Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Evlendiğin kişiyle alakalı ve senle ..
Karşı taraf sana bu güveni verebiliyor mu gerçekten

Kisiden eminsen erken evlilik ve erken cocuk sahibi olmak bence cok Iyi
Erken derken 25.26 diyorum
Ben mesela 30-31 gibi nisanlanip evlendim
Simdi o yaslarda evlensem 4-5 yasinda cocugum olurdu kariyerime bakardim sadece

Arkadaşlarınızın evinde kalabiliyor musunuz mesela? Ben evli olsam yapmazdım bunu. Abimin evine gitsem üç gün sonra izin alıp peşimden gelen bir eşe sahibim. Arkadaşlarımla tatile gitmek istesem eşim olmadan içime sinmez. Ha ailece tatil yapılır mı bal gibi yapılıyor ama üniversite yıllarımda aldığım o zevki almam mümkün değil. Çılgınlık yapamam, kusana kadar içemem, birileriyle flört edemem. Çünkü artık olgun ve evli bir kadınım. Yurt dışında aylarca yaşayamam çünkü sorumluluklarım, işim gücüm evim var. Bunlar o zaman yapılması şimdi yapılmaması gereken şeyler. Bu eşimin izin vermemesinden falan değil tamamen benim büründüğüm rolden, kendime yakıştırmamamdan kaynaklanıyor. Bu ülkede evli olup da özgür olabilen nadir kadınlardan biriyim ama bekar hayatımla evlilik hayatım asla bir değil.

evliligim masal demedim ama kaynana yuzunden suan cehennem hayatindayim gibi bir durumda yok. Esin ile aran iyi olunca gelip geciyor onlar. Kizim olsa degil 19 29 yasinda olsa yanlış bir insanı seçmısse engellemeye calisirim.Benim ailem esimden razı. Annem kendi elimle(kendi buldugum biriyle) evlendirsem belki bu kadar iyi birini bulamazdım der. Hersey rakam değil.

erken yaşta evlenmenin tek güzel yani erken çocuk yapmak die düşünüorum o da vücut için yoksa verimli olacagından diil...

yani siz doğru insan olduğuna inanırsanız kızınızın 19 yaşında evlenmesine razı olursunuz.

Hayatımda yaptığım en güzel şey eşimle evlenmek, diye düşünürüm çoğu zaman. Tekrar dünyaya gelsem yine onu arar bulurum. Evlilik hayatını her türlü benimle sırtlayan, sırası geldiğinde temizlik yapan, sırası geldiğinde yemek yapan,çocuk bakan bir eş. 33 yaşında evlendim, 34 yaşında anne oldum. Hiç pişman olmadım. Üniversite okudum, yetmedi bir tane daha okudum, yurt dışına çıktım, yeni insanlar tanıdım, yeni kültürler gördüm, arkadaşlarımdan kazık yedim :) , paramı kazandım, aileme hediyeler aldım, altıma arabamı aldım hafta sonu kaçamakları yaptım....Bunları neden mi söyledim? Ben çocuğuma anlatacak bir dolu anı biriktirdim. Ben çocuğuma anlatacak bir dolu hayat dersi biriktirdim... Yine eşinle evleneceksin ama 19-20 yaşında deseler, kabul etmem..Ben doğru insan olsa da erken yaşta evliliği doğru bulmuyorum. Kızımda 30-35 arası evlenirse hoşuma gider.

yani siz doğru insan olduğuna inanırsanız kızınızın 19 yaşında evlenmesine razı olursunuz.
Meslek sahibi olmak sartiyla evet.Okul, ev olmuyor diye bisey yok. Benim esim önüne yemek, kiyafetinin ütüsünü vs hic beklemedi benden 1,5 senedir. Ütüde yapar, yemekte yapar evde temizler.Üstüme görev olarak yapısmadı hiçbiri yapiyorsam severek yaptim.

19 yaşında meslek sahibi?

off yorum yapanlar hep olumsuz konusmus bende uni okurken evlendim okulumuda uzatmadan bitirdim ama evinle uni ayni sehir olsun benimki iyle degildi cok yorucu oldu ama pisman miyim hayir ha yasimda24du ama

Ben eşimle 20 yaşında tanıştım bana kalsa 6 -7 ay sonra evlenmeye emindim en azından söz nişan olsun gizli kapaklı olmasın istiyordum. Eşimse 25 yaşındaydı ve benden daha mantıklı ve daha çok hayatı görmüş biriydi. Okulumun bitmesinin daha doğru olacağını düşünüyordu ve askerlik yapmamıştı. Askerlik dönüşü olsun istiyordu. Ayrıca şu anki işimde maaşım yeterli değil, seninle evlenirsem seni mutlu edecek şartları sağlayamam diyordu. Ben ise her şeye razı olurum yeter ki her günüm her anım seninle olsun diyordum düşünemiyordum. Şuan bakıyorum da değil evliyken askere göndermek 2 gün ayrı kalsam dayanamıyorum. Ayrıca ben de şuan çalışıyorum ona rağmen geçim sıkıntısı çektiğimiz dönemler oldu yani eşim beklemekte ve bekletmekte çok haklıymış. Tabi sizin şartlarınız uygunsa o zaman da 30 yaşını beklemenin anlamı yok bence. Ayrıca 30 a kadar yaşayacağımız ne malum? Ya da sevdiklerimizin yaşayacağı ne malum... Erken evlenmemekte içimde olan en büyük ukte babamı kaybetmek oldu. Babacığım ne düğünüme gelebildi ne de beni babacığımdan istediler babasız gelin olmak gerçekten çok acı oluyor o yüzden tüm sevdikleriniz hayattayken evlenin...

19 yaşında meslek sahibi?
okuluna devam etmek manasinda soyledim hanim efendi sonraki okul, ev aciklamasinida ayni anda yurumuyor dersiniz diye ekledim. Illa biyerden bisey cikartmaya tepinmeyin. Sen evlenmiyorsan evlenme umurumda mi? Ben memnunum. Olabiliyor yani.

okuluna devam etmek manasinda soyledim hanim efendi sonraki okul, ev aciklamasinida ayni anda yurumuyor dersiniz diye ekledim. Illa biyerden bisey cikartmaya tepinmeyin. Sen evlenmiyorsan evlenme umurumda mi? Ben memnunum. Olabiliyor yani.

sen kızını evlendir 19unda. gelip bi çeyrek takıcam tamam.

25 yasından önce evlilik düsünmüyordum, ama karsıma öyle biri cıktı ki reddedemedim
22 yasında evlenecegim kısmetse
Üniversite okurken evlenme taraftarı degilimdir
Ama cevremde bazı örnekleri var benim discim üni okurken evlenmis gayet de okumus yani
Bu biraz da karsındaki erkege baglı sana destek cıkıyor mu o önemli.

Bence her şeyin olması gereken zamani var
Hem çok geçerli bir sebep yokken neden kendimi hem okumak hem de ev geçindirmek gibi bir sıkıntıya sokayim ki
Sonuçta hayatındaki her şey değişecek
Yeni bir düzen oluşturmak zor olur

25 yaşındayım sevgilimle hiç ay evlenelim beraber uyuyup beraber uyanalım, aynı evde olalım gibi hayalperest hallerim olmadı. Çünkü hayat o kadar toz pembe değil, aynı eve girmek çok başka. Sorumluluklar aileler vs vs. Ama bizim kızlar ölüyo evlilik için ya 19 yaşında ne evliliği biraz tadını çıkarın ne bu merak benim için cahillikden başka bişe değil

Aşırı göreceli- anlayışlı- kısmetli- daha çok sayılabilecek özellikler içeriyor bu durum
İyi dersin kötü çıkar sorumsuz dersin sorumlu çıkar yani herşey karışıktır...
Yaşayıp görmeden bilemezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…