Erzurumlu erkek olmaz diyen anne?

minikciv9819

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2025
7
4
1
24
Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Siz nerelisiniz aslen?

Saçma bence
Anneniz biraz saçmalıyor
Aynı memleketten insanlar çok mu iyi çıkıyor sanki

Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
İş dolayısıyla ayrı yaşıyor olabilir ama aile yapısı nasıl? Birbirleriyle iletişimleri nasıl? Ailede kadının rolü ne? Beklentisi ne? Bunlar hep gördüğümüz aile yapısıyla şekillenir. Kendini geliştiren, farklı bir ortamda büyüyen kişi kendini değiştirebilir görünse de özünde o aynı yapıyı istiyor olabilir.

Benim esim de erzurum askaleli. 2010 da tanistik ve 8 yildir evliyiz. Oyle kultur farki mezhep farki vs problem hic yasamadik. Aileler de cok uyumlu olmasa da sorun yasamadilar zaten cok gorusmezler. Esim kucukken izmire gelmisler yani alinda asimile olmuslar, dolayisiyla evet koken orasi ama esimde pek izi yok. Arada akrabalariyla biraraya gelince onlar gb kaba konusmaya basliyor sadece istemsizce 😂 ben 2 kere erzuruma gttim ve genel dusuncem insanlarinin cok da batiya uygun olmadigi. Sehir olarak da pek sevmedim. Allahtan gitme gb bir zorunlulugum yok. Kisacasi esim ve ailesinden yola cikarak konusursam buyutulcek bir farklilik yok derim ama genel olarak erzurum insanini da sevmedim. 😂

her bayram erzuruma giderken bu cumleyi hatırlarsin:)
aile baglari ilginc birsey. genclikte kopuyorsun genelde, yasliliklar hastaliklar başladığında da yillardir gormemenin, yeterince ilgilenmemenin verdigi vicdan azabi ve kaybetme korkusuyla daha cok ustlerine düşüyorsun
yani "uzak zaten bizimle ilgisi yok" diye düşünme
bir de tc erkeklerinde bir köye ev yaptirma fantezisi var. hele ki arsa kalırsa.
en bu konuyla alakasi olmayan babamdi, kucuk yasta göçmüş, bes yilda bir giderdi - hatta bazen on sene gitmediği oldu. yillar gecti ailesi vefat edince arsa ekin kaldi hic toplamaya gitmedi bile yirmi seneye yakin. cicekle toprakla ugrasmaz, piknige bile gitmez. böyle köyden kırdan uzak bir adamdi
ona bile yaslaninca bir güncelleme geldi, köye ev yaptirdi😅😅
yani iyi düşün, cocugun ailesini tanimadan bu islere girisme. erzurumlular iyidir aslinda. ama ailelelerine düşkün olurlar. tanidigim iki Erzurumlu ailede soyle birsey olmus mesela, amca olacak serefsiz borc yapmis kapatamayinca kardesleri odemek icin ev/ arsa satmis. Bir erzurumlu arkadasim dişlerini yaptirsin diye evli abisi kucuk arsa satti mesela:) yani biraz boyle insanlar. aile icin yersiz fedakarliklar yapmak onlara normal gelir.
tabii ki genelliyorum ama tanidigim erzurumlularda bu boyle. tutkun mu derler? biraz fazla bagli oluyorlar birbirlerine..
tabii ki evlen ama önce ailesiyle falan da tanis. hatta varsa abisi yengesi onlarla bir tanis bak bakalim kadinin hayati nasil es ailesiyle..

ailen de sen ayrilmadikca ikna olur.
hatta git ananenle teyzenle falan tanistir, onlar severlerse anneni ikna ederler merak etme

Benim eşimin annesi Erzincanlı babannesi Sivaslı istanbul doğma buyume.. Ben Eskişehirliyim..yemin ediyorum içimden geçtiler mahvoldum .. Doğulu aileler cok fazla beklenti içinde oluyorlar asla bitmiyor talepleri gelinden.. Ben yandım umarım sen yanmazsın

Benim eşim Adanalı. Benim annem de başta bir acaba dedi ama tanışınca çok sevdi. Sizin anneniz kadar net değildi tabi. Kültür farklılıkları illa oluyor ama iş sebiyle ailesinden uzağız yılda 1-2 defa görüşüyoruz ben çok sıkı fıkı değilim, eşim de beni hiç zorlamadı farklılıkları çok net hissedemedim o yüzden. Burada mesele sizin sevgilinizle anlaşıp anlaşamayacağınız.

benim eşim egeli, ben içanadolu. kültür farkı var, olmaması imkansız. bunu aranızda çözebilirsiniz ancak erkekler bir yerden sonra aileci memleketçi köycü dağcı bayırcı oluyor. nedenini bilemem. ailesinden nefret eden bile bu noktaya geliyor. siz şimdi antalyada şort giyersiniz bu antalya için normal bir kıyafet. erzurumda çarşafa benzeyen bir peçeli kıyafet giyerler. bu da onlar için normal. erkek arkadaşınız şimdi o kültürden uzaklaşıp daha rahat kültürlere koşmak istiyor ancak içi erzurum, öyle yetişmiş öyle büyümüş, öyle görmüş.

Şehirlerden bağımsız olarak kültür farklılıkları sorun oluyor genelde. Sizde de bu şekilde farklılıklar olacağı kesin.

Şu yazdığınızın hiç önemi yok. Memleketine dönmese bile ailesini silip atacak hali yok.

Ben zorluklara razıyım diyorsanız evlenebilirsiniz tabi.

Back
X