• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş Ailesi Beni Cok Bunalttı

KARADUT15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2022
44
61
38
34
Merhaba Hanimlar. Eş ailesi derdim.Başka şehirde oturuyorlar bir hafta önce kayinpeder, kayınvalide ve görümcem bize geldiler . Hoşgeldiler basim ustunde yerleri var ama çok bunaldim. Küçük çocuk var sürekli peşimde çok ağlıyor . 3 öğün yemek hazirla, hiçbir şeye ellerini surmuyorlar, çok dağınık ve pisler. Kalktiklari yataklarini bile toplanıyorlar. Biraz izin almıştım ise başladım işten geliyorum heryer heryerde. Görümcem sürekli yatıyor yatmasa bile elinden bir iş cikmiyor . Kayınvalidem yaşlı idrar kaçırması var üzerini değiştirmiyor. Ev idrar kokmaya başladı. Öylece tüm koltuklara oturup kalkıyor. Minder koymuştum koltuğun birine hiç oraya oturmuyor. Eşime söyledim ablasına söylemiş annem üzerini degissin diye ama hiç aldırış etmiyor. Her yerden tiksinmeye başladım. WC nin hali o biçim .Sürekli çamaşır suyu döküyorum .Babası ilaçları içmiş kaplarini ortalığa atmış. Ev hanımı olsam neyse, işten geliyorum hangi işi yapacağımı şaşırıyorum . Umurlarinda bile değil. Eşimde yardım etmeye çalışıyor ama onun mesai cikisi geç benimkine göre. Birde kayınvalidem diğer cocuklarina para gonderme konusunda eşine surekli baskı yapiyor . Bir gram faydalarini görmedik hicbirinin.İnşallah fazla kalmazlar diye dua ediyorum. Görümcem inşallah bırakıp gitmez anne babasını yoksa halim yaman😔

Şu ailelerin gidip gelinde ya da orada burada kalmalarından midem bulandı artık. Bir tek bizim kültürde var sanırım böyle asalak yaşamak. Niye insanlar birbirinin evinde kalıyor anlamıyorum.
Temizlik konusu sıkıntı olmasa idare edebilirim ses çıkarmam ama temizlik çok yoruyor beni.

Ya kendi ailemizin evine misafir gittiğimizde bile boylu boyunca yayılamıyoruz dört dönüyoruz bi işin ucundan tutmak için bunlarda ki neyin rahatlığı? Ve evet anlattığınız kadarıyla aşırı pisler midem bulandı. Ben kesin kavga etmiştim şimdiye. Hiç çekemem valla.

Anne,baba yaşlıysa görümce bir zahmet yattıkları yatağı toplasın. Kendi evlerinde böyle değillerdir muhtemelen.
Ben yerinizde olsam görümceye söylerdim direkt.
İşten gelip bu dağınıklığı toplamak istemiyorum diye. Ayıp denen bir şey var.

Son düzenleme:
Anlattıklarınız çok ekstrem geldi bana. Kendileri nasıl rahatsız olmuyor anlamadım.

Neden sizde kalıyorlar bu durumda?

Bence en açık bir şekilde eşinizle konuşun, çünkü çekilecek dert değil.

Onlar evdeyken eve temizlikçi mi alsanız, belki utanırlar?

Bu ne böyle koltuk takımı olmuş bilmem kaç bin lira işeyip oturacak zaman mı kafayı mı yemişler.Yenisini almanız lazım bence içiniz almaz gitseler bile.Eşinize söyleyin annen bu şekilde oturuyor yeni takım alalım diye belki o uyarır ciddi şekilde

Anlattıklarınız çok ekstrem geldi bana. Kendileri nasıl rahatsız olmuyor anlamadım.

Neden sizde kalıyorlar bu durumda?

Bence en açık bir şekilde eşinizle konuşun, çünkü çekilecek dert değil.

Onlar evdeyken eve temizlikçi mi alsanız, belki utanırlar?
Hiç sanmıyorum rahatsız olsunlar.Kendi evlerindede boyleler maalesef. . Düğün günü bile evinde yataklar toplanmamis mutfak bulaşık doluydu şok olmustum. Baska sehirdeler ilk defa gezmeye geldiler. Eşimin hatrina idare etmeye çalışıyorum ama gitmiyor😬

Temizlik konusu sıkıntı olmasa idare edebilirim ses çıkarmam ama temizlik çok yoruyor beni.
Hayır temiz de olsalar ne işleri var sizde? Zaten çalışıyorsunuz, yoruluyorsunuz. Hoş çalışmasanız bile orası sizin eviniz. Ne diye pılıyı pırtıyı toplayıp evinize çörekleniyorlar?

of gerçekten o koku burnuma geldi şu an. allah size sabır versin. kv ve kp için bir önerim yok ama iş yaparken mutlaka görümcenize de bir iş verin.
"sen bulaşıkları yıka, ben yerleştireyim"
"ben banyoyu temizleyeyim sen evi süpür" gibi gibi. hiç utanmadan isteyin bence yoksa bu eziyet çekilmez. ayrıca görümceniz kaç yaşında çok merak ettim.

Hiç sanmıyorum rahatsız olsunlar.Kendi evlerindede boyleler maalesef. . Düğün günü bile evinde yataklar toplanmamis mutfak bulaşık doluydu şok olmustum. Baska sehirdeler ilk defa gezmeye geldiler. Eşimin hatrina idare etmeye çalışıyorum ama gitmiyor😬
Garip...

Eşinizle konuşup, gitmelerini istemekten başka bir çözüm yok. Normal olsalar, böyle bir durumun içinde hiç olmazdınız.

Eşimin ailesi ile köye gittiğimde kendimi hizmetçi gibi hissediyorum bende ama bizimkiler temizler tabi öyle bir sorunumuz yok ama maks 3 gün sonra bir bahane bulup eşime yalvarıp yakarıp gidiyorum Çünkü çok yiyorlar keyif seviyorlar bulaşık bitmiyor makine günde 4 kere çalışıyor. Yani gerçekten işin zor eşinle aran bozulmasın ama bunun bir yolunu bul yani eşinde ailesi falan ama sesini çıkarmalı biraz sonuçta onunda artık bir ailesi sensin öbür aile biraz kendi hayatına bakmalı artık

Garip...

Eşinizle konuşup, gitmelerini istemekten başka bir çözüm yok. Normal olsalar, böyle bir durumun içinde hiç olmazdınız.
Ay millet nasıl katlanıyor? Ben olsam yüzüm turşu satar odamdan çıkmam. Yüzlerine gülmem. O samimiyetsizliği hissettirim gitsinler diye.

Back
X