Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Selamlar herkese,
Bizim de dun kontrolumuz vardi. 6 bucuk hafta sonra ilk kez ultrasonla bakildi bebegime. Cok sukur sagligi yerinde ama 26+5 olmasi gerekirken 26+2 cikt. 3 gunluk gecikme bisey degil dedi doktor ama icime kurt dustu. Guzelim 950 gram olmus. Daha once bakildiginda 450 gramdi. Sanki daha cok almasi gerekiyormus gibi geldi. Kendi doktorum bakmadi, agzindan cimbizla laf alabildim adamin. Iyi, iyi dedi ama tedirginim. Zaten bundan sonra 2 haftada bir ultrasonla bebegimin gelisimine bakilacak. Gerileme olup olmadigini anlamaya calisacaklar. Cok korkuyorum, insallah gelisimi iyi olur. Ne yapsam da iyi beslesem bilemedim. Mumkun oldugunca dinlenmeye calisacagim, ama ne yesem de bebegim buyuse? Bildiginiz birseyler varsa soyleyin, cok makbule gecer. Yememe icmeme dikkat ediyorum zaten ama ozel olarak bazi seyleri yedigim olmadi simdiye kadar. Acaba kansizlik mi var? 2 hafta sonra hem ultrason, hem doktor randevusu...Artik orda soracagim doktoruma ama icim cok huzursuz. Hep ilerledikce rahatlarim zannetmistim ama 1-2 haftadir daha da huzursuzum. Zaten kayip haftasina da yaklasiyorum. 3 hafta sonra Aslinda cok sukur simdilik birsey yok ama korkuyorum. Bebegimin gelisimi grafige gore tam ortada cikti. Ama bir onceki ust sinira yakindi diye hatirliyorum. Preeklamsiyle ilgili cok sukur simdilik bisey yok ama uff cok zor diken ustunde olmak. Dun hastnede kirk saat tuttular, iyice gerdiler beni. NST'ye bagladilar ultrasondan once. Yok 'hareketlerine dikkat et, azalma grursen hemen gel' dediler. Ben zaten kafayi bebegimin hareketlerine takmis durumdayim, daha da stres yapiyorlar! Tedbirli olmak iyi birsey tabi yine de. Insallah bebegim saglikla ve zamaninda gelir. Insallah bu surec de rahat ve mumkun oldugunca huzurlu gecer.
Opuyorum hepinizi kizlar. Hamilelerin hepsine saglik ve huzur diliyorum.

Son düzenleme:
allah sabır versin çok iyi anlıyorum bizde 36 haftalık dogum yaptım ve 22 gün savaştık ama olmadı dayanamadı
Allah sana da sabırlar versin. Aslında çok iyi bir haftada doğum yapmışsın bebeğinin hayata tutunamaması çpk büyük bir şansızlık ama Allah nasip etmedi mi olmuyor işte. Bebebğinin bir rahatsızlığı falan mı vardı.

Canım doktorun çok haklı bir kaç gün geriliğin hiçbir anlamı yok hatta 2 haftaya kadar geriliği normal kabul ediyorlar. Bence bebeğinin kilosu da gayet yerinde. Ben Mete'yi 29 haftalık 830 gram doğurmuştum, doğduğunda 27. haftayla uyumlu demişlerdi onunla kıyaslarsak senin bebek kilo olarak gayet iyi durumda.

Bugün facebookta evlat acısı çekenler diye bir gruba rastladım. Gruptakiler hep büyük yaştaki çocuklarını trafik kazası, hastalık vs. nedenlerle kaybetmiş insanlar. Yazdıklarını okurken çok kötü oldum. Biz kucağımıza bile alamadığımız bebeklerimiz için bu kadar yanıyorken o insanlar kimbilir ne haldedir. Onları okudukça kendi acım için şükrettim. Hayatta hep beterin beteri var. İnşallah Allah bize bu çektiğimiz acıları unutturacak daha büyük acılar yaşatmaz.

canım bencede 2-3 gün çok önemli değil..1 sayfa önce bende yazmıştım benimki dahada geri...
25+6 da 712 gr çıktı..doktor zayıf dedi..gerilik falan demedi ama ben 2-3 gündür çok endişeliyim...
1 hafta fark var aramızda bebekler arasında 240 gr fark var..benim durum daha vahim ozman

bence sende takma kafana inşaşallah bu haftalardan sonra daha hızlı büyüyecek bebişler....

bende şeker var diyet yapıyorum bide..sen güzel güzel beslenmene devam et...

Canim, aslinda ben de melegimin kilosuyla kiyaslayinca iyi oldugunu goruyorum. Kizim 29+5'te 990 gramdi. Ama eski tetkiklere baktim da 6 haftada sadece 350 gram almis melegim. Birden bire gerilemis. Ya yine oyle olursa diye cok endiseleniyorum. Cok sukur simdilik endise edilecek birsey yok ama 2 haftada bir bakilacak olmasi da geriyor beni. Buyumesinin yavaslamasindan, aranin giderek acilmasindan korkuyorum. Aklima kotu seyler getirmemem lazim ama en ufak birsey eskileri hatirlatiyor, korkularim depresiyor. Sanirim gecen gun hastanede uzun uzun bekletip, nst vs yapmalarinin da etkisi oldu. Insallah iyi cikar kizimin gelisimi, sagligi her kontrolde.

Oyle senin durumun vahim falan diye dusunme. Internette de okudum, doktorum da daha once soylemisti, baska bebeklerin kilosuyla kiyaslamamak lazimmis. Elimde degil ben de kiyasliyorum bazen arkadaslarimin bebegiyle ama dogru degilmis. Her bebek kendi gelisimi icinde degerlendirilirmis. Bir de yapisal, genetik faktorlerin de etkisi varmis. Ben uzun boyluyum mesela, kucuk olmasini beklemiyordum. Gecen sefer doktor boyu uzun demisti, simdi ortalama cikti butun degerleri. Yani beni endiselendiren gelismesinin yavaslama ihtimali. Dusunmesi bile cok kotu! Allah korusun bebeklerimizi! Sen zaten diyet yapiyormussun, dusuk kalorili beslendigin icindir. Kaloriyi artirinca bence kesin daha da toparlanacaktir bebegin. Ben masallah iyi de yiyorum, daha ne yiyecegimi sasirdim. Moralimizi iyi tutalim, insallah hersey guzel olacak.

Amin canim! Allah bir daha hicbir sekilde evlat acisi yasatmasin bize. Kimseye yasatmasin! Evlatlarimizdan yana yuzumuz hep gulsun. Allah sabir versin o annelere de. Benim teyzem 21 yasinda evladini kaybetti trafik kazasinda yillar once. Ben bebegimi kaybettikten sonra onun yaninda aglayamadim, konuyu hic acmadim. Ayiplarin en buyugu olur onun acisinin yaninda kendiminkinden bahsetmek. O bana hep destek oldu ama konusmadan da olsa. Bazen 5-6 haftalik hamileyken dusuk yapip karalari baglayanlari goruyorum, sinir oluyorum. Ben o kadar olgun davranamiyorum. Aslinda her aci yerinde agir. Halimize yine de sukur. Allah baska, daha buyuk aci vermesin.

5 ay olacak kızımı kaybedeli. acısı tarif edilmez sizde biliyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin.bu kadar kısa sürede tekrar hamile kalan varmı? bide esi istemeyipte razı edebilen varmı?nasıl ikna ettiniz?

Hamileler, bebekler listesini goremeyince, Premete nerelerde acaba diyordum ki alima listeye bakmak geldi.Ve dogru tahmin etmisim! Tolga'nin dogumgunuymus bugun. Dogum gunu kutlu olsun Tolga'nin:) Sevdikleriyle beraber, saglikli, mutlu, nice seneleri olsun onunde. Bahti hep acik olsun! Premetecim, Allah sana da Tolga'nin cocuklarinin, hatta torunlarinin da dogumgununu kutlamayi nasip etsin:) Opuyorum ikinizi de!

Son düzenleme:
doğumgünün kutlu olsun TOLGA, nice sağlıklı mutlu yıllara annenle babanla ve tüm sevdiklerinle seni sevenlerle birlikte ulaşmanı dilerim
Premete sen napıyorsun ücretsiz izin bitmiş mi oluyor Tolgacık iki yaşına girmiş olunca
üzülecek misin sevinecek misin gibi bir durum olmuş,hayırlısı olsun

sevgili premete,
Tolga'nın 2. yaşı kutlu olsun. iyi ki doğmuş, iyi ki senin gibi bir annesi olmuş :)
birlikte daha nice güzel, sağlıklı, keyifli senelere inşallah

DEFNOŞUM, sana özel mesaj yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için yeni mesaj alamıyormuşsun. mesajlarını temizleyince gelecekmiş. umarım burayı okursun canım

sevgili premete,
Tolga'nın 2. yaşı kutlu olsun. iyi ki doğmuş, iyi ki senin gibi bir annesi olmuş :)
birlikte daha nice güzel, sağlıklı, keyifli senelere inşallah

Teşekkür ederim canlarım. Allah hepimize çocuklarımızla geçireceğimiz uzun, sağlıklı bir ömür nasip etsin. Onların hayırlı evlat olduklarını, güzel yerlere geldiklerini görelim inşallah. Henüz bebek sahibi olamayan arkadaşlarımıza da en kısa zamanda nasip etsin. Bu güzel duyguları hepimiz yaşayalım.
Haklısınız Tolga'nın doğum günü hazırlıklarından buraya yazmaya fırsat bulamadım malum tek başına olunca biraz sıkıntılı oluyor. Üstelik Tolga da bu aralar çok huysuz. Doğum gününden önce düştü dudağı patladı hem onun huysuzluğu var hem de o gün dudağı acırken süt içmek istedi süt dudağını yakınca da sütten tiksindi şimdi çok sevdiği, günde 2 litre içtiği sütün damlasını ağzına sokturamıyoruz tüm düzeni bozuldu onun huysuzluğu var, hem de biraz grip oldu onun huysuzluğu var. Çok mız mız sürekli onu bunu istiyor, istediğini getiriyorum ama onları da yiyip, içmiyor, geceleri defalarca uyanıyor yanımızda yatmak istiyor, yapma dediğim şeyleri gözümün içine baka baka inadına yapıyor, tabakları, bardakları yere atıp kırıyor, istediklerini yapmayınca yere yatıp ağlıyor, tepiniyor. 2 yaş kabus gibi geldi acaba 2 yaş sendromu mu yaşıyor bilmiyorum. Süte tekrar nasıl alıştırabilirim onu düşünüyorum. Ne yapacağımı, nasıl davranağımı şaşırdım.
Alicim 25 martta ücretszi iznim bitiyor işe başlamam lazım. Tayin istedik eğer çıkarsa şubat ayı içinde taşınıp Tolga'yı hemen kreşe başlatmam lazım ben işe başlayıncaya kadar anca alışır. Bence işe başlamamız ikimiz içinde iyi olacak. Tolga çok hareketli bir çocuk artık evde oyalamak imkansız hale geldi, hiçbir şeyden tatmin olmuyor, artık iyice yüz göz olduk ona sözümü dinletemiyorum. Sosyalleşmesi, kurallara uymayı ve sabretmeyi öğrenmesi açısından kreş çok iyi olacak. Açıkçası ben de evde sıkılmaya başladım. Çalışmaya alışmış bir insanın 2 yıl eve kapanıp, izole bir şekilde yaşaması çok zor biraz daha evden çıkmazsam depresyona gireceğim. İnşallah bu süreç ikimiz için de sorunsuz bir şekilde sonuçlanır.

5 ay olacak kızımı kaybedeli. acısı tarif edilmez sizde biliyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin.bu kadar kısa sürede tekrar hamile kalan varmı? bide esi istemeyipte razı edebilen varmı?nasıl ikna ettiniz?

Kızın içi Allah sabırlar versin. İnşallah en kısa zamanda kızının kardeşini kucağına alır, acını biarzcık olsun hafifletebilirsin. Arkadaşlarımızdan sezeryan sonrasında 4,5 ve 5,5 ay sonra hamile kalıp bebeğini sorunsuz bir şekilde kucağına alanlar oldu, normal doğum yaptıysan zaten doktorlar 3 ay sonra tekrar hamile kalmaya izin veriyorlar.Senin erken doğum sebebin neydi. Benim tavsiyem tekrar hamile kalmadan önce riskli gebelik uzmanına giderek gerekli bütün araştırmaları yaptırman. Eşin şu an istemiyorsa ona biraz aman tanı yakında o da istemeye başlayacaktır.

selam herkese..

burayı ihmal ettiğim için hepinizden özür diliyorum..

eymen paşa ve ben iyiyiz inşallah...

ücretsiz izne ayrıldım oğluma kısmet olursa kendım bakmayı planlıyorum...rabbim güç ve sabır versin inş..
tolganın yaş günü kutlu olsun canım nice mutlu senelere inş..hayırla sağlıkla...zor günler yaşıyorsun rabbim ferahlığa çıkarsın inşallah....hayırlısı olsun...

evet ya...kızımı hatırladıkça ağıyorum ve kardeşinin olması onun acısını yerinden atmıyo...her biri ayrı evlat çünkü...allah sabrımızı arttırsın..

DEFNOŞUM, sana özel mesaj yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için yeni mesaj alamıyormuşsun. mesajlarını temizleyince gelecekmiş. umarım burayı okursun canım
aBA,

horizon merhaba, sabah sildim maillerimi ama yine de gelmedi mesaj ( tekrar gönderebilir misin. tşkler

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]Ahmet Arda[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]14.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]25.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Ela[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]Yağız Kaan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]Beren-Kerem[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD]28.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD][/TD]
[TD]08.08.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Teşekkür ederim canım. Demek ücretsiz izine ayrıldın. Ne kadar süreli ücretsiz izin aldın. Konuştuğumuzda hemen işe dönmek istiyordun ben sana demiştim daha fikirlerin çok değişir diye kıyamadın değil mi kuzuna. Hadi bakalım ücretsiz iznin hayırlı olsun. Eymen'le beraber çok güzel vakit geçirirsiniz inşallah.

bebegimi kaybedeli 5 ay oldu acisi çok büyük kimse kaybetmek istemez...bizlere dayanma gücü veriyor allah dktorlar en az 6 ay diyorlar.benim eşimde ilk zamanlar hiç istemiyordu bir daha yapmak istemiyordu şimdi benim toparlanmamı bekliyor 9 ay olunca yapmayı düşünüyoruz profösere gidecez bir daha uzman doktor hatası yapmak istemiyorum.doktorun bilinçsizliginden bebegimi kaybettim.

aradan 1 yıl geçti ve benim zeynep durumda melek oldu.duygular acılar ortak maalesef.iki zeynep duru şu an cennette oynuyorlar inşallah.RABBİM SABIR VERSİN CÜMLEMİZE VE EVLAT ACISI YAŞATMASIN BİR DAHA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…