- 11 Aralık 2013
- 6.144
- 6.866
- 248
- Konu Sahibi defnemahsarglu
-
Ahhh büyük beceri işte bu bi tek ben yaptm :))()
Hem kib e basıp devamında nasıl rapora onay verdin?
evlilik ciddiyetir büyük sorumluluk ister ve bu sorumluluğu da aklı başında almak en güzelidir tabiki istediğin yaşta evlenebilirsin ailen de razıysa buna kimse mani olamaz ama olgunluktan yanayım yaşanmış test edilmiştirYa niye 27 28 degilde Allahaşkına yaş söylemeyin.
Herkes istediği yaşta evlenebilir kimse kimseye erken yada geç diyemez.
Ama 30 uda pek geçirmemek lazım
eğer çocuk istiyorsan tabiki yoksa farketmez.
Ben çok erken evlendim.32 yaşında .Gülme ,evet bana hala erken geliyor.
Ablam 18 yaşında evlendi.18 yıl boyunca oh dediği gün sayısı 18'i geçmedi.2 çocuğu var daha yeni yeni mutluyum,alıştım diyebiliyor.Çektiği işkenceleri ben bilirim.Genç kız olamadan kadın oldu, anne oldu,onun gelini oldu,bunun yengesi oldu,kocasının hizmetçisi karısı oldu,çocuktu nasıl davranacağını bilemiyordu vs vs.Hiç iyi anı yok aklımda.Küçük yaşta evlenen diğer tanıdıklarımda olduğu gibi.
Konu sahibinden özür diliyorum öncelikleMesleğin olmadan evlenme.
Önce okulunu oku işine başla sonra evlen
Acele edersen bunları benim gibi 21 - 22 yaşında yapabilirsin :)
Annem beni 37 yaşında doğurmuş. Hiç annemin yaşlı olduğunu, beni anlamadığınu düşünmedim. Çocukluğumda oyunlar da oynadık birlikte, ergenliğimde hezeyanlarıma da çok akılcı yaklaştı, genç bir kadın olduğumda annemi alıp sinemaya alışverişe de gittim. Şimdi evli bir kadın olarak her gün anneme uğrayıp kahvesini içerim, sohbet ederiz. Ben gitmezsem o gelir.
Aynı kadın ablamı da 19 yaşında doğurmuş. İşten güçten kayınvalide kayınpederden doğru düzgün ilgilenememiş çocukluğunda. Ergenliğinde sürekli kavga etmişler. Bir gün birlikte sinemaya alışverişe gidememişler. Bunların sonucu olarak ablam da 22 yaşında evlendi, 23 yaşında anne oldu. Büyük kızıyla aynı sorunları yaşadı. Sonra 37 yaşında tekrar anne oldu, küçük kızıyla muhteşem bir ilişkisi var. Ailenin kısırdöngüsü gibi ama genç yaşta anneliğin de iyi bir şey olmadığını düşünüyorum ben..
Başın sağolsun.
Ama inan ki çok yanlış yerden bakıyorsun olaya. 5 yıl önce evlenseydi,
Bu senin annenle 5 yıl daha zaman geçireceğin anlamına gelmezdi.
Başta yazdıgın şey ile şuan yazdıgın şey o kadar farklı kii konuyu başka bi noktaya taşıdın.
Onun için yorum yapmak istemiyorum.
sırf çocuk yapmak için evlenemem ki
30 yaşında çocuğu olanların çocukları annelerini yaşlı buluyormuş bir arkadaşa göre. Yumurtacıklarımız da beklemezmiş 30 yaşına kadar... Oradan buraya geldik işte.
Kadere vade dolmasina inaniyosan annem yine o yıl Ölecekti ve ben 5 yaş büyük olacaktım... ben de oturup 18yasinda evlenmedim o yaşta evlenmeyi de uygun gormuyorum siz benim dedigimi farkli yerden aldiniz 25 yaşında anne olmanin hiçbir yani kötü değil.
Tabi ki inanıyorum.
Ama şunu söylemeye çalışıyorum. 25 yaşında anne olmanın sakıncası yok bende 26 yaşında anne oldum zaten.
Ama 26 yaşında anne olmak ile 30 yaşında anne olmak arasında da fark yok.
25 yaşında doğuran genç 30 yaşında doğuran yaşlı olmuyor :)
Sen duygusal açıdan annemle 5 yıl geçirebilirdim diyorsun.
Ama ilk yorumunda bu şekilde söylemedin.
30 yaşında anne olanların çocuğu annesi yaşlı olduğu için icleniyorlar tarzında bişey söyledin.
Neyse sonuçta uzatmanın bir anlamı yok. Dedigim gibi tekrar basın sağolsun.
Ben 30 yaşında anne olmak kötü bir şey demedimm o yasa kadar beklemek mantiksiz dedim (eger sartlar elveriyorsa) eger ilk çocuk 25 yaslarinda olduysa daha iyi çünkü bi abla bi abi desteği inanin mükemmel bir şey. O örnegi de komsumuzun oglundan verdim. Gozlemleyerek gördüm yaşadım hep keske annem daha genç olsaydı diyen insanlrla karsilastim hep annesini kaybetmekten korkan insanlarla karsilastim. Bu benim suçum değil. Sizler böyle kayiplar gormediginiz yasamadiginiz için belki de umurunuzda değil. Ama su an babam 60 yaşına geldi (36 yaşında evlenmis) ve deli gibi ona da bir şey olursa diye korkuyorum. Elbette ölum her yaştaki insanlar için. Ama yas ilerledikce olume yaklasma korkusu dugunumu annem.babam goremezse ya korkusu insani bitik düşürüyor. Kesinlikle sevmedigin mutsuz olduğun birisiyle ya da cook erkenden evlenmeye karşıyım ama sevdigin guvendigin biri varsa karsinda da beklemenin bi anlami yok bence. Umarim bu seger kendimi doğru ifade edebilmisimdir. Ve sizin gibi terbiye sınırlarını asmayan (teşekkür ediyorum bu arada konusma biciminiz için çünkü bunaltici insanlar var) başkalarının dusuncesine saygili insanlarla birlikte tam tersi insanlar da görür umarım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?