hoşbulduk... Inanın büyük bir heyacanla açıyorum bu sayfayı... Beni anlayan insanlarla bir şeyler paylaşabilmek ne kadar rahatlatıcıymış meğer... Ben yalnızım sanıyordum.... Bu acı beni yakacak, günden güne eriyip gideceğim ve kimse sebebini anlamayacak gibi hissediyorum.... Yazdıklarıma cevap veren bütün melek annelerinden allah razı olsun....
melek zeynep durunun güzel annesi, buradaki her yangın seninkiyle eş. Her okuyacağın yazı o kadar seni anlatıyor olacak ki.. Boyle yere hoşgeldin demek olmaz ama, buraları okuyunca yalnız olmadığını anlayacak, kimsenin seni anlamadığını düşünüp çözümsüzlere girdiğin zamanlarda sana burası ışık olacak, başına gelen olaydan kazançlarla çıkma gayretini daha fazla gostereceksin. Umutların artacak buralarda innşalllaaahhh.
Burada her sayfa umut, her sayfa moral. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
slm herkese...bwn testimi yaptırdım.gebelik gözüküyor ama herşey pazartesi günkü teste bağlı.lütfen dualarınızı eksik etmetinnnnn
tüm melek annelerinin yeni yıları kutlu olsun inşallah bu yıl hepimize mutluluklar getirsin.
dün gece yarısından sonra kasılmalarımda birden şiddetlenme ve sıklaşma oldu kızlar. Biraz uyuyayım geçer dedim ama saat 3 de kasılmalarla uyandım. Doktorla daha önce kasılmalar sıklaşırsa ne yapayım diye konuşmuştuk. Nidilat önermişti ben de 1 kutu alıp koydum iyi ki almışım. Hemen içtim 1 tane 1 tane de dil altına sıktım öyle demişti. Çok şükür rabbime ondan sonra biraz rahatladım ve uyumuşum. Sabah hafif yine kasılmam oldu. Doktoru aradım ve ilaca 6 saatte 1 devam etmemi önerdi. Şimdilik idare ediyorum ama gerçekten korku dolu bir gece geçirdik. Bu haftalara gelebilmek benim için mucize onun için her an şükrediyorum ama inşallah bebeğimi biraz daha karnımda büyütmeyi başarabilirim. Eğer sancılar artarsa ciğer geliştirici iğne de yapılacakmış. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
Sezeryala doğumdan ne kadar zaman sonra yeniden hamile kalınır bilginiz var mı?
Doktorum 6 ay sonra hamile kalabilrsin dedi. Doğumdan 9 ay sonraya tekabül ediyo.. şimdi çok korkuyorum. Yeniden erken doğum olma olasılığı diğer anne adaylarına göre %20-30 daha fazlaymış meleğimi erken doğumla dünyaya getirdiğim için.
Aranızda sezeryandan sonra yeniden anne olan arkadaşlar varsa ve bana bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
4. Hamileliğim bu. 2 sezeryan 1 normal doğum. Son sezeryan sonrası bazı dr lar 6 ay dedi, bazısı 1 yıl. Bbiz 9 aydan sonra düşünmeye başladık. Ondan sonrası kısmet zaten... Her iki zamanı soyleyen dr da gerçekten guvenilir drlardı. Ha şöyle bir durum var, eğer bebeklerimiz sağlıklı olsaydı, 2 yıl der başka şey demezlerdi. Ama vücudun tüm şartları düşnülerek (gerek psikolojik gebelik ihtiyacı, gerek biyolojik toparlanma ihtiyacı vs vs ...) 6 ay ve 1 yıl diyorlar. Malum farklı bir durum bizimkisi. Drunun söyleidiği bu durumda gayet ideal.
Bu süreç sırasında allah yolunu açık, hamdını bol etsin, gücünü arttırsınn.
ne zamandır kimse bana kızımın ismini söyleme cesareti gösterememişti... Ne kadar ihtiyacım varmış başka birinden kızımın ismini duymaya anne olduğumu, meleğimin annesi olduğumu başka birinin ağzından duymaya.... Allah razı olsun....
4. Hamileliğim bu. 2 sezeryan 1 normal doğum. Son sezeryan sonrası bazı dr lar 6 ay dedi, bazısı 1 yıl. Bbiz 9 aydan sonra düşünmeye başladık. Ondan sonrası kısmet zaten... Her iki zamanı soyleyen dr da gerçekten guvenilir drlardı. Ha şöyle bir durum var, eğer bebeklerimiz sağlıklı olsaydı, 2 yıl der başka şey demezlerdi. Ama vücudun tüm şartları düşnülerek (gerek psikolojik gebelik ihtiyacı, gerek biyolojik toparlanma ihtiyacı vs vs ...) 6 ay ve 1 yıl diyorlar. Malum farklı bir durum bizimkisi. Drunun söyleidiği bu durumda gayet ideal.
Bu süreç sırasında allah yolunu açık, hamdını bol etsin, gücünü arttırsınn.
amin allah razı olsun... Dikişlerden yana bir sıkıntı olmuyor değil mi karın büyüdükçe falan?
kafama kadar tüylerimi diken diken ettin, gözlerimi doldurdun.
Bebeklerimiz yok olmadı ki bizim. Var onlar hala. Sadece biraz zaman geçmesi gerekiyor birlikteliğimizi yaşamak için. Ve eğer melek anneliğinin üstesinden gelebilirsek yaratılmış tüm insanların hedefi olan sonsuz cennette doğacak ve doğmuş çocuklarımızla beraber olacağız. Bu isimleri doya doya kullanacağız. Innnnnnşallah.
buraya yazan hiç bir arkadaşımızda rastlamadık oyle bir soruna. (maşaallah)
tüm arkadaşların yazılarını göz yaşları içinde okudum yaşamayan bilemez 1,5 yıl oldu... Halen daha hamile bir kadın,yeni doğum ve kundakta bebek görünce göz yaşlarım akıyor kendiliğinden...filimlerdeki doğum sahnelerinde ağlıyorum ölen bebeklere ağlıyorum...büyükler hep şöyle der... Evladı ölünce insanın içinde bir yara açılır mercimek tanesi kadar ve her geçen gün büyür büyür içine sığmaz olurr.sanırım öylee...
Amin inşallah. Senin de acını paylaşıyorum buradaki tüm melek anneleri gibi. İnşallah sen de 6 ay sonra gebe kalıp sağlıkla bebeğine kavuşursun canım.güzel rabbim yardımcın olsun inşallah, minik meleğini sağlıklı, sıhhatli kucağına alırsı inşallah...
Çok saol. Evet umarım biraz daha sabreder. Ciğer geliştiriciye şimdilik gerek yok dediler ama ben yaptırtmak istiyorum. Sana kaçıncı haftada vurulmuştu? İsim konusuna daha cesaret edemedik. Benim aklımda vae birkaç isim eminim eşimin de vardır ama ikimiz de doğum sonrası koyarız diye düşünüyoruz.Mapcım geçmiş olsun. İnşallah bebeğin bir kaç hafta daha sabreder. Yine de ciğer geliştiriciyi önlem amaçlı vurdurmanı tavsiye ederim. Sonuçta bu bebişlerin ne yapacağı hiç belli olmuyor, çoğumuza ciğer geliştirici vuruldu. Bebek zamanında gelirse iğnenin bir zararı olmaz ama erken gelmeye karar verirse çok faydası olur. Oğlunun ismi ne olacak.
Stresten kendimi komple arındırabilmeyi çok isterdim ama işte yapı meselesi. Hele de melek annesi olunca herşey korkutuyor insanı. İnşallah güzel haberlerimi paylaşmak nasip olur.canım geçmiş olsun.içini ferah tutmaya çalış biz stres yaptıkça bebişlerimizide etkiliyoruz dayanacak biraz daha hiçbişey olmayacak alacaksın sağlıkla kucağına...maşallah bebişimize güldürecek annesini...
Map Allah tüm sorunlarının üzerini güzelliklerle örtsün inşaallah. dr lar gerekeni yapıyorlardır umarım. ve premeteye katılıyorum. faydası olur zararı olmaz, iğneni sakınca görülmüyorsa yaptır güzelim yaa. tedbir bizden takdir Allahtan. sağlıkla bebeğini kokladığın günleri duyarız duasıyla..
Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...
Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...
3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........
Sezeryala doğumdan ne kadar zaman sonra yeniden hamile kalınır bilginiz var mı?
Doktorum 6 ay sonra hamile kalabilrsin dedi. Doğumdan 9 ay sonraya tekabül ediyo.. şimdi çok korkuyorum. Yeniden erken doğum olma olasılığı diğer anne adaylarına göre %20-30 daha fazlaymış meleğimi erken doğumla dünyaya getirdiğim için.
Aranızda sezeryandan sonra yeniden anne olan arkadaşlar varsa ve bana bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
elhamdulillah maşaallah arkadaşlar randevumuz iyi geçti. her şey çok zordu bu kez ankarada ama saolsun dr umuz o kadarrrrr onemsedi ki durummumuzu. her hastam onemli ama bugun buradaki en onemli hasta sizsiniz dedi ve hastanenin mesai bitiminden sonra bizi alarak çok detaylı şekilde inceledi bizi. Allah onların yolunu açık etsin. şifaya vesile olan insanlara kolaylık ve çalışma gücü versin.
sizlere o kadar çok dua ettim ki..
nuraya map'e 28maviye, defnoşa... sudeme.. doğurmuşlara, doğuracaklara.. şu an aklıma gelmeyenler heeppp o sıralarda aklıma geldi. kendime ettiğim herrr duaya kattım sizleri. hiç kullanmadığım nikler bile birden aklıma gelddi. çok entteresandı:)
Dualarınız ve ilginiz için Allah razı olsun.
tüm arkadaşların yazılarını göz yaşları içinde okudum yaşamayan bilemez 1,5 yıl oldu... halen daha hamile bir kadın,yeni doğum ve kundakta bebek görünce göz yaşlarım akıyor kendiliğinden...filimlerdeki doğum sahnelerinde ağlıyorum ölen bebeklere ağlıyorum...büyükler hep şöyle der... evladı ölünce insanın içinde bir yara açılır mercimek tanesi kadar ve her geçen gün büyür büyür içine sığmaz olurr.sanırım öylee...
Çok saol. Evet umarım biraz daha sabreder. Ciğer geliştiriciye şimdilik gerek yok dediler ama ben yaptırtmak istiyorum. Sana kaçıncı haftada vurulmuştu? İsim konusuna daha cesaret edemedik. Benim aklımda vae birkaç isim eminim eşimin de vardır ama ikimiz de doğum sonrası koyarız diye düşünüyoruz.
Arkadaşım Allah sabırlar versin. Aramıza hoşgeldin sana kucak açıp, seni kucaklıyoruz. Yaşananlar o kadar tanıdık ki sanki her melek annesinin yazdıklarında insan kendi yaşadıklarını görüyor. İnsanlar yeniden bebeğin olunca yaşanan herşeyin silinip gideceğini sanıyorlar oysa ki yaramız gün geçtikçe derinleşiyor. Anlamıyorlar ki biz herhangi bir bebeğe hasret duymuyoruz biz adı sanı, ismi cismi belli yavrumuzun hasretiyle yanıyoruz, çok yakınımızdayken elimizi uzatsak tutabileceğimiz ama dokunamadığımız, koklayamadığımız yavrumuza ağlıyoruz. Yaşamayan anlamıyor, insanın en yakınları bile anlamıyor üstelik kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar, teselli etmeye çalışırken daha çok acıtıyorlar.
Doktorlar genelde 6 ay ile 1 sene arası beklemeyi uygun görüyorlar ama aramızda sezeryandan 4,5-5 ve 5,5 ay sonra hamile kalı sağlıkla bebeklerini kucağına alan arkadaşlarımız var. Çok şükür hamileliklerinde hiçbir problem yaşamadılar. Erken doğum sebebinle ilgili bir araştırma yapıldı mı. Suyun erken gelmesinin sebebi tespit edilebildi mi? Bence önce gerekli tü araştırmaları yaptır, alınması gereken önlem varsa al sonra himilelik düşün.
GİTTİM DOKTORA SEBEBİNİ ÖĞRENMEK İÇİN... BİR SÜRÜ TEST FALAN YAPTI.. KAN TAHLİLİ VERDİM.... ONUNLA Bİ ŞEYLERE BAKTI AMA NE TESTİDİR BUNLAR DİYE SORMAYI AKIL EDEMEDİM.. KIZIMDAN SONRA DÜŞÜNME YETİMİ KAYBETTİM SANIRIM....HİÇ BİR PROBLEM YOK DEDİ.. ŞİMDİ YAZDIKLARINI OKUYUNCA FARKEDİYORUMKİ SORMALIDIM NEDEN SUYUM ERKEN GELDİ DİYE.? AMA SONUÇTA BENİM ORAYA BU SEBEPLE GİTTİĞİMİ BİLİYODU... Bİ PROBLEM YOK DERKEN SEBEBİNİ BİLEMEDİĞİNİ Mİ VURGULAMIŞTI SİZCE?
tüm melek annelerinin yeni yıları kutlu olsun inşallah bu yıl hepimize mutluluklar getirsin.
dün gece yarısından sonra kasılmalarımda birden şiddetlenme ve sıklaşma oldu kızlar. Biraz uyuyayım geçer dedim ama saat 3 de kasılmalarla uyandım. Doktorla daha önce kasılmalar sıklaşırsa ne yapayım diye konuşmuştuk. Nidilat önermişti ben de 1 kutu alıp koydum iyi ki almışım. Hemen içtim 1 tane 1 tane de dil altına sıktım öyle demişti. Çok şükür rabbime ondan sonra biraz rahatladım ve uyumuşum. Sabah hafif yine kasılmam oldu. Doktoru aradım ve ilaca 6 saatte 1 devam etmemi önerdi. Şimdilik idare ediyorum ama gerçekten korku dolu bir gece geçirdik. Bu haftalara gelebilmek benim için mucize onun için her an şükrediyorum ama inşallah bebeğimi biraz daha karnımda büyütmeyi başarabilirim. Eğer sancılar artarsa ciğer geliştirici iğne de yapılacakmış. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
Ben de 35 i bitirebilmeyi çok istiyorum. İnşallah nasip olur. Hamileliğin tadını çıkarabilmek melek annesi olanlar için zor ama bebeğimle geçirdiğim her gün için binlerce kez şükrediyorum. Her geçen gün bana umut veriyor çünkü.Bana ciğer geliştirici 31. haftada vurulmuştu ve 35. haftada doğum yaptım oğlum bas bas bağırarak doğdu, onun ağlamasını duyunca eşimle birbirimize bakıp gülümsedik çünkü o ana kadar sürekli acaba ciğerleri gelişmiş midir, küveze girecek mi diye düşünüp duruyorduk. Genelde 34. haftada ciğer gelişimi tamamlanmış oluyor ama bazı bebeklerde daha uzun sürebiliyormuş. Doktorum bana 34. haftada doğan bir bebekle miyadında doğan bir bebeğin yaşama şansının aynı olduğunu, 34. haftada tüm organ gelişiminin tamamlandığını bundan sonra bebeğin sadece kilo aldığını söylemişti. Yani artık riskli dönemi atlattın artık önünde çok az zaman kaldı birazcık da hamileliğin keyfini çıkar, bol bol hamile fotoğrafı çektirmeyi unutma benim hamileliğime ait bütün fotoğraflarım hastanede yatarken pijamalarımla
Ne güzel bir tek kişiye umut olabilmek beni çok mutlu eder inşallah en güzel haberlerimi de buradan paylaşırım hep birlikte umutlarımıza umut katarız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sevgili map,
bebeğimi kaybettiğimden beri hep girip okuyorum, arada yazıyorum..ilk meleğimi kaybedeli 8 ay, ikincisini kaybedeli 3 ay oldu..ilk sayfadan bugüne neler neler oldu, ne süreçler geçti..
sizlerle beraber ağladım, umutsuzluğa düştüm, heyecanlandım, vazgeçtim, tekrar umut ettim, gittim geldim...
ve arkadaşım, senin hamilelik haberini aldığımdan beri okadar umutluyum ki hem senin, hem kendimin, hem de bütün melek annelerinin adına.. senin bebeğini sağlıkla kucağına almanı en az kendim kadar istiyorum..garip bir özdeşik kurdum galiba..sen benim umudumsun :)
bütün dualarımız seninle..
ocak ayına girmekle birlikte senin adına gerçekten çok sevindim, içimden geçirmiştim yılbaşı akşamı, map için büyük mutluluktur bir dönümdür ocak ayını görmek diye. benim de 35. haftada kasılmalarım artmıştı, kontrole diye girdiğim doktor odasından tekerlekli sandalyeyle çıktım hastaye yatışım yapıldı, ağlamıştım aynı şeyler mi gelecek başıma diye, akciğer geliştirici iğne yapılmıştı bana da, nidilat kullanmaya başladım, sonra çok şükür kızım 38+2ye kadar bekledi, sezeryan olmasa belki sonuna kadar bekleyecekti, o yüzden hiç sıkma canını, inşallah tosuncuk biraz daha bekler ve hiiiç küvöze filan gerek kalmadan doğumdan sonraki gün anneciğinin kucağında evine gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?