Erken menepoz ve tüp bebek

meleim90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
87
13
34
2senelik evlıyım aılemde erken menepoz ne yazıkkı genetık ben şuan. 26 yaşındayım bendede erken menepoz tehlıkesı varmıs kasım 2014 de rahımde dusuklere sebeb olabılıcek bır nedenden dolayı hıstereskopı oldum hemen gec kalmadan aşılama yada tüp bebek yapmalıyız dedı.aşılama yaptık tutmadı amelıtyattan sadce 5 ay gectıkten sonra yumurta rezervlerımde dahada azalma olmus bunu bugun ogrendım ve yıkıldım resmen bebegımıx yok daha doktorum okdr fena konustukı donör yontemını bıle önerdı szn durumunuz buna dogru gıdıyo dedı dunyam başıma yıkıldı.hormon degerım 19 çıktı bgn 20 olanları tup bebek merkezlerı almıyolar şans dusuk oldugu ııcn dedı ama denıycez bız yenı bır maceranın içindeyım ilaç tedavıme basladı buay dıger ay ıgne tedavısı dedı benım durumumda olanlar bıseyler desenız içimi ferahlatsanız bitik haldeyım suan.rabbım kımseyı böyle bir şeyle imtihan etmesin cok zor çok...

her doktorun dedıqıne ınanma cnm ıbrahım saracoglunu takıp et bu konuyla ılgılı cnm guzel sonuclar alırsın ınsallah oyle ümıtsızlıge kapılma hemen

2senelik evlıyım aılemde erken menepoz ne yazıkkı genetık ben şuan. 26 yaşındayım bendede erken menepoz tehlıkesı varmıs kasım 2014 de rahımde dusuklere sebeb olabılıcek bır nedenden dolayı hıstereskopı oldum hemen gec kalmadan aşılama yada tüp bebek yapmalıyız dedı.aşılama yaptık tutmadı amelıtyattan sadce 5 ay gectıkten sonra yumurta rezervlerımde dahada azalma olmus bunu bugun ogrendım ve yıkıldım resmen bebegımıx yok daha doktorum okdr fena konustukı donör yontemını bıle önerdı szn durumunuz buna dogru gıdıyo dedı dunyam başıma yıkıldı.hormon degerım 19 çıktı bgn 20 olanları tup bebek merkezlerı almıyolar şans dusuk oldugu ııcn dedı ama denıycez bız yenı bır maceranın içindeyım ilaç tedavıme basladı buay dıger ay ıgne tedavısı dedı benım durumumda olanlar bıseyler desenız içimi ferahlatsanız bitik haldeyım suan.rabbım kımseyı böyle bir şeyle imtihan etmesin cok zor çok...
Merhabalar : FSH, hipofiz bezinin salgıladığı bir hormondur. FSH seviyesi, yumurtalık rezervinin iyi bir göstergesidir . Seviye yükselirse, yumurta sayı ve kalitesi düşük olacaktır. Gebelık elde etmemiz sizden yumurta almamıza ve embrıo olusumuna baglıdır.

Bu bağlamda fsh hormon duzeyınız 20 olması nedenı ıle zaman sızın ıcın oldukça önem kazanmaktadır. Adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına gore tedavıye baslanıp baslanamıyacagı veya antral folıkul varlıgına gore tedavıye baslar ısek gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız. Zaman kaybetmeden adetınızın 2. veya 3. günü gelmenız halınde( var olan tum tetkıklerle bırlıkte) muayene ve usg sonucu ıle daha detaylı bılgılendırıleceksınız.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X