- 13 Eylül 2015
- 372
- 193
- 53
- Konu Sahibi defnemahsarglu
-
Bakis aciniza kalmis bir durum, demekki siz 19 yasinda evnecek olsaniz tek sebebiniz sevismek olumusSevişmek için evleneceksen seviş. Korun mutlaka.
19 yaşında evlenmek için sevişmekten başka sebep göremiyorum :)
Hahaha ilk genç kızlık sancıları bunlar. 17 yaşındayken en ufak sıkıntıda aileme çemkirirdim. Bir gün bu evden kurtulacağım diye. Saf saf buna da inanırdım, sanki beni ailemden daha çok sevecek, ne pahasına olursa olsun koruyabilecek biri varmış gibi...
Beni çok sevecek, ona çok güveneceğim, asla güvenimi boşa çıkarmayacak. Hemen evleneceğiz, ben çalışmayacağım. Lüks ama küçük evimizde ona yemekler yapacağım. Giyinip kuşanıp gezmelere gideceğim. Birkaç yıl çocuk yapmayacağım falan filan. Al sana o yaşta evlilikten beklentilerim işte. Ama şimdi baktığımda sadece ergenken ailemden bunalıp özgürlük istediğimi, ekonomik olarak rahatlamak istediğimi fark ediyorum. Şimdi burada cidden ben bir koca mı istemişim sence? Koca sadece bir figür, tıpkı küçük, şirin ama lüks evim gibi. Çalışmamak istemişim, çünkü o yaşta az çalışıp çok şey elde etmek istiyordum. Ama hesaba katmadığım o kadar şey vardı ki...
Bir kere o koca bir figür değildi, sayısız ihtimali de beraberinde getiriyordu. Çok mu kıskançtı, cimri miydi, yoksa tam tersi savurgan mıydı, ana kuzusu muydu, dediğim dedik bir tip miydi, içer miydi, sapıtır mıydı, artık aklına ne geliyorsa sen düşün ya da düşünme buradaki konulara göz at, hemen fikrin olur.
Ben evliliği sadece 2 kişi, bir ev olarak düşünmüştüm. Ama bu kocanın bir ailesi olacaktı, soyu sopu, sülalesi her şeyi işin içine girecekti. Bunlar hiç aklıma gelmemişti. Hele kendi ailemi hiç düşünmemiştim. 2 gün teyzemlere gidince ağlamaklı olan, 17 yaşında bile anasını özleyen ben başka bir evde yaşamayı isterken bunları hiç düşünmemişti.
Ha ev demiştik, sen hiç tuvalet kağıdı döngüsünü hesapladın mı? Çamaşır suyu hangi marka alınır, faturalar ne zaman yatar, alışveriş hangi sıklıkla yapılır, çamaşırlar nasıl yıkanmalı, kuru baklagil alışverişi hangi sıklıkla yapılmalı, hangi yiyecekler uzun süre dayanmaz, bozulur falan filan bir sürü şey var ya. Güya çalışmayacaktım ama şunlardan bile habersizdim.Ve çalışmadığım için tüm bunları benim koordine etmem gerekecekti. Eh işte yazdığım bunca şeyi düşünmeden mükemmel bir koca hayal ediyordumNe salakmışım cidden.
Eh sen de bir düşün bakalım, cidden yapabilecek misin?
Allah aşkına ne diyeyim, gelişim psikolojisine göre 17 yaşında bir birey, neyi, nasıl doğru bir şekilde düşünüp de ona göre doğru kararlar alabilir ki? 17 yaşında 24 yaşına göre daha fazla hata yapabilme riski ile karşı karşıya olur insanlar. Bu sebeple de ebeveynler, ve ergenden yaşça büyük yakınları yol gösterir, bir şeylerden kaçınmasını söyler, korumaya çalışır. Şimdi bu kıza evliliğin artılarını mı anlatayım, cidden mi? Herkes tutturmuş bir doğru insan da doğru insan. Ne bilecek o yaşta onun doğru mu yanlış mı olduğunu ya? Biraz zaman geçirsin o adamla, anlamaya çalışsın ne kovalıyor ne acelesi var? Doğru insansa eğer, birlikte büyürler, birlikte olgunlaşırlar, eylemlerinin sorumluluğunu alacak yaşa geldikleri zaman da hayatlarını tamamen birleştirirler. Bu kadar yani, 17-18 yaşında bir kıza ben evliliği özendirecek şekilde kamu spotu görevi yapamam, kimse kusura bakmasın.Hep eksilerini söylemişsiniz.
Ve herkes öyle olacak diye bir kural yok.
Bekarken hiç sıkıntıların olmuyormu?
Evlnsende evlenme sende hayat zaten sıkıntılarla.
Sıkıntı cennette yok.
Evet o yüzden 28imde evlendim. Aklı başında işinde gücünde bir insan olarak.Bakis aciniza kalmis bir durum, demekki siz 19 yasinda evnecek olsaniz tek sebebiniz sevismek olumus
Allah aşkına ne diyeyim, gelişim psikolojisine göre 17 yaşında bir birey, neyi, nasıl doğru bir şekilde düşünüp de ona göre doğru kararlar alabilir ki? 17 yaşında 24 yaşına göre daha fazla hata yapabilme riski ile karşı karşıya olur insanlar. Bu sebeple de ebeveynler, ve ergenden yaşça büyük yakınları yol gösterir, bir şeylerden kaçınmasını söyler, korumaya çalışır. Şimdi bu kıza evliliğin artılarını mı anlatayım, cidden mi? Herkes tutturmuş bir doğru insan da doğru insan. Ne bilecek o yaşta onun doğru mu yanlış mı olduğunu ya? Biraz zaman geçirsin o adamla, anlamaya çalışsın ne kovalıyor ne acelesi var? Doğru insansa eğer, birlikte büyürler, birlikte olgunlaşırlar, eylemlerinin sorumluluğunu alacak yaşa geldikleri zaman da hayatlarını tamamen birleştirirler. Bu kadar yani, 17-18 yaşında bir kıza ben evliliği özendirecek şekilde kamu spotu görevi yapamam, kimse kusura bakmasın.
Ek olarak hala bekarım, 23 yaşındayım şu an, evet sıkıntılarım oluyor. Çünkü bir arada yaşayan her insan topluluğu sıkıntı yaşar. Bu aile olur, ev arkadaşı olur, kocan olur fark etmez. Ama bu böyle diye de tutup da erken evlenmem gerekmez ki.
herşeyi yaşında yaşamak güzel. herkesin kıstasları farklı olsa da bana kalırsa ideal evlilik bir kadın için 28 -29 dan itibaren başlar. çünkü eğitimini tamamlamıştır, mesleğini eline almıştır ve belli bir süredir de kendi ayaklarının üzerinde duruyordur. iyi kötü gönül ilişkileri olmuştur ve tecrübe edinmiştir, ne istediğini bilir. şimdi kalkıp da 19 yaşında daha cıvıl cıvıl gençliğini yaşamak üniversite hayatını yaşamak varken evlilik gibi bir sorumluluğu niye yaşayasın ki? burda 30 yaşında evlenip de keşke biraz daha bekarlığımı yaşasaydım diyen pek çok kadın var.
Evlilik bir kadin için 29 da başlar demissiniz de yumurtaciklarimiz öyle demiyor.o yasta evlenilecekse çocuk ne kadar doğru. 30yasinda doğum yapan nice kadin tanıyorum çocukları annem yaşlı, annem beni anlamiyo, ya annem ölürse erkenden gibi sorunlarla kendi kendini yiyor.
Söylediğin şey çok alakasız,
30 yaşında doğuran kadın yaşlı mı oluyor.
çocuk 10 yasındayken anne 40 yaşında oluyor.
20 yasındaysa 50. yani burada yaşlılık söz konusu değil.
30 yaşında adam yada kadın da sanmıyorum ki 60 yasındaki anne babasına çok yaşlı beni anlamıyor diye isyan etsin.
Ben çevremdeki orneklerden bahsettim siz kimden bahsediyosunuz? Ben bizzat yasanan seylerden bahsediyorum
erken evlenmek kadar berbat bisey yok bi kere 20 yasındayı kafa yapınla 30 da bir olmuyosun istedigin erkek tam bicimleniyo 30 unda ama 20 inde kör asık olup benim gibi evlenirsem sonra cokkkk pisman olursun zaten 3 cesit kadın var bu evlilik muhabbetindeMerhaba kizlar
Erken yasta evlenip duzen kurmak iyi midir, recrubelerinizi paylasabilir misiniz buna cok ihtiyacim var.19-20 yaslarinda evlenmek ve evliykende okulu surdurmek bunu yasayaniniz oldumu? Simdiden tesekkur ediyorum paylasacaklariniz icinbirde; lutfen on yargilarinizi bir kenara birakip yorum yapin sadece deneyimlerinize ihtiyacim var.
valla aynen bende 21 de cokkkk erken evlendim simdi 28 im sanki hala alısamadım gibi geliyo evliliigeBen çok erken evlendim.32 yaşında .Gülme ,evet bana hala erken geliyor.
Ablam 18 yaşında evlendi.18 yıl boyunca oh dediği gün sayısı 18'i geçmedi.2 çocuğu var daha yeni yeni mutluyum,alıştım diyebiliyor.Çektiği işkenceleri ben bilirim.Genç kız olamadan kadın oldu, anne oldu,onun gelini oldu,bunun yengesi oldu,kocasının hizmetçisi karısı oldu,çocuktu nasıl davranacağını bilemiyordu vs vs.Hiç iyi anı yok aklımda.Küçük yaşta evlenen diğer tanıdıklarımda olduğu gibi.
25 yaşımda evlendim.Allah 30 yaşımda anne olmayı nasip etti.Tedavi gördük.Şimdi benim evladım bana böyle derse ne kadar üzülürüm tahmin edemezsiniz.Evlilik bir kadin için 29 da başlar demissiniz de yumurtaciklarimiz öyle demiyor.o yasta evlenilecekse çocuk ne kadar doğru. 30yasinda doğum yapan nice kadin tanıyorum çocukları annem yaşlı, annem beni anlamiyo, ya annem ölürse erkenden gibi sorunlarla kendi kendini yiyor.
İlk defa limoncu ile aynı fikirdeyim.erken evlenmek kadar berbat bisey yok bi kere 20 yasındayı kafa yapınla 30 da bir olmuyosun istedigin erkek tam bicimleniyo 30 unda ama 20 inde kör asık olup benim gibi evlenirsem sonra cokkkk pisman olursun zaten 3 cesit kadın var bu evlilik muhabbetinde
erken evlenip kendini mutlu sananlar nasılsa alide aynı velide diyenler
evlenip kendine bile itiraf edemeyeneler
bide benim gibi keske erken evlenmeseydim diyenlerr
o yüzden kimse 30 dan önce evlenenmemeli
Alakası yok bence, gerçekten ve gerçekten yasal bir seks hayatı için o yaşlarda evlenmeyi düşünen bir sürü insan var.Bakis aciniza kalmis bir durum, demekki siz 19 yasinda evnecek olsaniz tek sebebiniz sevismek olumus
Utanmadan bu konuda nasıl kamu spotu yapabiliyorlar aklım almıyor. Yazık günah yahu.Allah aşkına ne diyeyim, gelişim psikolojisine göre 17 yaşında bir birey, neyi, nasıl doğru bir şekilde düşünüp de ona göre doğru kararlar alabilir ki? 17 yaşında 24 yaşına göre daha fazla hata yapabilme riski ile karşı karşıya olur insanlar. Bu sebeple de ebeveynler, ve ergenden yaşça büyük yakınları yol gösterir, bir şeylerden kaçınmasını söyler, korumaya çalışır. Şimdi bu kıza evliliğin artılarını mı anlatayım, cidden mi? Herkes tutturmuş bir doğru insan da doğru insan. Ne bilecek o yaşta onun doğru mu yanlış mı olduğunu ya? Biraz zaman geçirsin o adamla, anlamaya çalışsın ne kovalıyor ne acelesi var? Doğru insansa eğer, birlikte büyürler, birlikte olgunlaşırlar, eylemlerinin sorumluluğunu alacak yaşa geldikleri zaman da hayatlarını tamamen birleştirirler. Bu kadar yani, 17-18 yaşında bir kıza ben evliliği özendirecek şekilde kamu spotu görevi yapamam, kimse kusura bakmasın.
Ek olarak hala bekarım, 23 yaşındayım şu an, evet sıkıntılarım oluyor. Çünkü bir arada yaşayan her insan topluluğu sıkıntı yaşar. Bu aile olur, ev arkadaşı olur, kocan olur fark etmez. Ama bu böyle diye de tutup da erken evlenmem gerekmez ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?