seblevvvvv ne mutlu sana bebeğini gördün dokundun..yazdıklarını okurken tutamadımkendimi sel oldum.....inanki bende kendi bebeğimin haberiymiş gibi mutlu oldum....
canımm dualarımız seninle bebişinle...ihtiyacı olan herkesle emin ol.......yavruna koccaman sevgi dolu öpücükler yolluyorum....
ayy ne yazacağımıda bilemedim ha bu güzel haberlerle heyecanlandım ha
seblev cim canım ne mutlu herşey yolunda çok şükür,, bebeğin Allahın izniyle sağlıkla çıkacak inş. canım,,, şu an ciğerleri ne durumda hala makinadamı yoksa çıktımı???
seblevvvvv ne mutlu sana bebeğini gördün dokundun..yazdıklarını okurken tutamadımkendimi sel oldum.....inanki bende kendi bebeğimin haberiymiş gibi mutlu oldum....
canımm dualarımız seninle bebişinle...ihtiyacı olan herkesle emin ol.......yavruna koccaman sevgi dolu öpücükler yolluyorum....
ayy ne yazacağımıda bilemedim ha bu güzel haberlerle heyecanlandım ha
seblev cim canım ne mutlu herşey yolunda çok şükür,, bebeğin Allahın izniyle sağlıkla çıkacak inş. canım,,, şu an ciğerleri ne durumda hala makinadamı yoksa çıktımı???
Kızlar ben çok kötüyüm. Bugün doktora gittim. Doktorum Kent hastanesinden Namık Demir kendisi riskli gebelikler uzmanı aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesinde profesör. Testlerime baktı sadece mthfr 1298 heterozigot olan değerimde problem olduğunu ama bunun anlamlı olmadığı, pek çok insanın bu şekilde olduğunu ve yaptıkları bir bilimsel çalışmaya göre sağlıklı bir gebelik geçirmiş ve sağlıklı bir çocuk doğurmuş annelerin % 50'sinde de bu değerin çıktığını söyledi. Gebe kalmadan 1 ay önce b vitamini ve folik asit kullanmam gerekiyormuş aspirine ve iğneye gerek yok dedi. Ya delireceğim madem hiçbir şeyim yok, madem o kadar sağlıklıyım bütün bunlar niye oldu, benim yavrum niye öldü. Keşke bana şu hastalığın var deseydi o zaman derdimi bilirdim çaresini arardım. Plesantanın yerleşimiyle ilgili sorun yaşamış olabilirsin dedi. İkinci gebeliğinde hiçbir problem yaşamayabilirsin ama tekrar bebeğini de kayedebilirsin tekrar hamile kalmadan bunu bilemeyiz, hiçbir şeyin garantisi yok bütün ihtimalleri düşünüp göze alarak hamile kalmalısın diyor. En kötüsü de 1 seneden önce tekrar gebeliği düşünme dedi bana. En iyisi sezeryandan sonra 2 sene beklemek ama 1 sene sonra da hamile kalsan olur dedi, normal doğumda bile en az 6 ay beklemeyi öneriyorlarmış. Zaten bu psikolojiyle, yine aynı şey olur mu diye düşünerek hamile kalma dedi. Ben de bundan 10 sene sonra hamile kalsam da yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusunu yaşayacağımı söyledim. O da unutursun zaman herşeyin ilacı, unutmak zorundasın, yaşadıklarını unutulacaklar dosyasına kaldır dedi. 1 sene içinde hem fizyolojik hem de psikolojik olarak hazırlanırsın dedi. Ya ben nasıl 6 ay daha beklerim, kendimi önümüzdeki ay hamile kalmaya o kadar hazırlamıştım ki. Tutunduğum bir dalım vardı şimdi o da kırıldı. Doktordan çıktığımızdan beri ağlıyorum yüzüm gözüm şişti. Unut demek kolay, nasıl unutulur, hangi zaman bu acıya merhem olur. Melekcim sen konuştun mu doktorla sana süreyle ilgili birşey dedi mi. Ya eşim de duydu bütün konuştuklarımızı şimdi ben cesaret edip deneyelim desem bile o istemez. Bütün yaşama isteğim bir anda yok oldu. Oğlum giderken beni niye yanında götürmedin.
premete bak melek güzel haberler veriyor..bana da dr 40 günde rahim toparlanıyor demişti...dediğim gibi psikolojini topla hemennnnnn...
Benim doktorum kesinlikle aspirin kullanmana gerek yok dedi. Şu an için kanında bir koyulaşma yok hamile kalınca öyle bir durum oluşursa o zaman kullanırsın dedi. Folbiol ve bemiks kullanmalıymışım 1 ay önceden. İğne vermeyi de düşünmüyormuş sen de kan sulandırcı iğne kullanmıyorsun sanırım. Kendimi çok kötü hissediyorum hiçbir şeyim yoksa pisi pisine mi öldü benim oğlum. Bir doktora daha danışmayı düşünüyorum bakalım o istediğim cevabı verecek mi, 6 ay yeterli diyecek mi. Pazartesi de genetik polikliniğiyle randevum var bakalım onlar ne diyecek. Canım benim sen ne kadar cesaretli, ne kadar güçlüsün. Ben hemen kopçaları koyuverdim. Kendimi çok koşullamıştım yeni bir gebeliğe 1 yılı duyunca bütün dünyam yıkıldı. Doktor muayene bile etmedi 1 yıl dedi kestirdi attı.
Canım hepimizin önünde umutla bakılacak bir gelecek var...Ben de doktorumu değiştirdim yani değiştirmek zorunda kaldım. Ben çok memnundum doktorumdan bana hem çok iyi doktorluk hem de abilik yaptı, bende hiçbir ihmali yoktur ama maalesef benim durumumda yapılabilecek birşey yoktu. Doktorum sadece özel olarak çalıştığı için hamileliğimde sorun oluşunca bebeğin erken doğma ve küveze girme durumu ortaya çıkınca beni üniversite hastanesinde çalışan bir doktora yönlendirdi. Çok araştırıp iyi bir doktor bulduk. Adam alanında iyiydi ama tam bir buzdolabıydı. Zaten beni kabul etmek de istemedi, gerçi o da haklıydı o saatten sonra saatli bomba gibi düşmüştüm eline. Neyse güç bela kendimi kabul ettirdim, beni Ege Üniversitesine yatırdı ama hastanede yattığım süre içinde 5sn. bile uğramadı yanıma. Ben de son 2 gün gelene gidene bebeğim hareket etmiyor diyordum ama hepsi normaldir ciğer geliştirici iğne vuruldu ondan hareket etmiyordur diyordu. Sonra da olan oldu zaten. Şimdi yine aynı şey olabilir, küvez ihtiyacı doğabilir diye ilk doktoruma gidemiyorum, mecburen üniversite hastanesinde çalışan bir doktor arıyorum. Bence de senin durumunda doktor ihmali büyük. Doktorun uyanık biri olsaydı, hassas davranıp daha sıkı takip etseydi seni belki de Yusuf'u yaşatabilirdi. Ama sen şimdi bunları düşünme canım. Keşkeler belkiler hiç bitmiyor. Umutla bakılacak bir gelecek var şimdi senin önünde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?