Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

arkadasım cok sagol güzel dileklerin için.. rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun herkesin derdi var Allahım dermansız dert vermesin kimseelere bizde sonunda neler görecegiz bilmiyorum ama rabbim büyüktür inşallah acı cektirmez hiçbirimize

Mrb arkdaşlar.uzun zamandır yazamyordum.Serklaj ameiyatımı oldum.çok şükür bebeğm de ben de iyiyim.İnallah sizlerde iyisidir.
inşallah bundan sonrası da tamamen sorunsuz geçer ve yavrunu kucağına alırsın.
çok sevindim :) umarım çok güzel bir ömür sürerler beraber
listenin en üstüne çıktığım için heyecanlandım

Bana tek çocuk fikri yalnızlık gibi geldiği için hep iki çocuk istemiştim. Hayat ve planlar aynı olmuyor tabiki. Ama şimdi 6 tane dondurulmul embriyom var. Nekadar yaşadıklarım zor olsada çocuk sevgisi ve evlat çok başka. İki oğlumu kaybettim sanki bir çocum daha olmayıymış duygusunu yaşıyorum. Allahım hayırlısıysa ve nasip ederse inşallah. Çok korkuyorum ama genede korkuları hiç düşünmeden cahil cesaretiyle gireceğim bu işe inşallah.

Plasente Previa tamamen sezeryana bağlı bir durum sezeryanla doğum yapanlarda sık görülürmüş. İkizlerim sezeryanla oldu. Sezeryandan sonrası plesente previa geçirirsen. Bir sonraki hamileliğinin plesenta previa olması dahada yüksek ve riskliymiş. Amerikan hastanesi doktorum Cengiz Alataşla görüştüm. Durumumu biliyor, risklisin ama ikinci bir çocuk için göze alınabilecek bir risk dedi. Yaşadığım şehirdeki doktorumla görüştüm, kotrollerimi yaptırdım. Herşey çok normal, plesente previa geçirmeme ihtimalin, geçirme riskinden daha fazla dedi ve oda üç çocuk sahibi bir insan, bana kardeş için bu risk göze alınabilir dedi.

Galiba bir kaç doktor daha ziyaret ederim gibi geliyor...:) Henüz kendime zaman tanıyorum. oğluşum daha 2 yaşına girmedi.

Hakkımda hayırlısı. Allahım hayırlıysa, sağlıklı sıhatli olacaksa, hayırlısıyla dünyaya getirmek nasip edecekse versin inşallah.Amin. Yoksa, Allahım isteyen herkeze nasip etsin bir yavrum var benim. Allah ona uzun ömür ve sağlık versin zaten evlat özlemimi giderdi. Allah olmayanlara nasip etsin inşallah.

Canım dedim ya sen en sıkıntılı zamanlarında bile ikinci çocuk fikrine sıcaktın. İnşallah bu sefer böyle bir sıkıntı yaşamazsın kaldı ki yaşasan bile artık yakın doktor kontrolüyle bunun üstesinden gelinebileceğini biliyoruz. Hakkında hayırlısı olsun, Allah gönlüne göre versin canım arkadaşım.

Evet canım artık listenin en üstündesin ve bebeğinle birlikte bebeklerimiz listesine geçmene çok az kaldı. Artık bambaşka bir hayata adım atacaksın, senin adına çok mutluyum.

Son düzenleme:
Evet canım artık listenin en üstündesin ve bebeğinle birlikte bebeklerimiz listesine geçmene çok az kaldı. Artık bambaşka bir hayata adım atacaksın, senin adına çok mutluyum.
çok teşekkür ederim premete, iyi ki varsın, okadar güzel motive ediyorsun ki.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İnşallah hayırlısı ile yavrumu sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım.Bunun için dua ediyorum.Ne olur sizlerde dualarınızı eksik etmeyin.İnşallah rabbim bizim gibi zor bebek sahibi olanlara yardım etsin.Evde sürekli yatmak biraz sıkıyor.alışkın da değilim böyle evde 7/24 vakit geçirmeyeamakuzum için katlanırım o iyi olsun yeter.Hepinize güzel günler dliyorum.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]Ahmet Arda[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]14.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]25.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Ela[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]Yağız Kaan[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]Beren-Kerem[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD]28.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Nehir[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]08.08.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Tolga'yı kreşe yazdırdık pazartesi okullu olacak oğlum. Acaba kucağıma alabilecek miyim, erken mi doğacak, küveze girecek mi derken ne çabuk büyüdü de bebeklikten çocukluğa geçiverdi. Tolga kreşe çabuk alışacak gibi görünüyor, görüşmelere gittiğimizde o öğretmenin elinden tutup gitti, hiç babasıyla beni aramadı, dönüşte de zorla ağlaya ağlaya eve getirebildik , oradan ayrılmak istemedi. Bakalım ben kolay alışabilecek miyim. Kolay değil 2 senedir yapışık ikiz gibi yaşıyoruz bakalım neler göreceğiz.

Tolga çok sosyal bir çocuk olacağının sinyallerini vermiş :)
bütün okul hayatından böyle zevk alır inşallah :)

hamilelerden en son melek18 yazmış.
Delicezeytin, Mulberry8092, Melek76 sizler nasılsınız ?
umarım herkes çok iyidir.
biz 35 haftalık olduk.
en son 34+1'de kontrolüm vardı. 2450gr. olmuştu oğlum.
bir dahaki kontrol de 1 hafta sonra, 36+0 olmuş olacağız inşallah.
zaten bu kontrolde doğum tarihine karar verecek doktorum inşallah.
çok şükür bugünleri gördük, umarım bundan sonrası da sorunsuz geçer. artık günleri sayıyorum ve saydığım için hiç geçmek bilmiyor :)

lütfü hoca 37 ile 38. hafta arasında yapabiliriz sezaryeni demişti en son.. 37. haftada prematürelik bitiyormuş.
melek76, Lütfü hoca Duru'yu en son kontrolde kaç kilo ölçmüştü ve kaç kilo doğdu?

güzel haberlerinizi bekliyorum, sevgiler :)

Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, dualarımdasın canımm...

Maşallah Tolga ya :) Zaman çabucacık geçmiş gerçekten...Sen de kolay alışacaksın inşallah. 2 yaştan sonra daha kolay günler geliyor. Biraz da kendinle ilgilenme zamanı gelmiş canım arkadaşım :)
Duru 3 yaşına girecek ama kreşe gitmedi henüz. Haftada 1 gün oyun gruplarına götürüyorum başlangıç olsun, sosyalleşsin diye... Götürdüğüm yerin en iyi tarafı her çocuğun anne ya da babası oyun odasına çocuğuyla giriyor. Bir öğretmenimiz var. Onun yönlendirmeleriyle anne ve çocuklar hep birlikte oynuyoruz :) Ama ben de artık düzenli olarak kreşe vermeliyim. Daha fazla geç kalmamalıyım diye düşünüyorum :)

Maşallah canım, çok az kalmış :)
Ben de bugün 25. haftaya giriyorum. Çok şükür her şey yolunda. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Tek sıkıntım çok kilo almam. Toplamda 10 kilo oldu. Duru da 13 kilo ile bitirmiştim. Ama ilk bebeğimde 20 kilo ile bitirmiştim.
Canım Lütfü Hoca bana 36+2 ye gün vermişti. İlk kaybım 37+5 de olduğu için. Sezeryandan 4 gün önceki kontrolde 2900 gram civarı demişti. Fakat kızım 3340 gram doğdu.

sana ve bebeğine de kocaman bir maşallah
hamilelik haberini verdiğin gün dün gibi
kilo konusunda ben de fenayım. ilk hamileliğimde 34 haftada 18 kilo almıştım. sonrasında hepsini verdim. eski kilomla hamile kaldım ama şimdi de 35+2'de 20 kilo oldu bile (
güya bu sefer az alacaktım ama olmadı. neyseki Lütfü hoca birşey demiyor kiloma. 51'le hamile kaldım 71 oldum. başlangıç kilom zayıf diye mi karışmıyor bilmiyorum ama umarım sağlık açısından tehlike yaratmıyordur. nekadar dikkat edeyim dediysem de olmadı. inan baklava börekten filan da olmadı, öyle şeyler yemiyorum ama galiba porsiyonlarım büyüdü, bir de sağlıklı olsun diye yok ceviz,meyve filan abartıyorum galiba.
36+2'de kilosu harikaymış Duru'nun, sanki 40 haftalık gibi :)
benim ilk kaybım 34 de olduğundan almak için çok erken dedi Lütfü hoca, o haftayı geçince de mutlaka 37'yi bekleyelim dedi. ama günler geçmek bilmiyor :)

Hayırlı uğurlu olsun. Allahım hep iyi günlerini görmeyi nasip etsin inşallah. Sanada iş hayatı yeni bir başlangıç gibi gelecektir. İnşallah Tolgacımın okul hayatı hep böyle mutlu parlak geçsin. İkiniz içnde çok sevdim.

EBURCU Yaşadığın bütün zorluklara rağmen oğluna kardeş düşünmeye başlamışsın. Allah gönlüne göre versin. Ben de bu düşünceye çok yakınım. Sürekli kızıma bir kardeş düşünüyorum. Tek korkum tekrar kaybetmek ama bu korkuya rağmen galiba ben de deneyeceğim zamanı gelince. Doktor çok önemli inşallah doğru kişiyi bulursun. Seni korkutmadan rahatlatan biri olur inşallah.

Melek 76 Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Maşallah büyümüşsünüz kızınla uğraşırken sana daha da çabuk geçiyordur sanırım. Hamileliğine odaklanmıyorsundur muhtemelen. Ben çalışmaya başladım resmen dağıldım. 6da kalkıp Dila'yı emziriyorum 7 gibi evden çıkıyoruz 1.30 da evdeyim. 30 saat derse giriyorum hiç boşluk yok fenayım. Bu arada hiç emziremiyorum süt kesilir diye çok korkuyorum sen kızın ne kadarlık çalışmaya başlamıştın? Sütte bir problem olmuş muydu? Göğüslerimde taşkınlık, akma falan olmuyor yaaaa kuzucuğum emiyor ama korkuyorum.

PREMETE Canım benim gerçekten de şu anda ağlamaklıyım. Hamilelik, korkular,doğum derken Tolga büyüdü bile. Allah'ımıza binlerce şükür bugünleri gördük. Eminim Tolga çok kolay başlamıştır. Sen ona özgüveni fazlasıyla verdğin için böyle problem yaşamıyor işte. Senin için eminim daha zor olacak. İki yılın ardından çalışmak nasıl olur bilmem ama 6 ayın ardından çalışmak kızımı bırakmak beni bitirdi. İki hafta çok kötüyydüm şimdi durumu kabullendim mecburum çalışacağım başka alternetifim yok diyorum. Bakalım sen neler hissedeceksin? Dila çok şükür iyi, bakıcıya alıştı. Tek problem iştahsızlığımız. Maalesef bir şeyler yedirmek daha doğrusu yedirmeye çalışmak kabus gibi. Bin hevesle çorbalar yapıyorum ağzını açmıyor bile. Sabah kahvaltı öğlen çorba ben okuldan gelince meme istiyor başka da bir şey veremiyoruz. Emzirmeyeyim diyorum yemeyince mecburen meme veriyorum sonra da yemiyor. Nasıl düzeltebilirim bu durumu sence?

Olsun canim, bebegin icin birkac ay yatman gerekiyorsa yatarsin artik. Bebegin ve sen iyi olun da katlanilir artik bunlara. Umarim cok rahat gecer yine de bu gunlerin.

Ne guzeldir bu gunleri de gormek! Kocaman adam olmus:) Masallah Tolga'ya. Senin icin zordur eminim ayrilmak ondan ama bir yandan buyudugunu gormek de ayri bir mutluluk. Ne guzel yadirgamamis da insanlari. Allah okula basladigi, mezun oldugu, evlendigi gunleri de gormeyi nasip etsin sana:)

Masallah canim sana da bebegine de. Hayirlisiyla cok az kaldi. Gun sayiliyor di mi son zamanlara gelince:) Insallah cabucak, guzel gecer bu gunler senin icin, saglikla alirsin bebegini yakinda kucagina. Senden sonra da sira bana ve Mullberry'e geliyor. Cok heyecanli:)

Sana ve minik asalana da masallah!

Ne zamandir yazamiyorum ama inanin hep takip ediyorum. Hamilelerden guzel haber aldikca seviniyorum. Ama az once buraya girmeden once baska bir forumda kotu bir haber okudum ve moralim sifir oldu( Ne zamandir rahattim, korkularim var her zaman ama azalmisti hersey yeniden depresti Cok sukur hersey yolunda gidiyor simdilik ve umarim hep boyle gider. Diken ustunde oldugumdan aklima takilan birsey olursa hastaneye gidiyoruz hemen. Allah'a bin sukur iyi simdilik ama yine de korkuyor insan. Hazirliklara basladik. Hicbir sey olmamis, ilk bebegini bekleyen ciftler kadar heyecanli degiliz malesef, ama yine de cok heyecanliyiz. Yasama sevincim oldu bebegim. O kotu haberi de okuduktan sonra iyice suclu hissetmeye basladim kendimi. Kendimi iyi hissediyorum diye ise gitmeye devam ediyorum, bir yandan isle ilgili sinavlara bile hazirlaniyorum. Kafami mesgul tutmaya calisiyorum ama acaba ne bileyim surekli yatmam mi lazim. Doktorum oyle birsey demiyor ama huzursuz oldum iste! Son bir haftadir yoruluyorum aslinda. Neyse, cuma gunu randevumuz var. Gerekirse dogum iznimi onceden baslatirim. Sonrasinda bebegimle mumkun oldugunca cok vakit gecireyim diye dogum iznimi gec baslatmak istiyorum ama gerekirse one alacagim artik. Allah izin verirse zaten en gec 20 Mart'ta izne ayriliyorum. Arada izinlerim de var. Birsey kalmadi ama sucluluk duyuyorum

Kizlar valla darmadaginik yazdim. Kafam karisik, kusura bakmayin. Benden boyle iste...Hepinizi opuyorum. Hersey gonlunuzce olsun!

Canım olumsuz düşünmek yok.Her şey güzel olacak Allahın izniyle.Bak zamanında az kalmış.Hazırlıkların keyfini çıkart.Eğlenmene bak.İyi değerlendir bu günleri küçük yumurcak geldiğinde bu günleri çok arayayacaksın:)

Bu arada iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…