- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi defnemahsarglu
-
Bekar hayatiyla evlilik hayati zaten asla bir olmamali arkadaslarimda kalabilirim gece cikabilirim ama uzatmam ve cok tekrarlamam tekrarlarsam sorun olurmu asla ama sizinde dediginiz gibi yapim geregi gerek yok.Arkadaslarimlada ailemlede tatile gitme sansina sahibim ama esimin yaninda olmak bana daha huzur verici.Aslinda ayni tarz yasiyoruz ozguruz ama biz yapmiyoruz kisitlanmadiktan sonra evlilik guzeldir guzelliklerinin yanindada bazi seyleri yasamamayada degerdir bence.Arkadaşlarınızın evinde kalabiliyor musunuz mesela? Ben evli olsam yapmazdım bunu. Abimin evine gitsem üç gün sonra izin alıp peşimden gelen bir eşe sahibim. Arkadaşlarımla tatile gitmek istesem eşim olmadan içime sinmez. Ha ailece tatil yapılır mı bal gibi yapılıyor ama üniversite yıllarımda aldığım o zevki almam mümkün değil. Çılgınlık yapamam, kusana kadar içemem, birileriyle flört edemem. Çünkü artık olgun ve evli bir kadınım. Yurt dışında aylarca yaşayamam çünkü sorumluluklarım, işim gücüm evim var. Bunlar o zaman yapılması şimdi yapılmaması gereken şeyler. Bu eşimin izin vermemesinden falan değil tamamen benim büründüğüm rolden, kendime yakıştırmamamdan kaynaklanıyor. Bu ülkede evli olup da özgür olabilen nadir kadınlardan biriyim ama bekar hayatımla evlilik hayatım asla bir değil.
Bekar hayatiyla evlilik hayati zaten asla bir olmamali arkadaslarimda kalabilirim gece cikabilirim ama uzatmam ve cok tekrarlamam tekrarlarsam sorun olurmu asla ama sizinde dediginiz gibi yapim geregi gerek yok.Arkadaslarimlada ailemlede tatile gitme sansina sahibim ama esimin yaninda olmak bana daha huzur verici.Aslinda ayni tarz yasiyoruz ozguruz ama biz yapmiyoruz kisitlanmadiktan sonra evlilik guzeldir guzelliklerinin yanindada bazi seyleri yasamamayada degerdir bence.
Bnce tamamen sacmalik,okulunu bitir,isini gucunu hallet ,ailene yardim et biraz ,yillarca okutuyotlar sende onlara birseyler al,bagimsiz gez toz,sonra evlenirsin.acele etmek icin ne neden olabilirki.evlilik oyle toz pembe bir dunya degil,tabi guzellileride var ama once tek basina var ol,sonra yanina birine ekle derim benMerhaba kizlar
Erken yasta evlenip duzen kurmak iyi midir, recrubelerinizi paylasabilir misiniz buna cok ihtiyacim var.19-20 yaslarinda evlenmek ve evliykende okulu surdurmek bunu yasayaniniz oldumu? Simdiden tesekkur ediyorum paylasacaklariniz icinbirde; lutfen on yargilarinizi bir kenara birakip yorum yapin sadece deneyimlerinize ihtiyacim var.
Ben evlendikten sonra hicbirseye ozenmedim demekki bende kendi kriterlerime gore dogru zamanda evlenmisim evlilikten ne beklemekle alakali aslinda.Ben gençken yaşadıklarımı yaşamasaydım evlenince bu kadar mutlu olamazdım. Kendimi biliyorum. Eşimle bile 23 yaşında tanışmama ikimizin de şartları uygun olmasına rağmen beş sene evlenmeyi kabul etmedim. Çünkü yapmak, yaşamak istediğim evlenince yapamayacağımı değil yapmayacağımı bildiğim şeyler vardı. Tamam artık, bundan sonrasına evli bir kadın olarak devam edebilirim, bundan sonra yaşayacaklarımı hayatımdaki adamla yaşayabilirim dediğim anda evlendim.
Şimdi çocuk için aynı düşüncelerdeyim mesela. 30 yaşındayım çocuk istemiyorum şimdilik. Çünkü çocuk olmadan yapmam gereken, çocukla yapamayacağım değil yapmak istemediğim şeyler var. Tamam artık dediğim zaman gelecek muhakkak onun için de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?