hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin...
bakalım kısmet olursa bızım gebelıklerımiz nasıl geçecek...
son adet tarihim 10 aralık 2011 canım..
bir sonraki adet tarihim 6 ocak 2012...
sen listeyı neye göre hazırlıyorsun neyı baz alıyorsun tam bılmıyorum...
listeye girmeye adayım inş.
hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde inşallah...
yeni bir gebeliğe psikolojik olarak kendimi hazırlamya çalışıyorum....
Canım çok şükür iyilik haberini aldık sizi çok merak etmiştik çok geçmiş olsun. İşe başlamak zorunda olman çok kötü herşey bir yana bu soğukta küçücük bebeği çadırda ya da konteynırda nasıl tutacaksın. Kamu kuruluşunda mı çalışıyorsun biraz ücretsiz izin alma imkanın yok mu. Allah yardımcınız olsun.
ailem iskenderun da orda kaldım bir bucuk ay şuan adapazarında kayınvaldedeyim pazartesi gitmem lazım deprem anında daireden izin almadım o yüzden van dan rapor almalıyom ama kaymakamlık raporları kabul etmiyormuş bakıcam artık bebeğimle gidip konuşucam artık hakkımızda hayırlısı olsun..canım hayırlısı..
maddi imkanınız varsa ücretsiz izin alabilirsin....
aılelerınız felan yokmu gıdecek kalacak başka şehirde....
en azından kış çıkana kadar daha sıcak guvenlı bı yere gecemezmısınız....
Canım çok geçmiş olsun sağ salim kurtulmuşsunuz. Geriye kalanlar nasıl olsa halledilir. Bebişle birlikte bu zorlukları çekmesen iyi ama ne yapalım artık Allah büyüktür inşallah senin için her şey çok güzel bir şekilde çözümlenir. Gaz problemi de zamanla geçer. Tabi ki oğluşundan ayrılma ama onun için sıcak bir yer aramaya başla.
Geçenlerde farklı bir topiğe girdim. Anneler kulübündeydi. 12-14. haftalarda olmalarına rağmen hamilelik kıyafetleri, bebek odaları, bebek kıyafetleri almaya ve de bunların muhabbetini etmeye başlamışlar. İlk etapta bunları okumak kafamı rahatlatıyordu. Ama sonra anladım ki biz onlardan tamamen farklıyız. Melek anneleri ve diğer hamileler. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor yaşananlar unutulmuyor ve bizi bizden iyi kimse anlamıyor.
Canım çok geçmiş olsun deprem en korkulan felaketlerden biri ve sana lohusa halinle denk geldi. Neyse ki rabbim yardım etmiş can sağlığınız yerinde.
Bu kışı atlatmak zor olacak belki ama sonunda bahar gelecek inşallah. Sen öğretmendin galiba. Öğretmenler için lojman filan sağlamıyor mu devlet en azından kalıcı konutlar yapılana kadar? Bu nasıl şey? Hem kalacak yer yok hem iş başı yapmak zorunda bırakıyorlar. Sana sabır ve güç diliyorum arkadaşım.
sağol canım cok şükür iyiyiz ama evimiz oturamıcak durumda biz ev almıştık 100 milyar kredi borcumuz var.van dan rapor almaya calışıcam şu etapda vanda kalmamız imkansız ..cok soğuk kar var bide bebekle konteynır yda cadırda kalamayız( evet tarım bakanlığında calışıyorum mühendisim (
ailem iskenderun da orda kaldım bir bucuk ay şuan adapazarında kayınvaldedeyim pazartesi gitmem lazım deprem anında daireden izin almadım o yüzden van dan rapor almalıyom ama kaymakamlık raporları kabul etmiyormuş bakıcam artık bebeğimle gidip konuşucam artık hakkımızda hayırlısı olsun..
evet cok şükür kurtulduk...sagol canım seninde güzel haberlerini okudum rabbim tamamını erdirsin inşallah.. allaha emanet olun..
evet lohusanın içindeydim o günleri aklıma geldikce ağlıyorum halen psikolojimi düzeltemedim bide ben ersanımla tek evdeydim 5. kattan kaçmak cok zor oldu bütün kartonpiyerler üzerimize geldi bide merdivendeki fayazlar allah kimseye yaşatmasın...ben mühendisim tarım bakanlığında..televizyonlarda van ı cok güzel gösteriyorlar ama öyle degil vanda kimse kalmamış her kes dışarda caddeler bom boş olan fakir aillelere ve bizim gibi memurlara oldu(
merhabalar...
teyzeleri bugün eylülüm 1 yaşını doldurdu.daha dün gibiydi gerçekten insan kucağına aldıktan sonra günler çok çabuk geçiyo.insanın evladı hayatında çok şeyleri değiştiriyo gerçekten...insanın hayatı daha bi anlam kazanıyo.listemizde çoğumuz bu duyguları tattı allahım kalanlarada en kısa ve en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah...öptük sizi kocaman.bizde aşımızı vurulmaya gidelimmm...
Bak bu habere çok sevindim. Demek zamanı geldi atık. İnşallah ilk aydan hamileler listesine terfi edersin.
premete malesef ben bu ay da hamileler listesine katılamadıminsan o kadar umutlanıyor ki ama yine de hayırlısı demekten kendimi alıkoyamıyorum. listede beni de güncellermisin 19.01.2012 olarak . belki 2012 uğurlu gelir.
Eylülümün doğum gününü bir de buradan kutlayayım. Doğum günün kutlu olsun minik prenses. Zaman çabuk geçiyor çocuklu hayata geçtikten sonra günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Yavruşuma doğum günü hediyesi olarak aşı mı vurduracaksınızKıyamam ben ona.
merhabalar...
teyzeleri bugün eylülüm 1 yaşını doldurdu.daha dün gibiydi gerçekten insan kucağına aldıktan sonra günler çok çabuk geçiyo.insanın evladı hayatında çok şeyleri değiştiriyo gerçekten...insanın hayatı daha bi anlam kazanıyo.listemizde çoğumuz bu duyguları tattı allahım kalanlarada en kısa ve en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah...öptük sizi kocaman.bizde aşımızı vurulmaya gidelimmm...
slm kızlar.. depremden beri giremiyorum. halen evime giremedim.. annemlerdeydim ..şimdide kayınvaldemdeyimm.. sizleri cok özledim psikolojim cok bozuldu deprem sadece evleri değil hayallerimizide yıktı.. allah kimsenin düzenini bozmasın.şuan doğum iznim bitti müdürüm işe başlamamı istiyor depremden dolayı raporları kabul etmiyorlar pazartesi işe başlamam lazım ne yapıcam bilmiyorum ya cadırda yada konteynırda kalıcaz oğlumuda kimseye bırakamam daha cok kücük( saatde bir emiyor...hepinizi ayrı ayrı öpüyorum yeni doğum yapmış arkadaşları analı babalı büyütsün i,nşLLh..hamiş arkkadaşlarıda allah tamamını erdirsin inşallahh.. benim ersan çınarım cok şükür iyi tek sorunumuz gaz problemi ne yapsamda gecmiyor zamanla düzelir diyorlar doktorlar yüzde 10 cocukda olurmuş kolik bebek cok şükür onun dışında oğluşum cok iyi..oyunlaroynuyoıruz cok babacı ( cilesini ceken anneler ama :)) hamile arkadaşlar sabredin yatarak gecirin vede kendinisi strese sokucak şeylerden uzak olun rabbim büyük sağlıkla bebişlerinize kavuşucaksınız inşallah..hepinizi öptüm...
merhabalar...
premete malesef ben bu ay da hamileler listesine katılamadıminsan o kadar umutlanıyor ki ama yine de hayırlısı demekten kendimi alıkoyamıyorum. listede beni de güncellermisin 19.01.2012 olarak . belki 2012 uğurlu gelir.
Maytapcım seni incitmek, üzmek istemem; affına sığınarak soruyorum hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü? Benim kuzenimin çocuğu olmuyordu, 4 kere tüp bebek denedi tutmadı en sonunda ben bu işkenceye daha fazla dayanamayacağım dedi ve evlat edinme başvurusunda bulundular. Allah yüzlerine güldü ve onlara Kurumdan 15 günlük bir bebek verdiler. Ufaklığımız şimdi 2 yaşında, hepimizin gözbebeği. O geldikten sonra kuzenim ve eşinin gözlerinin içi gülmeye başladı, evleri şenlendi. Gerçi senin durumun ondan çok farklı ben senin hiçbir tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalabileceğini düşünüyorum ama eşin ve senin için uygunsa anne olabilmek için böyle bir alternatif olduğunu da unutma.
merhabalar...
sağol canım cok şükür iyiyiz ama evimiz oturamıcak durumda biz ev almıştık 100 milyar kredi borcumuz var.van dan rapor almaya calışıcam şu etapda vanda kalmamız imkansız ..cok soğuk kar var bide bebekle konteynır yda cadırda kalamayız( evet tarım bakanlığında calışıyorum mühendisim (
ailem iskenderun da orda kaldım bir bucuk ay şuan adapazarında kayınvaldedeyim pazartesi gitmem lazım deprem anında daireden izin almadım o yüzden van dan rapor almalıyom ama kaymakamlık raporları kabul etmiyormuş bakıcam artık bebeğimle gidip konuşucam artık hakkımızda hayırlısı olsun..
evet cok şükür kurtulduk...sagol canım seninde güzel haberlerini okudum rabbim tamamını erdirsin inşallah.. allaha emanet olun..
evet lohusanın içindeydim o günleri aklıma geldikce ağlıyorum halen psikolojimi düzeltemedim bide ben ersanımla tek evdeydim 5. kattan kaçmak cok zor oldu bütün kartonpiyerler üzerimize geldi bide merdivendeki fayazlar allah kimseye yaşatmasın...ben mühendisim tarım bakanlığında..televizyonlarda van ı cok güzel gösteriyorlar ama öyle degil vanda kimse kalmamış her kes dışarda caddeler bom boş olan fakir aillelere ve bizim gibi memurlara oldu(
Kesinlikle sana katılıyorum biz diğer hamileler gibi olamıyoruz. Ben de şubat annelerinin topiğini okuyordum ama hiç paylaşımda bulunmadım çünkü yaşadığım duygular onlarınkinden o kadar farklıydı ki. Onlar her günü sevinç ve coşkuyla karşılarken ben korku ile yaşıyordum. Onlar hastane odasını nasıl süsleyeceklerini, doğum sonrası yapacakları bebek mevlütlerini falan konuşurken ben acaba bu sefer bebeğim yaşayacak mı diye düşünüyordum. Dediğin gibi bizi bizden başka kimse anlamıyor. Hatta ben artık melek anneleri dışında hiçbir insanla doğru dürüst yakınlık kuramıyorum, çok izole bir hayat yaşamaya başladım. Daha fazla normalleşebilmemiz kaç yılımızı alacak bilmiyorum. Ve sana birşey söyleyeyim bizim anneliğimiz de diğerlerinden çok farklı oluyor. Her anne için yavrusu kıymetlidir ama biz yeniden anne olduğumuzda dünyanın en kıymetli varlığına sahip olduğumuz bilinciyle her gün şükrediyoruz, onun yanından bir an olsun ayrılmak istemiyor, onu en yakınlarımızdan bile sakınıyoruz ve bütün hayatımızı ona adıyoruz. Belki bu durum biraz hastalıklı bir bağlılık gibi gelebilir ama insan o kadar zorluklarla anne olunca anneliği başka türlü yaşamak elinden gelmiyor.
Özlemimsin sana ve yavruna tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler dilerim. Rabbim bizlere de yaşatsın inşallah bu güzel duyguları.
kızına sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum....insanın hayatının anlamlı olması çok güzel...allah isteyen herkese nasip etsin......
Eyül'e maşallah. Rabbim bir ömür boyu sağlık afiyet mutluluk versin. Siz de mutluluk sarhoşu olun. İnşallah biz de bütün melek anneleriyle birlikte bu duyguları tadarız.
Benim eşim İskenderunlu. Her yıl mutlaka gidiyoruz. Tabi sen bu şekilde gidince çok zor gelmiştir. Canım senin eşin asker miydi? Sen göreve başlamaktan bahsediyorsun da o ne yapıyor? Bebekle birlikte izin istemeye gitme fikri çok parlak. Ne kadar anlatsan da bebeğin yapacağı etkiyi yapamazsın. Umarım bebeği görünce insafa gelir ve sana izin verirler. Depremler hala devam ettiği için pek çok kişi Van'dan kaçtı. Siz de tayin isteyebiliyorsanız hiç durmayın. Ev kredisi konusunda da Allah kolaylık versin. Evinizi İskenderun'dan mı aldınız yoksa?
Canım benim kesinlikle kendini üzme. Bizim duamızı biliyorsun hayırlısını hayırlı zamanda versin. Rabbim hepimizin yüzünü güldürecek inşallah. Ne diyoruz Sabır sabır ya sabır
Bu kadar mı farklılık olur ya şaşırıp kaldım. ilk etapta okumak çok hoştu ama giderek aradaki mesafe arttı. Düşünsene daha şimdiden bebek odaları, bebek kıyafetleri hazırlanıyor. Ben her doktora gittiğimde acaba bebeğimin kalp atışı var mı? Gelişimi iyi mi? Sorularına cevap arıyorum. Onlar cinsiyet , isim, anne- kayınvalide derdindeler. Kesinlikle onları eleştirmiyorum ama bir kez daha anladım zaman bizden çok şey götürmüş. Benim tek istediğim bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında kucağıma alabilmek. Daha bugün okulda doğum sonrasında eşlerin hediye alıp almamasından bahsediyorlar. Bize de sakın ucuza gitmeyin diye akıl veriyorlar. Ben de sessiz sessiz bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağımıza lm ak hem benim hem de eşim için en büyük hediye olacak diye düşündüm. Geri kalan nasıl olsa halledilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?