Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Gönlü yaralı anneler bende aranıza katıldım. Kasım annesi olacaktım ağustos annesi oldum. 18 haftamda suyum geldi perinatologlRa proflara gittik bebekte bişey yok genetik kese yırtılmış zagrn ilk baştN beri kanamam vardı hep o kanama zarı inceltmiş sıvı sızıntım olmuş anlamadım ben.doktorlar yüzde 1 ihtimal verdiler bi hafta durmaz dediler sakat olur engelli olur dediler ben hep inandım bişey olmıcak diye.Hazirandan buyana yattım hep sonra biraz yükseldi suyum bebeğim kıpır kıpırdı balık gibi hiçbişeyi yoktu anomali gibi. 27 temmuz gibi sancılarım bŞladı 30 temmuzda apartopar hastaneye gittim suyum geliyodu hafif hastaneye adım attığım anda tamamı geldi. Sancılarım vardı serum antibiyotik ilaçla durdu 2 ağustos gecesi artık ilaçlar fYda etmedi doktor geldi bu bebeğin bu zamana kadar yaşaması imkansız muciZee bu dedi bebeğin baş aşağı srnin onun için yapabilecek en iyi şeyin normal doğum dedi çünkü 26+3 tik daha çok küçüktü ciğerleri için en iyi şey bu dedi sancılarada acılarada dayandım normal doğum yaptım. Kuzum 3 ağustosta yani 16 gün önce dünyaya geldi hemde ağlayarak gözü açık geldi kuzum dünyaya. Ciğerlerinde bişeyi yoktu solunum cihazına bağlı değildi ilk günden anne sütüde almıştı her gün gidip görüyoduk hiç bişeyi yoktu ne beyninde ne ciğerinde ne bağırsaklarında hiçbişey ya hiçbişey. 15 ağustos yani geçen pazartesi kaybettim kuzumu o minicik kalbi durmuş meleğimin. Hatta doktorlar o günden için artık sadece besleyip büyümesini beklicektik diyor onlr bile şok oldular sebep bulamadılar ani bebek ölümü diye bişey varmış prematürlerde daha çok oluyormuş. Acım çok taze heryanım insan dolu ama ben bu acıyı bilen birileriyle konuşmak istiyorum içim yanıp kavruluyo hiçbiyere sığamıyorum. Annemi ve abimi de kaybettim birini on birini onbeş sene önce ama bu acı başka bi acıymış bunun üstesinden gelemicek gibiyim. üç kere eline tenine yanağına dokundum hayattayken hep korktum enfeksiyon olmasın bişey olmasın diye. Ama kucağıma kefeniyle alabildim kuzumu kokusunu duyamadım. O kadar pişmanım ki kefenlenmeden neden almadım koynuma diye ama korktum o minicik kuzumun buz gibi teninden korktum. İçim çok acıyo sabır diyorum rabbim sabır. Anlayacağınız benim kuzumda cennet çocuğu cennet meleği oldu. Allahım mHşer günü bize şefaatçi olmayı nasip etsin inşallah. Güçlü olmaya çalışıyorum eşim için eşim böyle acılar bilmiyor güçlü olmaya çalışıyor benim için ama korkuyorum bi an yıkılacak diye. Onun yüzüne bakıp duruyorum kuzum aynı babasının kızı olacaktı çok benziyodu ona eli ayağı yüzü. Rabbim kucaklarımıxı boş bırakmasın inşallah. YAnan alevimiz hiç sönmicek biliyorum ama rabbim dayanma gücü versin inşallah çünkü çıldırmal üzereymişim gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Başın sağolsun ne diyeceğimi bilemiyorum bende meleklerimi yeni kaybettim bu iş sabır işi onu biliyorum Rabbim sabırlar versin*bebeğiniz 26+3 günlükmüş ciğer gelişiminde bişiy yok dediniz oysa ciğer gelişimi 32. haftada tamamlanıyor dolayısıyla oksijen alması gerekmezmiydi? Meleğinizin

nehninibayrak benim erken doğum riskim bilindiği için ciğer geliştiricileri vurulmuştum don bi haftada hastanede yatıyodum zaten ozaman vuruldum. Oksijeni sadece destek amacı ile veriyoruz demişti doktorumuz yorulduğu zamanlar için

basın saolsun canım cok ıyı anlıyorum senı Rabbim sabır versin sanada gecıcek bu zor gunler sabır dıle Allah tan

hirahanm sağolun sizlerin cevapları bana çok iyi geldi heleki şuan gebe olanlar içime umut serptiniz. Rabbim hepimize sabır versin inşallah. Sizde hayırlısıyla zamanında ve sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

nehninibayrak siz nexaman doğum yaptınız sizinde başınız sağolsun rabbim kucağınıza bidaha nasip etsin inşallah
Sizde sağolun İnş.hepimizin kucağı boş kalmaz*20 Temmuzda doğum yaptım ani sancılanmam oldu sezeryana aldılar 2cm açıklıkla bebeklerimin biri4 diğeri 6gün yaşadı*banada 2doz seleston vurulmuştu* hava destek verdiler miniklerime

insallah canım ben bebegimi 22+6 da dogurdm ve iki gün sonra kaybettim melegimi cok zor gunler gecırdım ama Rabbim veriyo sabrını 6 ay sonra ikinci bebegime hamile kaldım simdi 33. Haftanın ıcındeyız cok sukur ınsallah zamanında gelır kuzum Rabbim senınde acını hafifletip tekrar hamile kalmayı bebegını kucagına almayı nasib eder

Başınız sağolsun Allah bir daha yaşatmasın bana göre en zoru evlat acısıdır.Rabbim dayanma gücünüzü arttırsın inş sizi çokçok iyi anlıyorum teslli sözlerinden çok size dua edeveğim çünkü biliyorum teselli olmayacaksın acınızı yaşayın bu acı hiç geçmeyecekte olsa zamanla bi nebze azalacak hayırlı ve sağlıklı evlatlarınız olacak ilerde..

Sizinde başınız sağolsun Rabb'imiz size ve meleğinize ömür versin bende 27+2günlükken acil doğurmak zorunda kaldım tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım şimdi yeniden deniyeceğiz İnş.

hirahanm
Allah razı olsun dünya duayla duruyor zaten nolur dua edin iyi olalım. Evlat acısı Bi başkaymış rabbim beterinden korusun. Üstesinden gelemiyorum gibi hep hastaneyi yoğunbakımdaki hemşireleri doktoru kendi doktorumu aramak istiyorum Ama ne dicekler ki ne söylicekler bana. Alayım sütleri gideyim bi yoğumbakıma diyorum bekliyim yine açsınlar kapıyı kuzumun küvözünün başında durayım boşta olsa bakayım diyorum o varmış gibi seveyim diyorum. Sonra kendime geliyorum bu halime ağlıyorum. Napçam bilmiyorum nasıl geçcek bilmiyorum ben kızımı istiyorum.

Miniklerimiz melek oldu ama onlara kardeş yapmak için hem ruhi hem fiziki olarak kendimizi toplamak zorundayız çok zor ama verende alanda Rahman, vardır bir bildiği bizim şer gördüğümüz belki hayrımazadır şefaat makamına sahip meleklerimiz İnş. Bize şefaat ederlerde ebediyen severiz onları ama bu dünyada da kardeş yapalım İnş. Sabırla sükunetle hayatımıza devam edeceğiz

nehninibayrak inşallah rabbim zamanı gelince aratmadan sıhhatli sağlıklı verir kucağımıza. Bişey sormak istiyorum lohusayken mezarlığa gidilmiyormu siz nasıl yaptınız?

nehninibayrak inşallah rabbim zamanı gelince aratmadan sıhhatli sağlıklı verir kucağımıza. Bişey sormak istiyorum lohusayken mezarlığa gidilmiyormu siz nasıl yaptınız?
Başın saolsun canım benimde 34. Haftada karnımda öldü 9 ay önce pıhtılaşma cıktı bende de. Canım kayınvalidemler filan gitme lohusayken gidilmez dedi ama benim teyzemin oğlu imam ona sordum gidebilirsin dedi öyle canım ben gitmiştim

R Rose7106 nehninibayrak yarın bir hafta olacak gidicem yarın kim ne derse dinlemicem etrFımdaki büyüklere sinir oluyorum sanki ben çok anormal abartı bi acı yaşıyomuşum gibi davranıyorum ohoo unutçaksın deyip duruyolar nasıl algılıyolar anlamıyorum ki. Eskiden babannelerimiz falan 3-4 tane evlat kaybetmişler bebekken ama sanki bi tokadan bi nesneden bahsediyo gibiler hatırlamıyolar bile Sinirlerim bozuluyo

Canım kimseyi takma acını yaşa nasıl yaşamak istiyorsan bağır çağır ağla sakın kimsenin ne dediğine bakma benim dokuz ay oldu ağlamadığım aklımdan geçmediği tek bir gün bile yok ama Ilk sıralar cok kötü oluyorsun ama zaman geçtikçe daha mantıklı düşünüyorsun ya hasta olsaydı ya sakat olsaydı yada öyle bi derdi olsaydı ki ben pamuklara sarsam bile derdine derman olamasam karşımda acı çekseydi de benim elimden birsey gelmeseydi diye düşünüyorsun. Şimdi melek oldular herkesin gitmek istediği yerdeler acı çekmiyor cennette oynuyor arkadaşlarıyla benim oğlum zamanı gelincede kavuşacağız inşallah diyorum sürekli
Canım bunları yazarken bile ağlıyorum ama böyle düşünmezsemde kafayı yerim heralde sende böyle düşün. Acını da yasa bana hastanedeki psikolog demişti bizimkilere de acısını yaşasın ağlama etme demeyin sakın demişti

R Rose7106 hep öyle düşünüyorum bende zaten rabbim canıyla uğraştırmadı kuzumu o bile anlamadan gitti kuzum. Hergün onunla birlikte ölmek var. Diyorum evimize gelip böyle olsaydo napardım bakamadım koruyamadım diye mahfederdim kendimi. Bixim bi abinin 6 aylık bebeğini sabah beşiğinde bulmuşlar allahım diyorum ya öyle olsaydı dediğin gibi beterin beteri var bu hayatta. Ağlamadan atlatılmıyor. İnşallah bizim ve bizim gibi olan annelerin bebeği olur da bi yanımız avunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…