Allah sana da sabırlar versin. Aslında çok iyi bir haftada doğum yapmışsın bebeğinin hayata tutunamaması çpk büyük bir şansızlık ama Allah nasip etmedi mi olmuyor işte. Bebebğinin bir rahatsızlığı falan mı vardı.allah sabır versin çok iyi anlıyorum bizde 36 haftalık dogum yaptım ve 22 gün savaştık ama olmadı dayanamadı
Selamlar herkese,
Bizim de dun kontrolumuz vardi. 6 bucuk hafta sonra ilk kez ultrasonla bakildi bebegime. Cok sukur sagligi yerinde ama 26+5 olmasi gerekirken 26+2 cikt. 3 gunluk gecikme bisey degil dedi doktor ama icime kurt dustu. Guzelim 950 gram olmus. Daha once bakildiginda 450 gramdi. Sanki daha cok almasi gerekiyormus gibi geldi. Kendi doktorum bakmadi, agzindan cimbizla laf alabildim adamin. Iyi, iyi dedi ama tedirginim. Zaten bundan sonra 2 haftada bir ultrasonla bebegimin gelisimine bakilacak. Gerileme olup olmadigini anlamaya calisacaklar. Cok korkuyorum, insallah gelisimi iyi olur. Ne yapsam da iyi beslesem bilemedim. Mumkun oldugunca dinlenmeye calisacagim, ama ne yesem de bebegim buyuse? Bildiginiz birseyler varsa soyleyin, cok makbule gecer. Yememe icmeme dikkat ediyorum zaten ama ozel olarak bazi seyleri yedigim olmadi simdiye kadar. Acaba kansizlik mi var? 2 hafta sonra hem ultrason, hem doktor randevusu...Artik orda soracagim doktoruma ama icim cok huzursuz. Hep ilerledikce rahatlarim zannetmistim ama 1-2 haftadir daha da huzursuzum. Zaten kayip haftasina da yaklasiyorum. 3 hafta sonraAslinda cok sukur simdilik birsey yok ama korkuyorum. Bebegimin gelisimi grafige gore tam ortada cikti. Ama bir onceki ust sinira yakindi diye hatirliyorum. Preeklamsiyle ilgili cok sukur simdilik bisey yok ama uff cok zor diken ustunde olmak. Dun hastnede kirk saat tuttular, iyice gerdiler beni. NST'ye bagladilar ultrasondan once. Yok 'hareketlerine dikkat et, azalma grursen hemen gel' dediler. Ben zaten kafayi bebegimin hareketlerine takmis durumdayim, daha da stres yapiyorlar! Tedbirli olmak iyi birsey tabi yine de. Insallah bebegim saglikla ve zamaninda gelir. Insallah bu surec de rahat ve mumkun oldugunca huzurlu gecer.
Opuyorum hepinizi kizlar. Hamilelerin hepsine saglik ve huzur diliyorum.
Selamlar herkese,
Bizim de dun kontrolumuz vardi. 6 bucuk hafta sonra ilk kez ultrasonla bakildi bebegime. Cok sukur sagligi yerinde ama 26+5 olmasi gerekirken 26+2 cikt. 3 gunluk gecikme bisey degil dedi doktor ama icime kurt dustu. Guzelim 950 gram olmus. Daha once bakildiginda 450 gramdi. Sanki daha cok almasi gerekiyormus gibi geldi. Kendi doktorum bakmadi, agzindan cimbizla laf alabildim adamin. Iyi, iyi dedi ama tedirginim. Zaten bundan sonra 2 haftada bir ultrasonla bebegimin gelisimine bakilacak. Gerileme olup olmadigini anlamaya calisacaklar. Cok korkuyorum, insallah gelisimi iyi olur. Ne yapsam da iyi beslesem bilemedim. Mumkun oldugunca dinlenmeye calisacagim, ama ne yesem de bebegim buyuse? Bildiginiz birseyler varsa soyleyin, cok makbule gecer. Yememe icmeme dikkat ediyorum zaten ama ozel olarak bazi seyleri yedigim olmadi simdiye kadar. Acaba kansizlik mi var? 2 hafta sonra hem ultrason, hem doktor randevusu...Artik orda soracagim doktoruma ama icim cok huzursuz. Hep ilerledikce rahatlarim zannetmistim ama 1-2 haftadir daha da huzursuzum. Zaten kayip haftasina da yaklasiyorum. 3 hafta sonraAslinda cok sukur simdilik birsey yok ama korkuyorum. Bebegimin gelisimi grafige gore tam ortada cikti. Ama bir onceki ust sinira yakindi diye hatirliyorum. Preeklamsiyle ilgili cok sukur simdilik bisey yok ama uff cok zor diken ustunde olmak. Dun hastnede kirk saat tuttular, iyice gerdiler beni. NST'ye bagladilar ultrasondan once. Yok 'hareketlerine dikkat et, azalma grursen hemen gel' dediler. Ben zaten kafayi bebegimin hareketlerine takmis durumdayim, daha da stres yapiyorlar! Tedbirli olmak iyi birsey tabi yine de. Insallah bebegim saglikla ve zamaninda gelir. Insallah bu surec de rahat ve mumkun oldugunca huzurlu gecer.
Opuyorum hepinizi kizlar. Hamilelerin hepsine saglik ve huzur diliyorum.
Canım doktorun çok haklı bir kaç gün geriliğin hiçbir anlamı yok hatta 2 haftaya kadar geriliği normal kabul ediyorlar. Bence bebeğinin kilosu da gayet yerinde. Ben Mete'yi 29 haftalık 830 gram doğurmuştum, doğduğunda 27. haftayla uyumlu demişlerdi onunla kıyaslarsak senin bebek kilo olarak gayet iyi durumda.
canım bencede 2-3 gün çok önemli değil..1 sayfa önce bende yazmıştım benimki dahada geri...
25+6 da 712 gr çıktı..doktor zayıf dedi..gerilik falan demedi ama ben 2-3 gündür çok endişeliyim...
1 hafta fark var aramızda bebekler arasında 240 gr fark var..benim durum daha vahim ozman
bence sende takma kafana inşaşallah bu haftalardan sonra daha hızlı büyüyecek bebişler....
bende şeker var diyet yapıyorum bide..sen güzel güzel beslenmene devam et...
Bugün facebookta evlat acısı çekenler diye bir gruba rastladım. Gruptakiler hep büyük yaştaki çocuklarını trafik kazası, hastalık vs. nedenlerle kaybetmiş insanlar. Yazdıklarını okurken çok kötü oldum. Biz kucağımıza bile alamadığımız bebeklerimiz için bu kadar yanıyorken o insanlar kimbilir ne haldedir. Onları okudukça kendi acım için şükrettim. Hayatta hep beterin beteri var. İnşallah Allah bize bu çektiğimiz acıları unutturacak daha büyük acılar yaşatmaz.
Hamileler, bebekler listesini goremeyince, Premete nerelerde acaba diyordum ki alima listeye bakmak geldi.Ve dogru tahmin etmisim! Tolga'nin dogumgunuymus bugun. Dogum gunu kutlu olsun Tolga'nin:) Sevdikleriyle beraber, saglikli, mutlu, nice seneleri olsun onunde. Bahti hep acik olsun! Premetecim, Allah sana da Tolga'nin cocuklarinin, hatta torunlarinin da dogumgununu kutlamayi nasip etsin:) Opuyorum ikinizi de!
doğumgünün kutlu olsun TOLGA, nice sağlıklı mutlu yıllara annenle babanla ve tüm sevdiklerinle seni sevenlerle birlikte ulaşmanı dilerim
Premete sen napıyorsun ücretsiz izin bitmiş mi oluyor Tolgacık iki yaşına girmiş olunca
üzülecek misin sevinecek misin gibi bir durum olmuş,hayırlısı olsun
sevgili premete,
Tolga'nın 2. yaşı kutlu olsun. iyi ki doğmuş, iyi ki senin gibi bir annesi olmuş :)
birlikte daha nice güzel, sağlıklı, keyifli senelere inşallah
5 ay olacak kızımı kaybedeli. acısı tarif edilmez sizde biliyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin.bu kadar kısa sürede tekrar hamile kalan varmı? bide esi istemeyipte razı edebilen varmı?nasıl ikna ettiniz?
tolganın yaş günü kutlu olsun canım nice mutlu senelere inş..hayırla sağlıkla...zor günler yaşıyorsun rabbim ferahlığa çıkarsın inşallah....hayırlısı olsun...Teşekkür ederim canlarım. Allah hepimize çocuklarımızla geçireceğimiz uzun, sağlıklı bir ömür nasip etsin. Onların hayırlı evlat olduklarını, güzel yerlere geldiklerini görelim inşallah. Henüz bebek sahibi olamayan arkadaşlarımıza da en kısa zamanda nasip etsin. Bu güzel duyguları hepimiz yaşayalım.
Haklısınız Tolga'nın doğum günü hazırlıklarından buraya yazmaya fırsat bulamadım malum tek başına olunca biraz sıkıntılı oluyor. Üstelik Tolga da bu aralar çok huysuz. Doğum gününden önce düştü dudağı patladı hem onun huysuzluğu var hem de o gün dudağı acırken süt içmek istedi süt dudağını yakınca da sütten tiksindi şimdi çok sevdiği, günde 2 litre içtiği sütün damlasını ağzına sokturamıyoruz tüm düzeni bozuldu onun huysuzluğu var, hem de biraz grip oldu onun huysuzluğu var. Çok mız mız sürekli onu bunu istiyor, istediğini getiriyorum ama onları da yiyip, içmiyor, geceleri defalarca uyanıyor yanımızda yatmak istiyor, yapma dediğim şeyleri gözümün içine baka baka inadına yapıyor, tabakları, bardakları yere atıp kırıyor, istediklerini yapmayınca yere yatıp ağlıyor, tepiniyor. 2 yaş kabus gibi geldi acaba 2 yaş sendromu mu yaşıyor bilmiyorum. Süte tekrar nasıl alıştırabilirim onu düşünüyorum. Ne yapacağımı, nasıl davranağımı şaşırdım.
Alicim 25 martta ücretszi iznim bitiyor işe başlamam lazım. Tayin istedik eğer çıkarsa şubat ayı içinde taşınıp Tolga'yı hemen kreşe başlatmam lazım ben işe başlayıncaya kadar anca alışır. Bence işe başlamamız ikimiz içinde iyi olacak. Tolga çok hareketli bir çocuk artık evde oyalamak imkansız hale geldi, hiçbir şeyden tatmin olmuyor, artık iyice yüz göz olduk ona sözümü dinletemiyorum. Sosyalleşmesi, kurallara uymayı ve sabretmeyi öğrenmesi açısından kreş çok iyi olacak. Açıkçası ben de evde sıkılmaya başladım. Çalışmaya alışmış bir insanın 2 yıl eve kapanıp, izole bir şekilde yaşaması çok zor biraz daha evden çıkmazsam depresyona gireceğim. İnşallah bu süreç ikimiz için de sorunsuz bir şekilde sonuçlanır.
Bugün facebookta evlat acısı çekenler diye bir gruba rastladım. Gruptakiler hep büyük yaştaki çocuklarını trafik kazası, hastalık vs. nedenlerle kaybetmiş insanlar. Yazdıklarını okurken çok kötü oldum. Biz kucağımıza bile alamadığımız bebeklerimiz için bu kadar yanıyorken o insanlar kimbilir ne haldedir. Onları okudukça kendi acım için şükrettim. Hayatta hep beterin beteri var. İnşallah Allah bize bu çektiğimiz acıları unutturacak daha büyük acılar yaşatmaz.
aBA,DEFNOŞUM, sana özel mesaj yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için yeni mesaj alamıyormuşsun. mesajlarını temizleyince gelecekmiş. umarım burayı okursun canım
selam herkese..
burayı ihmal ettiğim için hepinizden özür diliyorum..
eymen paşa ve ben iyiyiz inşallah...
ücretsiz izne ayrıldım oğluma kısmet olursa kendım bakmayı planlıyorum...rabbim güç ve sabır versin inş..
tolganın yaş günü kutlu olsun canım nice mutlu senelere inş..hayırla sağlıkla...zor günler yaşıyorsun rabbim ferahlığa çıkarsın inşallah....hayırlısı olsun...
evet ya...kızımı hatırladıkça ağıyorum ve kardeşinin olması onun acısını yerinden atmıyo...her biri ayrı evlat çünkü...allah sabrımızı arttırsın..
5 ay olacak kızımı kaybedeli. acısı tarif edilmez sizde biliyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin.bu kadar kısa sürede tekrar hamile kalan varmı? bide esi istemeyipte razı edebilen varmı?nasıl ikna ettiniz?
Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...
Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...
3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?