Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Erken yasta krese vermek zorunda kalmak

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Kreş, bakıcıya oranla daha güvenli bence.. Çocuğunuzun tavırlarından mutlu olup olmadığınızı anlarsınız zaten. Kendi yaşıtlarıyla mutlu olacaktır..Bebekleri bile bırakıyorlar maalesef mecbur kalınca. Bir deneyin bakalım, çok olmazsa olmaz bir durum olursa ücretsiz izninizi yeniden kullanabilme şansınız var mı?

Şimdiki çocuklar farklı inanın.Evde sıkılıyorlar küçücük yaşta.Okul iyi bir kreşse faydalı olur.Tek sıkıntı sık hasta olabilir.Her gün itibatta kalın okuldan alırken sıkmadan sorgulayın ne yaptı nasıl geçti kaç saatte bezi değişiyor.Yurt dışında yaptıkları etkinlikleri okul sayfasında her gün paylaşıyorlar direk çocukların resimleri ile.
Okulda kamera var mı acaba.Komşumun iki torunuda sizin dediğiniz yaşta başladı önce saatlik sonra tam mutlular

Uzun zamandır kreslerde velilerin izleme olayı yok diye biliyorum maalesef. Kamera var ama mudur izliyor ya da ekstrem bir durum olursa talep üzerine izletirler diye tahmin ediyorum. Kurum güzel görünüyor. Olanakları hoşuma gittiği için daha yakında bulunan bir başka kresten vazgeçtim. Cocugum konuşuyor bariz bi sekilde ama tabiki 3 4 yaşlarında bir çocuk gibi sorularıma kesin doğru cevaplar verir diyemiyorum. Bazen evet dediği seye sonra hayır diyebiliyor. O yüzden ona sorduğumda su an için net cevaplar alamıyorum. Ama genelde okula gitmek istiyorum modunda. Üstelik cok yeni olmasına rağmen.

Bizim de hergun etkinlik fotoğraf paylaşımı var. Günleri dolu dolu gibi görünüyor. Kamera var ama biz izleyemiyoruz. Hastalık olayını tahmin ediyorum o da bambaşka bir mesele bakalım neler yaşayacağız.

Halinden, tavrından anlarsınız diye düşünüyorum. Allah korusun çocuklar kötü muamele görse bir şekilde gitmek istemez, ayak diretir. Tüm yavrular Allah'a emanet olsunlar

Var evet bu bahsettiğim tüm memurlara istedikleri zaman verilen izin. Tabi amir insiyatifinde ama bildiğim kadarıyla genelde olumlu dönüş oluyormuş.

Bizim de hergun etkinlik fotoğraf paylaşımı var. Günleri dolu dolu gibi görünüyor. Kamera var ama biz izleyemiyoruz. Hastalık olayını tahmin ediyorum o da bambaşka bir mesele bakalım neler yaşayacağız.
İnanın sorun olursa sevmez ve ağlar gitmek istemez.Etkinlik vb sevecektir sıkmayın canınızı.Hepimiz geçtik bu yollardan.Yıllar geçip gidiyor tadını çıkarın...

İşte oyun evinde daha kisa sure ve daha çok gozlemleme şansı oluyor ama şimdi saatlerce okulda kalacak. Ben de 3 yas için cok mantıklı buluyorum ama 2 biraz üzüyor beni.
Uzulmeyin imkaniniz olsa kreş dışında baska seçenekleri zaten uygulardiniz. Olumsuzluklari silin atin olumlu tarafina odaklanin. Arkadaslarimdan erken baslatanlar oldu bir tanesi 1 yasindaydi. Bnm kızla beraber mezun oldular. Ah biz ne çektik o cimcimeden. Gözü masallah cok açıktı hakkini yedirmez ve saf gorduklerini de biri benimki :) elinde oynatirdi. Yani erken yasta baslamasinin etkisi buyuktu annesi de oyle soyluyordu. Her isini yapabiliyordu vs

Bi tanıdığım bebek doğduktan 2 hafta sonra işe başladı..ama annesi ve kv. dönüşümlü baktılar..ekonomik durumları da iyiydi..çalışmak daha iyi geliyor demişti..bi de çalışmaya uzun ara verince dönmek de zor oluyor,iş bulmak da öyle..durumunuz iyiyse bebeğinize bakın tabi ama başka seçenek yoksa mecbur kreşe vereceksiniz artık

Bu arada çocuğunuz ilkokula başlayana kadar yarım gün de çalışabilirsiniz. Tabi ki yarım maaş ve yarım sigorta karşılığında.
Eğer ki uzun saatler içinize sinmiyorsa o şekilde de deneyebilirsiniz. Yaşı daha da büyüdüğünde tam gün kreş, anaokulu ve ilkokul zaten.

2 hafta nedir Allah aşkına? Lohusalık bile bitmeden Çalışmak iyi geliyormuş saçmalamış yani!!

Bakacak annem olsaydı yarim gun yarim maaş mantıklı olabilirdi ama su aşamada krese de ödeme yapıp yarim maaş almak benim için cok anlamsız olacak. Üstelik benim işim kalan yarim günde de telefonla darlamaya müsait. Eminim yarim maaş alıyorum diye bana az is vermezler ben az aldığım maaşla çile cektigimle kalırım.

Maalesef tam gun bir işim var sabah cok erken akşam gec diyebilecegim saatler aralığında okulda olmak durumunda kalacak. Yine de tabiki bu yasa kadar benimle kalabilmis olmasına da şükrediyorum.
Anladım canım hayırlısı herşeyin ..

Anladım, haklısınız biraz maddi manevi şartların uygun olması gerekiyor. Dediğiniz gibi maaş yarım olsa da işleri tam yapmanız beklenebiliyor.

Yarı zamanlı çalışamaz misiniz,yarım gün de kreşe verirsiniz

Yarı zamanlı çalışamaz misiniz,yarım gün de kreşe verirsiniz
Çalışabilirim ama maalesef pek mantıklı olmuyor benim durumumda. Kalan yarim gun icin kres desteği gibi bir ödemesi olsaydı devletin yine düşünülebilirdi ama yukarıda da açıkladım yarim maaşın da büyük kısmı krese gidecek. Çok cüzi maaşa ise gidip benden eminim tam is bekleyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…