Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

30yasta doğurunca annem babam yasli diyorsa 19dogurunca da annem babam çocuk gibi davranıyor demesi lazim yeteri kadar olgunlasamaz insan o yasta netice olarak çok erken evlilik için napcan ya gez toz iste kasinmayin yaa yazık walla yapmayin

Yaa şaka misiniz? Ben 18inde 20sinde evlenin demis miyom az bakin. Ben 30 yas için konustum. En basiti benbile 30 yaşında dogum yapmis bir annenin çocuğuyum en azindan bir 25inde evlenseydi daha cok vakit gecirecek vaktimiz olurdu 5 yil benim için cook önemliydi çünku onu kaybettigimde 17yasindaydim en azından 22 yaşında olurdum daha kendi ayaklarm üstünde durmuş ve babamin karısına muhtaç halde olmazdim

Evlendigimde 23 yasindaydim okulum bitmisti 1 yildir calisiyordum, birikimim vardi, ailemden hic yardim almadan evlendim, 10 yillik cok mutlu bir evliligim var buna ragmen bence 23 bile erken bir yas evlilik için, 19-20 yi dusunemiyorum bile.
Erken anne olmak da avantaj degil dezavantaj gorunuyor bana, insan her seyi yasayip doymali, zihnen ve bedenen gercek bir olgunluga erismeden anne olmamali. Ben 20 yaşında olgunum diyen bidik kardeslerime de tek sozum var, ben de kendimi 20 yaşındayken olgun saniyordum tabi ki, o yuzden yok daha olmamaissin diyerek ikna etmenin imkansiz oldugunu biliyorum. simdi dönüp bakinca gorebiliyorum, resmen cocukmusum.

Annem beni 37 yaşında doğurmuş. Hiç annemin yaşlı olduğunu, beni anlamadığınu düşünmedim. Çocukluğumda oyunlar da oynadık birlikte, ergenliğimde hezeyanlarıma da çok akılcı yaklaştı, genç bir kadın olduğumda annemi alıp sinemaya alışverişe de gittim. Şimdi evli bir kadın olarak her gün anneme uğrayıp kahvesini içerim, sohbet ederiz. Ben gitmezsem o gelir.

Aynı kadın ablamı da 19 yaşında doğurmuş. İşten güçten kayınvalide kayınpederden doğru düzgün ilgilenememiş çocukluğunda. Ergenliğinde sürekli kavga etmişler. Bir gün birlikte sinemaya alışverişe gidememişler. Bunların sonucu olarak ablam da 22 yaşında evlendi, 23 yaşında anne oldu. Büyük kızıyla aynı sorunları yaşadı. Sonra 37 yaşında tekrar anne oldu, küçük kızıyla muhteşem bir ilişkisi var. Ailenin kısırdöngüsü gibi ama genç yaşta anneliğin de iyi bir şey olmadığını düşünüyorum ben..

Deneyimlerim:
Universite 3te evlenen arkadasim: hamile kaldi ve okulu birakti
Bunun disinda siniftan iki kisi daha evlendi, ikisi de derslere duzenli gelmedi, derslerden kaldi.

Neyse, daha fazlasini soylemeyecegim. Yaşayip görürsunuz artik, bir şey söylemek de boş. Ben 20 yasinda bekar, hayatindan memnun, gezen tozan kimseye hesap vermeyen biriydim. Bence bu yaslarin, universite çaginin da sonuna kadar tadina varilmali. O yaşlar bir daha geri gelmiyor.

Evlilik ise çok buyuk bir sorumluluk. Apayri bir dunya. 20 yasindaki birinin o sorumlulugu almaya gonullu olmasina bile ancak sasiriyorum cunku evli biri olarak bu işin ciddiyetini ve sorumlulugunu bizzat bilenlerin arasindayim...

19 yaşında evlenen biri olarak sana yorumumu sunuyorum 27den aşağı bi yaşta asla evlenme

Ya niye 27 28 degilde Allahaşkına yaş söylemeyin.
Herkes istediği yaşta evlenebilir kimse kimseye erken yada geç diyemez.

Ama 30 uda pek geçirmemek lazım
eğer çocuk istiyorsan tabiki yoksa farketmez.

Başın sağolsun.
Ama inan ki çok yanlış yerden bakıyorsun olaya. 5 yıl önce evlenseydi,
Bu senin annenle 5 yıl daha zaman geçireceğin anlamına gelmezdi.

Başta yazdıgın şey ile şuan yazdıgın şey o kadar farklı kii konuyu başka bi noktaya taşıdın.

Onun için yorum yapmak istemiyorum.

erken evlenmeyi sirf boyum kadar cocuklarim olsun diye isterdim.. yoksa baba evinin suyu cikmadiysa tadini cikarmak lazim. ama su da varki hersey zamaninda guzeldir.

Çok guzel yazmişsin, katiliyorum.

Konu cocuga nerden geldi illa cocukmu yapicak evlenen varmi nasil demis konu sahibi evlenince hemen cocuk varmi diye soranlarin bir kismi burda anlasildi

30 yaşında çocuğu olanların çocukları annelerini yaşlı buluyormuş bir arkadaşa göre. Yumurtacıklarımız da beklemezmiş 30 yaşına kadar... Oradan buraya geldik işte.

30 yaşında çocuğu olanların çocukları annelerini yaşlı buluyormuş bir arkadaşa göre. Yumurtacıklarımız da beklemezmiş 30 yaşına kadar... Oradan buraya geldik işte.
Bizde kucukken 20 30 40 yasi yasli bulmazmiydik.
Beklemezlerse 20 dede beklemezler millet 40ta anca doguruyo :)

Bizde kucukken 20 30 40 yasi yasli bulmazmiydik.
Beklemezlerse 20 dede beklemezler millet 40ta anca doguruyo :)

Cocukken 30 yaşında birine ooo çok yaşlıdersin, ya da 20 yaşında genç kadına teyze dersin o ayrı mesele ama kaç çocuğun aklına annem yaşlı demek gelir ki?

menopoza girene kadar bekliyo yumurtalar valla. 55 yaşınakadar yolu var

Her zaman evli bir kadın olabilirsin, ama bir kez evlenip o sorumluluğu aldın mı, bir daha asla17-25 yaş arası genç, özgür bir kız olmayacaksın.

Yumurtacıklar, hayat her türlü zor falan kısmına girmiyorum. Kısmet bu işler 20 sinde evlenip 10 yıldır çocuğu olmayan arkadaşım da var 38 in de evlenip 3 çoçuğu olanda.

Haha 55 te dogurulursa denebilir yasli diye ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…