplamda 9 kg aldım hamd olsunki bebeğim şuan kollarımda tüm dualarım seninle canım seni çok iyi anlıyorum....
sana tavsiyem hemen folik asite başla ve beslenmene dikkat et ve 4.ayını doldurur doldurmaz korunmayı bırak......
gerisini Allah a bırak o ne zaman isterse o zaman verecektir......
melekcim başka sormak istediğin bi konu olursa her zaman sorabilirsin canım.....

Canım ben doktoruma önümüzdeki hafta gideceğim.Bakalım ne diyecek.Sana söylediklerini aynen iletirim.Ama 6 aya cesaret edemezsen bence 9 ay bekle.Çünkü benim doktorumda prof. sonuçta ve alanında gerçekten uzman.Keşke ilk hamileliğimde ona gitseydim...

Ben mthfr heterozigotla ilgili hemotoloğa gittim.Onun istediği tahlillerde 18 eylülde çıkacak.Duruma göre iğneye başlayıp başlamayacağımı söyeyecek.Hemotologta hacettepe üniversitesinde hemotoloji bölüm başkanı...

Canım lütfen kendini üzme , sonuçta ne doktorun demesine nede bizim dememize göre olacak bir şey değil...Zamanı geldiğinde Allah verecektir bebeğini...

Premete canım , mthfr folik asitle ilgili bir durummuş.Vücut folik asiti tutamıyormuş , o yüzden folbiol kullanmak gerekliymiş.Benim doktorum asprin + folbiol kullanmamı istemişti benden...Asprininde bir zararı yokmuş bebeğe.Prospektüste hamileler kullanamaz diye yazmasının nedenide kanama yapma olasılıymış ...Aspirin kullanmayacaksan hamileliğinde , bence korunmayı bırakana kadar şimdi günde 1 tana 100 mg coraspin al olmazsa...Hamilelikte kan koyulaşıyormuş ( hemotolog söyledi ) , pıhtılaşma problemindede bebeğe kan akışıyla besin gidemiyor...Bizim durumumuzda olanlara bazı doktorlar da hamilelik öncesi en az 3 ay aspirin kullandırtıyor , hamile kalıncada asprini bıraktırıyor...

Premete sana çevremdende bazı örnekler vermek istiyorum...
Sezeryandan 2,5 ay sonra hamile kalan bir arkadaşım var.Bebeğini sağlıkla kucağına aldı.Yani iki bebeğinin arasında 11 ay var...
Sezeryandan 7 ay sonra hamile kalan bir arkadaşım var , oda bir problem yaşamadı.Çocuklarının arasında 16 ay var...

premete bak melek güzel haberler veriyor..bana da dr 40 günde rahim toparlanıyor demişti...dediğim gibi psikolojini topla hemennnnnn...

Benim doktorum kesinlikle aspirin kullanmana gerek yok dedi. Şu an için kanında bir koyulaşma yok hamile kalınca öyle bir durum oluşursa o zaman kullanırsın dedi. Folbiol ve bemiks kullanmalıymışım 1 ay önceden. ığne vermeyi de düşünmüyormuş sen de kan sulandırcı iğne kullanmıyorsun sanırım. Kendimi çok kötü hissediyorum hiçbir şeyim yoksa pisi pisine mi öldü benim oğlum. Bir doktora daha danışmayı düşünüyorum bakalım o istediğim cevabı verecek mi, 6 ay yeterli diyecek mi. Pazartesi de genetik polikliniğiyle randevum var bakalım onlar ne diyecek. Canım benim sen ne kadar cesaretli, ne kadar güçlüsün. Ben hemen kopçaları koyuverdim. Kendimi çok koşullamıştım yeni bir gebeliğe 1 yılı duyunca bütün dünyam yıkıldı. Doktor muayene bile etmedi 1 yıl dedi kestirdi attı.

premete bak melek güzel haberler veriyor..bana da dr 40 günde rahim toparlanıyor demişti...dediğim gibi psikolojini topla hemennnnnn...

Güzel yürekli arkadaşım sen de İzmir'desin sen hangi doktora gidiyorsun. Kızlar iyiki varsınız. Siz de olmasanız ben ne yapardım kimlere açardım yüreğimi. Kimse anlamıyor doktor bile unut diyor mecbursun unutacaksın. Unut demek kolay unutmak kolay mı?

Canım şu an kan sulandırıcı iğne kullanmıyorum ama asprin kullanıyorum , gerek yok ama önlem amaçlı kullanalım demişti doktorum...Canım benimde önceki doktorum 3 ay sonrasından hamile kalabilirsin demişti , düşün yani...Bende 3 aya şartlamıştım kendimi. lütfü bey 9 ay sonra dediğinde bende kendimi koyuvermiştim.Ama benim eşimde cesaret edince , daha rahat karar verdim.Eşim 9 ay sonra olsun deseydi beklerdim heralde...
Canım bazen her şey iyi gitsede her 100 hamileliğin 1 inde sebepsiz ölümler oluyormuş...Her 100 kişide 1 kişi de bizleriz maalesef

Önceki doktorunu değiştirdinmi canım.Ben değiştirdim çünkü ihmalinin olduğunu düşünüyorum...Ben bebeğimin hareketler yavaşladı diye gitmiştim doktora , önemsemedi.Bütün testleri istemedi.Sadece nst ye bağladı ama yapılması gereken başka testleri yaptırmadı.2 gün sonrasında kaybettim bebeğimi karnımda ...2 gün de karnımda kalmış hebersiz.Eğer gittiğimde alsaydı ki 37+1 dim , bebeğim yaşardı...37. haftadan itibaren normal doğumlar başlayabiliyor çünkü...O doktora hakkım helal değildir benim ...

Doktorlar unut demeyi çok iyi biliyor...Sezeryan sonrası gözümü açar açmaz doktorumun bana söylediği ilk şey ''1 sene sonrasında bu günü hatırlamayacaksın bile'' oldu...Olacak işmi bu , nasıl hatırlamam.Dün gibi aklımda.Kızlar bizim acımız yeni bebeklerimizi aldığımız dinecek...Biliyorum acımız ,bebeklerimizin kardeşleri geldiğinde hafifleyecek ...

mhtp , canım senin avantajın normal doğum yapman bize göre .En azından senin düşüneceğin bir sezeryan yaranda yok...Sıkı çalış ve bu ay hamile haberini alalım senden.Bunu çok istiyorum.Bak canım ben ilk denememizde sıkı çalışmadım ve olmadı bebeğim...ıkince denememizde adetin 8 , 10 , 12 , 14 , 16 , 18 , 20 ve 22. günleri çalıştık.Hiç ara vermedik.Sıkı çalışmayı unutma emi ...

mhtp branşın ne canım ?Tam günmü okulun , yarım günmü ? Biraz konuyu değiştirelim dimi yani :) Benim yarım gün , sabahçıyım.Hamileliğimde her şey yolunda giderse inşaallah öğleden sonraları kendime bakabilicem güzelce...Branşımda çocukların en sevdiği ders , matematik :)

Ben de doktorumu değiştirdim yani değiştirmek zorunda kaldım. Ben çok memnundum doktorumdan bana hem çok iyi doktorluk hem de abilik yaptı, bende hiçbir ihmali yoktur ama maalesef benim durumumda yapılabilecek birşey yoktu. Doktorum sadece özel olarak çalıştığı için hamileliğimde sorun oluşunca bebeğin erken doğma ve küveze girme durumu ortaya çıkınca beni üniversite hastanesinde çalışan bir doktora yönlendirdi. Çok araştırıp iyi bir doktor bulduk. Adam alanında iyiydi ama tam bir buzdolabıydı. Zaten beni kabul etmek de istemedi, gerçi o da haklıydı o saatten sonra saatli bomba gibi düşmüştüm eline. Neyse güç bela kendimi kabul ettirdim, beni Ege Üniversitesine yatırdı ama hastanede yattığım süre içinde 5sn. bile uğramadı yanıma. Ben de son 2 gün gelene gidene bebeğim hareket etmiyor diyordum ama hepsi normaldir ciğer geliştirici iğne vuruldu ondan hareket etmiyordur diyordu. Sonra da olan oldu zaten. Şimdi yine aynı şey olabilir, küvez ihtiyacı doğabilir diye ilk doktoruma gidemiyorum, mecburen üniversite hastanesinde çalışan bir doktor arıyorum. Bence de senin durumunda doktor ihmali büyük. Doktorun uyanık biri olsaydı, hassas davranıp daha sıkı takip etseydi seni belki de Yusuf'u yaşatabilirdi. Ama sen şimdi bunları düşünme canım. Keşkeler belkiler hiç bitmiyor. Umutla bakılacak bir gelecek var şimdi senin önünde.

Canım hepimizin önünde umutla bakılacak bir gelecek var...
Üniversite hastanesinden doktor araman çok mantıklı canım.Bir daha hiç birimiz bu acı tecrübeleri yaşamayacağız ama olsun önlemimizi şimdiden alalım biz...

premete canım ben antalyada figen hanıma gitmiştim..urlada kemal beye gittim....hazırsın dedi...

melekcim evet avantajım oldu normal doğum..dr bana acı haberi verince ister normal ister sezeryan yapalım dedi..ağrılar başlayınca beni sezeryana alın dedim ama hiç lafını bile ettirmedi dr bak geçecek ben herşeyi kolaylaştırıcam dedi..iyiki beni dinleyip sezeryan yapmamış...

melekcim sıkı çalış diyosun ama benim koacının görevi farklı bazı geceler veya tüm gün gelmediği oluyor..ne zaman olursa o zaman çalışıyoruz..tutarsa artık..hayırlısı..

evet kızlar dr iyi seçmek lazım bu sefer benim daha çnce böyle şansım olmadı ama bu sefer hamile kalınca iyi bir hatta 2 dr birden gitmek istiyorum...
premete canım bir dr daha gidip fikir al bak belki farklı şeyler söylerler..bence o kadar beklemeni istemicekler..ama morel bozukluğu ile gitme sakın...

melekcim ben sınıfçıyım..benim il emrinde şu an tayinim yarın milli eğitime gidip göreve başlıcamsonra okulum belli olacak..burada tam gün okullar...sen nerdesin..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…