- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi defnemahsarglu
-
:)))) bilmiomki bi bastm rapor nedeni dedi onada biseyler dedm sanki ay inanmiorm valla yanlışlıkla oldu geri yapim derken offf
Ceyz ordamisn sana basmisim lütfen kusura bakma birden oldu
Merhaba kizlar
Erken yasta evlenip duzen kurmak iyi midir, recrubelerinizi paylasabilir misiniz buna cok ihtiyacim var.19-20 yaslarinda evlenmek ve evliykende okulu surdurmek bunu yasayaniniz oldumu? Simdiden tesekkur ediyorum paylasacaklariniz icinbirde; lutfen on yargilarinizi bir kenara birakip yorum yapin sadece deneyimlerinize ihtiyacim var.
Hayat iste kimi bosanmak kurtulmak ister kimi de erken evlilik hayali kurar evlilik kapalı bi kutu aslinda kaç yasinda evlenirsen evlen kutudan sansina ne çıkarsa..
Kiyamam gencecik üstelik çok yeni evlisin çocuk yapmadan kurtul madem bende çok büyük syilmam 25yasimda iki çocukla mal gibi kalakaldim hala esimle ayni evdeyim adam güzellikle ayrılmaya ikna olmuyor pismanliklarla dolu bi uc seneme oldu olan ve cocuklarimaEvet aynen öyle..23 yasındayım , 5aylık evliyim..suan kurtulmak ıcın bekliyorum..P.tesi dilekce vermeye gidicem bosanmak ıcın !
Okul varsa bosver hic hic hic evlenme... ! İlk önce okulunu bitir
Büyüde gel çocuk büyüde gel
Hadi o yolları yürü de gel
Diyerek sana güzide bir şarkımızla cevap veriyorum. Çünkü bir söylediğin diğerini tutmuyor. Bu şekilde fikir alışverişi yapılamaz.
Kiyamam gencecik üstelik çok yeni evlisin çocuk yapmadan kurtul madem bende çok büyük syilmam 25yasimda iki çocukla mal gibi kalakaldim hala esimle ayni evdeyim adam güzellikle ayrılmaya ikna olmuyor pismanliklarla dolu bi uc seneme oldu olan ve cocuklarima
Ev benim değil hayat benim değil alınan kararlar benim değil herseyime başkaları karar veriyor onun ailesi varsa yoksa onlar benim ailem gelmesin gitmesin ben gitmeyim çocuklarımla alakalı herşeye hayatıma herşeye onlar karar versin dışarı cikamiyorum kimseyi görmüyorum ailesi zirt pirt geliyor resmen taciz ediyor kadın laflariyla tehdit ediyor eşimin Umuru değilim olmuyor yani dayak ta var kufurde olmuyor hiçbir yonuyleZor canım zor... 15 29 gündür anne evindeyim.
Eşyalarımı hemen aldırdım.. şiddet saygısızlık hersey vardı kv ye çok düşkündü fln fln..
Durumun zormus canım ya.. neden bosanmayı düşünüyorsun?
Bebek iyiki olmadı Allah'tan çok şükür o yönden sıkıntım yok..
Ev benim değil hayat benim değil alınan kararlar benim değil herseyime başkaları karar veriyor onun ailesi varsa yoksa onlar benim ailem gelmesin gitmesin ben gitmeyim çocuklarımla alakalı herşeye hayatıma herşeye onlar karar versin dışarı cikamiyorum kimseyi görmüyorum ailesi zirt pirt geliyor resmen taciz ediyor kadın laflariyla tehdit ediyor eşimin Umuru değilim olmuyor yani dayak ta var kufurde olmuyor hiçbir yonuyle
18de evlendim. Eşimle ikimiz de 14 yaşındayken tanışmıştık. Hala diyorum seni kaçıracam dediğin o 14 yaşımda kaçırsaydın da şimdiye çocuklar büyümüş olsaydı diye. Ben baba evimde ne bu kadar sevildim ne de bu kadar el üstünde tutuldum. Hala annemde diken üstündeyim. Evlenirken okulu bıraktım. 4.çocuğa hamileyken üni kazandım. 6.ya hamileyim üni bitiyor inşallah. Öyle herşey dışarıdan bakıp yorum yapmak değil yani. İstisnalar var bu hayatta kabul edin.Allah aşkına ne diyeyim, gelişim psikolojisine göre 17 yaşında bir birey, neyi, nasıl doğru bir şekilde düşünüp de ona göre doğru kararlar alabilir ki? 17 yaşında 24 yaşına göre daha fazla hata yapabilme riski ile karşı karşıya olur insanlar. Bu sebeple de ebeveynler, ve ergenden yaşça büyük yakınları yol gösterir, bir şeylerden kaçınmasını söyler, korumaya çalışır. Şimdi bu kıza evliliğin artılarını mı anlatayım, cidden mi? Herkes tutturmuş bir doğru insan da doğru insan. Ne bilecek o yaşta onun doğru mu yanlış mı olduğunu ya? Biraz zaman geçirsin o adamla, anlamaya çalışsın ne kovalıyor ne acelesi var? Doğru insansa eğer, birlikte büyürler, birlikte olgunlaşırlar, eylemlerinin sorumluluğunu alacak yaşa geldikleri zaman da hayatlarını tamamen birleştirirler. Bu kadar yani, 17-18 yaşında bir kıza ben evliliği özendirecek şekilde kamu spotu görevi yapamam, kimse kusura bakmasın.
Ek olarak hala bekarım, 23 yaşındayım şu an, evet sıkıntılarım oluyor. Çünkü bir arada yaşayan her insan topluluğu sıkıntı yaşar. Bu aile olur, ev arkadaşı olur, kocan olur fark etmez. Ama bu böyle diye de tutup da erken evlenmem gerekmez ki.
Evlimisiniz hala peki anne evindeyim demissin esin hic bisey yapmıyor mu evi tasiyalim falanHarfi harfine aynı şeyleri bende yaşadım bi çok daha şeyler yaşadım kesinlikle aynı şeylerrr.. o kadar zor ki.. seni çok iyi anlıyorum canım benim
Ben de çok kilo almamamı hep erken doğum yapmama bağlıyorum. Meğer değilmiş.Ben 26 yaşındayım.Bekarım.Çocukluk arkadaşım 17 yaşında evlendi(benden 2 yaş büyük) senelerce kendisini görmedim on sene sonra görüştüğümüzde ise şok oldum karşımda o genç dinamik kız gitmiş hayatından bezmiş 90 kiloya yakın iki çocuk annesi bir kadınduruyordu.bence ideal yaş 24.ben biraz geç kaldım galiba bu gidişle kalmaya devam edicem ama 18 yaşında istemezdim riskli bir yaş bence yine Allah herkesin gönlüne göre versin ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?