Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Bekar hayatiyla evlilik hayati zaten asla bir olmamali arkadaslarimda kalabilirim gece cikabilirim ama uzatmam ve cok tekrarlamam tekrarlarsam sorun olurmu asla ama sizinde dediginiz gibi yapim geregi gerek yok.Arkadaslarimlada ailemlede tatile gitme sansina sahibim ama esimin yaninda olmak bana daha huzur verici.Aslinda ayni tarz yasiyoruz ozguruz ama biz yapmiyoruz kisitlanmadiktan sonra evlilik guzeldir guzelliklerinin yanindada bazi seyleri yasamamayada degerdir bence.

Nicin evlendiginede bagli suanki hayatindan memnunsan ve okulun varsa bitir derim once..ama evliligide cok geciktirmemek gerek cocuk sahibi olma acisindan onlarin arkasindan kosturdugumuz yaslarda nefes nefese kalmayalim ve gec bir annesi niye olmasin ve sorumluluklarimizi zoraki degilde yasla birlikte istekli yapalim ancak herseyden once iyi kisilikli psikolojisi saglam duzgun es olmali karsimizdaki ve iyi ve mutlu ailelerden gelmeli es adaylari yoksa yasin yirmi olsun otuz olsun yine mutsuz olursun

Bence herkesin evlilik yaşı ayrıdır kimisi 20 yaşında kendine güvenir ( tabi eş adayınada) kimi 25 kimi 30 da bile erken der bu durum sana kalmış bence altından kalkabilirmisin evlilik demek çok büyük sorumluluk demek önce ev idaresi ky idaresi kp idaresi görümce idaresi eş idaresi e bide çocuk olcak onun bakımı hastalığı diş çıkarması derken büyük sorumluluk. Ben 20 yaşında evlendim ve iyikide evlenmişim 5 yaşında kızım var çok mutluyum eşimde çok yardımcı oldu aramızda 5 yaş var eşimle

19-20 yaşında değil 24 yaşında evlendim ve okulum henüz bitmemişti ama ben okulumu asla bırakmadım ve bitirdim çok şükür. Bir insan en azından bir evi çekip çevirecek gücü kendinde buluyorsa ve evliliği gerçekten kaldırabilecek gücü kendinde buluyorsa evlenmeli ve de evlendim diye asla ama asla okulunu bırakmamalı.

Annemin bir sözü var çok hoşuma gidiyor : evlenirken sadece bir tek koca almıyorsun aynı zamanda sülalesini alıyorsun der. Yani gerçekten öyle tamam evin içi kocan çok önemli ama evleneceğin kişinin ailesi ve akrabaları da çok önemli. Yani bu benim düşüncem. Yeri geliyor herkes herşeyi söylüyor. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Hic tavsiye etmiyorum çocuk açısından belki daha önce evlenip çocuğum olsun diosn ama inan onuda öyle güzel burnundan getiriyorlar ki çocuğu bile ayakbagi görüyorsun çok seviyorsun o ayrı ama o olduğu için daha zor oluyor herşey şahsi fikrim tabi

Herşey çok güzel olabilir.
Peki ya olmazsa...
Bu kabul edilebilir bir risk mi?
Sonra gelip buralara yok kaynanam yok kocam şöle yaptı. Bosanamiyorum da deme
Ağır oldu belki kusura bakma ama evlilik bir kumar değil çünkü bazı şeyler göz gore gore geliyor.

Ben gençken yaşadıklarımı yaşamasaydım evlenince bu kadar mutlu olamazdım. Kendimi biliyorum. Eşimle bile 23 yaşında tanışmama ikimizin de şartları uygun olmasına rağmen beş sene evlenmeyi kabul etmedim. Çünkü yapmak, yaşamak istediğim evlenince yapamayacağımı değil yapmayacağımı bildiğim şeyler vardı. Tamam artık, bundan sonrasına evli bir kadın olarak devam edebilirim, bundan sonra yaşayacaklarımı hayatımdaki adamla yaşayabilirim dediğim anda evlendim.

Şimdi çocuk için aynı düşüncelerdeyim mesela. 30 yaşındayım çocuk istemiyorum şimdilik. Çünkü çocuk olmadan yapmam gereken, çocukla yapamayacağım değil yapmak istemediğim şeyler var. Tamam artık dediğim zaman gelecek muhakkak onun için de.

21 yasindayim. 3 senelik birlikteligim var, cok seviyorum seviliyorum seneye okulum bitiyor tasa tuttu beni. Yuksek lisans yapmak istiyorum isimi elime almak istiyorum ama o zamana kadar cok uzun zamandir birlikte olmus olcaz baski altinda kalmak istemiyorum falaj filan. Bazen diyorum hadi en erken 26 yasinda evlendim diyelim en az 5 sene cocuk sahibi olmak istemiyorum. Hadi 30 yasinda anne oldum diyelim cocugumla aramda 30 yas olacak, genc annelere ozeniyorum ama isimi gucumu elime almadan, aileme destek vermeden evlenmeye hic niyetim yok. Kocamin eline bakamam babamdan para isteyemiyorken kocamdan alamam. İlerde Memnun olmadigim yerde sirf muhtacim diye kalamam.

bende 18 e yeni girmiştim evlendiğimde mutlumuyum hemde çok ,eşimin huylarını biliyorum yıllardır birlikte büyüdğk desem yeridir.şuan 17 yıl oldu evleneli evlendim diye hiç birşeyden mahrum kalmadık hala da öyle 1 oğlumuz var çok şükür Allah herkese mutlu evlilikler nasip etsin.zor günlerimizde oldu olmadı değil tabi acısıyla tatlısıyla diyelim biz buna ha tecrübe olarak şunu söyleyebilirim 35 yaşındayım, bu aralar yada 30 geçtikten sonra evlenseydim daha seçici olurdum mantığımla hareket ederdim elerdim süzgeçten geçirirdim.yaş geçince düşünceler daha farklı oluyor,genç yaşta nereye çekersen oraya gidiyorsun ,zamanında yaptığım fedakarlıkları şimdi yap deseler asla yapmazdım

Son düzenleme:
Bnce tamamen sacmalik,okulunu bitir,isini gucunu hallet ,ailene yardim et biraz ,yillarca okutuyotlar sende onlara birseyler al,bagimsiz gez toz,sonra evlenirsin.acele etmek icin ne neden olabilirki.evlilik oyle toz pembe bir dunya degil,tabi guzellileride var ama once tek basina var ol,sonra yanina birine ekle derim ben

Bana gore bir insan kendi ayaklari uzerinde durabilen bagimsiz bir birey olmadan evlenmemeli. O insan daha olmamistir yani. Desen ki "21 yasindayim, universite yeni bitti, calisiyorum, beklemek istemiyorum, hayatimda da biri var, erken evlensem yanlis mi yapmis olurum?" O zaman kendi bilecegin is olur, saygi duyulmalidir, kimi erken evlenir, kimi biraz daha bekar kalmak ister... Ama bu konudaki gibi 19 yasindayim, okulum var, evliyken okusam filan dendi mi is baska. Sen daha olmamissin. Evlenmek cocuk oyuncagi degil. Daha ogrenci halinle nereye evleniyorsun? Kaciyor mu bu adamlar? Birakin ananiz babaniz okutsun sizi, gidiyorsunuz kocalarinizdan, kaynanalarinizdan sizi okutmasini bekliyorsunuz. Onlar bir hik mik dese, gecmis ola.

Ben evlendikten sonra hicbirseye ozenmedim demekki bende kendi kriterlerime gore dogru zamanda evlenmisim evlilikten ne beklemekle alakali aslinda.
Hemen hemen ayni yaslardayiz cocuk icin ayni seyleri bende dusunuyorum cocuk olduktan sonra onsuz yapilamayacak seyler olmamali hayatimizda geri kalani onunla gecmeli anneanneye birakip hayat yasmak bize gore degil.

27 28 yasında evlenirim diyodum 22 yasında evlendim bu ise hala bi anlam vermiş değilim ama sevdiğim insanlayim hee desenki şimdiki aklinla evlenirmiydin diye buna cevabim kesinlikle HAYIR olurdu :)

Bence kadınların en güzel evlilik dönemi 25-30 yaş arasıdır .
Tabi kendini hazır hissetmekte önemli.
Annem 17 yaşında evlenmiş kendimi çok ezdirdim , çok cahildim der hep .
Mesela ben 17-18 yaşımda çok farklı düşünüyordum şuan 25 yaşındayım çok daha farklı düşünüyorum .
O dönemlerde anne olsaydım hiç bişey anlamazdım sanırım çünkü bende çocuktum .

Ben erken evliliğe sıcak bakmıyorum.
Yalnız öyle insanlar oluyor ki bunları ancak evlilik paklar diyoruz.
O kişiler bir an önce evlenip, yerini yurdunu bilse daha iyi olur kendileri açısından.

Yukarıdaki gibi anormal bir durum yoksa, erken evlenmek gereksiz.
Hele ki okulunuz varsa iyice bir gereksiz.
Önce insanlar hedeflerini gerçekleştirsin, sonra evlilik derim...

20 yaşımda evlendim şuan 21 yaşındayım hem çalışıyorum hem egitimime yine devam ediyorum .

Evliliğin yaşı yoktur.

Kendin istiyorsan sorumluluğu alıyorsan zaten.

En doğrusu doğru insanı sevdiğini bulduysan evlen.

Evlilik kimsenin dediği gibi birşey değil.

Kendin yaşamadıkça bilemezsin.

Evlenmeden bu kadar rahat ve özgür değildim.

Eşin sana güveniyorsa hayat güzel

Ben 18 yaşında nisanlandim 19 yaşında evlendim 20 yaşındayım su an ve bir kizim var 4.5 aylik. Ve üniversite 3. Siniftayim. Eğer doğru bir eş secmisseniz oluyor. Ben iyi ki evlenmisim diyorum böyle daha mutluyum. Zorlukları var tabii.

Hahaha ilk genç kızlık sancıları bunlar. 17 yaşındayken en ufak sıkıntıda aileme çemkirirdim. Bir gün bu evden kurtulacağım diye. Saf saf buna da inanırdım, sanki beni ailemden daha çok sevecek, ne pahasına olursa olsun koruyabilecek biri varmış gibi...
Beni çok sevecek, ona çok güveneceğim, asla güvenimi boşa çıkarmayacak. Hemen evleneceğiz, ben çalışmayacağım. Lüks ama küçük evimizde ona yemekler yapacağım. Giyinip kuşanıp gezmelere gideceğim. Birkaç yıl çocuk yapmayacağım falan filan. Al sana o yaşta evlilikten beklentilerim işte. Ama şimdi baktığımda sadece ergenken ailemden bunalıp özgürlük istediğimi, ekonomik olarak rahatlamak istediğimi fark ediyorum. Şimdi burada cidden ben bir koca mı istemişim sence? Koca sadece bir figür, tıpkı küçük, şirin ama lüks evim gibi. Çalışmamak istemişim, çünkü o yaşta az çalışıp çok şey elde etmek istiyordum. Ama hesaba katmadığım o kadar şey vardı ki...
Bir kere o koca bir figür değildi, sayısız ihtimali de beraberinde getiriyordu. Çok mu kıskançtı, cimri miydi, yoksa tam tersi savurgan mıydı, ana kuzusu muydu, dediğim dedik bir tip miydi, içer miydi, sapıtır mıydı, artık aklına ne geliyorsa sen düşün ya da düşünme buradaki konulara göz at, hemen fikrin olur.
Ben evliliği sadece 2 kişi, bir ev olarak düşünmüştüm. Ama bu kocanın bir ailesi olacaktı, soyu sopu, sülalesi her şeyi işin içine girecekti. Bunlar hiç aklıma gelmemişti. Hele kendi ailemi hiç düşünmemiştim. 2 gün teyzemlere gidince ağlamaklı olan, 17 yaşında bile anasını özleyen ben başka bir evde yaşamayı isterken bunları hiç düşünmemişti.
Ha ev demiştik, sen hiç tuvalet kağıdı döngüsünü hesapladın mı? Çamaşır suyu hangi marka alınır, faturalar ne zaman yatar, alışveriş hangi sıklıkla yapılır, çamaşırlar nasıl yıkanmalı, kuru baklagil alışverişi hangi sıklıkla yapılmalı, hangi yiyecekler uzun süre dayanmaz, bozulur falan filan bir sürü şey var ya. Güya çalışmayacaktım ama şunlardan bile habersizdim.Ve çalışmadığım için tüm bunları benim koordine etmem gerekecekti. Eh işte yazdığım bunca şeyi düşünmeden mükemmel bir koca hayal ediyordum Ne salakmışım cidden.
Eh sen de bir düşün bakalım, cidden yapabilecek misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…