Merhabalar herkese,
Ben de acısı henüz çok taze olan bir melek annesiyim. 13.12.2012 tarihinde pereeklampsi nedeniyle 28 haftalık 835 gr ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdim. Ne yazık ki 31 gün boyunca küvezde verdiği mücadeleyi kaybetti benim miniğim.
Benimle kalacağına beni bırakmayacağına o kadar inandırmıştım ki kendimi...Olmadı olamadı...
Oysa , herşey çok iyi gidiyordu bizim için, yavaş da olsa kilo almaya başlamıştı, 975 gr’a kadar gelmişti ve ilk defa o gün hemşiresi kucağıma vermişti kızımı. Ne kadar heyecanlandığımı, ne kadar mutlu olduğumu tahmin edersiniz herhalde, meğer kızım bana veda ediyormuş, meğer ona son dokunuşummuş bu, ertesi gün kaybettik bebeğimi, canım kızımı.
21 gün oldu bugün.
Kızımı topraga verdiğim 21 koca gün... Nefes alamıyorum, boğuluyorum, kalbimin sızısı bir an bile geçmiyor, sonsuz bir karanlığa girdim çıkamiyorum...
Burada yazılanların çogunu okudum, okumaya da devam ediyorum, inanın yalnız olmadığımı bilmek bana biraz da olsa güç veriyor, sizler de bu acıları çektiniz ve yılmayıp mücadele ettiniz ve bir çogunuz mutlu sona ulaştı.
Tüm bu zorluklardan sonra tekrar hamile kalan ve hatta bebeklerini sağsalim kucaklarına alan arkadaşlar nasıl umut oluyor benim gibi yüreği yananlara bilemezsiniz...
Yaşadığım bu acıdan ve girdiğim bu karanlıktan biraz olsun uzaklaşmaya başlarsam eğer, ben de sizler gibi bir kez daha deneyeceğim, çünkü yüreğime bir kez annelik sevgisi düşmüşken bu sonsuz mutluluktan mahrum edemem kendimi. İnşallah hepimiz için, tüm melek anneleri için mutlu günler yakındır.... İnşallah bir gün ben de sizlere hamile olduğum müjdesini verir ve tüm sürecimi sizlerle paylaşırım... Çünkü görüyorum ki sizin gibi yüreği güzel insanların dualarına, iyi dileklerine ihtiyacım var...
Merhabalar herkese,
Ben de acısı henüz çok taze olan bir melek annesiyim. 13.12.2012 tarihinde pereeklampsi nedeniyle 28 haftalık 835 gr ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdim. Ne yazık ki 31 gün boyunca küvezde verdiği mücadeleyi kaybetti benim miniğim.
Benimle kalacağına beni bırakmayacağına o kadar inandırmıştım ki kendimi...Olmadı olamadı...
Oysa , herşey çok iyi gidiyordu bizim için, yavaş da olsa kilo almaya başlamıştı, 975 gr’a kadar gelmişti ve ilk defa o gün hemşiresi kucağıma vermişti kızımı. Ne kadar heyecanlandığımı, ne kadar mutlu olduğumu tahmin edersiniz herhalde, meğer kızım bana veda ediyormuş, meğer ona son dokunuşummuş bu, ertesi gün kaybettik bebeğimi, canım kızımı.
21 gün oldu bugün.
Kızımı topraga verdiğim 21 koca gün... Nefes alamıyorum, boğuluyorum, kalbimin sızısı bir an bile geçmiyor, sonsuz bir karanlığa girdim çıkamiyorum...
Burada yazılanların çogunu okudum, okumaya da devam ediyorum, inanın yalnız olmadığımı bilmek bana biraz da olsa güç veriyor, sizler de bu acıları çektiniz ve yılmayıp mücadele ettiniz ve bir çogunuz mutlu sona ulaştı.
Tüm bu zorluklardan sonra tekrar hamile kalan ve hatta bebeklerini sağsalim kucaklarına alan arkadaşlar nasıl umut oluyor benim gibi yüreği yananlara bilemezsiniz...
Yaşadığım bu acıdan ve girdiğim bu karanlıktan biraz olsun uzaklaşmaya başlarsam eğer, ben de sizler gibi bir kez daha deneyeceğim, çünkü yüreğime bir kez annelik sevgisi düşmüşken bu sonsuz mutluluktan mahrum edemem kendimi. İnşallah hepimiz için, tüm melek anneleri için mutlu günler yakındır.... İnşallah bir gün ben de sizlere hamile olduğum müjdesini verir ve tüm sürecimi sizlerle paylaşırım... Çünkü görüyorum ki sizin gibi yüreği güzel insanların dualarına, iyi dileklerine ihtiyacım var...
merhaba melek anneleri,
kimseler uğramaz oldu buaralar. hamileler neredesiniz? nasıl gidiyor?
bizim bugün kontolümüz vardı. çok şükür herşey yolunda. 33 haftalık olduk, ultrasonda da 33 haftayla uyumlu çıktı. 2250gr olmuş. kan akımları ve suyu iyiymiş. şimdilik dekolman'a dair bir bulgu yokmuş. önceki kaybımız 34. haftada olduğu için 9 gün sonra tekrar çağırdı. o haftayı atlatınca sanki ben de biraz rahatlayacağım gibi geliyor. plasenta ayrılmasının bir tarihi olmaz tabi, her an olabilir ama o tarih yine de beni korkutuyor, öyle şartlanmışım. herşey yolunda giderse 37. hafta bittikten sonra sezaryen olacağım. yani 7-15 mart haftasında. buna göre 4-5 haftamız kaldı hayırlısıyla. umarım bu sefer herşey yolunda gider. korkular ve hevesler içiçe..
herkese sevgiler :)
Merhabalar herkese,
21 gün oldu bugün.
merhaba melek anneleri,
bizim bugün kontolümüz vardı. çok şükür herşey yolunda. 33 haftalık olduk, ultrasonda da 33 haftayla uyumlu çıktı. 2250gr olmuş. kan akımları ve suyu iyiymiş. şimdilik dekolman'a dair bir bulgu yokmuş. önceki kaybımız 34. haftada olduğu için 9 gün sonra tekrar çağırdı. o haftayı atlatınca sanki ben de biraz rahatlayacağım gibi geliyor. plasenta ayrılmasının bir tarihi olmaz tabi, her an olabilir ama o tarih yine de beni korkutuyor, öyle şartlanmışım. herşey yolunda giderse 37. hafta bittikten sonra sezaryen olacağım. yani 7-15 mart haftasında. buna göre 4-5 haftamız kaldı hayırlısıyla. umarım bu sefer herşey yolunda gider. korkular ve hevesler içiçe..
yazılarınızın bi kısmını okuyabildim allah bebeklerini kaybeden annelere sabır versin inşallah en yakın zamanda sag saglim bi evlat sahibi olursunuz... ben 36 haftalık hamileyim.. malesef 24.haftadan bu yana cok sıkıntı yaşıyoruz bizde... 24.haftada şeker ölçümü için kontrole gittik bebeğin böbreklerinin olması gerekenden büyük oldugu bu sekilde büyüme devam ederse beebgin anne karnında kaybedilecegini bu süreçte diğer organlarada zarar verecegini amniyon sıvımında azaldıgını ve sonuc olarak dogum esnasında da bebeğin kaybedilme ihtimalinin yüksek oldugu eger dogsa bile diyalize baglanacagını ve bünyesinin diyalize yanıt verememe ihtimalinden dolayı yine sonuucun kayıpla gerceklesecegini söylediler.... gitmediğimiz doktor kalmadı enson fakülteye karar verildi arastırma hastanesiymiş ya..... 2-3 günde bir kontrole gidiyoruz 36 haftadayım ama ne olcak bilmiyorum bugüne kadar geldik çok şükür.. büyük ihtimal 38.haftada dogum olacakmış rabbim herseyin hayırlısını versin hepimiz için inşallah... 3aydır neler cektik allah bunların karsılıgı olarak inşallah cocugumu bize bağışlar cok zor cok allahım herkese sabır versin
Bu günlerde doktora muayeneye gittim aklıma kardeş fikrini soktu. Yaşadıklarımı herşeyi biliyor. Düşünmeye başladım ama o kadar çok korkuyorum ki vaz geçiyorum. Aslında hep istedim. Doktorda bana kardeşi fazla erteleme yaşın 37 deyince içimi korku kapladı ve karar veremiyorum. Çok riskli bir anne adayıyım. Tekrar total plasenta previa geçirme riskim çok. Ama doktor baba diğer hamilelere göre daha risklisin ama geçirmeyede bilirsin dedi. Ay ay Zor bu işler
teşekkür ederim arkadaşım güzel dileklerin için, sen de hamileymişsin maaşallah allahım nazarlardan saklasın, inşallah zamanında ve saglıklı bir şekilde kucaklarsın kuzunu...başın sağolsun arkadaşım. nasıl hissetiğini, nasıl canının yandığını çok iyi biliyorum. ancak yaşayan bilir. okadar güzel ifade etmişsin ki üstüne söyleyecek birşey kalmamış. umarım günler çabucak akar ve yeniden hamile kalıp bu sefer sağlıklı sıhatli kucağına alırsın. sabırlar dilerim....
Sanki kendim yazmisim bu yazdiklarini, 1.5 yil onceki hissettiklerimi birebir anlatmissin. Icin yaniyor simdi, o kadar iyi anliyorum ki! Yasadigin umutsuzluk, senin gibi bebegini kaybedenlerin tekrar hamile kalip bebeklerini saglikla kucaklarina almalarinin verdigi umut...Hepsini ben de yasadim, eminim burdaki bircok arkadas da umutsuzlukla umut arasinda gidip gelmislerdir senin gibi. Guzel gunlerin gelecegine, icinde yarim kalan annelik duygusunu birgun doya doya yasayacagina inan. Seni ayakta tutacak olan bu inanc zaten. Ben de senin gibi preeklamsi yasadim ama benim bebegim hastaydi ayni zamanda. Anlayacagin pismis tavugun basina gelmeyecek isler. Simdi yeniden hamileyim. cok sukur simdiye kadar iyi gecti, kontrollerin sonuclari iyi oluyor. Insallah sagsaglim bebegimi alirim, saglikla buyuturum. Sen de insallah en kisa en hayirli zamanda meleginin kardesine kavusursun, ope koklaya buyutursun. Ben burdaki arkadaslari okuduktan sonra riskli gebelik uzmani bir profesore gittim kaybimdan sonra. Preeklamsi oldugu icin pihtilasma testleri yaptirdi bana da. Bende birsey cikmadi ama tedbir amacli bebe aspirini kullandirtiyor doktorum. Simdi de o doktor takip ediyor. Sen de bence once bir riskli gebelik uzmanina git, testlerini yaptir. Sonra da insallah en kisa, en hayirli zamanda hamile kalirsin yeniden. Allah yardimcin olsun, sabir versin.
Masallah oglusuna da sana da! Az kalmis, insallah kavusacaksin bebegine. Olumsuz dusunmen icin bir sebep yok. Hep ayni sey olacak diye birsey yok. Hem zaten kontrol altindasin. Ben de simdi kayip haftamdayim ama cok sukur moralim fena degil simdilik. Cuma doktor randevum vardi benim de. Cok rahatlatti doktorum. Insallah hersey yolunda gider hepimiz icin. Hadi bakalim, az kaldi. Senin bebeginin de gelisini kutlayacagiz insallah burdan:)
Feriha arkadaşım Allah kızın için sabırlar versin. prematüreler için en riskli dönem ilk üç gün diyorlar, bebek o süreyi atlattıktan sonra bütün olumsuzluklara rağmen sanki ona artık birşey olmaz diye düşünüyorsun, her gün içinde yeni umutlar yeşeriyor, her gün hayallerine yeni hayaller ekliyorsun. Benim de oğlum 71 günün sonunda melek oldu dokunup, görüp, bağlanıp da kaybetmek çok zor. Allah yüreğine ferahlık versin. Şimdi o bütün acılardan uzakta. İnşallah en kısa zamanda yeniden bebek sahibi olursun ama hamilelik öncesinde ne olur kan pıhtılaşması testlerini yaptır, preeklemsinin altında genelde o neden çıkıyor. Buradaki olumlu örneklerin bu süreçte sana yardımcı olmasını dilerim, bizler başardık emin ol sen de başaracaksın.
Canım gördün mü bak çok şükür herşey yolunda, vuslata çok az kaldı. At artık kafandan dekolmanı, geçmiş geçmişte kaldı bu sefer öyle birşey olmayacak. Sen bunları düşüneceğine hazırlıklarını tamamlamaya bak, zaman hızla geçiyor.
Baharcım yaşadıkların için çok üzüldüm. Bebeğin doğmadan neyin ne olacağını kimse bilemez. İnşallah böbreklerdeki problem tahmin ettiklerinden daha az düzeydedir. Rabbim yavruna şifa versin, onu size bağışlasın.
Bizim içimizdeki yangını ancak sizler anlarsınız, sizler zamanında birbirinize destek oldunuz, birlikte üzülüp birlikte sevindiniz, allahın izniyle bir çoğunuz mutlu sona da ulaştı, inşallah allahım bizlere de o günleri gösterir...Allahım bu foruma yeni katılan arkadaşlara sabır, dayanma gücü, peygamber sabrı versin inşallah, çok zor, Allah büyük hepsinin yardımcısı olsun. Dünyada en büyük acılardan biri evlat acısı. Allahım kimseyi sevdiğinin yokluğu ile sınamasın.
Mrb arkdaşlar.uzun zamandır yazamyordum.Serklaj ameiyatımı oldum.çok şükür bebeğm de ben de iyiyim.İnallah sizlerde iyisidir.
Geçmiş olsun Rabbim evladını sağlıklı bir şekilde kucagına almayı nasip etsin. bende 2 kayıp var servikal yetmezlik denildi, şuan 4,5 ay oldu kaybedeli,merakım su serklaj işleminde seni bayıltıyorlarmı nasıl bir işlemde yapılıyor, anlatabilirseniz memnun olurum
:) Hadi bakalım, kardeş fikrini düşünmeye başladıysan devamı da gelir büyük ihtimalle :) Desene bir bebecik daha geliyor :)Bu günlerde doktora muayeneye gittim aklıma kardeş fikrini soktu. Yaşadıklarımı herşeyi biliyor. Düşünmeye başladım ama o kadar çok korkuyorum ki vaz geçiyorum. Aslında hep istedim. Doktorda bana kardeşi fazla erteleme yaşın 37 deyince içimi korku kapladı ve karar veremiyorum. Çok riskli bir anne adayıyım. Tekrar total plasenta previa geçirme riskim çok. Ama doktor baba diğer hamilelere göre daha risklisin ama geçirmeyede bilirsin dedi. Ay ay Zor bu işler
Canım benim biliyorum çook zor. Yaşadığımız acı çok büyük gerçekten. Yeni bir bebek seni tekrar hayata bağlıyor . İnşallah en kısa zamanda toparlarsın kendini ve inşallahhhh hamilelik haberini verirsin.Merhabalar herkese
21 gün oldu bugün.
Canım her şeyin yolunda olmasına çook sevindim :) Çok az kamış. Yakında bebeğim sağlıcakla doğdu haberini verirsin :)merhaba melek anneleri,
yazılarınızın bi kısmını okuyabildim allah bebeklerini kaybeden annelere sabır versin inşallah en yakın zamanda sag saglim bi evlat sahibi olursunuz... ben 36 haftalık hamileyim.. malesef 24.haftadan bu yana cok sıkıntı yaşıyoruz bizde... 24.haftada şeker ölçümü için kontrole gittik bebeğin böbreklerinin olması gerekenden büyük oldugu bu sekilde büyüme devam ederse beebgin anne karnında kaybedilecegini bu süreçte diğer organlarada zarar verecegini amniyon sıvımında azaldıgını ve sonuc olarak dogum esnasında da bebeğin kaybedilme ihtimalinin yüksek oldugu eger dogsa bile diyalize baglanacagını ve bünyesinin diyalize yanıt verememe ihtimalinden dolayı yine sonuucun kayıpla gerceklesecegini söylediler.... gitmediğimiz doktor kalmadı enson fakülteye karar verildi arastırma hastanesiymiş ya..... 2-3 günde bir kontrole gidiyoruz 36 haftadayım ama ne olcak bilmiyorum bugüne kadar geldik çok şükür.. büyük ihtimal 38.haftada dogum olacakmış rabbim herseyin hayırlısını versin hepimiz için inşallah... 3aydır neler cektik allah bunların karsılıgı olarak inşallah cocugumu bize bağışlar cok zor cok allahım herkese sabır versin
Masallah oglusuna da sana da! Az kalmis, insallah kavusacaksin bebegine. Olumsuz dusunmen icin bir sebep yok. Hep ayni sey olacak diye birsey yok. Hem zaten kontrol altindasin. Ben de simdi kayip haftamdayim ama cok sukur moralim fena degil simdilik. Cuma doktor randevum vardi benim de. Cok rahatlatti doktorum. Insallah hersey yolunda gider hepimiz icin. Hadi bakalim, az kaldi. Senin bebeginin de gelisini kutlayacagiz insallah burdan:)
Canım gördün mü bak çok şükür herşey yolunda, vuslata çok az kaldı. At artık kafandan dekolmanı, geçmiş geçmişte kaldı bu sefer öyle birşey olmayacak. Sen bunları düşüneceğine hazırlıklarını tamamlamaya bak, zaman hızla geçiyor.
teşekkür ederim arkadaşım güzel dileklerin için, sen de hamileymişsin maaşallah allahım nazarlardan saklasın, inşallah zamanında ve saglıklı bir şekilde kucaklarsın kuzunu...
Canım her şeyin yolunda olmasına çook sevindim :) Çok az kamış. Yakında bebeğim sağlıcakla doğdu haberini verirsin :)
Bu günlerde doktora muayeneye gittim aklıma kardeş fikrini soktu. Yaşadıklarımı herşeyi biliyor. Düşünmeye başladım ama o kadar çok korkuyorum ki vaz geçiyorum. Aslında hep istedim. Doktorda bana kardeşi fazla erteleme yaşın 37 deyince içimi korku kapladı ve karar veremiyorum. Çok riskli bir anne adayıyım. Tekrar total plasenta previa geçirme riskim çok. Ama doktor baba diğer hamilelere göre daha risklisin ama geçirmeyede bilirsin dedi. Ay ay Zor bu işler
Mrb arkdaşlar.uzun zamandır yazamyordum.Serklaj ameiyatımı oldum.çok şükür bebeğm de ben de iyiyim.İnallah sizlerde iyisidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?