Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Her şey hayat arkadaşında bitiyor. Çevremde evli olup üni okuyan var.. Bir şeyleri gizli saklı yapıcağına evlen aynı eve gir hem evinin hanımı ol hem oku hem gez toz sabahlara kadar eşinle eve girme bundan güzel ne var. Git şehir dışında üniye dost hayatı yaşa sonra burda hamileyim çok kötüyüm ne yapıcağımı bilmiyorum diye konu aç.

Her şeyin bir zamanı var bence.
Öğrencilik hayat sorumluluğu üstlenmeden önce iyice eğlenmek, hem çok sorumluluk olmadan özgür hem de yetişkin yaşanan çok güzel bir çağ. Bu güzel devri zamanında yaşamak gerek derim.

Hayatta yaşanan evreleri öne çekip başka evrelerle iç içe sokmanın bir alemi yok bence, dediğim gibi her şey zamanında güzel. Erkenden sorumluluk üstlenmenin manası yok bence hayatın tadını çıkarmak varken.

Kısacası öğrenciyken evlenmeyi, erken yaşta evlenmeyi gereksiz buluyorum.

Inşallah bekliyorlardır canım ama bence cocuk istiyorsan evlenmeye bak. Ben yumurtciklar giciklar beklemezler diye demedim bilimsel bilgi sonuçta

Katılıyorum hem de çok.

Yumurtacıklar üzülmesin diye herkesssss ilk bulduğu adama sıkı sıkı yapışsın çocuk yapsın. Kaçırmayın adamları yumurtacıklar ölmesin haydi hanım gel gel !!!!!!

ben 23umde evlendim,kavusmamizin baska yolu yoktu cunku..uzak mesafe farkli ulkeler vs..
ama eger esim burnumun dibinde olsaydi,sevgili olarak takilir,cocuk yapmaya karar verince evlenirdim sanirim

Ben eskiden erken evlenilmesinin iyi olacağını düşünürdüm. Genç anneler hoşuma giderdi hala da gider gerçi.

Ama hayatın ne getireceği belli olmuyor, şimdi güven duysan bile kırılabiliyor. Hayatın getirdiklerini sağlam karşılayabilmek için madden ve ruhen hazır olmadan evlenilmemeli o yüzden. Şimdiki düşüncem de bu.

30 yaşında evlendim şimdi aklım olsaydı 40 yaşında evlenirdim. Batı'da yaşasaydım hiç evlenmezdim. Düşünüyordum da 19 yaşımda hayat ne kadar toz pembeydi.. İyi ki o yaşlarımı kayınvalide, görümce, elti, şu bu diye heba etmemişim..Tabi biraz da kişilik yapısıyla da ilgili. Ben özgür ruhluyum bana göre değilmiş evlilik siz daha evcimen ve hayattan beklentisi az olan bir insansanız Mutlu olabilirsiniz. Ama lütfen böyle bir şeye kalkışmadan önce kendinizi iyi tanıyın..

Dedigim gibi 41 yaşında baban olduğu zaman bir sey olacak mi korkusuyla her gun aci cekmiyosun. Öldükten sonra cekmeye basliyosun. Ama 60 yaşında bi baban olduğu zaman her gün o korkuyla yasiyosun ve inan berbat bir şey. Su an 23 yaşındayım. Mükemmel bir erkek arkadaşım var Inşallah bu sene univi bitirip atanirsam direk evlenirim inanilmaz anaç biriyim ve Allah ta izin verirse evliliğimin birinci yılında neden istemeyeyim ki çocuk?

Aferin cok guzel anlamissin ben de öyle dedim zaten tebrik ediyorum basarilarinin da devamini diliyorum. Iyi geceler ben öyle demedimm ama benim öyle dedigimi düşünüphemen kos ilk buldugun adama

Yaaa işte bu tamamen bu yanii. Kesinlikle bu yanii sonunda dusuncelerimin eş değerinde biri

Herkesinn kendi tercihi kendi hayati tabi ki oncelikle...

Simdi gelelim benimkilere... Bence 19-20 birazcik erken.. Uni cagi insan azcik ozgur ruhlu takilmali ki ben de oyle yaptim.. Uniyi stajimi
bitirdim...23 yasimi doldurdugumda evlendim , bence erken bile evlendim.. Ha pisman degilim cok sukur... Ama gercekten toz pembe degil hic bi sey ayri sehirlerde olmasak ve kavusmamiz gerekmese belki daha cok, az sorumlulukla gezer tozardik.. En basiti maddi hesaplar yapmamiza, ev temizligiyle ugrasmamiza, her aksam ne yicez diye ugrasmamiza gerek kalmazdi... Ha ama yine de 25 i gecirmezdim, her seyden once daha gec anne olmak istemezdim... Esimle icim rahat sekilde istedigim her yere gidebilmek, beni sahiplenmesi, onun esi olmam duygusunu cok seviyorm.. Ama tabi ki herkes gibi kavgalar da yasiyorm bi yandan da bazenleri kayinvalidemle az da olsa ugrasmam gerekse annemi cok ozluyorm babami cok ozluyorum abimi cok ozluyorum..

Bir askin en guzel meyvesi olan cocugumuz icin evliligimizden 1 sene sonra karar aldik ve cok sukur Allah nasip etti... Allah isteyen herkese nasip etsin icimdeki mucize bi kereeee artik butun konulari kapatiyorrr ve gercekten her seye deger

Sonra da ortaya ziyan olmuş, travmatik çocukluk geçirmiş bireyler oraya çıkıyor. Ya bir de şunu anlamıyorum ben, her insan dünyaya birini getirmek zorunda mı? Herkese neden potansiyel ebeveyn gözüyle bakılıyor ki? Sırf bu yüzden bırak anne- baba olmayı, bir çocukla 1 saat yalnız kalmaması gereken kalaslar bir anda ebeveyn oluveriyor. Neden, çünkü her evlenen dünyaya bir iz bırakmak zorunda. Şahsen ben bile ebeveynlerimden birini sorguluyorum ara sıra, neden kendini zorunlu hissettin sen acaba diye ya.
Bir de her şeye kesin gözüyle bakılması yok mu... Ya ne biliyorsun belki bekleyen bir yumurta olmayacak, sürpriz oyuncaklar gibiyiz, olup olmayacağı ne malum. Hadi seni geç, belki karşı tarafın bir sorunu olacak. Var ya öyle planlar yapıyoruz ki, yukarıdan bize bakıp bakıp gülüyorlardır. 22'de evlenilecek, geç olmadan 24'de bir tane doğurulacak, aralarında fazla yaş farkı olmadan kardeş yapılacak Off off.

Şartlar uygunsa eğitimini tamamlayıp mesleğini eline aldiysan 24 yaş civarında da evlencem ben dersen ben şahsen sana niye evleniyorsun demem.
Sadece çocuk için acele etme, önce evliliğin otursun,
Birlikteliğinize doyun sonra yaparsınız derim. Sen ne kadar uygularsin bu sana kalmış.

Diğer söylediğinle de ilgili şunu söyleyebilirim. Ölüm haktır. Bir gün herkes için vuku bulacaktır.
Ben 17 yaşında babamı kaybettiğim de acı çekmedim. Sadece dua ettim.
Hergün anne baba eş dost kaybı korkusuyla yaşamak inanan bir insan için doğru değil (inanç tan bahsettiğin için söylüyorum)

Üzüntü evet duyuyorsun ama acı çekecek boyutta olmamalı.
Tevekkül ettiğin sürece huzurlusundur.

Çünkü Allah bize eşimizi anne babamızı evladımızı daimi olarak vermiyor. (Bu dünya icin)
Verdiği gibi alabilir. Buna her zaman teslimiyet gösterebilmek gerekir.

Sürekli kaybetme korkusuyla yaşamayı sağlıklı bulmuyorum.

24 yaşındayım ve hala erken olduğunu düşünüyorum, sanırım 30'u bulduracam

Aferin cok guzel anlamissin ben de öyle dedim zaten tebrik ediyorum basarilarinin da devamini diliyorum. Iyi geceler ben öyle demedimm ama benim öyle dedigimi düşünüphemen kos ilk buldugun adama

Sperm bulunca ziyan etmemek gerek, etrafta sperm yoksa peşine düşmek gerek yoksa güzel yumurtacıklar çürüyüp ölür şahsen ben bu çıkarıma vardım

Yaaa işte bu tamamen bu yanii. Kesinlikle bu yanii sonunda dusuncelerimin eş değerinde biri
Kimine göre yanlış kimine göre doğru. Sevdiğim bir adam varsa ve çok güveniyorsam ruh eşimse ve evlenmemize engel yoksa evlenip el ele tutuşup okulumada vicdanım rahat gidebilirdim. Şimdi böyle bir şey olsa okulun kantininde aaa bunlar evli biliyor musun diyip uzaylıymışsın gibi tepki verirler, halbuki olması gereken buyken. Normal olan şeyler anormalleşmiş malesef.

Erkenden dusunmuyorum zaten evliligin 1.yilinda düşünmeknormal kiii biz 4 yyıldır beraberiz ve ünivde ailemizden uzak doya doya gezdik tozduk çoğu sehrii iinşallah evlenince de yurtdisi halledilirsee tamamdir geri kalan yerlere cocukla da gidilir:))

biliyorum cok zorluk yaşıyorum inanilmaz depresyon içindeyim ama elimde olsa zaten kendime aci cektirmem zaten:)))

Sperm bulunca ziyan etmemöyle bir seygerek, etrafta sperm yoksa peşine düşmek gerek yoksa güzel yumurtacıklar çürüyüp ölür şahsen ben bu çıkarıma vardım

Hayir cicim oyle bir sey soylemedim imkanlar varsayi eklemediysem bunu dusunmedigim anlamina gelmiyor degil mi?? Ben burda kimseye koca bulun yapisin gibi sacma salak bir sey soylemedim kendim.bile yapmadim oyle bir sey niye baskalarina soyleyeyim cok yanlis anlayasiniz varsa gidin baskasini yanlis anlayin

Univ hayatinda evlenmeyi bilemem de oyun arkadasini bulduysan evlenmenin yasi yok bence de. 40 yasina kadar evlenmeyin diyenler babaları eve gelip gobegini kasiyan kızlar galiba. Ailece karavanla şehir sehir gezmenin eglenmenin tadini bilmeyen annesinin ezildigini goren insanlar sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…