• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi, aynı apartman, akıl sağlığım vb.

@Deryadrnz ben aile aoartmanı değil de genel anlamda yazmıştım onu 😂

Bence genel manada tüm sorunlar beklenti sahibi olmak ve gereksiz konuşmaktan kaynaklanıyor. Aynı binada da olsan uzayda da otursan hep böyle oluyor. 😀 Kültür mültür boş iş, kimse kimseden bişey beklemeyince tamamdır. 😀

Biz taban tabana zıtız kültürel manada ve memleket olarak. Aynı binadayım. Hiç sıkıntı yaşamadım. Kişiyle alakalı bişey sanırım.
Terazi söylemeden geçemeyeceğim, senin geçenlerde mevlitli bir konuda yaptığın lokumlu yoruma hala gülüyorum :KK48: Zaten o yorumdan anlaşılıyor sana karada ölüm yok bacım...British Royal e bile gelin gitsen sıkıntı yaşamazsın sen, bütün sarayı parmağında oynatirsin :KK45:gelinlik muessesinin dalai laması, kv idaresinde ekol kur ders alalım:rapci:

Son düzenleme:
Terazi söylemeden geçemeyeceğim, senin geçenlerde mevlitli bir konuda yaptığın lokumlu yoruma hala gülüyorum :KK48: Zaten o yorumdan anlaşılıyor sana karada ölüm yok bacım...British Royal e bile gelin gitsen sıkıntı yaşamazsın sen, bütün sarayı parmağında oynatirsin :KK45:gelinlik muessesinin dalai laması, kv idaresinde ekol kur ders alalım:rapci:

Kediyi uyandırdım gülerken ya. 😀😀😀

Göçmenlerin daima aile apartmanında oturduğunu ve orada iç içe olduğunu, samimiyet sevdiğini duymuştum. Demek ki doğruymuş…
Dogru maalesef.Ben böyle olduklarını bilmiyordum.Sürekli toplanıp hamur işi yiyorlar.Eşimin ailesi ve akrabaları sürekli içiçe olmayı seviyor. Bu yüzden çok çatışma yaşadık. İyiki aynı semtte degiliz. Hepsiyle küserdim yoksa🤣

Bence eş aileisnden yana şanslı olanlar birebir aynı kültürden gelenler. Yoksa muhakkak anlayış, alışkanlık farkı yaşanıyor.
Kültür çok önemli gerçekten. Ya eşimin akraba çocuklarına bakıyorum. Daha 15 yaşında. Kız günlere gidiyor, kahve keyfi diye fotoğraf atıyor, kendinden büyük evli kadınlarla sosyalleşiyor. Bir sürü insanı iftara aldıgı, iyi temizlik yaptıgı için övgü alıyor. Ben 15 yaşındayken, sokakta oyun oynuyordum herhalde

Kültür çok önemli gerçekten. Ya eşimin akraba çocuklarına bakıyorum. Daha 15 yaşında. Kız günlere gidiyor, kahve keyfi diye fotoğraf atıyor, kendinden büyük evli kadınlarla sosyalleşiyor. Bir sürü insanı iftara aldıgı, iyi temizlik yaptıgı için övgü alıyor. Ben 15 yaşındayken, sokakta oyun oynuyordum herhalde
Yani karşı taraf gün teyzesi sen bilim kadınıysan elbette problem yaşarsın. Aynı şehirde olmasan bile yaşarsın

Yani karşı taraf gün teyzesi sen bilim kadınıysan elbette problem yaşarsın. Aynı şehirde olmasan bile yaşarsın
Aynı şehirde olmasak daha sıkıntı. Eşimin ailesi en az 2 ayda bir yatılı olarak gelir. Hem yatılı misafiri hem yatılı olmayı çok seviyorlar.1buçuk saatlik köye 2 ayda bir gidiyorlarsa, ben şehir dışında olsam kesin banada sürekli gelirler.
Aynı şehirde sıkıntı.Ne mevlitleri bitiyor ne yatılı yatısız misafirleri.Abartmıyorum bu ay 3.cü yatılı misafirleri gelecek. Biri kvnin kardeşi, biri eşin kuzeni, digeri amca kızı. Ve hepsinde gitmem bekleniyor. Hiçbirine gitmiyorum. 😊

Bak bunu gerçekten ilk defa duydum.....genelde aile apartmanı elm sokağı gibi anlatılıyor ama teorik olarak bence büyük rahatlık olmalı zaten. Kira vermiyorsun, binaya disaridan gelecek tehlikelere karşı extra güvenlik altindasin, kargoların teslim alınır, çocuğunu emanet edecek yer sorunun olmaz...vs. bisuru avantaj....ama niyeyse hep gelinler şikayetçi genelde. Ben de hiç deneyimlemedim ama mesafe korunduktan sonra çok da zor olmasa gerek.
Yok hiç güzel değil
Kısa bir süre evimizin tadilatı bitene kadar kendi ailem ile altlı üstlü oturduk
İnanın düzenimiz bozuldu
İlk zaman çok keyifliydi, zırt pırt anneme kahveye kahvaltıya iniyordum
Çocuklar ben annenannemdeyim diye iniyorlardı devamlı
Ama bi bakmışım benim tencere orda annemin tavası burda, çocukların kıyafeti biri yukarda biri aşağıda. Annemin misafiri geliyor sanki mecburmuşum gibi iniyorum bana biri geliyor kendini mecbur hissediyor hoşgeldin demek istiyor kapıdan falan.
Yok ya bize göre değil. Bide kaç yıllık evliyiz, hep ayrıydık sade o 4-5ay gibi bir süre birarada oturduk uzun seneler oturanlara üzülüyorum.
İyi yanı var tabii yok değil, çocuklar, kargolar vs ama biz zaten kendi başımızın çaresine bakmaya alışmışız o yüzden gerek yok. Yine yakın oturuyoruz çocuklar okul çıkışı gidebiliyorlar, haftasonları kalabiliyor. Ama üst üste, iç içe değiliz ve herkes rahat.
Eminim ailemde o sürede rahat edemediler birşey demediler ama bence öyle, çünkü 2 yaşı başını almış çocuklarını evlendirmiş, karı-koca alışmışlar kafa dinlemeye, çocukların ne gürültüsü ne kavgası bitiyor malum.
Herkes evinde rahat olsun, mesafe candır

Hayatım yaş 45…30 yıldır çalışıyorum, 20 yıldır evliyim, hergün işyerinde yüzlerce kişiyle ayrı uğraşıyorum, eve gelince kocayla çolukla çocukla akrabayla evle evsahibiyle ayrı uğraşıyorum, kiramı da tıkır tıkır veriyorum....yani bedenen ruhen zihnen yorulma konularinda ayrı ayrı konferans verebilirim sana.... Zaten tam da bu yüzden diyorum ki biri bana bedava ev verse kıymetini de odeyebilecegim bedeli de çok iyi bilirim..... Asıl aile apartmanından şikayet edenler diger alternatifleri bir denesin, sonra karar versin bence...
ablacım merak etme dediklerini bu yaşta fazlasıyla yaşıyorum dogdugumdan beri 25sene boyunca ailemle kiradan kiraya dolaştık annemin çektigi sıkıntıları kızarlar diye bizi kısıtlamasını vs çok net hatırlıyorum. ama bi yerden sonra baktık olmuyo huzur yok o evden çıkıp kurtuluyoduk. ben evlendigimden beri malum kişilerle aynı binada yaşamak 2senede o kadar yıprattı ki 25yıllık kiracılık hayatımı düşünerek bu 2yıl 25e bedel onu farkettim. haftanın 6günü çalışıp toplu taşıma sürüne sürüne eve gelip bide o binaya girmek hergün zulüm bana. işin kötü yanı bu insanlarla hergün yüzyüze bakınca kaçısında yok ömür boyu çekeceksin o stresi. taşınma şansım olsa bi dk bile düşünmem. insan içinde olmadan bilemiyo..

ablacım merak etme dediklerini bu yaşta fazlasıyla yaşıyorum dogdugumdan beri 25sene boyunca ailemle kiradan kiraya dolaştık annemin çektigi sıkıntıları kızarlar diye bizi kısıtlamasını vs çok net hatırlıyorum. ama bi yerden sonra baktık olmuyo huzur yok o evden çıkıp kurtuluyoduk. ben evlendigimden beri malum kişilerle aynı binada yaşamak 2senede o kadar yıprattı ki 25yıllık kiracılık hayatımı düşünerek bu 2yıl 25e bedel onu farkettim. haftanın 6günü çalışıp toplu taşıma sürüne sürüne eve gelip bide o binaya girmek hergün zulüm bana. işin kötü yanı bu insanlarla hergün yüzyüze bakınca kaçısında yok ömür boyu çekeceksin o stresi. taşınma şansım olsa bi dk bile düşünmem. insan içinde olmadan bilemiyo..
Ne kadar bunaldigin cümlelerinden belli canım, huzursuz eve girmek nedir bilirim, insanın ayakları geri geri gider. Ama madem çalışıyorsun ikna et kocani uzaklaşın ordan, açın kendinize bı ev. Daha genceciksin değer mi ömrünü böyle geçirmeye?

Back
X