canım çok şükür iyiyiz kızımın ismi bi değişiklik olmazsa ELA olacak babası öyle istiyor
ben hazırlığımı 1 ay öncesinden tamamladım kızımı bekliyoruz şimdi
Premete,bebegimin cinsiyeti henuz belli degil. 3 aralikta, 21. haftada kabusum detayli ultrason var,o zaman ogrenecegiz insallah cinsiyetini. Sağlıklı olduğunun haberini alsam o gün öyle rahatlayacağım ki. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Zaten Allah nasip eder de uzun bir ömür verir, bize bağışlarsa yavrumu ömür boyu onun için hep endişeleneceğim. Allah'ım sana emanetiz diyorum,icim rahatlıyor biraz. Şimdilik çok şükür yolunda gidiyor. 3 Aralık'ta kan akısına filan da bakacak doktor. 25. Haftadan itibaren de 2 haftada bir ultrasonla bebeğimin gelişimine bakacakmış. Ordan preeklamsi belirtilerini onceden alabiliriz dedi doktorum. Gerçi ne yapabilir ki? İlaci, tedavisi yok preeklamsinin. Neyse, kesin çıkacak diye bişey yokmuş. İnsallah hersey hep yolunda gider. Listedeki bütün hamilelerimiz için inşallah... Bekleyenler de inşallah en kısa zamanda müjdeyi verirler:)
Maya, masallah yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. Hayirlisiyla gelsin kızın insallah. Adı da pek güzelmiş:)
Hep güzel haberlerinizi almak dileğiyle...hepinize güzel haftasonları:)
Merhaba arkadaşlar,
Yeni doğan bebeklerimize sağlık ve güzel bir hayat diliyorum, hoşgeldiniz güzel bebecikler :)
melek18 ve spring85, inşallah en kısa zamanda sizlerden de güzel haberler gelecek, dualarımdasınız.
Biz 9 haftalık olduk,Duru ile ilgilenmekten hamilelik nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. Yalnız kafama atkılan bir konu var. Benim pıhtılaşma değerlerim mthfr677 heterozigot. Diğer bütün değerler normal. Lütfü Önderoğlu hacettepeden ayrılınca bu sefer hacettepede doç. dr. Özgür Özyüncüye gittim. Riskli gebelik bölümünde muayene ediyor, riskli gebelik uzmanı. Bana kan sulandırıcı iğne vermedi, mthfr için kan sulandırıcı iğne tartışmalı zaten kaldı ki senin değerin heterozigot, iğne tedavisi kanama riskini artırır ve fazladan tedavi uygulanmış olur sana dedi. Zaten Duru da Lütfü hoca iğne vermeyecekti son anda önlem amaçlı kullanalım demişti. Özgü Bey sadece asprin ve folic asit tedavisi yeterli dedi. Bu sefer iğne yok, siz olsanız ne yapardınız. Bazen içim bazen rahat, bazen de değil.
canım çok şükür iyiyiz kızımın ismi bi değişiklik olmazsa ELA olacak babası öyle istiyor
ben hazırlığımı 1 ay öncesinden tamamladım kızımı bekliyoruz şimdi
sağol canım allahın izniyle sende ayrıntılı ultrasonda güzel haberler alacaksın canım sakın moralini bozma hep güzel şeyler düşün ben hamileliğim boyunca kötü şeyleri aklıma getirmedim hiç çok şükür herşey yolunda gidiyor maşallah inşallah seninde herşey yolunda gidecek ve sağ salim bebeğini kucağına alacaksın allahın izniylePremete,bebegimin cinsiyeti henuz belli degil. 3 aralikta, 21. haftada kabusum detayli ultrason var,o zaman ogrenecegiz insallah cinsiyetini. Sağlıklı olduğunun haberini alsam o gün öyle rahatlayacağım ki. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Zaten Allah nasip eder de uzun bir ömür verir, bize bağışlarsa yavrumu ömür boyu onun için hep endişeleneceğim. Allah'ım sana emanetiz diyorum,icim rahatlıyor biraz. Şimdilik çok şükür yolunda gidiyor. 3 Aralık'ta kan akısına filan da bakacak doktor. 25. Haftadan itibaren de 2 haftada bir ultrasonla bebeğimin gelişimine bakacakmış. Ordan preeklamsi belirtilerini onceden alabiliriz dedi doktorum. Gerçi ne yapabilir ki? İlaci, tedavisi yok preeklamsinin. Neyse, kesin çıkacak diye bişey yokmuş. İnsallah hersey hep yolunda gider. Listedeki bütün hamilelerimiz için inşallah... Bekleyenler de inşallah en kısa zamanda müjdeyi verirler:)
Maya, masallah yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. Hayirlisiyla gelsin kızın insallah. Adı da pek güzelmiş:)
çok şükür sona yaklaştın. artık istediği zaman gelebilir Ela bebek. erken doğum riskin kalmadı. bir an önce sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına. darısı da bizlerin başına
canım biz eylüle ela koyacaktık vazgeçmiştik yine kızımız olursa adı ela olacak demiştik.şimdi kesin ela koyacaktık kızıma ama son anda vazgeçtik kaynım nişan yaptı ismi ela o yüzden eşimle vazgeçtik 2 tane ela olmasın diye.ben koyamıyorum sen koy elayı ...çok güzel bir isim...
Maalesef rapor alamadım pazartesi günü çalışmaya başlıyorum. Çooooooook üzgünüm ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Sağlıkla bir doğsun nasıl olsa bakılır demiştim şimdi kendim bakamadığım için perişanım. Biraz sonra okula gidip ders programı için görüşme yapacağım. Bakıcı da hazır gibi. Bir arkadaşımın komşusu iki kızı var, güler yüzlü evimde bakacak. Hiçbir şey istemedim sadece kızıma bak yeter dedim. Okul yarım gün 7.30-12.30 arası çalışacağım. Gece emzirme aralarıyla bu tempoya nasıl alışacağım bilmiyorum? Süt sağma ve saklama hakkındaki deneyimleriniz varsa paylaşımınızı bekliyorum. Hiç süt stoğum yok. Dün kızımın doktor kontorolünde çalışmaya başlayacağım nasıl beslememizi önerirsiniz diye sorduk sadece anne sütü ile devam edin, sütü sağ bırak dedi ekstra ev yapımı günlük yoğurt verebilirsiniz dedi. Pazartesi hiç gelmesin istiyorum ama gelecek. Bana dua edin lütfen kızım ve ben bu süreyi hasarsız atlatalım.
dün kontrolümüz vardı
maşallah kızım çok iyi kocaman olmuş biraz iri bebek dedi dr.
kasıklarımda hafif ağrı var ve arada karnım sertleşiyo dedim doktoruma oda gayet normal hatta bi an önce doğurmaya bak yoksa bu şekilde kilo almaya devam ederse sezeryan dedi plasentada kireçlenme olduğu için hemen doğurmamı istiyor doktorum artık her hafta kontrolüm var haftaya perşembe tekrar gideceğim
Merhaba arkadaşlar,
Yeni doğan bebeklerimize sağlık ve güzel bir hayat diliyorum, hoşgeldiniz güzel bebecikler :)
melek18 ve spring85, inşallah en kısa zamanda sizlerden de güzel haberler gelecek, dualarımdasınız.
Biz 9 haftalık olduk,Duru ile ilgilenmekten hamilelik nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. Yalnız kafama atkılan bir konu var. Benim pıhtılaşma değerlerim mthfr677 heterozigot. Diğer bütün değerler normal. Lütfü Önderoğlu hacettepeden ayrılınca bu sefer hacettepede doç. dr. Özgür Özyüncüye gittim. Riskli gebelik bölümünde muayene ediyor, riskli gebelik uzmanı. Bana kan sulandırıcı iğne vermedi, mthfr için kan sulandırıcı iğne tartışmalı zaten kaldı ki senin değerin heterozigot, iğne tedavisi kanama riskini artırır ve fazladan tedavi uygulanmış olur sana dedi. Zaten Duru da Lütfü hoca iğne vermeyecekti son anda önlem amaçlı kullanalım demişti. Özgü Bey sadece asprin ve folic asit tedavisi yeterli dedi. Bu sefer iğne yok, siz olsanız ne yapardınız. Bazen içim bazen rahat, bazen de değil.
Premete,bebegimin cinsiyeti henuz belli degil. 3 aralikta, 21. haftada kabusum detayli ultrason var,o zaman ogrenecegiz insallah cinsiyetini. Sağlıklı olduğunun haberini alsam o gün öyle rahatlayacağım ki. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Zaten Allah nasip eder de uzun bir ömür verir, bize bağışlarsa yavrumu ömür boyu onun için hep endişeleneceğim. Allah'ım sana emanetiz diyorum,icim rahatlıyor biraz. Şimdilik çok şükür yolunda gidiyor. 3 Aralık'ta kan akısına filan da bakacak doktor. 25. Haftadan itibaren de 2 haftada bir ultrasonla bebeğimin gelişimine bakacakmış. Ordan preeklamsi belirtilerini onceden alabiliriz dedi doktorum. Gerçi ne yapabilir ki? İlaci, tedavisi yok preeklamsinin. Neyse, kesin çıkacak diye bişey yokmuş. İnsallah hersey hep yolunda gider. Listedeki bütün hamilelerimiz için inşallah... Bekleyenler de inşallah en kısa zamanda müjdeyi verirler:)
evet canım, zaman çabuk geçiyor gerçekten :)merhaba melek76, öncelikle maşallah, daha yeni müjdeyi vermiştin, ne ara 9 haftalık oldun :)) ben geçen ayki kontrolümde Lütfü hocaya iğnelerin sertlik ve kaşıntı yaptığını söyleyince belki bir dahaki ay bıraktırırım iğneyi dedi. üstelik de mthfr1298 homozigot, pai4g/5g heterozigot ve protein s eksikliği olmak üzere 3 mutasyonum var. ve ben de çok şaşırdım. galiba aspirin yeterli olabiliyor. yani ne biliyim ondan iyi bilmeme imkan yok ama kafam takılıyor ya bıraktırırsa diye. ama senin tek mutasyon varsa ve zaten daha öncekinde lütfü hoca da çok gerekli görmediğine göre aspirin yeterli olacaktır. takma kafayı, bu isimler türkiyedeki en iyileri alanlarında. istersen lütfü hocaya mail at ya da arayıp bir sor, için rahatlar en azından.
sağol canım,bebeciklerimiz Allaha emanet.canım bencede o kadar takılma bu konuya bende tedbir amaçlı kullanıyorum ve doktorum son kontrolümde artık iğneler ilk 3 ay kullanılacak sen kesebilirsin iğneyi dedi.allah a emanetiz canım hakkımızda hayırlısı olsun...
Premetecim, inan ilk hamileliğim ikincisinden daha güzel geçmişti. O kadar rahattım ki her yönden, kan pıhtılaşmasından dolayı bebeğimi kaybettiğime hiç inanamadım ben.Canım bu doktorlar alanında en iyi olanlar , bizim gibi yüzlerce hastayla uğraşıyorlar, onlara güvenmekten başka çare yok. Üstelik senin oğlunu kaybetme sebebinin kan pıhtılaşması olduğu da kesin değil. Zaten bu iğne ve genetik mutasyonlar konusunda doktorlar hemfikir değil, hepsi başka başka şeyler söylüyorlar, açıkçası ya tutarsa şeklinde bir tedavi uygulanıyor. Bunları yazıyorum ama ben aynı durumda olsaydım yine de iğne kullanmak isterdim, kendimi o zaman daha rahat hissederdim herhalde.
.
Sayfayı her açtığımda acaba doğumm haberini mi veriyor diye okuyorum yazdıklarını ama anlaşılan senin kızın hiç acelesi yok eee baksana annesi ona çok iyi bakıyormuş, güzel güzel kilo aldırıyormuş, keyfi çok yerinde biraz daha beklesin bakalım.
chnb bugün sezeryan ile doğum yaptı kızlar arda bebek şu an kollarında .cümleten hayırlı olsun rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
ömür boyu endişeleneceğiz gerçekten. bizim hamileliklerimiz çok zor geçiyor. psikolojik olarak her an endişeliyiz. diğer hamileler gibi olmamız mümkün değil. ömür boyu kaybetme korkusu zirvede olacak bizler için, bir kez kaybetmenin ne olduğunu tattığımız için..
ben de sürekli kabus görüyorum, çeşitli şekillerde kaybediyorum bebeğimi, sonra uyanınca şükrediyorum rüyaymış diye.
inşallah bu sefer sağlıkla yaparız doğumlarımızı. inşallah detaylı ultrasonun çok yolunda gider ve rahatlarsın. ben plasentanın ayrılmasından kaybettim oğlumu 34. haftada. ultrasonla 1 saat öncesinde bile anlaşılamayan birşey. yani oluveriyor, önceden bilmemize imkan ve ihtimal yok. o yüzden de endişelerim doğuma kadar devam edecek, haftlara arttıkça çoğalıyor korkular. ama her hamilelik birbirinden farklı diyorlar işte. yıldırım aynı yere 2 kez düşmezmiş. umarım öyle olur.. sevgiler canım..
Amin canim, insallah! Elimden geldigince olumlu dusunmeye calisiyorum. Kendimi mesgul etmek ise yariyor. Insallah olumlu da gider. Masallah senin kizina da. Gun saymaya baslamissin, yakinda senin de mujdeni alacagiz insallah.sağol canım allahın izniyle sende ayrıntılı ultrasonda güzel haberler alacaksın canım sakın moralini bozma hep güzel şeyler düşün ben hamileliğim boyunca kötü şeyleri aklıma getirmedim hiç çok şükür herşey yolunda gidiyor maşallah inşallah seninde herşey yolunda gidecek ve sağ salim bebeğini kucağına alacaksın allahın izniyle
Amin canim, insallah! Yakinda is tempomu da azaltacagim. 24. haftadan itibaren insallah haftada 3 gun calisacagim. Dinlenmek de belki caydirici olur preeklamsi icin, ne bileyim. Insallah doktorun yatak istirahati vermesine gerek kalmaz, hic cikmaz preeklamsi. Neyse once onumuzdeki maclara bakalim:) Hayirlisiyla su ultrasonu atlatalim once...Haklısın hamilelik boyunca hiç endişeler bitmiyor, doğumla da hiçbirşey değişmiyor kaybetme endişesi had safhada devam ediyor. Preeklemsinin ilaç tedavisi var canım , başlangıç seviyesinde tespit edilirse tansiyon ilaçlarıyla kontrol altında tutulabiliyor. Sen şimdi bunları hiç düşünme inşallah herşey çok güzel olacak, hiç bunlara gerek kalmayacak.
dün doktora gittik allahıma şükür ki bebeişimi sağlıklı kıpır kıpır büyümüş gördüm....
16.5 cm ve 168gr olmuş...
bu arada allahın izniyle bir kızımm daha olacakmış :)
babamız ve kızım buna çok sevindi....
bide kasık ve bel ağrılarım için doktor normal dedi..alttan baktı akıntı biraz fazlaymış..antibiotik verdi enfeksiyon ilerlemesin diye...rahim ağzı uzunluğunu ölçtü oda normalmiş...
kaybım olduğu için biraz dikkatli olmam gerekliymiş..fazla ayakta kalmak ve fazla iş yapıp yorulmak yokmuşş....bunada biraz evham yapsamda iyiyim hamdolsun..
Allahım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah....
chnb bugün sezeryan ile doğum yaptı kızlar arda bebek şu an kollarında .cümleten hayırlı olsun rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
evet canım, zaman çabuk geçiyor gerçekten :)
Lütfü hocaya mail attım fakat cevap gelmedi, genelde cevap verir. Mai adresimi değişti acaba. Sende varsa maili bana özelden yazarsan çok sevinirim.
Özlemimsinde artık ilk 3 ay kullanılacakmış diyor. Acaba bu sebepten dolayı mı bırakabiliriz diyor Lütfü Hoca. Bir sor istersen, belki de iğne konusundaki değişiklikler doktorlar tarafından uygulanmaya başlamıştır.
canım bugün kontrolümüz vardı doktor 1 hafta 10 gün daha bekleyebiliriz eğer doğum olmazsa suni sancıyla doğum yapıcamkireçlenme baya ilerlemiş durumda salı günü kontrolüm var yine bakalım hayırlısı sağlıkla gelsin bebeğim yeterki inşallah suni sancıya gerek kalmadan kendisi gelir kızım inşallah artık günde 2 saat yürüyüşe başladım doğum başlaması için
Insallah sen de cok rahat bir hamilelik gecirirsin, zamanli, saglikli gelir bebegin. 'Eksik dua etme' diyorlar bana surekli, ben de 'insallah saglikla buyuturum, esimle beraber koca adam oldugu gunleri, mezuniyetlerini, muruvetini, colugunu cocugunu bile gorurum' diye dua ediyorum simdiden:) Allah hepimize nasip etsin o gunleri de gormeyi. Diken ustunde olunca dualar da boyle uzun vadeli oluyor:) Bazen ozeniyorum hamileliginde hic sorun yasamayanlara. Is yerinde bir arkadasim hamile, daha 7 haftalikken doktora bile gitmeden once herkese ilan etti hamile oldugunu. Arkadaslarim benim basima gelenleri bildikleri halde bebek gelmeden babyshower filan yapiyorlar. Insanin basina talihsiz bir olay gelmeden kotuyu dusunmuyor. Allah kimseye vermesin. Oyle olabilmeyi, ilk hamileligimdeki rahatligimi ve hatta cahilligimi ozluyorum ama napiyim! Boyle oldu. Insallah bundan sonrasi guzel olur. Ne mutlu ki bebeklerimizi bekliyoruz. Allah isteyen herkese versin, hicbirimize evlat acisi bir daha yasatmasin. Insallah guzel olacak hersey hepimiz icin.
bizimde bugün kontrolümüz vardı.herşey yolunda çok şükür 6 aralığa sezeryan günümüzü aldık tabi minnoşum erken gelmezse ...nst ye girdim hafif sancı çıktı doktorum haftaya yine bakalım nst dedi bakalım kısmet.gebeliğimin başında bebiş son adetle uyumlu değildi küçüktü haftamızı ona göre ayarlamıştı fark kapandığı için yine son adete göre verdi sezeryan tarihimizi.hakkımızda hayırlısı olsun...öptük sizi canlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?