Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım mbenim içinde bulunduğumuz durumda çoğu zaman bundan kötü ne olabilir ki diyoruz. Ne yazık ki sen böyle bir durum yaşamışsın. Allah beterinden saklasın hepimize bugünlerimizi aratacak dert vermesin. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz ve büyük rabbim içimize umut tohumlarını ekiyor. Yaşadığımız onca olumsuzluğa rağmen yine de toparlanıp bebek düşünebiliyoruz. Zamanı geldiğinde ben hepimizin bebeğinin olacağına inanıyorum ama biz biraz sabırsızlanıyoruz. Etrafımızdaki olumlu örnekleri görüp daha da dertleniyoruz. Bunlar bizim sınavımız böyle düşüneceğiz. Allah hepimizin yüzlerini güldürecek inşallah. Mekan değiştirmek maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Zaman biraz küllendiriyor çok şükür. Nereye gitsek acımızı da beraber götürüyoruz.

İlk defa duyuyorum yazman iyi olmuş bilgilenmemiz açısından. Şanslıymışsın yine de erken teşhis konmuşsun doktorunun dediklerini yaparsın kontrollerini aksatmazsın Allah ın izniyle hiçbir problemle karşılaşmazsın. İnternete bakma ya hep en kötülerini yazıyorlar insanın gereksiz yere canını sıkıyorlar. Ben ne zaman baksam hep pişman oluyorum sana da bakmamanı tavsiye ederim.

Çok doğru söylüyorsun. Sonu güzel olsun da ben egosunu çekmeye razıyım. İkili teatle ilgili ben de biraz internete takıldım. Sonuçlarım çıkana kadar ağla ağla şiştim. Sonra durup düşündüm niye ağlıyorum yaaaa dedim. Ortada hiçbir şey yok kafama dank etti kendime geldim. Sonuçlar da iyi çıktı. Üçlü testi yaptıracağız zaten bu labaratuar ismini vermen çok iyi oldu. En azından yer aramaktan kurtulduk. Senin kontrollerin ayda bir miydi yoksa on beş günde bir mi? Biz bu zamana kadar on beş günde gidiyorduk en son ayda bir gelin dedi ama ben alışmışım galiba biraz tedirgin oldum. Bir de şu coraspin meselesi var. Fuat Bey için rahat edecekse kullan iki hafta sonra , bence iğne dozun iyi kanama riski artar gerek yok dedi. Böyle söyleyince insan hiç kullanabilir mi?

Geçmiş olsun yat canım. İltihap idrar tahlilinde mi çoktı yoksa senin yanma şikayetin falan mı var. Benim zaman zaman akıntım oluyor iltihaptan mı diye düşünüyorum. Oğlun olacak inşallah annesinin acılarını unutturacak.

DEFNOSUM Çalışmalara başlamışsın İnşallah çok beklemezsin 2012 nin ilk hamilelik haberini senden alırız.

Canım mbenim içinde bulunduğumuz durumda çoğu zaman bundan kötü ne olabilir ki diyoruz. Ne yazık ki sen böyle bir durum yaşamışsın. Allah beterinden saklasın hepimize bugünlerimizi aratacak dert vermesin. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz ve büyük rabbim içimize umut tohumlarını ekiyor. Yaşadığımız onca olumsuzluğa rağmen yine de toparlanıp bebek düşünebiliyoruz. Zamanı geldiğinde ben hepimizin bebeğinin olacağına inanıyorum ama biz biraz sabırsızlanıyoruz. Etrafımızdaki olumlu örnekleri görüp daha da dertleniyoruz. Bunlar bizim sınavımız böyle düşüneceğiz. Allah hepimizin yüzlerini güldürecek inşallah. Mekan değiştirmek maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Zaman biraz küllendiriyor çok şükür. Nereye gitsek acımızı da beraber götürüyoruz.

İlk defa duyuyorum yazman iyi olmuş bilgilenmemiz açısından. Şanslıymışsın yine de erken teşhis konmuşsun doktorunun dediklerini yaparsın kontrollerini aksatmazsın Allah ın izniyle hiçbir problemle karşılaşmazsın. İnternete bakma ya hep en kötülerini yazıyorlar insanın gereksiz yere canını sıkıyorlar. Ben ne zaman baksam hep pişman oluyorum sana da bakmamanı tavsiye ederim.

Çok doğru söylüyorsun. Sonu güzel olsun da ben egosunu çekmeye razıyım. İkili teatle ilgili ben de biraz internete takıldım. Sonuçlarım çıkana kadar ağla ağla şiştim. Sonra durup düşündüm niye ağlıyorum yaaaa dedim. Ortada hiçbir şey yok kafama dank etti kendime geldim. Sonuçlar da iyi çıktı. Üçlü testi yaptıracağız zaten bu labaratuar ismini vermen çok iyi oldu. En azından yer aramaktan kurtulduk. Senin kontrollerin ayda bir miydi yoksa on beş günde bir mi? Biz bu zamana kadar on beş günde gidiyorduk en son ayda bir gelin dedi ama ben alışmışım galiba biraz tedirgin oldum. Bir de şu coraspin meselesi var. Fuat Bey için rahat edecekse kullan iki hafta sonra , bence iğne dozun iyi kanama riski artar gerek yok dedi. Böyle söyleyince insan hiç kullanabilir mi?

Geçmiş olsun yat canım. İltihap idrar tahlilinde mi çoktı yoksa senin yanma şikayetin falan mı var. Benim zaman zaman akıntım oluyor iltihaptan mı diye düşünüyorum. Oğlun olacak inşallah annesinin acılarını unutturacak.

DEFNOSUM Çalışmalara başlamışsın İnşallah çok beklemezsin 2012 nin ilk hamilelik haberini senden alırız.

canlarım hepinize teşekkür ediyorum...allah ım hiçbir kulunu dermansız bırakmasın inşallah...

SİNANNURAY canım allahım sağ salim oğlunu kucağına almanı nasip eder inşallah...

Canlarım yeni yıl hepinize sağlık,mutluluk,huzur getirmesini diliyorum veeee bunların beraberinde bol hamişşşş haberli bir yıl getirmesini diliyorummm....eylülümle hepinizi öpüyoruz...

slm herkese...bwn testimi yaptırdım.gebelik gözüküyor ama herşey pazartesi günkü teste bağlı.lütfen dualarınızı eksik etmetinnnnn

slm herkese...bwn testimi yaptırdım.gebelik gözüküyor ama herşey pazartesi günkü teste bağlı.lütfen dualarınızı eksik etmetinnnnn

little angel çok sevindim arkadaşım zaten tahmin ediyordum yeni yıl hediyen geldi inşallah sağ salim kucağına alırsın canım.

tüm melek annelerinin yeni yıları kutlu olsun inşallah bu yıl hepimize mutluluklar getirsin.
dün gece yarısından sonra kasılmalarımda birden şiddetlenme ve sıklaşma oldu kızlar. Biraz uyuyayım geçer dedim ama saat 3 de kasılmalarla uyandım. Doktorla daha önce kasılmalar sıklaşırsa ne yapayım diye konuşmuştuk. Nidilat önermişti ben de 1 kutu alıp koydum iyi ki almışım. Hemen içtim 1 tane 1 tane de dil altına sıktım öyle demişti. Çok şükür rabbime ondan sonra biraz rahatladım ve uyumuşum. Sabah hafif yine kasılmam oldu. Doktoru aradım ve ilaca 6 saatte 1 devam etmemi önerdi. Şimdilik idare ediyorum ama gerçekten korku dolu bir gece geçirdik. Bu haftalara gelebilmek benim için mucize onun için her an şükrediyorum ama inşallah bebeğimi biraz daha karnımda büyütmeyi başarabilirim. Eğer sancılar artarsa ciğer geliştirici iğne de yapılacakmış. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.

Son düzenleme:
Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. İnşallah 2012 bize mutluluk dolu, özlemle beklediğimiz duyguları doya doya yaşayacağımız günler için taze bir başlangıç vesilesi olur. Bu yıl bizim yılımız olsun, artık üzücü haberler yerine mutluluk haberleri duyalım, gözyaşlarımızdan değil sevinçlerimizden bahsedelim. Allah hepinizin gönlünün muradını versin, en az güzel kalpleriniz kadar güzel günler yaşamayı nasip etsin.

güzel rabbim yardımcın olsun inşallah, minik meleğini sağlıklı, sıhhatli kucağına alırsı inşallah...

Mavişim benim kontrollerim en başından beri ayda birdi hatta hocanın yoğunluğundan dolayı iki randevu arasınının 1,5 ayı bulduğu oluyordu ama sonra bende tansiyon problemi başlayınca hafta bir çağırmaya başladı sonra da ayaktan takip etmek zor oluyor diye hastaneye yatırdı ve kendisiyle hergün görüşmeye başladık. Coraspini kafaya takma bence sonuçta iğne de asprin de kanı sulandırmak için kullanılıyor ve senin iğne dozun zaten yüksek. Kan sulandırıcıları gereğinden fazla kullanınca bu sefer de başka problemler ortaya çıkıyor.

Canım çok sevindim gözün aydın. Allah sağ salim, zamanında kucağına almayı nasip etsin. 2012'nin ilk mutlu haberini senden aldık, inşallah bu haberlerin arkası gelir.

Mapcım geçmiş olsun. İnşallah bebeğin bir kaç hafta daha sabreder. Yine de ciğer geliştiriciyi önlem amaçlı vurdurmanı tavsiye ederim. Sonuçta bu bebişlerin ne yapacağı hiç belli olmuyor, çoğumuza ciğer geliştirici vuruldu. Bebek zamanında gelirse iğnenin bir zararı olmaz ama erken gelmeye karar verirse çok faydası olur. Oğlunun ismi ne olacak.

Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...

Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...

3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........

canım aramıza hoşgeldin...daha gençsiniz yeniden çocuğunuz olur...bunlar hepimize söylenen acı cümleler...allah ım sanada sabırlar versin kızının acısını asla unutamazsın ama allahım dayanabileceğin,yaslanabileceğin,sığınabileceğin bir evlat nasip eder inşallah.meleklerimizede sonunda kavuşuruz inşallah...

canım geçmiş olsun.içini ferah tutmaya çalış biz stres yaptıkça bebişlerimizide etkiliyoruz dayanacak biraz daha hiçbişey olmayacak alacaksın sağlıkla kucağına...maşallah bebişimize güldürecek annesini...

merhaba, başın sağolsun. ben de 34 haftalık oğlumu 8 ay önce kaybettim. yazdıklarını okurken yeniden yaşadım. üstüne ekleyecek tek kelimem yok, sanki benim yaşadıklarımı yazmışsın..kimse anlayamaz, ancak yaşayan bilir!! allah hepimize sabır versin.

Allah sizleree sabır versinn

kesinlikle yaşayandan başkası anlamıyor bu acıyı.. Rabbim hiçbirimize bir kez daha evlat acısını yaşatmasın inşallah... Sınavların en zoru bu sanırım.... Allah başka keder vermesin hiç birimize hiç kimseye....

hoşbulduk... Inanın büyük bir heyacanla açıyorum bu sayfayı... Beni anlayan insanlarla bir şeyler paylaşabilmek ne kadar rahatlatıcıymış meğer... Ben yalnızım sanıyordum.... Bu acı beni yakacak, günden güne eriyip gideceğim ve kimse sebebini anlamayacak gibi hissediyorum.... Yazdıklarıma cevap veren bütün melek annelerinden allah razı olsun....

Sezeryala doğumdan ne kadar zaman sonra yeniden hamile kalınır bilginiz var mı?
Doktorum 6 ay sonra hamile kalabilrsin dedi. Doğumdan 9 ay sonraya tekabül ediyo.. şimdi çok korkuyorum. Yeniden erken doğum olma olasılığı diğer anne adaylarına göre %20-30 daha fazlaymış meleğimi erken doğumla dünyaya getirdiğim için.
Aranızda sezeryandan sonra yeniden anne olan arkadaşlar varsa ve bana bilgi verebilirlerse çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…