Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Evlimisiniz hala peki anne evindeyim demissin esin hic bisey yapmıyor mu evi tasiyalim falan

Hayır onarıcı değil yıkıcı oluyor aksine. Ailem istemiyor. Onlar da istemiyor o da.. şuan evliyim p.tesi günü adliyeye başvuracam. Anne evindeyim 15 20 gündür yaklaşık. aslında çok uzun bir konu ama kendimi bile bile ateşe artık atamam öyle terbiyesiz saygısız biriyle yapamam.. çok şeyler var o yüzden barışmayı geçtim boşanmak için çabalıyorum.. durumlar çok farklı ve derin canım şimdilik bu kadarını söyliyim

Anladım canım tahmin EDEBİLİYORUM öyle bi hayvanla maalesef bende evliyim şükür çocuk yok sende Allah hepimizin yardımcısı olsun

Erkek kardeşim ünv. 1 sınıfta okuyan bir kızla evlendi evleneli 4 sene oldu. Ve kızın ailesi izin vermediği için kaçarak evlendiler. Şimdi kız hala ünv okuyor ama 2 çocuğu var. Okulu bitmesi gerekiyordu şimdiye kadar ama kaçtığı için 2. dönemi okuyamamıştı. Aynı sınıf arkadaşları mezun oldu o hala 2 çocukla okuyacam diye uğraşıyor. Evlerinin hali berbat. hiçbir düzen yok herşey heryerde. ne kıyafet düzeni var ne mutfak düzeni var. Yaşı gereği evi çekip çekiştirebilecek bir olgunluk yok. Öyle bir olgunluk olsa dahi zaten hem okul hem 2 çocuk hem koca hemde yaşı küçük zor yani.. Erken verilmiş kararlar bazen pişmanlık doğurabiliyor. Okumuyorsanız neyse de okurken gerçekten zor. Plansız bir hamilelik yaşayıp hayatınızı çıkılmaz hale sokabilirsiniz..
Durum kardeşim için de zor o da evlendiğinde 23 yaşında falandı şimdi hem eş hem çocuk sorumluluğu var. Masrafı da çok oluyor haliyle ve daha çok çalışmak durumunda kalıyor..

Anladım canım tahmin EDEBİLİYORUM öyle bi hayvanla maalesef bende evliyim şükür çocuk yok sende Allah hepimizin yardımcısı olsun

Evet canım hayvan ki ne hayvan.. O kelime az bile kalır öylelerine!
Amin Allah yardımcımız olsun canım benim..
Şükür ki ne şükür aynen.
İnşallah mutluluk seninle olur biran önce kurtulursun...

Ben 21 yasnda evlendim smdi 26 yasndayim 4 yasnda oğlum var.iyikide evlenmisim diyorm.ama tabi evlenecegin adama bağlı bu.nasıl bi karaktere sahip olduğunu bilmiyoruz.her evlilikte sorunlar olur.yaş önemli değil.önemli olan kavga suresini uzatmamak.biz esimle kedi köpek gbi hergun tartisiriz 2dk snra barisiriz.adamda allah korkusu ve merhamet olduktan snra ve seni çok seviyosa buna eminsen evlen.tabi ailen izin veriyosa :)

Ben de çok kilo almamamı hep erken doğum yapmama bağlıyorum. Meğer değilmiş. benim de tam tersi. 5 doğum yaptım bekar arkadaşlarım benden çok kilo almış
Aslında gençken metabolizma daha hızlı ama peşpeşe iki doğum yapınca birde annesini kaybetmiş o kız gitmiş yerine başka biri gelmiş gibi birde bana senin yerinde olmak için herşeyi verirdim dedim onu görünce iyiki evlenmedim dedim (tabi genelleme yanlış olur ama)

İstisnalar kaideyi bozmaz derler, klasik bir cevap olacak ama. Sirf sizin akıbetiniz iyi oldu diye burada küçücük kıza kac evlen falan diyemeyiz. Her şey vakti zamanında tadındadır , güzeldir. Genç olmadan, eş olmayı özendiremem ben. Günah ya sşurada elin kızına hayrına öğüt verecegime saptiramam. Benim kızım olsa bu kiz, burada evlen diyenleri kati suretle affetmezdim. Biraz sağduyulu olmak lazım. Yok eğer kendimize bu konuda guvenmiyorsak da ağzımızı açmamamiz lazım. Uygun olmayan şeylere yönlendirme yapmamak lazım, bu bile bir sorumluluktur.

Her şey kadında bitiyor. Ne yani çocuk doğurdum kilo alırım muhabbeti. Elimden geleni yapıyorum her doğumdan sonra. Adam benimle kaç kilodayken evlendiyse o yani. Adama da yazık. 38 bedenken evleniyor sonra oluyor 48 beden. Hastalık durumunu saymıyorum ama her kadın dikkat etmeli evlilik de olsa doğum da olsa..

Benim kızdığım da şu gez toz eğlen hatta beraber yasa ama sakın evlenme durumu. Ben de dedim zaten evlenenlerin çoğu pişman ama mutlu olan da var. Eşim ilk evlendiğimiz ay amcası su istedi getirmek için kalktığımda sen otur annem getirsin demişti yani. Sonra bana açıkladı bugün su isterler yarın bütün işi sana yıkmak isterler diye. Öyle de yanımda oldu benim. Şimdi eğer ki böyle bir eş adayı varsa kızın beklemesi hata. Ama diğer yandan döven de var ailesine ezdiren de. Çok pişman olan da var çok mutlu olan da. Bence burdan birinin evlen ya da evlenme demesi çok saçma zira iki tarafı da tanımıyoruz. Onu söylemek istedim sadece. Buradaki konulara bakınca da pişmanlar epey bi fazla.

He kız da sormuş erken evlenip okuyan var mı diye. Var ama yani tamamen evlendiğin kişiye ve biraz da maddi duruma bağlı o iş.

Ama sizin Anlamadığınız bir nokta da var. Bir bebek 0-3 yaş aralaginda anne sevgisine, ilgisine ihtiyaç duyar. 3-6 yaş aralığında kendi becerilerini geliştirir ve anne babayı model alır, hayran olur. Sonra okul dönemi başlar, ardından 12-17 yaş aralığında birinci ergenlik dönemi başlar. Bu dönemde ebeveynlerini hatalı bulur, kaçma eylemine bürünür. Ve en büyük hatalar da bu dönemde yapılır. O yüzden bazen bir ergenin mantıksız düşünmesi ve ona istinaden hareket etmesine olağan gözüyle bakılmalı ve teskin edilmelidir, teşvik değil. Sonra 19-24 yaş dönemi ise verimli bir çağıdır bireyin, çünkü meslek seçimi yapar, okulunu bitirir. Üretmeye başlar. Bundan sonra toplumsal statüsü ve rolü oturduktan sonra aile kurmaya yönelir. İşte bunlar tam bir nizam ve sıra içinde ilerler. Böylelikle kişisel gelişimini tamamlar. Şimdi siz diyorsunuz ki birkaç basamağı atlasin. Ama ya merdivenden yuvarlanırsa? Bacakları uzun olmayan düşer. Ve çoğunlukla böyle olur. Bu riski ggöz ardı etmek aptallık olur.

Eğer birisi elinizden sımsıkı tutarsa bırakın merdiven atlamayı ucabilirsiniz. Eğer sizi uçuracak birisini bulduysanız bırakmanız hata diyorum. Ve bunları birebir yaşadığım için söylüyorum. Kirada oturmayı bile hayal edemediğim bir evi aldığım, rüyamda göremeyeceğim bir okulu bitirmek üzere olduğum ve sadece o meslekten biriyle bile konuşmayı kendime layık görmediğim bi mesleği hedeflerden buldum kendimi. Ve bunların tamamı eşim sayesinde. Ne yani ben şimdi 18 yaşında evlenip hata mı yaptım?

Gez toz eğlen demenin nesi kötü? Normal olan bu. 20li yaşların başında gezilir tozulur eğlenilir. Bunu bir erkekle yapın illa erkek arkadaş edinin demiyorum. Kız erkek farketmez bu yaşlar, üniversite yılları evlilik değil gezme tozma eğlenme yaşlarıdır. Çünkü özgürlük çok, sorumluluk görece azdır. Bunu 30 yaşında isteseniz de yapamazsınız. Çünkü sorumluluk almış başını gitmiştir. Üç beş yapmaya çalışsanız da keyif almazsınız.

Kişilik farkı da burada devreye giriyor sanırım. Ben o yaşlarda dibine kadar yaşamasam, eğlenmesem, gezip tozmasam ve şuan 27-28 yaşında 10 yıllık evli altı çocuklu bir kadın olsam eşim dünyanın en mükemmel insanı olsa da mutlu bir kadın olmazdım. O yüzden kendi yeğenlerim de dahil etrafımdaki bütün gençlere tavsiyem o yaşların getirdiklerini sonuna kadar yaşamaları sonuna kadar kullanmalarıdır. Ben 19 yaşında üniversite öğrencisi bir kıza mutlu olacaksan evlen diyemem. Evet karşındaki çok iyi bir insan olabilir, evlenirsen mutlu da olabilirsin ama evlilik kaçmıyor. Zaten senin mutlu olmanı isteyen insan okulunu bitirmeni hayatını yoluna koymanı bekleyecektir evlilik için.

Bu soru hayat şartlarına göre değişir, ayrıca çoğu arkadaşın dediği gibi okul önemli bir mesele.
Benim iki yakın arkadaşım da erken yaşta evlendi, ikisi de 20 yaşında evlendi, biri üniversiteden arkadaşım ve evlendiğinden beri okula sayıyla geliyor, sınavlarda görüyoruz yüzünü, kendini okul konusunda çok saldı, notlarında ciddi düşüşler var, diğer arkadaşımla ortaokul-liseden beri süregelen bir dostluğumuz var, üniversiteyi o 2 yıllık bir okulda okudu, okulun son döneminde nişanlandı ve aynı yaz evlendi, okul sorunu olmadığı için doyasıya gezebiliyorlar ve önünde okul vb gibi engeller olmadığı için çocuk yapmak için de uğraşıyor. ikisi de 2 yıllık evli.

Ya hu söylemeyeyim diyorum da beni sizin evlilik hayatınız alakadar etmiyor. Beni su an bu kızın sorduğu soru alakadar ediyor. Yoksa siz ucun, kaçın bize ne. Ben kendi fikrimi, çocuk psikolojisi hakkında 3-5 kitap okumuş biri olarak ifade ediyorum. Sizse sadece kendi tecrübelerinizle zorla beni ikna etmeye çalışıyorsunuz. Benim buna ihtiyacım yok.
Ek olarak ucuracak birini bulduğunda bıraksın edemiyoruz, vaktini beklesin diyoruz. Sizin uçmaktan kastiniz lüks ev, araba falan olabilir. Ama bazısı için farklı olabilir. Belki isteyeceği koca evi değil de öğretim üyesi olup nesilleri yetiştirmek olacak 3 yıl sonra. Ya da daha büyük, çılgın hayalleri olacak. Ama evliliği buna musade etmeyecek. O sebeple bu tur fikirleri oturan kadar, tam karar verene kadar beklemeli diyoruz.

Bana gore evlenmek sart degil ama cocuk dusunuluyorsa eger ; erken evlenmek iyidir. Yine de 19 yasini erken buluyorum. Bir kadin 25 yaslarinda iken evlenmeli . Bu dusuncem bir sene icinde degisti. Eskiden olsa 30 u gecmeden evlenmemeli derdim.

Ben evlenmedigim icin hic ama hic pisman degilim yalniz cocuk konusunda ayni seyi soyleyemiycem.

Ya seni yakaladığım iyi oldu. Birşey soracaktım. Sen şimdi anlatmissin ya yıllarca eğlendim gezdim tozdum falan diye. Mesela benim yaşadığım hiçbir mutluluk baki kalmıyor yani tadı geçiyor. Hayallerimi bile gerçekleştirsem sanki normal bi günü yaşıyor gibi hissediyorum. Bu oldum olası böyle olduğu için de hayat temalı yaşamıyorum. Senin aldığın o zevkler kalıcı mı yani mutsuz olduğunda şimdi mutsuzum ama zamanında böyle böyle yapmıştım deyip mutlu olabiliyor musun? Benim bu hayattan zevk almak gibi bir derdim kalmadı oyuzden yazdım ve gerçekten çok merak ettiğim için...

He senin yazdıklarına gelince ben evlenmeden önce de evli gibi agirbasliydim. Öyle gezip tozmak desen kafa dengim yoktu pek. Daha doğrusu ben çok rahattım ama arkadaşların aileleri izin vermezdi. sadece bi iki arkadaşımın evinde kaldım yalnız kalmasınlar diye. Onun dışında tüm hayatım ev okul arasında geçti. Şimdi bakıyorum ne kadar sıkıcıymış diye. Eşimle evlendikten sonra dışarıda yemek yemeğe tatile gitmeye sabahlara kadar sohbet edip abuk subuk bi konuda bile kahkahalar atmaya başladım. Hayatımda beni anlayabilen değer veren hem gülebildiğin hem konuşabilirim derdimi anlatabildiğim vs vs tek insan eşim. Şu an bana bütün dünyayı zenginliği arkadaşları herşeyi versen eşimle geçirdiğim bi güne değişmem. Seviyorum ve böyle bağlıyım. Ama ben de demedim ona git evlen diye.

ya bence daha fazla uğraşmayın nazar değdireceksiniz. çok mutlusunuz anladık da burda konu o değil farkında mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…