dün benimde oglumu kaybedeli tam 8 ay oldu.. her ayın 28'i yüreğimi cayır cayır yakıyor..zaman gectikçe daha da çok özlüyorum.. 34 haftada plasentanın erken ayrılmasıyla son buldu mutluluğumuz.. küvezde yattığı o korkunç 3 gün, aslında hayatımın en güzel 3 günüymüş.. çünkü o 3 gün ben anneydim, bebeğim bu dünyaya tutunmaya çalışıyordu..doktorlar hiç umut vermese de ben deliler gibi inandım iyi olacağına..1 saniye susmadan dua ettim ama olmadı.. ardında bomboş iki insan bırakıp gitti bizim miniğimiz.. annesinin babasının boynunu büküp, bütün yaşama sevincimizi alıp gitti..yasadığımız sehri, evimizi değiştirdik..ama bu acı heryere bizmle geliyor. sezaryenden 6 ay geçtikten sonra yeniden umutlanıp yeniden denedik. ama 2. bebeğimiz de dış gebelik oldu..hem de en az rastlanan şekliyle. kese rahim ağzına tutunmuş (servikal gebelik).. ilaçla bebeğimizi düşürttüler..tam 13 gün hastanede yeni umudumuzu öldürmelerini bekledik doktorların. okadar zor ki ahhh !!! yaşamayan bilmez!
okadar korkuyorum ki yeniden denemeye..ama sunu da çok iyi biliyorum ki artık bir evladım olsun diye yaşıyorum resmen..o yüzden eninde sonunda yine deneyeceğim. biz melek anneleri kendi hayatlarımızı tehlikeye atmak pahasına istiyoruz ve göze alıyoruz bunu.. ben 2 kez ölümden döndüm.. ilki de ikincisi de benim hayatıma mal olabilecek ya da rahmimi kaybetmeme yol açabilecek durumlardı..dış gebelik durumunda da iğneyle yapılan düşükte anormal bir kanamam oldu.zaten doktorlar bununla ilgili uyarıyorlardı.."kanamayı durduramayabiliriz, hayatınızı kaybetmemeniz için rahminizi alabiliriz" dediler hep.. resmen tazzikli ve hiç durmayan bir kanama geçirdim ama allaha şükür kürtaj sonrası kanamam durdu..çok kan kaybettim, kan verdiler.. oğlunu cennete uğurlamış bir annenin başına gelince, çoook daha zor oluyor! çok daha katlanılmaz
ben bu topiği baştan sona okudum çok seyrek olsa da arada yazdım.. belki hatırlarsınız. hepinizin hikayesini az çok biliyorum..hepinize allahtan sabır ve sağlıklı uzun ömürlü bebekler diliyorum.. umarım hepimizin yüzü güler
Canım mbenim içinde bulunduğumuz durumda çoğu zaman bundan kötü ne olabilir ki diyoruz. Ne yazık ki sen böyle bir durum yaşamışsın. Allah beterinden saklasın hepimize bugünlerimizi aratacak dert vermesin. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz ve büyük rabbim içimize umut tohumlarını ekiyor. Yaşadığımız onca olumsuzluğa rağmen yine de toparlanıp bebek düşünebiliyoruz. Zamanı geldiğinde ben hepimizin bebeğinin olacağına inanıyorum ama biz biraz sabırsızlanıyoruz. Etrafımızdaki olumlu örnekleri görüp daha da dertleniyoruz. Bunlar bizim sınavımız böyle düşüneceğiz. Allah hepimizin yüzlerini güldürecek inşallah. Mekan değiştirmek maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Zaman biraz küllendiriyor çok şükür. Nereye gitsek acımızı da beraber götürüyoruz.
merhaba canlarım...moralim biraz bozuk sizlerle paylaşmak istedim.dün eylül ü hasta diye doktora getirdim ama neye niyet neye kısmet derlerya bizdede aynısı oldu.doktor muayne ederken bezini çıkar dedi bende çıkardım baktı ve dediki sen bunu daha önce doktora getirmedinmi bende getirdim dedim ama kimse sizin gibi muayne etmedi.halbuki vajinal yapışıklık varmış.biz farketmedik şimdiye kadar.bir krem verdi 10 gün kullan ve kontrole gel.3 haftaya kadar sürebilir eğer açılmazsa cerrahi müdahale olur sizi yönlendiririm dedi.
kız evladı olanlar sizde bakın kontrol edin ben hayatımda ilk kez böyle bişey duydum ne bilim sizede tecrube olur en azından diye paylaşmak istedim.internetten araştırdım biraz kafam daha çok bozuldu açılsada zamanla tekrar kapanabiliyomuş anlayacağınız sürekli kontrol altında olması gerekecek sanırım.allah ım dermansız dert vermesin yeterki napalım ama insan kafaya takmadanda edemiyor tabi.allah ım hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat nasip etsin öpüyoruz sizleri...
İlk defa duyuyorum yazman iyi olmuş bilgilenmemiz açısından. Şanslıymışsın yine de erken teşhis konmuşsun doktorunun dediklerini yaparsın kontrollerini aksatmazsın Allah ın izniyle hiçbir problemle karşılaşmazsın. İnternete bakma ya hep en kötülerini yazıyorlar insanın gereksiz yere canını sıkıyorlar. Ben ne zaman baksam hep pişman oluyorum sana da bakmamanı tavsiye ederim.
Canım transferin hayırlı olsun. Test tarihin süpermiş ne güzel 2012'ye karnında bebeğinle gireceksin.
Canım bu ünvanlı doktorların egosu tavan yapmış oluyor ne yapalım köprüyü geçinceye kadar biraz suyuna gitmek lazım kafana takma. Önemli olan ikili test sonucunun normal çıkmış olması ölçümleri kimin yaptığı o kadar da önemli değil. Alsancak caminin karşısındaki sokakta Özel Altınordu hastanesi var onun karşısındaki sokakta da özel bir labarotuvar ismi sanırım Kültür'dü ben üçlü test için oraya kan vermiştim lazım olursa aklında olsun.
Canım öncelikle geçmiş olsun. Ben şubat annelerinin yazdıklarını okuyorum oradaki kız bebeklerin çoğunda vajinal yapışıklık oldu ve hepsi ilaç tedavisiyle düzeldi demek ki sık rastlanan bir durum. Belki küçükken bizlerde bile vardı da o zaman doktora falan gitmek olmadığı için kendiliğinden oldu geçti. Bizler çok fazla üstüne gittikçe, kurcaladıkça hep birşeyler çıkıyor. Şimdi bizim çocuk yetiştirmemize bakıyorum da annelerimiz bizi haspel kader büyütmüşler ne doktor kontrolü, ne vitamin, ne demir damla, ne programlı ek gıda ama aslanlar gibi büyümüşüz işte. Üzülme senin de dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin.
Çok doğru söylüyorsun. Sonu güzel olsun da ben egosunu çekmeye razıyım. İkili teatle ilgili ben de biraz internete takıldım. Sonuçlarım çıkana kadar ağla ağla şiştim. Sonra durup düşündüm niye ağlıyorum yaaaa dedim. Ortada hiçbir şey yok kafama dank etti kendime geldim. Sonuçlar da iyi çıktı. Üçlü testi yaptıracağız zaten bu labaratuar ismini vermen çok iyi oldu. En azından yer aramaktan kurtulduk. Senin kontrollerin ayda bir miydi yoksa on beş günde bir mi? Biz bu zamana kadar on beş günde gidiyorduk en son ayda bir gelin dedi ama ben alışmışım galiba biraz tedirgin oldum. Bir de şu coraspin meselesi var. Fuat Bey için rahat edecekse kullan iki hafta sonra , bence iğne dozun iyi kanama riski artar gerek yok dedi. Böyle söyleyince insan hiç kullanabilir mi?
merhaba kızlar uzun zamandır yoktum çok kötü günler geçirdim çok korktum yoğun bi şekilde kanamam oldu eve dönemedim 5. kattayım riske atmıyım dedim dayımlarda yattım cuma günü döndüm perşembe günü doktora gittim düşük tehlikem devam ediyo bebeğin eşi aşağıda hep yatıyorum bide iltihab var başından beri ialç kullanıyorum tekrarlıyo moralimi çok bozuyo ne yapıcamı şaşırdım bu arada 17+0 olduk ve çok çok yakışıklı bi oğlum olacakmış inşallah bu sefer yüzüm güler hayallerim yarım kalmaz bazen buna çok inanıyorum ama bazende korkularımla baş edemiyorum allah hepimizin yüzünü güldürsün tekrar evlat acısıyla sınamasın. nkob veşeymacım hamilemiş hayırlı olsun rabbim kucağınıza aldığınız günleride göstersin şeymecım bak ne kadar ümitsizdin allahtan ümidi kesmemek lazım herşeyin vakti ve zamanı varmış sanada çok güzel bi mucize nasip etti rabbim kucağına sağlıkla aldığın günleride gösterir inşallah
Geçmiş olsun yat canım. İltihap idrar tahlilinde mi çoktı yoksa senin yanma şikayetin falan mı var. Benim zaman zaman akıntım oluyor iltihaptan mı diye düşünüyorum. Oğlun olacak inşallah annesinin acılarını unutturacak.
DEFNOSUM Çalışmalara başlamışsın