Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

hayirli olsun, gozun aydin! Allah'ima sukurler olsun! Ne guzel haberler var. Insallah coook guzel, cook rahat bir hamilelik gecirirsin, sonrasinda da saglikla alirsin kucagina bebegini. Allah doya doya sevmeyi, bebek hasretini gidermeyi nasip etsin. Allah'im seni ve bebegini korusun.

Sana da hayirli olsun canim. dualarimiz hep sizinle, butun melek anneleriyle. hatta daha once halini anlamadigim hamileligi bile tadamayip evlat hasretiyle yananlarda. senin bu sefer cok guzel olacak. iyi dusun, icini ferah tut. Allah bebegine de sana da saglik versin. Hersey gonlunce olsun. Icini ferah tut. Bak, bir suru insanin duasi ustunde. Guzel haberlerini alacagiz hayirlisiyla.

Endiselenmeni anliyorum ama icini ferah tut. Kotu birsey olma olasiligi cok dusuk, herkesteki kadar. Hem olcumlerin de iyi cikmis. Kan sonuclarin da iyi cikacak, goreceksin. Biz daha once nadir rastlanan kotu tecrubeleri yasadigimiz icin surekli basimiza tas dusecek diye korkuyoruz ama boyle ihtimaller hep var. Daha yasamadim (insallah birgun yasarim) ama birgun cocugum oldugunda da sanki surekli onu kaybetme korkusu yasayacagim. Bizim icin bu cok normal ama bu korkunun ne bizim ne de yavrumuzun hayatini olumsuz etkilememesi icin calisacagiz artik. Hersey cok guzel olacak. Burda bebeginin dunyaya gelisini kutlayacagiz, cok saglikli olacak insallah.

Bu arada kizlar, ben gecenlerde nihayet pihtilasma testlerini yaptirdim. Hemsire ne zaman cikacagini bilemedi. Artik doktoru ve laboratuvari yakin takibe alacagim. hayirlisi olsun, ne diyeyim!

Tesekkür ederim delicezeytin Insaallah bu kez bebegimi kucagima alip yillarin bebek hasreti diner...
Seninde testlerin Insaallah iyi cikarda tez zamanda seninde bebek haberini aliriz buradan :)

Endişelenmemek elde değil hele bizim durumumuzdakiler için. Dünden beri alt üst oldum. Sürekli ağlamak istiyorum. Yarın kan vereceğim ondan sonra da bekleyip sonuçları göreceğiz. Rabbimden hep sağlıklısını ve hayırlısını istedim. İnşallah dediğin gibi güzel haberleri paylaşırız. Umarım sonuçlarında hiçbir şey çıkmaz. Pıhtılaşma derdiyle uğraşmazsın. Test sonuçlarını beklerken herkes bir şey çıkmasın demişti. Ben de bari kan pıhtılaşması çıksın sebebi belli olsun dedim. Şimdi ne kadar problem bir şey olduğunu anladım ama iş işten geçti. Bunu düşüne düşüne resmen ben çağırdım kendime.

Canım kontrolünüz nasıl geçti. İnşallah güzel haberlerle dönmüşsündür.

Canım ben tam olarak bu ters akım işini anlayamadım nerede ters akım görüldü göbek kordonunda mı, tek ven tek arter mi var. Down sendromunun ultrasonla taramasında aranan bazı belirteçler var ense kalınlığı, burun kemiği, hipoekojenik bağırsak, kalpte hipoekojenik odak ve göbek kordonunda tek ven tek arter gibi. Tolga'nın kalbinde hipoekojenik odak saptanmıştı ama ikili test kan değerlerimiz ve ense kalınlığı ölçümümüz normal çıkmıştı o zaman Fuat Bey bize bu belirteçlerden birine rastlanmasının down sendromu riskini tek başına arttırmadığını ama birkaç tanesine birden rastlanırsa o zaman kan testi normal çıksa bile amniyosentez önerdiğini söylemişti. Kesin emin olmanın tek yolu amniyosentez yaptırmaktır ama ben size şu durumda yaptırın ya da yaptırmayın demem bu tamamen sizin tercihiniz demişti. Açıkçası o zaman bu mesele bana çok önemli gelmemişti, zaten amniyosentez yaptırmayı hiç düşünmediğim için ve içten içe bebeğimin sağlıklı olduğuna inandığım için muayeneden çıkınca bu hipoekojenik odak sorunu kafamdan uçup gitti. Emin ol Fuat Bey ciddi bir problem görseydi direkt olarak amniyosentez önerirdi. Şimdi tedirgin olman çok normal haftaya kan sonuçların çıkınca bebeğinin sapasağlam olduğunu göreceksin ve bu mesele ilerde böyle bir konuya rastladığında "doğru ya benim de hamileliğim de böyle bir şey olmuştu" diye hatırlayacağın bir hamilelik anısı olarak maziye gömülecek.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD][/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD][/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seymacim[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]06.01.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]07.01.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]19.01.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Seymacım senin beklenen doğum tarihin ne?

Rüyacım nerelerdesin, ortadan kayboldun. Sen ve bebiş iyisiniz değil mi? İkili test yaptırdın mı, sonuçlar nasıl? Belki senin bebeğin cinsiyeti bile belli olmuştur artık.

NKOB maşallah sana ve bebeğine 18 haftalık olmuşsunuz. Eko sonucu da iyi çıkacak inşallah dualarım seninle. Zaten buralara hep dualarla geldik biliyorsun.
aynen öyle map evet. tefriciyemizi ve hepimizin isimlerinin yazılı olduğu listeyi tlfumda, dua kitaplarımın arasında, cüzdanımda taşıyışımı unutabilir miyim..

binlerce kez amin canım.

evet, bnde burnumun sızlayışını melek anneliğiyle anladım. cidden somut şekilde orası acıyor sızlıyor. sizler gibi doğum yapmış melek anneleri bizlerin en güzel örneği ve umudu:) sizlere de bebeklerinizin hep iyi gunlerini göstersin Allahım.
ahh 28mavi kendim öyle zor kabullendim ki hamileliği. yorumlara oyle kapattım ki kendimi. o yüzden ağzımı kıpırdatamadım hamileliğimle ilgili. ve buraya da yazamadım. kendi topiğimde de zaten tlfda görüştüğümüz başka bir arkadaş yazmıştı. ama artık sanırım az daha etrafa ve kendime rahatladım gibi.

sen de inşaallah korktuğun hiç birşeye uğramazsın. gözlerimizi yaşartacak kadar güzel geçsin hamileliklerimiz ve bebeklerimizi kucaklarımıza alışlarımız. sevinçten aksın gözlerimizdeki yaş artık. dua edeceğim senin için inşaallah.

delicezeytin yeni bir melek annesi olarak Allah yardımcın olsun ve bir an önce sağlıklı hayırlı bebeğini nasip etsin sana da inşaallah. tşk duan icin.

Canım kontrolünüz nasıl geçti. İnşallah güzel haberlerle dönmüşsündür.

premete tşk ederim iyi dileğin için.

EVET ARKADAŞLAR, ELHAMDULİLLAH EKOMUZDA NORMAL GÖRÜNDÜ BEBEĞİMİZİN KALPLE İLGİLİ DURUMLARI. DOĞDUĞUNDA ÜFÜRÜM OLURSA GELİN, O GÖRÜNMEZ ŞU AN DENİLDİ. PROF SÜHEYLA HANIMA GİTTİK.

MATERNAL FETAL TIP ÜNİTESİYMİŞ BİZİM GİBİ RİSKLİ GEBELERLE İLGİLENEN BÖLÜMÜN ADI. ONUN RANDEVUSU HAFTAYA SALIYA KALDI. YANİ DETAYLI ULTRASONU 27 ARALIK. yine ankarada olacağız.

ELHAMDULİLLAH VE MAŞAALLAH DİYORUM HEM KENDİ BEBEĞİM İÇİN, HEM DE TÜM HAMİLELER İÇİN.

Asla unutmayacağım o hastane yolunu ve ankara yolunu. darısı salı günkü ayrıntılımıza ve sağlıkla doğumumuza. kocamaannnn tşk ederim dularınız için. şunu biliyorum ki melekler de sizler için iki katını diledi dualarınızda. bn de ona amin diyorum. :)

Son düzenleme:
canım liste için eline sağlık....

bişey sorcam NKOB hamile değil mi? neden listede yok?

Gözünüz aydın. İnşallah ayrıntılı ultrason randevunuz da güzel geçer. Allah hep böyle güzel haberler paylaşmayı nasip etsin.

canım liste için eline sağlık....

Canım NKOB ve Sinannuray arkadaşlarımız listeye yazılmak istemediler ben de onların isteğine saygı göstererek yazmadım.

tşk ederim premete. Allah razı olsun.

Sudemcimm bn o listeyi 2 kere dolu dolu sonuna kadar yaşadım güzelim. ama Allah böyle diledi ve ellerim kucağım boş. Böyle durumlarda çok ciddi bir çekingenlik oluyor artık hamileliğin belirtildiği ve konuşulduğu şeylerden. yoksa bn de o listeyi her gördüğümde o kadar canım çekiyor ki haftamı göreyim, ümidimi göreyim, ümit olayım vs... Bu kez sağlıkla doğurunca yazdırırız inşaallah, iyi fikir bak bu:)

Allah bundan sonra hiç bir annenin kucağını boş bırakmasın. Hepimize sağlıklı hayırlı bebekler versin inşallah.

Canım benim çok sevindim inşallah ayrıntılı da iyi çıkacak. Bizler hep beraber elele yürüyoruz yavrularımızı kucaklamaya inşallah.

ayy özür dilerim canım bilmiyordum....

ben de gözden mi kaçtı diye....çok dikkatsizim sanırım olan biteni bilmeden..

sırf meraktan yani...

senınkı de ıyı fikir inş. doğduktan sonra listeye eklenirsiniz....

özür dileyecek bir şey yok ki:) bn yanlış anlamadım zaten. kendi açtığım bir topik var yaşananların binde birinin anlatıldığı. okumamışsın ondan kaynaklanmış. bizler bir de birbirimizi yanlış anlarsak hiiiççç iyi olmaz .. en azından bnm için:) tek anlaşıldığımız yer burası derken, anlaşmada zorlanmak olmaz.

Allah gönüllerimize göre hayırlısını versin.. .

slm melek anneleri,ben transferimi oldum.rabbiminde izniyle bebişimle yani oğlumun kardeşi ile birlikteyim.rabbim inşallah bana bu hamileliği nasip ederde kucağıma alabilir,m.dualarınıza ihtiyacım var.şimdiden allah hepinizden razı olsun...

test tarihim 31.12.2011 :))

amin canım...
hadı hayırlısı sen bebişine kavuş darısı biizm gibi bekleyen lere....

canım allahın izniyle inşallah olumlu olur....

hadi bakalım hayırlı haberlerını beklıyoruz....

canım yaa çok sevindim, allahın yardımıyla bu sefer nasip olacak inşallah çok güzel bir yeniyıl hediyesi olacak sana :)

ama bizi habersiz bırakma olur mu dualrımız seninle

CANIM İNŞALLAH YENİ YILA HAYIRLI HABERLERLE GİRERSİN DUALARIMIZ SENİNLE...

Burun kemiği, ense kalınlığı ve baş- popo mesafesi normal. Göbek kordonu mu yoksa kalp mi tam olarak anlayamadım ama ters a akımı var. Bu durum çıkmasaydı çok iyiydi ama değerlendirmemiz lazım dedi. Down sendromunu belli bir oranda arttırdığını söyledi. Normalde bakılan bir değer değil ama riskli gebeliklerde dikkate alınır dedi. Kendi ölçümleriyle kan vermemizi istedi. Ultrason epeyce sürdüğünden apar topar Aydın'a geldik. Burada doktora çarşamba günü gittim. O tabi ki Fuat Bey kadar ayrıntılı bir ultrason yapmadı ve kendi ölçümlerini yapıp testleri ona göre istedi. Dün tahlil sonuçları çıktı buradakiler normal dedi. Telefonla Fuat Bey'e bildirdim. Benim ölçümlerimle bu testler yapılmayacaksa takip etmemin hiçbir esprisi yok, siz pazartesi günü bir labaratuara gidip kan verecektiniz dedi. Ölçümler farklı olduğundan tam olarak gerçeği yansıtmaz dedi. Ben de geleyim bir kere daha ölçüm yapayım dedim ama geçti artık münkün değil önümüze bakacağız dedi. Randevum 16 Ocak'ta artık o zamana kadar beklemekten başka çarem yok.

Üçlü test ve amniyosentez sürecinden bahsetti düşünmekten çok yoruldum artık durumu kendi akışına bıraktım. Ama keşke bize söyleseydi şu labaratuvarda kan verin diye galiba bizim sormamızı bekledi Ama bizim de hiç aklımıza gelmedi maalesef. İşin özü bundan sonra hocanın ağzının içine bakacağız. Bu arada progesteronu ve folbiolu bırakıyorum. Elevit pronatal ve Gyno Ferro Sanol başlayacağım yine coraspin vermedi. Kanamayı tetikler dedi.

Gözün aydın çok sevindim canım. İnşallah bundan sonra da her şey yolunda gider. Doğduğunda da üfürüm falan olmaz inşallah. 27 Aralık tarihine de bir şey kalmadı oradan güzel sonuçlar alıp yeni yıla için rahat girersin inşallah. Hiçbir melek annesi üzülmesin gözyaşları sadece mutluluktan olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…