inşallah bundan sonrası da tamamen sorunsuz geçer ve yavrunu kucağına alırsın.Mrb arkdaşlar.uzun zamandır yazamyordum.Serklaj ameiyatımı oldum.çok şükür bebeğm de ben de iyiyim.İnallah sizlerde iyisidir.
çok sevindim :) umarım çok güzel bir ömür sürerler beraberArkadaşlar Sweetbaby arkadaşımız doğum yapmış, çok şükür kızı Nehir sağlıklı bir şekilde kollarında. Nehir bebeğe uzun, sağlıklı, güzel bir ömür diliyorum. Sweetbabycim tebrik ederim canım. İnşallah eşinle ve güzel kızlarınla hep mutluluk içinde yaşarsın.
Canım sen daha Çınar'a hamileyken, hastanede yatarken bile ikinci bebeğin hayalini kuruyordun. İkinci hamileleliğin de kolay geçmedi, üstelik hamile kalma sürecin de sıkıntılı olmasına rağmen yaşadığın sıkıntılar seni bu fikirden soğutmadı. Plesanta previa biraz şans işi, kan pıhtılaşması ya da rahim ağzı yetmezliği gibi değil, bir sonraki hamilelikte oluşmama ihtimali var. Yeniden olabileceğini varsayarsak eğer bütün bu sıkıntıları yeniden yaşamayı, aylarca hastanede yatmayı göze alabiliyorsan ve ilerde Çınar'a bir kardeş vermediğin için büyük pişmanlık duyacaksan tekrar denemeye değer. Yalnız bütün hamileliklerinde plesanta previa yaşaman çok rastlantısal gelmedi bana, acaba rahim de bir şekil bozukluğu falan mı var da plesanta gidip gidip rahim ağzına yerleşiyor. Daha önceden rahim filmi çektirmiş miydin, doktorun bu konuda ne diyor?
:) Hadi bakalım, kardeş fikrini düşünmeye başladıysan devamı da gelir büyük ihtimalle :) Desene bir bebecik daha geliyor :)
Evet düşünüyorum birtanem. Allahım inşallah yolumu açık etsin. Hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah. Şansım bol olsun.Herşey yolunda giderse inşallah, benim gibi insanlar için bir umut kaynağıolur.
Allah yar ve yardımcın olsun canım...
Bana tek çocuk fikri yalnızlık gibi geldiği için hep iki çocuk istemiştim. Hayat ve planlar aynı olmuyor tabiki. Ama şimdi 6 tane dondurulmul embriyom var. Nekadar yaşadıklarım zor olsada çocuk sevgisi ve evlat çok başka. İki oğlumu kaybettim sanki bir çocum daha olmayıymış duygusunu yaşıyorum. Allahım hayırlısıysa ve nasip ederse inşallah. Çok korkuyorum ama genede korkuları hiç düşünmeden cahil cesaretiyle gireceğim bu işe inşallah.
Plasente Previa tamamen sezeryana bağlı bir durum sezeryanla doğum yapanlarda sık görülürmüş. İkizlerim sezeryanla oldu. Sezeryandan sonrası plesente previa geçirirsen. Bir sonraki hamileliğinin plesenta previa olması dahada yüksek ve riskliymiş. Amerikan hastanesi doktorum Cengiz Alataşla görüştüm. Durumumu biliyor, risklisin ama ikinci bir çocuk için göze alınabilecek bir risk dedi. Yaşadığım şehirdeki doktorumla görüştüm, kotrollerimi yaptırdım. Herşey çok normal, plesente previa geçirmeme ihtimalin, geçirme riskinden daha fazla dedi ve oda üç çocuk sahibi bir insan, bana kardeş için bu risk göze alınabilir dedi.
Galiba bir kaç doktor daha ziyaret ederim gibi geliyor...:) Henüz kendime zaman tanıyorum. oğluşum daha 2 yaşına girmedi.
Hakkımda hayırlısı. Allahım hayırlıysa, sağlıklı sıhatli olacaksa, hayırlısıyla dünyaya getirmek nasip edecekse versin inşallah.Amin. Yoksa, Allahım isteyen herkeze nasip etsin bir yavrum var benim. Allah ona uzun ömür ve sağlık versin zaten evlat özlemimi giderdi. Allah olmayanlara nasip etsin inşallah.
inşallah bundan sonrası da tamamen sorunsuz geçer ve yavrunu kucağına alırsın.
çok sevindim :) umarım çok güzel bir ömür sürerler beraber
listenin en üstüne çıktığım için heyecanlandım
çok teşekkür ederim premete, iyi ki varsın, okadar güzel motive ediyorsun ki.Evet canım artık listenin en üstündesin ve bebeğinle birlikte bebeklerimiz listesine geçmene çok az kaldı. Artık bambaşka bir hayata adım atacaksın, senin adına çok mutluyum.
Tolga'yı kreşe yazdırdık pazartesi okullu olacak oğlum. Acaba kucağıma alabilecek miyim, erken mi doğacak, küveze girecek mi derken ne çabuk büyüdü de bebeklikten çocukluğa geçiverdi. Tolga kreşe çabuk alışacak gibi görünüyor, görüşmelere gittiğimizde o öğretmenin elinden tutup gitti, hiç babasıyla beni aramadı, dönüşte de zorla ağlaya ağlaya eve getirebildik , oradan ayrılmak istemedi. Bakalım ben kolay alışabilecek miyim. Kolay değil 2 senedir yapışık ikiz gibi yaşıyoruz bakalım neler göreceğiz.
Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, dualarımdasın canımm...İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İnşallah hayırlısı ile yavrumu sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım.Bunun için dua ediyorum.Ne olur sizlerde dualarınızı eksik etmeyin.İnşallah rabbim bizim gibi zor bebek sahibi olanlara yardım etsin.Evde sürekli yatmak biraz sıkıyor.alışkın da değilim böyle evde 7/24 vakit geçirmeyeamakuzum için katlanırım o iyi olsun yeter.Hepinize güzel günler dliyorum.
Maşallah Tolga ya :) Zaman çabucacık geçmiş gerçekten...Sen de kolay alışacaksın inşallah. 2 yaştan sonra daha kolay günler geliyor. Biraz da kendinle ilgilenme zamanı gelmiş canım arkadaşım :)Tolga'yı kreşe yazdırdık pazartesi okullu olacak oğlum. Acaba kucağıma alabilecek miyim, erken mi doğacak, küveze girecek mi derken ne çabuk büyüdü de bebeklikten çocukluğa geçiverdi. Tolga kreşe çabuk alışacak gibi görünüyor, görüşmelere gittiğimizde o öğretmenin elinden tutup gitti, hiç babasıyla beni aramadı, dönüşte de zorla ağlaya ağlaya eve getirebildik , oradan ayrılmak istemedi. Bakalım ben kolay alışabilecek miyim. Kolay değil 2 senedir yapışık ikiz gibi yaşıyoruz bakalım neler göreceğiz.
Maşallah canım, çok az kalmış :)hamilelerden en son melek18 yazmış.
Delicezeytin, Mulberry8092, Melek76 sizler nasılsınız ?
umarım herkes çok iyidir.
biz 35 haftalık olduk.
en son 34+1'de kontrolüm vardı. 2450gr. olmuştu oğlum.
bir dahaki kontrol de 1 hafta sonra, 36+0 olmuş olacağız inşallah.
zaten bu kontrolde doğum tarihine karar verecek doktorum inşallah.
çok şükür bugünleri gördük, umarım bundan sonrası da sorunsuz geçer. artık günleri sayıyorum ve saydığım için hiç geçmek bilmiyor :)
lütfü hoca 37 ile 38. hafta arasında yapabiliriz sezaryeni demişti en son.. 37. haftada prematürelik bitiyormuş.
melek76, Lütfü hoca Duru'yu en son kontrolde kaç kilo ölçmüştü ve kaç kilo doğdu?
güzel haberlerinizi bekliyorum, sevgiler :)
Maşallah canım, çok az kalmış :)
Ben de bugün 25. haftaya giriyorum. Çok şükür her şey yolunda. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Tek sıkıntım çok kilo almam. Toplamda 10 kilo oldu. Duru da 13 kilo ile bitirmiştim. Ama ilk bebeğimde 20 kilo ile bitirmiştim.
Canım Lütfü Hoca bana 36+2 ye gün vermişti. İlk kaybım 37+5 de olduğu için. Sezeryandan 4 gün önceki kontrolde 2900 gram civarı demişti. Fakat kızım 3340 gram doğdu.
Tolga'yı kreşe yazdırdık pazartesi okullu olacak oğlum. Acaba kucağıma alabilecek miyim, erken mi doğacak, küveze girecek mi derken ne çabuk büyüdü de bebeklikten çocukluğa geçiverdi. Tolga kreşe çabuk alışacak gibi görünüyor, görüşmelere gittiğimizde o öğretmenin elinden tutup gitti, hiç babasıyla beni aramadı, dönüşte de zorla ağlaya ağlaya eve getirebildik , oradan ayrılmak istemedi. Bakalım ben kolay alışabilecek miyim. Kolay değil 2 senedir yapışık ikiz gibi yaşıyoruz bakalım neler göreceğiz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İnşallah hayırlısı ile yavrumu sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım.Bunun için dua ediyorum.Ne olur sizlerde dualarınızı eksik etmeyin.İnşallah rabbim bizim gibi zor bebek sahibi olanlara yardım etsin.Evde sürekli yatmak biraz sıkıyor.alışkın da değilim böyle evde 7/24 vakit geçirmeyeamakuzum için katlanırım o iyi olsun yeter.Hepinize güzel günler dliyorum.
hamilelerden en son melek18 yazmış.
Delicezeytin, Mulberry8092, Melek76 sizler nasılsınız ?
umarım herkes çok iyidir.
biz 35 haftalık olduk.
en son 34+1'de kontrolüm vardı. 2450gr. olmuştu oğlum.
bir dahaki kontrol de 1 hafta sonra, 36+0 olmuş olacağız inşallah.
zaten bu kontrolde doğum tarihine karar verecek doktorum inşallah.
çok şükür bugünleri gördük, umarım bundan sonrası da sorunsuz geçer. artık günleri sayıyorum ve saydığım için hiç geçmek bilmiyor :)
lütfü hoca 37 ile 38. hafta arasında yapabiliriz sezaryeni demişti en son.. 37. haftada prematürelik bitiyormuş.
melek76, Lütfü hoca Duru'yu en son kontrolde kaç kilo ölçmüştü ve kaç kilo doğdu?
güzel haberlerinizi bekliyorum, sevgiler :)
Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, dualarımdasın canımm...
Maşallah Tolga ya :) Zaman çabucacık geçmiş gerçekten...Sen de kolay alışacaksın inşallah. 2 yaştan sonra daha kolay günler geliyor. Biraz da kendinle ilgilenme zamanı gelmiş canım arkadaşım :)
Duru 3 yaşına girecek ama kreşe gitmedi henüz. Haftada 1 gün oyun gruplarına götürüyorum başlangıç olsun, sosyalleşsin diye... Götürdüğüm yerin en iyi tarafı her çocuğun anne ya da babası oyun odasına çocuğuyla giriyor. Bir öğretmenimiz var. Onun yönlendirmeleriyle anne ve çocuklar hep birlikte oynuyoruz :) Ama ben de artık düzenli olarak kreşe vermeliyim. Daha fazla geç kalmamalıyım diye düşünüyorum :)
Maşallah canım, çok az kalmış :)
Ben de bugün 25. haftaya giriyorum. Çok şükür her şey yolunda. İnşallah sonuna kadar böyle gider. Tek sıkıntım çok kilo almam. Toplamda 10 kilo oldu. Duru da 13 kilo ile bitirmiştim. Ama ilk bebeğimde 20 kilo ile bitirmiştim.
Canım Lütfü Hoca bana 36+2 ye gün vermişti. İlk kaybım 37+5 de olduğu için. Sezeryandan 4 gün önceki kontrolde 2900 gram civarı demişti. Fakat kızım 3340 gram doğdu.
Ne zamandir yazamiyorum ama inanin hep takip ediyorum. Hamilelerden guzel haber aldikca seviniyorum. Ama az once buraya girmeden once baska bir forumda kotu bir haber okudum ve moralim sifir oldu( Ne zamandir rahattim, korkularim var her zaman ama azalmisti hersey yeniden depresti Cok sukur hersey yolunda gidiyor simdilik ve umarim hep boyle gider. Diken ustunde oldugumdan aklima takilan birsey olursa hastaneye gidiyoruz hemen. Allah'a bin sukur iyi simdilik ama yine de korkuyor insan. Hazirliklara basladik. Hicbir sey olmamis, ilk bebegini bekleyen ciftler kadar heyecanli degiliz malesef, ama yine de cok heyecanliyiz. Yasama sevincim oldu bebegim. O kotu haberi de okuduktan sonra iyice suclu hissetmeye basladim kendimi. Kendimi iyi hissediyorum diye ise gitmeye devam ediyorum, bir yandan isle ilgili sinavlara bile hazirlaniyorum. Kafami mesgul tutmaya calisiyorum ama acaba ne bileyim surekli yatmam mi lazim. Doktorum oyle birsey demiyor ama huzursuz oldum iste! Son bir haftadir yoruluyorum aslinda. Neyse, cuma gunu randevumuz var. Gerekirse dogum iznimi onceden baslatirim. Sonrasinda bebegimle mumkun oldugunca cok vakit gecireyim diye dogum iznimi gec baslatmak istiyorum ama gerekirse one alacagim artik. Allah izin verirse zaten en gec 20 Mart'ta izne ayriliyorum. Arada izinlerim de var. Birsey kalmadi ama sucluluk duyuyorum
Kizlar valla darmadaginik yazdim. Kafam karisik, kusura bakmayin. Benden boyle iste...Hepinizi opuyorum. Hersey gonlunuzce olsun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?