Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

O olsun öyle düşünme bizim yüreğimiz orda onlarla birlikte. Prematüre anneler ve bebeklerini her an hala gakip ediyorum. Suyum gelip yaymaya başladığım zaman benim kızımda bi doğsun umut olcam bende annelrre hep yazcam destek olcam bilgi vercem umut olcam diyodum okadar inanmıştım ki iyi olcağımıza okadar umudum vardı ki. Elimde sürekli tel kk ve prematürelre bakıyorum deli gibi oldum

Bende aynı şekilde onlara bişey olacağı aklımın ucundan geçmedi ne yapalım toparlanmamız gerek ağlamamak elde değil lakin aklımıza mukeyet olacağız işimize dmneceğiz hayat bizim için devam ediyor meleklerimizi Ahirette göreceğiz İnş.

Efendimiz (A S) da bu duygu evlat acosını yaşamış ve beraberinde İnşirah suresi nazil olmuş okumanı tavsiye ederim gerçektensıkıntın azalıyor kalbinde kainatın Efendisi (SAV) bile yaşamış düşün

nehninibayrak canım allah razı olsun okucam inşallh ama benim kanamalarım devam ediyor hala o yüzden kuran okuyamıyorum şuan. Çok uzun sürdü ya kanamam

sen bilirsin tabi 40ıncı günü bekleyedebilirsin normal doğummuş ya bir de dikişin varmış ne bileyim istersen git dikişini falan aldırırsın meleğinin yanına git tabi

nehninibayrak canım allah razı olsun okucam inşallh ama benim kanamalarım devam ediyor hala o yüzden kuran okuyamıyorum şuan. Çok uzun sürdü ya kanamam
Senden de Allah azlevecelli razı olsun telefondan İnşirah suresini okumanda bir sakınca yok okuyabilirsin cnm
Benimde kanamalarım 40 fün sürdü tabi doktoruna bir sormanı tavsiye ederim

Begenen arkadaslarimiz da oldu... polemik olsun diye yazmiyorum. Ama ben de böyle nasipmis kismetmis boylesi iyiymiş gibi yaklaşimlardan cok rahatsiz oldugum için paylaştim. Niyetim kimseyi üzmek degil. Üzülmenize üzüldüm ancak bu yazi direk bana ait degil bizzat bir psikolog tarafindan hazirlanmis bir yazi zaten yazimin basinda faydali bir yazi oldugunu düşundugum icin paylasiyorum diye belirtmistim. Dediginiz dogru herkes acisini farkli yaşar ben de böyle yaşiyorum. Ben de iki sene ust uste iki evladimi kaybettim...

Genelde teselli faydalı oluyor daha kötüleride varmış diye düşünmekte teselli kaynağı baz2n yalnız bazen birilerinin tesellisi bazen kitap okumak bazen sohbet etmek birşeylerle uğraşmak falan mesela bana iyi geliyor bilmiyorum diğer arkadaşlara ne iyi geliyor? Dediğim gibi herkesin acısını yaşaması farklı

Merhaba bende 23 haftalık erken dogum yaptım bebeğim 28 gün yasadi. Psikolojim allak bullak zor dönemler geciriyorum. Bebegmi kaybedelı 6 gün oldu. Patoloji sonucumda sısındı yok dedi doktor. Siz bu süreci nasıl astınız

A
Allah(cc) sabırlar versin dayanma gücü versin bebeğinizin sorunu neydi 28 gün boyunca neler yaşadı?
Bir sakıncası yoksa merak ediyorum beneimde 2 meleğim biri 4 diğeri 6gün yaşayabildi menenjit mi dersiniz beyin kanaması mı(4.evre en yüksek) daha saymakla bitmez kuzularım kısacık ömürlerinde neler yaşamış İnş. Sizinki böyle şeyler yaşamamıştır

Şunu öncelikle bileceğiz ki biz bu acıya ebediyen mahkumuz lakin Rabb'imiz böyle bir dert verdiyse vardır bildiği emin olun kesinlikle bizim yararımızadır tabi biz annelere sormak lazım fakat durum bu Rabb'imiz bizim meleklerimizi sorgusuz sualsiz Cennetine kabul etti bundan daha iyi teselli olamaz bize düşen varsa hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek her ne kadar çok zor olsa da mecburuz onları unutmak imkansız bir şey unutmak isteyen de olmaz zaten

Benim bebeğim de kanama geçirdi ama doktorlar nerede olduğunu bilmiyoruz ya beyinde ya midesinde dediler. Solunum sıkıntısı çekti. Küçücüktü zaten. 620 gr doğdu. Kanında çok güçlü mikrop vardı çok yüksek antibiyotikler verdiler dayanmadi vücudu kuzumun. Beslenmedı bagirsaklarinda sorun vardı son bi kaç gün beslediler yavaş yavaş artırdilar 730 grama çıktı ama daha fazla dayanamadı

Kuzum benim dayanamam ben benim 28gün iyi yaşamış gene benim miniklerimde her türlüsü vardı doktorlar hiç umut vermemişlerdi zaten en son kuzumun dolaşım sorunu vardı ayağı mosmordu benden mirop geçmiş kuzularıma fazla dayanamadılar oğluşumun yanında olamadım ancak ölüsünü görebildim kızımın 3gün kalabildim yanında ne yapalım takdirİlahi sizin yaşayan meleğiniz var mı benim yok daha öncede 3meleğimi karnımdayken kaybetmiştim

Benim kuzularım kızım 930 grm oğlum 900 grm dünyaya gelmişti

Kaç haftaliktilar. Yok ilk bebeğimdı. Sizin erken dogum olmasının sebebi neyd

Yok tüp bebek değildi. 23 haftalık doğum yaptım 2 ayda 1 kanamam oluyordu düşük riskiyle 1 gün hastanede yatıyordum ertesis gün çıkıyordum son gittiğimde de öyle olcak sandım ama olmadı rahim ağzım kapalıyDi ama ikindiye doğru suyum geldi ve bitmis zar yırtıldıgi için takviye de yapamadılar. 14 saat sancı çektim normal doğum yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…