Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Ah su ahhhh pişmeden oldum dememen gerektiğini öğreneceksin inşallah.

24 yaşında evlenip ilk yılında bebek istemen ilk yilinda olacağı anlamına gelmiyor. (İstiyor isen allah gönlüne göre versin)
Evlendikten 6 ay sonrada 6 yıl sonrada olabilme ihtimaline karşı büyük konusmamalisin.
Olay burada kaç yaşında evlendiğin değil.
O bebeğin ne zaman nasip olacağı.
Onun için burada 30 yaş çok geç gibi cümlelerle kimseyi incitmemelisin.

Beni anlayacaksın ama dur bakalım ne zaman.

Ne için evlendiğine bağlı ki kimse belirttiğin yaş aralığında anaç duygularınının bebek arzusunu tetiklemesinden, kendi düzenini kurup sorumluluk alma isteğinden dolayı evlendiğine beni inandıramaz. Aile, çevre baskısıyla doğru düzgün yaşanamayan flörtler, buluşmalar çoğu insanın 18 19 unda evlenme sebebi. Eğer şanslıysan bu sebeplerle başlayan bir evlilik de gayet güzel ve sağlıklı devam edebilir tabi.

okul bitmeden ne evlenmesi?
evlilik canim cicim gibi evcilik oyunu degil.agir sorumluluklar gerektiren bir sey.
bence 25 oncesi gereksiz.

Ben ilk yılimda yapicam demedim yaa neden burda herkes her seyi ya lis anliyo inanin yıldım. Ben istedim kesin olacak mi dedim? Sadece düsünurum dedim. Neden sürekli bir laf sokma cabalari cook yoruldumm. Ben nasipi bilirm 23 yasindayim ama cok sey gördüm geçirdim emin olun. Allaha inancim da tam nasibimi de bilirim. Allah inşallah nasip eder. Ben kesin edecek mi dedim. Herkes gormus geçirmiş ben bilmiyotum sanki hey Allahim. Iyi geceler size hanimefendi güzel güzel konusayim dedim sizknle ama olmadi cidden cok gerildim bu konuda

Valla benim okulum yoktu 21 yasinda evlendim. Ama okadar mutluyuzki keske daha erken evlenseydik diyoruz cok iyi anlasmak cok onemli bence eger cok iyi anlasiyosaniz hayat mukemmel olur. Biz uc yil sevgili olduk sonrada bir anda evlenmeye karar verdik hersey cok guzel uc yillikta evliyiz.

Ben de 23 yaşındayım bu sene okulum bitiyor, seneye için bile erken mi diye düşünüyorum

AÖF devam edebilirsiniz. .
Üniversite de iseniz bitirip öyle evlenseniz..
Evliyken daha zor. .
hem ev hem ders. .

Doğru kişi olursa evlilik çok güzel. .
20 yaşında evlendim ben ..

daha kucuksun bı bekarlıgın tadını cıkar su yasların flort yası
her yasın ayrı guzellıgı var
evlenınce yemektı bulasıktı camasırdı cocuktu kendını unttugun anlar oluyor ne okulu .. o okul yalan olur bıtmez

25 yaşında evlendim ve hemen anne oldum.
Hamileliğimi öğrenince çok erken diye düşünürdüm. Şimdi çooook memnunum yani evet sorumluluk fazla ama oğlumla aramızda çok fazla yaş farkı olmayacak bana kalsa 30 yaşımı geçmeden doğurmam derdim ama şimdi 30 olmadan 2. düşünüyorum
Ama üniversite bitti öyle evlendim yani bitmeden evlenmek bence iyi değil önce okul bitmeli.

Erken evlenmek hiç iyi değil ben 17 yaşında evlendim hiç bişi bilmiyodum ezdiler alttan alttan laf soktular herseyi oyle demek istememislelerdir diyerek düşündüm saflıgimla ama sonra anladım ki insanlar çok nankor

Inannin kitap okumalisiniz ya da cumlede anlam calismalisiniz ya da insanlarin fikirlerine saygı duyup terbiyesizlik yapmamalisiniz

Büyüde gel çocuk büyüde gel
Hadi o yolları yürü de gel

Diyerek sana güzide bir şarkımızla cevap veriyorum. Çünkü bir söylediğin diğerini tutmuyor. Bu şekilde fikir alışverişi yapılamaz.

19-20 yas erken bence. Aradaki saygiyi bitirmek icin en uygun yas cunku. Karsindaki insana kocan gibi degil sevgilin gibi davranirsin surekli. Okuma iside zor oluyor. Hem evle ilgilen hem esinle hem derslerle. Okul calismak gibi olmuyo. En azindan ben beceremiyorum. Gece 1 lere kadar evde is yapabiliyorum ama ders calismayi gecistirebiliyorsun. Ayrica ozellikle univ ise senin gibi genc aktif arkadaslarin olacak. dusundugun kisi kac yasinda bilmiyorum benm esim ile aramda 8 yas var. e okuldan dolayi yasit arkadasim cok oldu. Okuldan sonra bisey yapmak istesen esin evde yemek bekler bir gidersin iki gidersin ucuncude laf yersin. Hep beraber takilmaya kalksan esine muhabbet sarmaz. E illaki sana karisacak degil ama sorunda oluyor be canim. Gonlunce gez eglen oku calis para kazan gonlunce harca sonra evlen. Sonra yok bebegin besigi yok evin tv si didisi midisi zaten surekli sorumluluk almak zorunda kalacaksin. En az 24-25 ine kadar bekle derim 22 sinde evlenen sahis ve okuyamamis genc olarak :) surekli salliyorum bakalim seneye belki bidaha baslarim :)

kısa ve net : Evlenme !
Yaşın küçük ,hormonlar tavan tabii,samanlık seyran olunacak sanılıyor.
Türk aile yapısını bilmesem , yani türkçe meali, kaynana ,kayınpeder,elti,görümce,kayın ,falan hayatınıza dahil olmasa ,hayallerindeki evliliği belki yaşarsın.
Ama genç evlenince bu saydığım kişiler ,gerek meraktan ,gerek can sıkıntısından sizi rahat bırakmayacağı için, zaman içinde o aşk yerini sevgiye bırakacağı için, pişmanlık hat safhada olacaktır.Hele de okula engel olunursa hayatın hatası yapılır,ama iş işten geçmiş olacak.okulunuzu bitirin öyle evlenin.pişman olmazsın.

Hayat iste kimi bosanmak kurtulmak ister kimi de erken evlilik hayali kurar evlilik kapalı bi kutu aslinda kaç yasinda evlenirsen evlen kutudan sansina ne çıkarsa..

Canım bende 20 yaşında evlendim 2 sene uni okudum mezun oldum. Hiç çalışmadım çünkü mezun olduktan kısa süre sonra eşimle tanıştık eşim benden 14 yaş büyük 7 8 ay sonra evlendik şimdi 3. Senemizi dolduruyoruz bebegimiz olucak çocuk için acele etmedik para sıkıntımız da hiç olmadı o yüzden bize evlilik kolay geldi. Sağolsun ailesi bana hiç kötü davranmadı eşim zaten en ufak bi imali şakada bile beni koruyunca ailesi bidaha imali şaka bile yapmadı. Benim ailemde eşimi çok sever yani aile sorunumuzda olmayınca mutlu bi evlilik olarak devam ettiriyoruz. Herkes çok erken esin senden çok büyük vs bi ton olumsuz şekilde konuştu onları dinlesem 27 28 yaşında belki bu evliliği yapamazdim. Ama dedigim gibi bebek için acele etmedik aile sorunumuz olmadı maddi açıdan rahattik. Eğer okumadiysan böyle sorunların olucaksa bence sakin evlenme simdi

Ben şu an 21 yaşındayım ve 18 yaşında birden aşık olup eşim evlenme teklifi ettiğinde kabul ettim. Tabii o zaman daha serseri oluyor insan.:). Tepki falan geldi dışardan ama beni ailemden değil, ailem anlayışlı insanlardır ve ben o duyguyu kaybetmek istemedim. Ve evlendik 3 yıl bebek yapmadık hayatımızı yaşadık, gezdik, eğlendik ve şu an bir bebeğimiz var 2 aylık çok mutlıyuzz.:). Bence eşini iyi seçersen evlen derim. Bu arada eşim 27 yaşında ve bu sene açıköğretimden üni'ye başlıyor bende sınavlara hazırlanıyorum. Yani aradaki o dengeyi kurarsan yapamayacağın şeyler yok.

Bence o bu sözle çocuk sahibi olma konusunda sağlık sorunları olan insanları kırdı. 25 yaşında evlenmiş bir kadın düşünün ama çocuğu olmuyor ve şu anki yaşı 30-32 falan olsun. O insanlar zaten ne kadar hassaslar, bir de burada "30 yaş geç" falan gibi yorumlar görünce daha çok üzülüyor olabilirler. Hayat planladığımız gibi gitmiyor ne yazık ki. Ne hayallerle evlenirsin, aklının ucuna bile gelmemiş problemlerle karşılaşırsın, 30'una gelmeden kendini 60 yaşında biri gibi hissedersin psikolojik olarak yorulursan... Bunun gibi şeyler işte.

valla erken evlenmek duzen kurmak cocuk sahibi olmak tercih meselesi herkes erken yasta isini duzenini kurup esini bulmak ister ama gunumuz sartlarinda artik cok zor.
Okul konusuna gelince es konusunda cok cok cok sansli olmalisinki hem evlilik hem okulu yurutebilesin, cunku genelde erkekler heee hii derler evlenmeden once sonra anasi babasi danasina varana kadar her haltiniza karisacaklari icin esin ses etmese anasi eder anasi etmese babasi eder, hadi kimse ses etmese bu sefer okul dedigin en az 4 yil ee cocuk olmayacakmi , olmuyormu laflari baslar, senin yasin kucuk isin yok kocana her anlamda baglisin kendi ekonomik ozgurlugun yok millete karsi dik ve kararli durmak zor olur.... Erkek dedigin bir kere detayci dusunmez adama sen ben evlenince okumaya devam etmek yada okumak istiyorum dersin adam kafadan tamam der, ama dusunmez, bunun haftada en az 3-4 gun dersi olacak her donem dersi sinavi projesi vizesi finali olacak, ev islerinde sana yardim etmesi kesinlikle gerekecek, bazen sen sadece gunlerce masa basinda ders calisman gerekecek ev islerine elin degmeyecek vaktin bile olmayacak, kv kp esinin ailesi cat kapi emri vaki gelmek isteyecekler yada gelecekler tam senin ders gunune sinav donemine denk gelecek tartisma cikacak
Sinftan arkadaslarinla okul cikisi bir yerde oturup kahve icmek isteyeceksin esin ariza cikaracak, siniftan erkek arkadasin ders notu icin mesaj atacak adam kiskanclik krizine girecek.....
falaaaan filaaan yani sana klasik turk erkegi ve ailesini anlatmama gerek yok burda
Erkekler evet dediginde iste bunlarin hicbirisini dusunerek evet demez, sende aaa cok anlayisli der yutarsin karsilikli yanilgi yani...
ha dersenki benim es adayim cok cok cok anlayisli esimin ailesi cok cok cok acik goruslu anlayisli saygili insanlar, esimde bana karsi cok cok cok anlayisli eh o zaman bir nebze olur ama bana kalirsa oyle bir adam henuz turkiyede uretilmedi..

Varsada cok nadir sana denk gelirmi bilmem....

Erken evlenip yuvasında huzurlu ve mutlu olanlar tabi ki evliliği önerecektir ne istediğinizi, neyle karşılaşacağınızı iyi bilin lütfen. Beklentileriniz neler mesela? Sevdiğin insanla hayatı paylaşmaktan daha güzel ne olabilir ki anlamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…