Eş ailesi ailemiz midir?

Nerden ailemiz oluyor ya es ailesi benim icin el. Kafam cok uyuyorsa cok sevdiysem severim ve esimi buyuttukleri icin minnet duyarim saygi gosteririm, o kadar. Bana o yasima kadar fayfasi olmayan insani ve evlendikten sonra da zarari dokunan insani ben niye kalkip ailem sayayim. 25imden sonra kalkcak babam olcak azarlicak falan. İnsan bazen kendi babasini cekemiyor :)
Cok sacma seyler bunlar

Bazen o kadar yakın arkadaşlarımız oluyor ki ailemizden bi parça oluyor, yani eş ailesi ailemiz olabilir ama tavırlar size bakış açıları çok önemli.

Nasıl sesleniyorsun ya. İçimden zerre demek gelmiyor ama mecbur diyorum. Seslenmek zorunda olduğumda.
Öfff ben de ya.
Hoş desekte ici boş ama onu bile haketmedigi çok.
Ben de azaltayim dedikce körolmayasica çenem,anne dedikce agzimdan bidaha "anne" cikiyoro_O
Ne biçim biseyim anlamadımo_O

Bu ara sık sık gorusmiyoruz zaten yaklaşık 6 ayda 3-4 kere falan gördüm hosgeldin hoşbulduk deyip geçiyorum anne baba demedim hiç

Zaten samimiyet sıfır sohbete de gerek yok

Ama hiç demediyseniz daha kolay olur Ayşe teyze Ayşe abla diyebilirsin mesela

Benim eşim en başta n beri bana istersen deme digordu
Ben kaynanamın isteği üzerine diyordum ama artık demeyeceğim kesin kararlıyım :mad:
Ya aslinda bunu cok onemsiyorlar melek.
Soylenebiliyorda alisinca.Ben zorlanmadan demistim.
Hatta oyle baba diyordum ki tanimayanlar kizin galiba diyorlardi kayinpederime.
İyiydi adamcagiz,ben de biraz nasil diyeyim bastan kredi veririm insanlara.
Sonrasi onlara kalmış.
Simdiyse kayinvalideme şiiiist bile diyesim yok.
Ama görünce empati mi yapiyorum ne halt yiyorsam sanirsin beni el üstünde tutmuş,oyle iyi davraniyorum,icimden geliyor,niye niye:kızgın:

Bana gore esimin ailesi evet benimde ailemdir.az degil 12 senemiz gecti. Sonucta anne baba diyoruz karsilikli saygi olmali ha bana da saygisizlik yapilirsa kendimi savunurum. Bu kendi ailemde olsa aynidir. Hersey iki tarafinda anlayisinda bitiyor bence, tek tarafli iyilik olmaz. Hangimizin hatasi yokki benimde olmustur onlarinda, ve kayinpederimde cok karisir ama ben daha cok kayinvalidem ile muhattap olurum. Dedigim gibi karsilikli saygi gerek. Evliliginiz oturdukca beni daha iyi anlarsiniz.

Ya aslinda bunu cok onemsiyorlar melek.
Soylenebiliyorda alisinca.Ben zorlanmadan demistim.
Hatta oyle baba diyordum ki tanimayanlar kizin galiba diyorlardi kayinpederime.
İyiydi adamcagiz,ben de biraz nasil diyeyim bastan kredi veririm insanlara.
Sonrasi onlara kalmış.
Simdiyse kayinvalideme şiiiist bile diyesim yok.
Ama görünce empati mi yapiyorum ne halt yiyorsam sanirsin beni el üstünde tutmuş,oyle iyi davraniyorum,icimden geliyor,niye niye:kızgın:
Ben de rahatça söylüyordum hatta ağzından kaçıyor bazen yine söylüyorum ama söylememek için sartladim artık kendimi haketmiyorlar!

Öfff ben de ya.
Hoş desekte ici boş ama onu bile haketmedigi çok.
Ben de azaltayim dedikce körolmayasica çenem,anne dedikce agzimdan bidaha "anne" cikiyoro_O
Ne biçim biseyim anlamadımo_O
Alışkanlık olmuş artık. Ben toplu ortamlarbir şey anlatırken kayınanam dediğimde bozuluyor napayım kaynanasın işte. 😂

Alışkanlık olmuş artık. Ben toplu ortamlarbir şey anlatırken kayınanam dediğimde bozuluyor napayım kaynanasın işte. 😂
Oyle,kimse uveylik yapip özlük beklemesin.
Arti onlar bizi kizi kadar sevebilir mi,oyle birsey yok,olamaz,olmamali.Ee biz taraftan da oyle.

İkinizin de bakış açısı hatalı.
Kimseyi annem babam gibi sevemem ama karşımdaki insanlar iyi insanlarsa ailem sayarım.
Ama saysam da saymasam da kimse nereye, saat kaçta gideceğime karışamaz.

1. Aile olmak kimseye böyle bir hak vermez
2. Aile olmak için takı takmış olmak ya da süper anlaşıyor olmak gerekmez.

Bir daha bir şey söylerse kibarca cevabını verin geçin.

Başlığa istinaden eş ailesinin aile sayılıp sayılmaması gösterdikleri tavır ve verdikleri değere bağlı olarak değişir.
Şahsen bende aynı düşünüyorum bilmem kaç yaşıma kadar beni büyütmüş etmiş ailem dururken canımı sürekli sıkan kalbimi kıran insanları aile olarak göremem. Eşime de bana davranılan şeklin yarısı davranılsa o da öyle görmesin gıkım çıkmazdı.

3 yila yaklasti gelinleriyim. Ailem diye sahiplenemedim 😂 Icim isinmiyor napayim?
Birkac ay once telefojda konusurken nisanli eltimin isi birakmasi hakkinda konusurken "bizde kadinlar calismaz. Kadin dedigin evde cocuk bakar. Munasip degildir calismasi" falan gibi sacmaladi kayinpederim. Bende sadece "Ben calismasam siz o borclari oglunuzdan gelen parayla zor kapatirdiniz" dedim. O zamandan beri beni aramiyor bile 😂
Hadsizlik yapacaksa aramasin da zaten. Isime gelir.
Ben bu konularda objektif olamiyorum ya. Sevmiyorum ya ondan heralde 😂

Eş ailesini nasıl kabullendiniz ya da kabullendiniz mi bunlar da artık ailem sayılır dediniz mi? Bu sabah eşimle tartıştık ben geçen akşam eve 9 à doğru geldin ondan öncesinde kayinvalideye uğradım bir şey almak için neyse kayınpederi başladı bu saatte dışarıda ne işin var da bilmem ne işim var dedim gündüzleri çuvala mi girdi falan neyse eşime dedim babana söyle bi daha aynı tepkiyle karsilasirsam ben de ona karşı saygısızlık ederim o bana karışamaz falan dedim babam bile karismadi eşim de o da senin baban sayılır karışabilir dedi bende 25 yaşından sonra baba mi olurmuş sayılmaz dedim hem düğün yaparken takı yaparken Vs baba ortada yok karışmaya gelince var siz nasıl kabulleniyorsunuz yani bu adam 25 yaşıma kadar yoktu yolda gorsem farketmem geçerdim bugün bosansam yine aynı ee bu adam hayatımın merkezinde suan hayat çok garip

Cevabınızı vermişsiniz. Size karışmaya hakkı yok. Hem de böyle saçma sapan bir tavırla.

Valla ailesine bağlı. Mesela bizimkiler çok saygılıdır. Bana kimi zaman kendi ailemden bile iyi davrandıkları için onları kabullenmekte pek zorlanmadım.

Eş ailesini nasıl kabullendiniz ya da kabullendiniz mi bunlar da artık ailem sayılır dediniz mi? Bu sabah eşimle tartıştık ben geçen akşam eve 9 à doğru geldin ondan öncesinde kayinvalideye uğradım bir şey almak için neyse kayınpederi başladı bu saatte dışarıda ne işin var da bilmem ne işim var dedim gündüzleri çuvala mi girdi falan neyse eşime dedim babana söyle bi daha aynı tepkiyle karsilasirsam ben de ona karşı saygısızlık ederim o bana karışamaz falan dedim babam bile karismadi eşim de o da senin baban sayılır karışabilir dedi bende 25 yaşından sonra baba mi olurmuş sayılmaz dedim hem düğün yaparken takı yaparken Vs baba ortada yok karışmaya gelince var siz nasıl kabulleniyorsunuz yani bu adam 25 yaşıma kadar yoktu yolda gorsem farketmem geçerdim bugün bosansam yine aynı ee bu adam hayatımın merkezinde suan hayat çok garip
Ben açıkçası kendi ailem gibi görmüyorum.Kendi ailem laf söylese güler geçerim ama karşı tarafı kafaya takarım.Çünkü yeni tanıyoruz dediğiniz gibi 25 yıl sonra olmaz iş.Örneğin benim annem eşime bişey desin eşim tatlı tatlı lafını söyler

Cevabınızı vermişsiniz. Size karışmaya hakkı yok. Hem de böyle saçma sapan bir tavırla.

Valla ailesine bağlı. Mesela bizimkiler çok saygılıdır. Bana kimi zaman kendi ailemden bile iyi davrandıkları için onları kabullenmekte pek zorlanmadım.
Evet ben de hep bu cümleyi tekrarlıyorum hem kendi içimde hem de bazen eşime bana karışmaya hakkı yok ki. Ne emeği var ustumde ailem olsa onlara bile kızarim belki karışmayin diye ama ailem derim bu yasa kadar emek verdiler Vs yine bir nebze ılımlı yaklasabilirim ama böyle Piyangodan çıkar gibi 25 yaşından sonra baba olmaz ben olduramiyorum yargılayacak baba lazım değil bu yaştan sonra. Ben bu yaşıma kadar yeri geldi kendim düştüm ve kendim kalktım bundan önce başımın çaresine nasıl baktiysam bundan sonra da bakarım

Nerden ailemiz oluyor ya es ailesi benim icin el. Kafam cok uyuyorsa cok sevdiysem severim ve esimi buyuttukleri icin minnet duyarim saygi gosteririm, o kadar. Bana o yasima kadar fayfasi olmayan insani ve evlendikten sonra da zarari dokunan insani ben niye kalkip ailem sayayim. 25imden sonra kalkcak babam olcak azarlicak falan. İnsan bazen kendi babasini cekemiyor :)
Cok sacma seyler bunlar
Aynen birden hayatımın ortasında nasıl da oluverdi bu adam diyorum bazen belki onu yeterince tanımış olsaydım evliliği tekrar gözden geçirirdim nisanliyken bir defa karanlıkta gelmiştim bunlara yükseklisans dersinden sonra neyse bu karanlıkta gelince olmaz olsun böyle okul falan demişti ben şok oldum tabi bu saatte çıktım napabilirim falan dedim eşime söyledim o kızdı babasına sonra ama evlendikten sonra da o da senin büyüğün isterse karisabilire döndü olay

Back
X