GİTTİM DOKTORA SEBEBİNİ ÖĞRENMEK İÇİN... BİR SÜRÜ TEST FALAN YAPTI.. KAN TAHLİLİ VERDİM.... ONUNLA Bİ ŞEYLERE BAKTI AMA NE TESTİDİR BUNLAR DİYE SORMAYI AKIL EDEMEDİM.. KIZIMDAN SONRA DÜŞÜNME YETİMİ KAYBETTİM SANIRIM....HİÇ BİR PROBLEM YOK DEDİ.. ŞİMDİ YAZDIKLARINI OKUYUNCA FARKEDİYORUMKİ SORMALIDIM NEDEN SUYUM ERKEN GELDİ DİYE.? AMA SONUÇTA BENİM ORAYA BU SEBEPLE GİTTİĞİMİ BİLİYODU... Bİ PROBLEM YOK DERKEN SEBEBİNİ BİLEMEDİĞİNİ Mİ VURGULAMIŞTI SİZCE?
arkadaşlar merak eden etmeyen herkesten allah razı olsun.artık bende hamileyim.ama daha çok küçük bebişim.rabbim inşallahhh 13 gün sonra kesemizi ve o kalp atışlarını görmeyi nasip etsin inşallah.bundan sonrası ne zormuş korkular endişeler..allah sağlıkla sıhhatle ve canlı olarak kucağımızda görmeyi nasip etsin inşallah.benide listeye eklemezseniz sevinirim.çünkü bu defa ne listeye nede doğum gruplarına katılamayı düşünüyorum.bu sene doğum yapmış olmam gereken eylül anneleri grubuna baktıkça içim yanıo...
rabbim inşallah bu defa nasip eder kucağımıza almayı(aminnnn)
Merhaba Melek anneleri, arasıra yazı yazıyorum ama beni bu forumda tanıyan arkadaşlar az kaldı heralde. Bende iki meleği olan anneyim ama Allaha şükürler olsun meleklerimin kardeşine kavuştum. Allahım bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün. Doğum izni ücretsiz izin derken işe başladım. Allahım kuzucuğumun canına sağlık versin hem kendi geleceğim hemde minnoşumun geleceği için tekrar çalışıyorum. Ama şu bir gerçek çalışan annelerin işi çok zor. Annelik hep bir vicdan azabı çekmek heralde. İşyerinde kuzumu düşünüp onu bıraktığım için üzülüyorum. Süt iznim var ama işyeri kullandırmak istemiyor ben haklarımı aramaya çalışıyorum. Bakalım sonu ne olacak. Birde eve iş sitresi taşımaya başlayacağım ister istemezAllahım hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah. Herşey yoluna girer inşallah.
Map doğuma az kalmış. Allah yardımcın olsun. Kuzucuğuna sağlıklı sıhatli kavuş inşallah.
arkadaşlar merak eden etmeyen herkesten allah razı olsun.artık bende hamileyim.ama daha çok küçük bebişim.rabbim inşallahhh 13 gün sonra kesemizi ve o kalp atışlarını görmeyi nasip etsin inşallah.bundan sonrası ne zormuş korkular endişeler..allah sağlıkla sıhhatle ve canlı olarak kucağımızda görmeyi nasip etsin inşallah.benide listeye eklemezseniz sevinirim.çünkü bu defa ne listeye nede doğum gruplarına katılamayı düşünüyorum.bu sene doğum yapmış olmam gereken eylül anneleri grubuna baktıkça içim yanıo...
tüm melek annelerinin yeni yıları kutlu olsun inşallah bu yıl hepimize mutluluklar getirsin.
dün gece yarısından sonra kasılmalarımda birden şiddetlenme ve sıklaşma oldu kızlar. Biraz uyuyayım geçer dedim ama saat 3 de kasılmalarla uyandım. Doktorla daha önce kasılmalar sıklaşırsa ne yapayım diye konuşmuştuk. Nidilat önermişti ben de 1 kutu alıp koydum iyi ki almışım. Hemen içtim 1 tane 1 tane de dil altına sıktım öyle demişti. Çok şükür rabbime ondan sonra biraz rahatladım ve uyumuşum. Sabah hafif yine kasılmam oldu. Doktoru aradım ve ilaca 6 saatte 1 devam etmemi önerdi. Şimdilik idare ediyorum ama gerçekten korku dolu bir gece geçirdik. Bu haftalara gelebilmek benim için mucize onun için her an şükrediyorum ama inşallah bebeğimi biraz daha karnımda büyütmeyi başarabilirim. Eğer sancılar artarsa ciğer geliştirici iğne de yapılacakmış. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
Mavişim benim kontrollerim en başından beri ayda birdi hatta hocanın yoğunluğundan dolayı iki randevu arasınının 1,5 ayı bulduğu oluyordu ama sonra bende tansiyon problemi başlayınca hafta bir çağırmaya başladı sonra da ayaktan takip etmek zor oluyor diye hastaneye yatırdı ve kendisiyle hergün görüşmeye başladık. Coraspini kafaya takma bence sonuçta iğne de asprin de kanı sulandırmak için kullanılıyor ve senin iğne dozun zaten yüksek. Kan sulandırıcıları gereğinden fazla kullanınca bu sefer de başka problemler ortaya çıkıyor..
Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...
Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...
3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........
elhamdulillah maşaallah arkadaşlar randevumuz iyi geçti. her şey çok zordu bu kez ankarada ama saolsun dr umuz o kadarrrrr onemsedi ki durummumuzu. her hastam onemli ama bugun buradaki en onemli hasta sizsiniz dedi ve hastanenin mesai bitiminden sonra bizi alarak çok detaylı şekilde inceledi bizi. Allah onların yolunu açık etsin. şifaya vesile olan insanlara kolaylık ve çalışma gücü versin.
sizlere o kadar çok dua ettim ki..
nuraya map'e 28maviye, defnoşa... sudeme.. doğurmuşlara, doğuracaklara.. şu an aklıma gelmeyenler heeppp o sıralarda aklıma geldi. kendime ettiğim herrr duaya kattım sizleri. hiç kullanmadığım nikler bile birden aklıma gelddi. çok entteresandı:)
Dualarınız ve ilginiz için Allah razı olsun.
tüm arkadaşların yazılarını göz yaşları içinde okudum yaşamayan bilemez 1,5 yıl oldu... halen daha hamile bir kadın,yeni doğum ve kundakta bebek görünce göz yaşlarım akıyor kendiliğinden...filimlerdeki doğum sahnelerinde ağlıyorum ölen bebeklere ağlıyorum...büyükler hep şöyle der... evladı ölünce insanın içinde bir yara açılır mercimek tanesi kadar ve her geçen gün büyür büyür içine sığmaz olurr.sanırım öylee...
Merhaba Melek anneleri, arasıra yazı yazıyorum ama beni bu forumda tanıyan arkadaşlar az kaldı heralde. Bende iki meleği olan anneyim ama Allaha şükürler olsun meleklerimin kardeşine kavuştum. Allahım bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün. Doğum izni ücretsiz izin derken işe başladım. Allahım kuzucuğumun canına sağlık versin hem kendi geleceğim hemde minnoşumun geleceği için tekrar çalışıyorum. Ama şu bir gerçek çalışan annelerin işi çok zor. Annelik hep bir vicdan azabı çekmek heralde. İşyerinde kuzumu düşünüp onu bıraktığım için üzülüyorum. Süt iznim var ama işyeri kullandırmak istemiyor ben haklarımı aramaya çalışıyorum. Bakalım sonu ne olacak. Birde eve iş sitresi taşımaya başlayacağım ister istemezAllahım hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah. Herşey yoluna girer inşallah.
Map doğuma az kalmış. Allah yardımcın olsun. Kuzucuğuna sağlıklı sıhatli kavuş inşallah.
deliler gibi isteyerek hamile kaldığım meleğimle tam 34 hafta geçirdik beraber, hiç sorun yaşamadan.."allahım" diyordum, "midem bile bulanmadı, şeker yok, tansiyon yok, rahat hareket ediyorum, bebeğim hep 2 hafta önden gidiyor, doktorlar maşallah diyor,herşey okadar doğal akışında ve sorunsuz gidiyor ki, ben normal doğum yapmalıyım" ahh nereden bileceğim ki!
28 nisanda (34+0) karnımda bir ağrıyla uyandım, meleğimin odasına girdim,"çok az kaldı bebeğim,yakında kavuşuyoruz" dedim, eşim mutfakta kahvaltı hazırlıyor şarkı söyleyerek.ben hep kabız olduğum için gaz ağrısıdır diyorum..ama geçmediği gibi artıyor ve karnım semsert olmaya başlamış, bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum..doktoru aradım, anlattım. en yakın hastanede nts ye gir dedi, apar topar çıktık..yolda artık yolunda gitmeyen birşey olmadığını anladım, bunlar doğum habercisi bile değil, daha da kötü birşey diye düşünüyordum..nst ye girdim, bebeğimin kalp atışları zayıf, ultrasona girdim ve doktor direkt :"kalbi durmak üzere, sezayene alıyoruz" dedi ve ben hiçbirşey anlayamadan kendimi ameliyathanede buldum..yalvarıyorum herkese "nolur kurtarın, acele edin!!!!!"
gözümü açtım, odam kalabalık, anestezinin de etkisiyle habire oğlumu souyorum..cevap hep aynı:"küvezde,biraz kritik"... doktor geldi ve plasentanın erken ayrıldığını ve benim ölümden döndüğümü anlattı.."bebeğim?" diyorum, ilglenmiyor, "doğduğunda ağladı mı?" aklımsıra ciğerleri gelişti mi diye merak ediyorum. "hayır" diyor doktor, "benim işim sizsiniz, ben bebeği bilemem!" offf, gelen giden bana durumun nekadar vahim olduğunu anlatamıyor....bebeğim üniversite hastanesinde, ben eve yakın olan ve acil gittiğimiz başka bir hastanede.. gitmek istiyorum yanına, doktor izin vermiyor..doğum katında yatıyorum, heryerden bebek sesleri, kapı süsleri, kahkahalar..ben öleceğim gibi hissediyorum..eşim bir benim yanımda bir oğlumuzun,parçalanıyor gözlerimin önünde..2700gr doğduğunu öğrenip seviniyorum, gurur duyuyorum onunla, ama bilmiyorum ki doktorlar "bu sabahı çıkaramaz" diyorlarmış!! 3 gün dayandı...ama bebeğim bu dünyaya veda etmeden beni bekledi. ben taburcu oldum, hemen yanına koştum, aşık oldum ona görür görmez..her yerinde kablolar, cihazlar.. okadar kötü bir manzaraydı ki, ama benim tek düşnebildiğim "allahım, nekadar güzel" di..... ben onun yanından annemin zoruyla eve döndüm ve bir haber geldi: "ilk kez kendi kendine, hafif hafif nefes alıyor" diye..eşim elinde telefon yere yığıldı, mutluluktan ölüyoruz..nekadar sürerse sürsün bu işkence, razıyız, yeterki sağlıkla çıkalım oradan..hayaller kuruyoruz, davullarla zurnalarla çıkacağız küvezden, bir saniye susmadan dua ediyoruz..hemen ertesi gün birkez daha gittim yanına, ona varlığım hayat katıyordu resmen. ben yanına gittikten sonra nefes almıştı bebeğim.. koşarak gittim !! bir gittim ki rengi mosmor, irkildim, dünkü pespembe meleğimin rengine inanamadım, yine makinalar!!..meğer o sabah 2 kez kalbi durmuş bana çok sonra söylediler..doktora sordum,"dün nefes alıyordu ama" dedim..soğuk soğuk şöyle dedi:"bebek karnınızda bir süre oksijensiz kalmış,beyni, böbreği, ciğeri hep hasarlı! hayırlı olan yaşaması değil!!!" enkazım çıktı yanından..yine annemin zoruyla eve döndüm ve o korkunç haber geldi hemen benim ardımdan! ahhhhh!!!
sonra da zaman durdu işte! takvimler ilerlemiyor, hayat akmıyor !
deliler gibi isteyerek hamile kaldığım meleğimle tam 34 hafta geçirdik beraber, hiç sorun yaşamadan.."allahım" diyordum, "midem bile bulanmadı, şeker yok, tansiyon yok, rahat hareket ediyorum, bebeğim hep 2 hafta önden gidiyor, doktorlar maşallah diyor,herşey okadar doğal akışında ve sorunsuz gidiyor ki, ben normal doğum yapmalıyım" ahh nereden bileceğim ki!
28 nisanda (34+0) karnımda bir ağrıyla uyandım, meleğimin odasına girdim,"çok az kaldı bebeğim,yakında kavuşuyoruz" dedim, eşim mutfakta kahvaltı hazırlıyor şarkı söyleyerek.ben hep kabız olduğum için gaz ağrısıdır diyorum..ama geçmediği gibi artıyor ve karnım semsert olmaya başlamış, bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum..doktoru aradım, anlattım. En yakın hastanede nts ye gir dedi, apar topar çıktık..yolda artık yolunda gitmeyen birşey olmadığını anladım, bunlar doğum habercisi bile değil, daha da kötü birşey diye düşünüyordum..nst ye girdim, bebeğimin kalp atışları zayıf, ultrasona girdim ve doktor direkt :"kalbi durmak üzere, sezayene alıyoruz" dedi ve ben hiçbirşey anlayamadan kendimi ameliyathanede buldum..yalvarıyorum herkese "nolur kurtarın, acele edin!!!!!"
gözümü açtım, odam kalabalık, anestezinin de etkisiyle habire oğlumu souyorum..cevap hep aynı:"küvezde,biraz kritik"... Doktor geldi ve plasentanın erken ayrıldığını ve benim ölümden döndüğümü anlattı.."bebeğim?" diyorum, ilglenmiyor, "doğduğunda ağladı mı?" aklımsıra ciğerleri gelişti mi diye merak ediyorum. "hayır" diyor doktor, "benim işim sizsiniz, ben bebeği bilemem!" offf, gelen giden bana durumun nekadar vahim olduğunu anlatamıyor....bebeğim üniversite hastanesinde, ben eve yakın olan ve acil gittiğimiz başka bir hastanede.. Gitmek istiyorum yanına, doktor izin vermiyor..doğum katında yatıyorum, heryerden bebek sesleri, kapı süsleri, kahkahalar..ben öleceğim gibi hissediyorum..eşim bir benim yanımda bir oğlumuzun,parçalanıyor gözlerimin önünde..2700gr doğduğunu öğrenip seviniyorum, gurur duyuyorum onunla, ama bilmiyorum ki doktorlar "bu sabahı çıkaramaz" diyorlarmış!! 3 gün dayandı...ama bebeğim bu dünyaya veda etmeden beni bekledi. Ben taburcu oldum, hemen yanına koştum, aşık oldum ona görür görmez..her yerinde kablolar, cihazlar.. Okadar kötü bir manzaraydı ki, ama benim tek düşnebildiğim "allahım, nekadar güzel" di..... Ben onun yanından annemin zoruyla eve döndüm ve bir haber geldi: "ilk kez kendi kendine, hafif hafif nefes alıyor" diye..eşim elinde telefon yere yığıldı, mutluluktan ölüyoruz..nekadar sürerse sürsün bu işkence, razıyız, yeterki sağlıkla çıkalım oradan..hayaller kuruyoruz, davullarla zurnalarla çıkacağız küvezden, bir saniye susmadan dua ediyoruz..hemen ertesi gün birkez daha gittim yanına, ona varlığım hayat katıyordu resmen. Ben yanına gittikten sonra nefes almıştı bebeğim.. Koşarak gittim !! Bir gittim ki rengi mosmor, irkildim, dünkü pespembe meleğimin rengine inanamadım, yine makinalar!!..meğer o sabah 2 kez kalbi durmuş bana çok sonra söylediler..doktora sordum,"dün nefes alıyordu ama" dedim..soğuk soğuk şöyle dedi:"bebek karnınızda bir süre oksijensiz kalmış,beyni, böbreği, ciğeri hep hasarlı! Hayırlı olan yaşaması değil!!!" enkazım çıktı yanından..yine annemin zoruyla eve döndüm ve o korkunç haber geldi hemen benim ardımdan! Ahhhhh!!!
Sonra da zaman durdu işte! Takvimler ilerlemiyor, hayat akmıyor !
içimi sızlattın....ben de oğlumla 34 hafta geçirmştim. ben de oğlumu son gördüğümde kendi başına nefes alıyodu, ve o gece iki defa kalp atımı durma seviyesine gelmiş.
burada yazılanrdan hatılıyorum, kim yazmıştı hatırlamıyorum ama, bebek annesinden helallik almadan son nfesini veremezmiş diye
Mevlam sabırlar versin
Çok sağol eburcu. Çalışmaya başlamışsın hayırlı olsun ama süt izni vermemeleri çok yanlış. Benim çalıştığım kurumda da ne yazık ki 6 ay ücretsiz izin hakkını vermiyorlar. Bu arada bebeğine kim bakıyor sen yokken? Eğer güvenebildiğin biriyse ne güzel. Senin bebiş neredeyse 8 aylık olmuş listeden baktığıma göre.Kendini kurtarmış çok da üzülme. Çalışmak da miniklerimizin geleceği için çok önemli.
İnşallah canım. Tabii ki her aksilikte ömrümüzden ömür gidiyor işler iyi gittiği zaman da umtlanıyoruz ama her geçen güne şükürler olsun. Sana da inşallah sıkıntısız bir gebelik nasip olsun. Kan sulandırıcını alıyorsan bazı doktorlar aynı anda asipirin vermeyi hiç önermiyor. O nedenle rahat ol canım.Çok geçmiş olsun. Sanırım ilaç işe yaramış kasılmaların durmuş. Artık çok az kaldı ama bebiş biraz aceleci anlaşılan. Yazdıkların burda çok sakin sakin duruyor ama bunlar olurken eminim ömründen ömür gitmiştir. Ciğer geliştirici iğneyi yapsalar için rahat eder. Erken doğarsa risk azalır zamanında gelirse Allah'ın izniyle zaten bir problem olmaz. Mucize bir hamilelik yaşıyoruz her günümüz ayrı bir mucize niteliğinde inşallah sonunda da sağlıklı mucizelerimizi kucağımıza alırız. İsim konusuna değinmişsin bu arada. Öncelik şimdi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmekte sonra rahat rahat isim konusunu düşünürsünüz. Bebek ağlaması da size eşlik eder tabi ki
Yaşadıkların yaşadıklarımız hep çok zor. Bu topikta yazan ya da internete ulaşma imkanı bile olmaya öyle çok melek annesi var ki. Bizi bizden başkası anlamıyor evet ama biz biribirimiz çok iyi anlıyoruz. Sabredeceğiz ve sabrımızın mükafatını inşallah hepimiz alacağız. Yayımlanan listeye baktığında sağlıkla bebeğini kucağına alan melek annelerini görebilirsin. Yaşananlar hiçbir zaman silinmiyor. Neden niçinler hiç bitmiyor ama bu bir imtihan böyle düşünüp meleklerimize eninide sonunda kavuşacağımızı da unutmamalıyız. Bana en çok güç veren bu oldu. Ayrıldığımız meleklerimize bir gün kavuşabilme ümidi. Tabbi rabbim bu dünyada da hiçbir melek annesinin kucağını boş bırakmasın.deliler gibi isteyerek hamile kaldığım meleğimle tam 34 hafta geçirdik beraber, hiç sorun yaşamadan.."allahım" diyordum, "midem bile bulanmadı, şeker yok, tansiyon yok, rahat hareket ediyorum, bebeğim hep 2 hafta önden gidiyor, doktorlar maşallah diyor,herşey okadar doğal akışında ve sorunsuz gidiyor ki, ben normal doğum yapmalıyım" ahh nereden bileceğim ki!
28 nisanda (34+0) karnımda bir ağrıyla uyandım, meleğimin odasına girdim,"çok az kaldı bebeğim,yakında kavuşuyoruz" dedim, eşim mutfakta kahvaltı hazırlıyor şarkı söyleyerek.ben hep kabız olduğum için gaz ağrısıdır diyorum..ama geçmediği gibi artıyor ve karnım semsert olmaya başlamış, bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum..doktoru aradım, anlattım. en yakın hastanede nts ye gir dedi, apar topar çıktık..yolda artık yolunda gitmeyen birşey olmadığını anladım, bunlar doğum habercisi bile değil, daha da kötü birşey diye düşünüyordum..nst ye girdim, bebeğimin kalp atışları zayıf, ultrasona girdim ve doktor direkt :"kalbi durmak üzere, sezayene alıyoruz" dedi ve ben hiçbirşey anlayamadan kendimi ameliyathanede buldum..yalvarıyorum herkese "nolur kurtarın, acele edin!!!!!"
gözümü açtım, odam kalabalık, anestezinin de etkisiyle habire oğlumu souyorum..cevap hep aynı:"küvezde,biraz kritik"... doktor geldi ve plasentanın erken ayrıldığını ve benim ölümden döndüğümü anlattı.."bebeğim?" diyorum, ilglenmiyor, "doğduğunda ağladı mı?" aklımsıra ciğerleri gelişti mi diye merak ediyorum. "hayır" diyor doktor, "benim işim sizsiniz, ben bebeği bilemem!" offf, gelen giden bana durumun nekadar vahim olduğunu anlatamıyor....bebeğim üniversite hastanesinde, ben eve yakın olan ve acil gittiğimiz başka bir hastanede.. gitmek istiyorum yanına, doktor izin vermiyor..doğum katında yatıyorum, heryerden bebek sesleri, kapı süsleri, kahkahalar..ben öleceğim gibi hissediyorum..eşim bir benim yanımda bir oğlumuzun,parçalanıyor gözlerimin önünde..2700gr doğduğunu öğrenip seviniyorum, gurur duyuyorum onunla, ama bilmiyorum ki doktorlar "bu sabahı çıkaramaz" diyorlarmış!! 3 gün dayandı...ama bebeğim bu dünyaya veda etmeden beni bekledi. ben taburcu oldum, hemen yanına koştum, aşık oldum ona görür görmez..her yerinde kablolar, cihazlar.. okadar kötü bir manzaraydı ki, ama benim tek düşnebildiğim "allahım, nekadar güzel" di..... ben onun yanından annemin zoruyla eve döndüm ve bir haber geldi: "ilk kez kendi kendine, hafif hafif nefes alıyor" diye..eşim elinde telefon yere yığıldı, mutluluktan ölüyoruz..nekadar sürerse sürsün bu işkence, razıyız, yeterki sağlıkla çıkalım oradan..hayaller kuruyoruz, davullarla zurnalarla çıkacağız küvezden, bir saniye susmadan dua ediyoruz..hemen ertesi gün birkez daha gittim yanına, ona varlığım hayat katıyordu resmen. ben yanına gittikten sonra nefes almıştı bebeğim.. koşarak gittim !! bir gittim ki rengi mosmor, irkildim, dünkü pespembe meleğimin rengine inanamadım, yine makinalar!!..meğer o sabah 2 kez kalbi durmuş bana çok sonra söylediler..doktora sordum,"dün nefes alıyordu ama" dedim..soğuk soğuk şöyle dedi:"bebek karnınızda bir süre oksijensiz kalmış,beyni, böbreği, ciğeri hep hasarlı! hayırlı olan yaşaması değil!!!" enkazım çıktı yanından..yine annemin zoruyla eve döndüm ve o korkunç haber geldi hemen benim ardımdan! ahhhhh!!!
sonra da zaman durdu işte! takvimler ilerlemiyor, hayat akmıyor !
Haklısın canım hem kendi geleceğim hem de oğlumun geleceği için çalışıyorum. Oğluşumun bakıcısı var iyi bir kadın, zaten 7 yıldır evime gelip gidiyordu ikizlerde de Çınar'da da bana hem evde hem de hastande o bakmıştı. Bugünlerde Çınar rahatsız olduğu için babanesi de geliyor sağ olsun. Aklım evde kalmıyor ama sütüm kesilecek diye korkuyorum. Emzirmeye gideceğim saatlerde iş veriyor, yapamam eve gitmem gerekiyor diyemediğim için emzirme iznimi doğru dürüst kullanamadım. Hakkımı kullanabilmeyi istiyorum.
Bu arada geçmiş oldun sancıların başlamamış hemde hamileliğimin som 3 ayı nidilat kullandım ama genede 1 ay erken doğmuştu Çınar. Şükür çok sağlıklı bir çocuk. Allahım nazardan korusun. 8 aydır ilkdefa rahatsızlandı. Allahım inşallah zamanında doğum yapmayı nasip etsin sana.Amin.
Canım mbenim içinde bulunduğumuz durumda çoğu zaman bundan kötü ne olabilir ki diyoruz. Ne yazık ki sen böyle bir durum yaşamışsın. Allah beterinden saklasın hepimize bugünlerimizi aratacak dert vermesin. Evlat hasretiyle yanıp tutuşuyoruz ve büyük rabbim içimize umut tohumlarını ekiyor. Yaşadığımız onca olumsuzluğa rağmen yine de toparlanıp bebek düşünebiliyoruz. Zamanı geldiğinde ben hepimizin bebeğinin olacağına inanıyorum ama biz biraz sabırsızlanıyoruz. Etrafımızdaki olumlu örnekleri görüp daha da dertleniyoruz. Bunlar bizim sınavımız böyle düşüneceğiz. Allah hepimizin yüzlerini güldürecek inşallah. Mekan değiştirmek maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Zaman biraz küllendiriyor çok şükür. Nereye gitsek acımızı da beraber götürüyoruz.
İlk defa duyuyorum yazman iyi olmuş bilgilenmemiz açısından. Şanslıymışsın yine de erken teşhis konmuşsun doktorunun dediklerini DEFNOSUM Çalışmalara başlamışsınİnşallah çok beklemezsin 2012 nin ilk hamilelik haberini senden alırız.
arkadaşlara cevaplar yazayım diye girmiştim. Horizon'un yazdıkları aklımı aldı. Beynimi boşalttı, neler nelerle doldurdu.
2 kayıp daha zor oluyor demişşş. Oooffffffffffff içim çok yanıyor. Aklım zorlanıyor. Ruhum daralıyor. 2.deki daha da inanılmaz ve beklenmedik anda olan kayıp olunca bn napayım şimdi, napayım? Yetmiyor aklım ve kalbim bana. Elimden tutsun biri. Sımsıkı tutsun. Bn ahh!! Dedikçe o elimi sıksın.
tüm melek annelerinin yeni yıları kutlu olsun inşallah bu yıl hepimize mutluluklar getirsin.
dün gece yarısından sonra kasılmalarımda birden şiddetlenme ve sıklaşma oldu kızlar. Biraz uyuyayım geçer dedim ama saat 3 de kasılmalarla uyandım. Doktorla daha önce kasılmalar sıklaşırsa ne yapayım diye konuşmuştuk. Nidilat önermişti ben de 1 kutu alıp koydum iyi ki almışım. Hemen içtim 1 tane 1 tane de dil altına sıktım öyle demişti. Çok şükür rabbime ondan sonra biraz rahatladım ve uyumuşum. Sabah hafif yine kasılmam oldu. Doktoru aradım ve ilaca 6 saatte 1 devam etmemi önerdi. Şimdilik idare ediyorum ama gerçekten korku dolu bir gece geçirdik. Bu haftalara gelebilmek benim için mucize onun için her an şükrediyorum ama inşallah bebeğimi biraz daha karnımda büyütmeyi başarabilirim. Eğer sancılar artarsa ciğer geliştirici iğne de yapılacakmış. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
elhamdulillah maşaallah arkadaşlar randevumuz iyi geçti. her şey çok zordu bu kez ankarada ama saolsun dr umuz o kadarrrrr onemsedi ki durummumuzu. her hastam onemli ama bugun buradaki en onemli hasta sizsiniz dedi ve hastanenin mesai bitiminden sonra bizi alarak çok detaylı şekilde inceledi bizi. Allah onların yolunu açık etsin. şifaya vesile olan insanlara kolaylık ve çalışma gücü versin.
sizlere o kadar çok dua ettim ki..
nuraya map'e 28maviye, defnoşa... sudeme.. doğurmuşlara, doğuracaklara.. şu an aklıma gelmeyenler heeppp o sıralarda aklıma geldi. kendime ettiğim herrr duaya kattım sizleri. hiç kullanmadığım nikler bile birden aklıma gelddi. çok entteresandı:)
Dualarınız ve ilginiz için Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?