Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Ya niye 27 28 degilde Allahaşkına yaş söylemeyin.
Herkes istediği yaşta evlenebilir kimse kimseye erken yada geç diyemez.

Ama 30 uda pek geçirmemek lazım
eğer çocuk istiyorsan tabiki yoksa farketmez.
evlilik ciddiyetir büyük sorumluluk ister ve bu sorumluluğu da aklı başında almak en güzelidir tabiki istediğin yaşta evlenebilirsin ailen de razıysa buna kimse mani olamaz ama olgunluktan yanayım yaşanmış test edilmiştir

Kendini ne zaman hem fiziksel hem zihinsel hem ruhsal hazır hiss edersen bak o zaman.Her insanın bir zamanlaması var yaşa ve gör derim....

Aynı şeylerrr.. 23 yaşındayım 5 aylık evliyim. kv ile yaşadım. şiddet herşey gördüm evliliğimde.. ve suan bosanma yolundayım! erken geç aslında farketmez insanın kendisinde bitiyor akıl yaşta değil baştadır ama doğru kişi olmadığı sürece hayat zindan oluyor! doğru kişiyi secmek lazım...

Ben 18 yaşımda üniv 1. Sınıf da evlendim eşimle 17 de tanıştım evleneli 2. Yılımız ve bence iyiki de Erken evlenmişim çünkü yaş ilerledikçe seçim yapmakta zor oluyor ben tavsiye ediyorum. Gönlün rahat olsun eğer o insanla ömür boyu yaşarım her zorluğa varım diyorsan ?

ama ben şuna katılmıyorum , erken yada geç evlilik zordur aynı kişiyi ölene dek görüp aynı yaptığa baş koymak yani biraz güçlü olup yuvanı koruyacaksın eğer baştan zor diye yılıp bıkarsan bi daha düzen tutmuyor her evlilikte oluyor kavga gürültü sonuçta iki insanın türlü türlü huyu var evlilikte gözün kör kulağın sağar olsun der annem tabii bu işler biraz şans biraz kısmet biraz seçim yani !!!!

Seni bilmem ama ben üniversite ve evliliği bir arada yürütemezdim. Her şeyin bir zamanı var bence. Ders çalışıp, ödev mi yapayım yoksa ev temizliğini,yemeği,kocayı mı düşüneyim? 5 6 yıl daha sabret bence. Ben önce kendimi ekonomik anlamda güvende hissetmek istiyorum. Sonra evlilik de olur kısmetse. Bu yaşımda kaynana,akraba,koca şeyleri ile uğraşamam açıkçası.

Erken evlenmek iyi olmuyor galiba.Kıymet bilmiyor erken evlenenler.Bayanlar da erkekler de.

Bana işyerinden takılan 25 yaşındaki var ya belki de 23 olduğundan şüpheliyim.3yıllık evliymişşşş.İki yaşında kızı varmışşşşş.Ve eşini sprunlardan dolayı sevmeddğini beni sevdiğini söylüyorr.Ve bunu birkaçkez dışarda görüştükten sonra söyledi.Ben de öylesine biraz takılayım R.yi unutmak için cansıkıntımı yenmek için dediydim.Nasıl üzüldüm düştüğüm duruma anlatamam.Bendeki şansa bak ya...Ya minyon tipli bebek yüzlü bir tip.Nerden bilirdim.
Ayrılmayı da düşünmüyormuş kızı var diye.
Şoklardayım iki gündür.

Iyi ne mutlu sana o zaman. Benim annem mükemmel bir anneydi benle ilgilenmedi demedim zaten etrafimdakilersen ornek verdim sanki teori uretiyomusum gibi yorum yapmayın size gorduklerimi soyledim hikaye anlatmadim... benim yazdigimin tek bi noktasina takilmis onun üstüne konusuyosunuz diger dediklerime odaklanmadan.

Kadere vade dolmasina inaniyosan annem yine o yıl Ölecekti ve ben 5 yaş büyük olacaktım... ben de oturup 18yasinda evlenmedim o yaşta evlenmeyi de uygun gormuyorum siz benim dedigimi farkli yerden aldiniz 25 yaşında anne olmanin hiçbir yani kötü değil.

30 yaşında çocuğu olanların çocukları annelerini yaşlı buluyormuş bir arkadaşa göre. Yumurtacıklarımız da beklemezmiş 30 yaşına kadar... Oradan buraya geldik işte.

Inannin kitap okumalisiniz ya da cumlede anlam calismalisiniz ya da insanlarin fikirlerine saygı duyup terbiyesizlik yapmamalisiniz

Tabi ki inanıyorum.
Ama şunu söylemeye çalışıyorum. 25 yaşında anne olmanın sakıncası yok bende 26 yaşında anne oldum zaten.

Ama 26 yaşında anne olmak ile 30 yaşında anne olmak arasında da fark yok.
25 yaşında doğuran genç 30 yaşında doğuran yaşlı olmuyor :)

Sen duygusal açıdan annemle 5 yıl geçirebilirdim diyorsun.
Ama ilk yorumunda bu şekilde söylemedin.
30 yaşında anne olanların çocuğu annesi yaşlı olduğu için icleniyorlar tarzında bişey söyledin.
Neyse sonuçta uzatmanın bir anlamı yok. Dedigim gibi tekrar basın sağolsun.

Insan 20'li yaslari geride birakip 30'lu yaslara merhaba dediginde, kisiligi oturdugunda, eli ekmek tuttugunda, istedikleri kadar istemediklerini de netlestirdiginde hayatina renk katacak bir insan ile evlenmeli.

Ben 30 yaşında anne olmak kötü bir şey demedimm o yasa kadar beklemek mantiksiz dedim (eger sartlar elveriyorsa) eger ilk çocuk 25 yaslarinda olduysa daha iyi çünkü bi abla bi abi desteği inanin mükemmel bir şey. O örnegi de komsumuzun oglundan verdim. Gozlemleyerek gördüm yaşadım hep keske annem daha genç olsaydı diyen insanlrla karsilastim hep annesini kaybetmekten korkan insanlarla karsilastim. Bu benim suçum değil. Sizler böyle kayiplar gormediginiz yasamadiginiz için belki de umurunuzda değil. Ama su an babam 60 yaşına geldi (36 yaşında evlenmis) ve deli gibi ona da bir şey olursa diye korkuyorum. Elbette ölum her yaştaki insanlar için. Ama yas ilerledikce olume yaklasma korkusu dugunumu annem.babam goremezse ya korkusu insani bitik düşürüyor. Kesinlikle sevmedigin mutsuz olduğun birisiyle ya da cook erkenden evlenmeye karşıyım ama sevdigin guvendigin biri varsa karsinda da beklemenin bi anlami yok bence. Umarim bu seger kendimi doğru ifade edebilmisimdir. Ve sizin gibi terbiye sınırlarını asmayan (teşekkür ediyorum bu arada konusma biciminiz için çünkü bunaltici insanlar var) başkalarının dusuncesine saygili insanlarla birlikte tam tersi insanlar da görür umarım....

Sadece bu açıdan bakma duruma.
Ben 17 yaşındayken kaybettim babamı.
Ve babam 41 yaşındaydı. Sanırım ben doğdugum da 23-24 yaşlarında 2. Kez baba olmuş. Birde abim var.

Yani demek istediğim kaybedilecek ise genç te olsa yaşlı da olsa kaybediliyor.
Az önce kader dedin. Kader, Ecel sıraya bakmıyor.
40 yaşında baba olan evladının murvetini gorebilir ken 23 yaşında baba olan goremeyebiliyor.

Yani aslında derin konular bunlar.
Ne kadar çekersek o kadar lastik gibi uzar.

30 yaşına kadar yumurtacıklar beklemiyorsa 30'undan sonra çocuğu olan bir dünya kadını nasıl açıklayacak bunu öne süren arkadaş? Bırakın bunları ya, bana göre içi dolu şeyler değil bunlar. Örnek almaya da kalkmayın bence. Gaza gelmeyin yani, herkes gibi o da düşüncesini söylemiş. Gaza gelmeyin, yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…