Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

melek zeynep durunun güzel annesi, buradaki her yangın seninkiyle eş. her okuyacağın yazı o kadar seni anlatıyor olacak ki.. boyle yere hoşgeldin demek olmaz ama, buraları okuyunca yalnız olmadığını anlayacak, kimsenin seni anlamadığını düşünüp çözümsüzlere girdiğin zamanlarda sana burası ışık olacak, başına gelen olaydan kazançlarla çıkma gayretini daha fazla gostereceksin. umutların artacak buralarda innşalllaaahhh.

burada her sayfa umut, her sayfa moral. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

elhamdulillah maşaallah arkadaşlar randevumuz iyi geçti. her şey çok zordu bu kez ankarada ama saolsun dr umuz o kadarrrrr onemsedi ki durummumuzu. her hastam onemli ama bugun buradaki en onemli hasta sizsiniz dedi ve hastanenin mesai bitiminden sonra bizi alarak çok detaylı şekilde inceledi bizi. Allah onların yolunu açık etsin. şifaya vesile olan insanlara kolaylık ve çalışma gücü versin.

sizlere o kadar çok dua ettim ki..

nuraya map'e 28maviye, defnoşa... sudeme.. doğurmuşlara, doğuracaklara.. şu an aklıma gelmeyenler heeppp o sıralarda aklıma geldi. kendime ettiğim herrr duaya kattım sizleri. hiç kullanmadığım nikler bile birden aklıma gelddi. çok entteresandı:)

Dualarınız ve ilginiz için Allah razı olsun.

Son düzenleme:

ne zamandır kimse bana kızımın ismini söyleme cesareti gösterememişti... Ne kadar ihtiyacım varmış başka birinden kızımın ismini duymaya anne olduğumu, meleğimin annesi olduğumu başka birinin ağzından duymaya.... Allah razı olsun....

slm herkese...bwn testimi yaptırdım.gebelik gözüküyor ama herşey pazartesi günkü teste bağlı.lütfen dualarınızı eksik etmetinnnnn

Bütünnn kalbimle Rabbimden sana hayırlı ve sağlıklı bebeği bu kez vermiş olmasını diliyorum. Kesin sonucu da sabırsızlıkla bekliyoruz.

Map Allah tüm sorunlarının üzerini güzelliklerle örtsün inşaallah. dr lar gerekeni yapıyorlardır umarım. ve premeteye katılıyorum. faydası olur zararı olmaz, iğneni sakınca görülmüyorsa yaptır güzelim yaa. tedbir bizden takdir Allahtan. sağlıkla bebeğini kokladığın günleri duyarız duasıyla..

4. hamileliğim bu. 2 sezeryan 1 normal doğum. son sezeryan sonrası bazı dr lar 6 ay dedi, bazısı 1 yıl. bbiz 9 aydan sonra düşünmeye başladık. ondan sonrası kısmet zaten... her iki zamanı soyleyen dr da gerçekten guvenilir drlardı. ha şöyle bir durum var, eğer bebeklerimiz sağlıklı olsaydı, 2 yıl der başka şey demezlerdi. ama vücudun tüm şartları düşnülerek (gerek psikolojik gebelik ihtiyacı, gerek biyolojik toparlanma ihtiyacı vs vs ...) 6 ay ve 1 yıl diyorlar. malum farklı bir durum bizimkisi. drunun söyleidiği bu durumda gayet ideal.

Bu süreç sırasında Allah yolunu açık, hamdını bol etsin, gücünü arttırsınn.

amin allah razı olsun... Dikişlerden yana bir sıkıntı olmuyor değil mi karın büyüdükçe falan?

kafama kadar tüylerimi diken diken ettin, gözlerimi doldurdun.

bebeklerimiz yok olmadı ki bizim. var onlar hala. sadece biraz zaman geçmesi gerekiyor birlikteliğimizi yaşamak için. ve eğer melek anneliğinin üstesinden gelebilirsek yaratılmış tüm insanların hedefi olan sonsuz cennette doğacak ve doğmuş çocuklarımızla beraber olacağız. bu isimleri doya doya kullanacağız. innnnnnşallah.

güzel rabbim sağlıklı, sıhhatli, hayırlı evlat nasip etsin inşallah.... Sizinde eşinizde yüzünü yavrularınızla güldürsün...

amiinnn inşallahhh....

tüm arkadaşların yazılarını göz yaşları içinde okudum yaşamayan bilemez 1,5 yıl oldu... halen daha hamile bir kadın,yeni doğum ve kundakta bebek görünce göz yaşlarım akıyor kendiliğinden...filimlerdeki doğum sahnelerinde ağlıyorum ölen bebeklere ağlıyorum...büyükler hep şöyle der... evladı ölünce insanın içinde bir yara açılır mercimek tanesi kadar ve her geçen gün büyür büyür içine sığmaz olurr.sanırım öylee...

güzel rabbim kimseyi böyle bir acıyla sınav etmesin

güzel rabbim yardımcın olsun inşallah, minik meleğini sağlıklı, sıhhatli kucağına alırsı inşallah...
Amin inşallah. Senin de acını paylaşıyorum buradaki tüm melek anneleri gibi. İnşallah sen de 6 ay sonra gebe kalıp sağlıkla bebeğine kavuşursun canım.

Çok saol. Evet umarım biraz daha sabreder. Ciğer geliştiriciye şimdilik gerek yok dediler ama ben yaptırtmak istiyorum. Sana kaçıncı haftada vurulmuştu? İsim konusuna daha cesaret edemedik. Benim aklımda vae birkaç isim eminim eşimin de vardır ama ikimiz de doğum sonrası koyarız diye düşünüyoruz.

Stresten kendimi komple arındırabilmeyi çok isterdim ama işte yapı meselesi. Hele de melek annesi olunca herşey korkutuyor insanı. İnşallah güzel haberlerimi paylaşmak nasip olur.

Çok sevindim ultrasonunun iyi çıkmasına. İnşallah sen de sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaşım Allah sabırlar versin. Aramıza hoşgeldin sana kucak açıp, seni kucaklıyoruz. Yaşananlar o kadar tanıdık ki sanki her melek annesinin yazdıklarında insan kendi yaşadıklarını görüyor. İnsanlar yeniden bebeğin olunca yaşanan herşeyin silinip gideceğini sanıyorlar oysa ki yaramız gün geçtikçe derinleşiyor. Anlamıyorlar ki biz herhangi bir bebeğe hasret duymuyoruz biz adı sanı, ismi cismi belli yavrumuzun hasretiyle yanıyoruz, çok yakınımızdayken elimizi uzatsak tutabileceğimiz ama dokunamadığımız, koklayamadığımız yavrumuza ağlıyoruz. Yaşamayan anlamıyor, insanın en yakınları bile anlamıyor üstelik kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar, teselli etmeye çalışırken daha çok acıtıyorlar.

Doktorlar genelde 6 ay ile 1 sene arası beklemeyi uygun görüyorlar ama aramızda sezeryandan 4,5-5 ve 5,5 ay sonra hamile kalı sağlıkla bebeklerini kucağına alan arkadaşlarımız var. Çok şükür hamileliklerinde hiçbir problem yaşamadılar. Erken doğum sebebinle ilgili bir araştırma yapıldı mı. Suyun erken gelmesinin sebebi tespit edilebildi mi? Bence önce gerekli tü araştırmaları yaptır, alınması gereken önlem varsa al sonra himilelik düşün.

NKOB gözün aydın inşallah her işin böyle rast gitsin, her kontrolünden mutlu haberlerle dön. Doktorun davranışı da çok güzelmiş Allah hep böyle doğru, iyi insanlarla karşılaştırsın.

Kontes Allah sabır versin, en kısa zamanda yarana merhem olacak bir yavru nasip etsin.

Bana ciğer geliştirici 31. haftada vurulmuştu ve 35. haftada doğum yaptım oğlum bas bas bağırarak doğdu, onun ağlamasını duyunca eşimle birbirimize bakıp gülümsedik çünkü o ana kadar sürekli acaba ciğerleri gelişmiş midir, küveze girecek mi diye düşünüp duruyorduk. Genelde 34. haftada ciğer gelişimi tamamlanmış oluyor ama bazı bebeklerde daha uzun sürebiliyormuş. Doktorum bana 34. haftada doğan bir bebekle miyadında doğan bir bebeğin yaşama şansının aynı olduğunu, 34. haftada tüm organ gelişiminin tamamlandığını bundan sonra bebeğin sadece kilo aldığını söylemişti. Yani artık riskli dönemi atlattın artık önünde çok az zaman kaldı birazcık da hamileliğin keyfini çıkar, bol bol hamile fotoğrafı çektirmeyi unutma benim hamileliğime ait bütün fotoğraflarım hastanede yatarken pijamalarımla

ocak ayına girmekle birlikte senin adına gerçekten çok sevindim, içimden geçirmiştim yılbaşı akşamı, map için büyük mutluluktur bir dönümdür ocak ayını görmek diye. benim de 35. haftada kasılmalarım artmıştı, kontrole diye girdiğim doktor odasından tekerlekli sandalyeyle çıktım hastaye yatışım yapıldı, ağlamıştım aynı şeyler mi gelecek başıma diye, akciğer geliştirici iğne yapılmıştı bana da, nidilat kullanmaya başladım, sonra çok şükür kızım 38+2ye kadar bekledi, sezeryan olmasa belki sonuna kadar bekleyecekti, o yüzden hiç sıkma canını, inşallah tosuncuk biraz daha bekler ve hiiiç küvöze filan gerek kalmadan doğumdan sonraki gün anneciğinin kucağında evine gelir

sevgili map,
bebeğimi kaybettiğimden beri hep girip okuyorum, arada yazıyorum..ilk meleğimi kaybedeli 8 ay, ikincisini kaybedeli 3 ay oldu..ilk sayfadan bugüne neler neler oldu, ne süreçler geçti..
sizlerle beraber ağladım, umutsuzluğa düştüm, heyecanlandım, vazgeçtim, tekrar umut ettim, gittim geldim...
ve arkadaşım, senin hamilelik haberini aldığımdan beri okadar umutluyum ki hem senin, hem kendimin, hem de bütün melek annelerinin adına.. senin bebeğini sağlıkla kucağına almanı en az kendim kadar istiyorum..garip bir özdeşik kurdum galiba..sen benim umudumsun :)
bütün dualarımız seninle..

Ben de 35 i bitirebilmeyi çok istiyorum. İnşallah nasip olur. Hamileliğin tadını çıkarabilmek melek annesi olanlar için zor ama bebeğimle geçirdiğim her gün için binlerce kez şükrediyorum. Her geçen gün bana umut veriyor çünkü.
Ne güzel bir tek kişiye umut olabilmek beni çok mutlu eder inşallah en güzel haberlerimi de buradan paylaşırım hep birlikte umutlarımıza umut katarız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Sağol arkadaşım. Ben de bu kontrolde rica edip yaptırmayı düşünüyorum nasıl olsa zararı olmuyormuş iğnenin. Doktorlar bana da en fazla 38 haftada sezeryan önerdi. Bakalım ne kadar sabredecek benim yaramazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…