Erteleme hastalığı

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Hanımlar her gün konu açtığımın farkındayım ama bu hastalık beni yedi bitirdi. Bu ay hazırlanmam gereken 4 sunum+1 seminer, sokak anketo yapmam ve bunun hakkında raporlar hazırlamam gerekiyor. Ama bilin bakalım ben napıyorum?:uykucu: Bu erteleme hastalığı yüzünden kpss'ye hazirlanamadim ben. Ha bugün ha yarın derken bir bakmışım temmuz ayı gelmiş :oha:
Hayat felsefem "düşünüyorum öyleyse varım, üşeniyorum öyleyse yarın" oldu:kahve:
Hiç iç disiplinim yok. Sevgilimle ayrıldığımızdan beri de iyice kafayı yedim bir kendimi salma her şeyi boş verme geldi. Erteleye erteleye yumurtayı kapıya dayanırıyorum son gün hallediyorum ama berbat oluyor haliyle. Nolur yardım edin beni gaza getirin en verimli yaşlarımı uyuyarak geçiyorum

Hanımlar her gün konu açtığımın farkındayım ama bu hastalık beni yedi bitirdi. Bu ay hazırlanmam gereken 4 sunum+1 seminer, sokak anketo yapmam ve bunun hakkında raporlar hazırlamam gerekiyor. Ama bilin bakalım ben napıyorum?:uykucu: Bu erteleme hastalığı yüzünden kpss'ye hazirlanamadim ben. Ha bugün ha yarın derken bir bakmışım temmuz ayı gelmiş :oha:
Hiç iç disiplinim yok. Sevgilimle ayrıldığımızdan beri de iyice kafayı yedim bir kendimi salma her şeyi boş verme geldi. Erteleye erteleye yumurtayı kapıya dayanırıyorum son gün hallediyorum ama berbat oluyor haliyle. Nolur yardım edin beni gaza getirin en verimli yaşlarımı uyuyarak geçiyorum
sıraya koy...

Yurt arkadaşım sizin gibiydi.çokda güzel biriydi..Ama tembelliği yüzünden 2 erkek arkadaşından ayrıldı.Ki ikisiyle de ciddiyeti(tabi farklı zamanlarda)
Ve hep torpilim var derdi..torpille bı yerlere gelirim der doğru düzgün ne ders çalışır nede iş yapardı.
Ne mi oldu.
Hala evlenemedi
Ve hiç bir işde dikis tutturamadi başarısız biri.
Son birkaç yıldır da kendini iyice alkole verdi.
Yani durum ilerlerlerse daha kötü olabilir.
Silkelenip kendinize gelin

Yurt arkadaşım sizin gibiydi.çokda güzel biriydi..Ama tembelliği yüzünden 2 erkek arkadaşından ayrıldı.Ki ikisiyle de ciddiyeti(tabi farklı zamanlarda)
Ve hep torpilim var derdi..torpille bı yerlere gelirim der doğru düzgün ne ders çalışır nede iş yapardı.
Ne mi oldu.
Hala evlenemedi
Ve hiç bir işde dikis tutturamadi başarısız biri.
Son birkaç yıldır da kendini iyice alkole verdi.
Yani durum ilerlerlerse daha kötü olabilir.
Silkelenip kendinize gelin
Bu durum başarısızlığı tetikliyor hem mükemmeliyetçi, kendi işimi hiçbir zaman beğenmeyenler hem de son ana bırakan biriyim. Psikolojimi siz düşünün

Hayat felsefem "düşünüyorum öyleyse varım, üşeniyorum öyleyse yarın" oldu:kahve:
bence size yükünüz ağır geliyor ondan erteliyorsunuz
bir arkadaşınızla beraber yapsanız o sizin siz onun ödevine yardımcı olmayı teklif etseniz?

bence size yükünüz ağır geliyor ondan erteliyorsunuz
bir arkadaşınızla beraber yapsanız o sizin siz onun ödevine yardımcı olmayı teklif etseniz?
Çevremdeki insanlar da aynı şeylerle meşgul ve benimkini yapmazlar. Birine teklif ettim raporuma yardım eder misin dedim, birlikte bakarız ama benimki de yetişmiyor dedi haklı olarak

Bu durum başarısızlığı tetikliyor hem mükemmeliyetçi, kendi işimi hiçbir zaman beğenmeyenler hem de son ana bırakan biriyim. Psikolojimi siz düşünün
Erteleme alışkanlığı mükemmelliyetçilikle yakın arkadaştır zaten.
Önce mükemmelliyetçi yönünüze odaklanın.
Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım-Doç.Dr.Ali Eryılmaz
Bu kitabın mükemmelliyetçilikle ilgili bölümü işinize yarayabilir.

Erteleme alışkanlığı mükemmelliyetçilikle yakın arkadaştır zaten.
Önce mükemmelliyetçi yönünüze odaklanın.
Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım-Doç.Dr.Ali Eryılmaz
Bu kitabın mükemmelliyetçilikle ilgili bölümü işinize yarayabilir.
Sunumum, ödevim her şeyim şahane olmalı hocalar beni takdir etmeli ama son ana kadar kılımı kıpırdatmamalıyım. Hem ertelemekten yapmamaktan rahatsız oluyorum hem de başlayamıyorum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Sonuç ne oluyor peki? Iyi bir sonuç alıyorsanız belki de kısıtlı zaman sizi daha çok çalışmaya güdülüyor olabilir. Belki uzun vadede yapacaklarınızdan daha yaratıcı şeyler ortaya çıkarıyorsunuzdur.

Ben de ay içinde planlama yaparak son ana sıkmamaya çalışıyorum son zamanlarda. Son gün şu gün sarkarsa bitiremem diye kendimi gazlıyorum. Gerçi çevremdeki insanların aşırı çalışkan olması da beni buna zorunlu kılıyor:KK48: yoksa ben de salmaya müsaitim.
En rahatsız olduğum durumsa sorumluluklarım olduğu için zevk aldığım şeylere vakit ayırmıyor oluşum. Ödevim varken ödevimi yapmayıp günlerce oyalanıyorum ama aynı zamanda ödevim var diye başka zevkli şeyler de yapamıyor gezemiyırum mesela :/ en çok canımı sıkan ve kendimi disipline sokmak için beni harekete geçiren konulardan biri de bu.
Siz de böyle misiniz?

Sunumum, ödevim her şeyim şahane olmalı hocalar beni takdir etmeli ama son ana kadar kılımı kıpırdatmamalıyım. Hem ertelemekten yapmamaktan rahatsız oluyorum hem de başlayamıyorum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Rica ederim.
Sizinle aynı durumda olan genç bir danışanım var.
Biraz üzerinde çalışılırsa bu durumu törpülemek mümkün.
Durumun farkında olmanız çözüme ulaşmayı kolaylaştırır.
İhmal etmeyin,gerekirse profesyonel destek alın.

Back
X